Коментари - СЗО обяви епидемията от Ебола за глобална заплаха (снимки) | dnes.dir.bg
назад

СЗО обяви епидемията от Ебола за глобална заплаха (снимки)

Световната здравна организация обяви, че взривът от Ебола в Западна Африка е глобална заплаха, изискваща извънредни усилия за спиране на смъртоносната болест.

Обратно в новината

Коментари - СЗО обяви епидемията от Ебола за глобална заплаха (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само да попитам: ако, от оцелял от ебола се вземе кръв и се сложи на здрав човек - какво ще се случи? Доколкото знам - щом е оцелял организмът му е произвел антитела - или не е така?

Щом Ебола е оръжие, значи е било приложено. Дали не от началниците на дълбоко уважаваните военни лекари и микробиолози? При всички случаи, това е престъпление срещу човечеството! И защо да се занимаваме с тези хипотетични биологични същества - вирусите, чието съществуване НИКОГА не е било ДОКАЗАНО, а и да създадеш нещо живо, хич не е лесна работа. Не е ли по-лесно да се използва понятието "вирус" (на латински virus - отрова) с неговото пряко значение - ОТРОВА! Невропаралитичните бойни газове (напр. VX) имат точно същите симптоми на отравяне както Ебола (всеки може да провери в нета!). Заразяването - първично и вторично, става по същия начин. Достатъчни са 30 микрограма! за летален изход (според Уики). Само Америка има 4400 тона VX - достатъчно да убие всичко живо на Земята (пак според Уики). Дали "Ебола" не е име на вид невропаралитичен газ (отрова, вирус). Наистина, най-трудно се вижда очевидното..

Време е!

Какви мерки взема правителството на България за недопускане на нито един емигрант в страната? Ако не взема, трябва ли да бъде отстранено за национално предателство?

Първо да усвоят пари за партията..., после да намерят банкерче, после да реорганизират същият състав ...ква ебола, хората са гладни за пари!

Феновете на отворените граници, глобализацията и масовата имиграция що ще рекат за вирусните епидемии? Рискът от Ебола или СПИН е доста по-висок в САЩ или Великобритания, където е пълно с африканци, отколкото в Япония, Тайван или Ю. Корея, където почти не се допускат имигранти.

Еболата е зооноза, сиреч наличието на емигрантин не е задължително условие за да ти дойде на гости. В България се среща братовчедката на Ебола- Кримската треска.

Мнооого далечен братовчед е вирусът на кримската хеморагична треска на Ебола вируса. Пък и за КХТ има ваксина, има и лечебни серуми. А превенцията е най-добрата стратегия. Така че границите ни наистина трябва да са под абсолютен контрол и никакви африканци не бива да се допускат в БГ нито легално, още по-малко нелегално.

еболата не се предава по въздушно капков път ,а чрез контакт с секрети от заразения ...трудно е да се заразиш...внимаваите с кои обменяте секрети..:)) транслитератора не изписва и кратко...not my fault

еболата не се предава по вуздушно капков пут а чрез контакт с секрети от заразения ...трудно е да се заразиш...внимаваите с кож обменяте секрети..:)) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Който е преживял бесепарски експерти(няколко пъти),от Ебола не се плаши...Ако се осмели да дойде насам,някой другар ще я открадне

Много си тъп, да ти имам изказването. Като не знаеш какво да коментираш, по-добре се скрий и се засрами от невежеството си.

Ехааа! Ще падне пир по време на чума!

Светът в който живеем усилено се е запътил към финализиране на съществуването си.Време е да започнем строителството на нов Ноев ковчег и да запазим видовете.Само животинските.Тези,които са измислили еболата,да му мислят.Първи заминават нагоре към ада.Да плащат за диващината и лакомията си.

НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРИЯТЕЛ НА ЕБОЛАТА Е ПРОСТОТИЯТА!!! МНОГО ХОРА ЯВНО НЕ ЗНАЯТ КАКВО РЕАЛНО СЕ СЛУЧВА В АФРИКА: 1. ТОВА Е БОЛЕСТ СЪС СМЪРТНОСТ 95% 2. ТОВА НЕ Е КАТО ПРЕДИШНИТЕ ГНЕЗДА НА ВИРУСА КЪДЕТО БЯХА В ЕДНО СЕЛО НАВЪТРЕ В ДЖУНГЛАТА. В МОМЕНТА ПАЦИЕНТИ С ВИРУСА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ И СТОЛИЦИТЕ КЪДЕТО НАСЕЛЕНИЕТО Е ЗНАЧИТЕЛНО ПО-НАГЪСТО!!! 3. ХОРАТА ТАМ СА СЛАБО ОБРАЗОВАНИ - ДОКАТО ОТИДАТ НА ЛЕКАР И ДОКАТО РАЗПОЗНАЯТ СИМПТОМИТЕ ВЕЧЕ СА ЗАРАЗИЛИ ПОНЕ ОЩЕ 5 ЧОВЕКА НЕВОЛНО...... ИМЕННО ОТТАМ ИДВА СЕРИОЗНОСТТА НА ПОЛОЖЕНИЕТО. 4. ЛЕК НЯМА!!! СПЕКУЛИРАЙТЕ СИ КОЛКОТО ИСКАТЕ КОЙ КРИЕЛ ВАКСИНАТА КОЙ ИМАЛ ПОЛЗИ ОТ НЕЯ И ПРАВИЛ ПАРИ И ТАМ ПОДОБНИ ВЯРВАЙТЕ НА КАКВИТО ИСКАТЕ КОНСПИРАЦИИ. АЗ ЛИЧНО ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО СЕ ПОЯВИ ОТНЯКЪДЕ, БИЛО ТО ОТ РУСИЯ САЩ СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЛИ КИТАЙ ВСЕ МИ Е ТАЯ!!! И ОПРЕДЕЛЕНО ВИРУСА НЕ СЕ ЛИКУВА С ВИТАМИН Ц И ХОМЕОПАТИЯ КАКТО ТВЪРДЯХА НЯКОИ СЪФОРУМНИЦИ. 5. ВИРУСА НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ БЕДНИ, БОГАТИ, АМЕРИКАНЦИ, ЕВРОПЕЙЦИ, НЕГРИ ИЛИ БЕЛИ, СОРОСОИДИ ИЛИ ПУТИНОИДИ!!! 6. ЖИВЕЕТЕ В 21 ВЕК!!! ТОВА НЕ Е АФРИКАНСКИ ПРОБЛЕМ. ТОВА НЕ Е КАТО ПРЕДИ 100 ГОДИНИ НЯКОЙ ДА ТРЪГНЕ С ВИРУСА С КАРУЦА И ДОКАТО МИНЕ 100КМ ДА Е ИЗМРЯЛ И ДА Е СТИГНАЛ ДОНИКЪДЕ. ТУКА БОЛНИЯ СЕ КАЧВА НА САМОЛЕТА И СЛЕД 10 ЧАСА Е НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА И ВИ КИХА В ЛИЦЕТО. 7. ЗНАЕТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО НА НАШАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА, ЗНАЕТЕ "ЕКСПЕРТИТЕ" КОИТО РАБОТЯТ В НЕЯ КОЛКО СА ЕКСПЕРТИ, ЗНАЕТЕ И СПОСОБНОСТТА НА НАШАТА ДЪРЖАВА ДА "РАЗРЕШАВА" КРИЗИ, ЗНАЕТЕ ЧЕ И ВСЕ ПОВЕЧЕ АФРИКАНЦИ МИНАВАТ ГРАНИЦИ НЕЛЕГАЛНО ЗА ДА СТИГНАТ ДО ЕВРОПАТА. 8. ДОРИ И ДА БЪДЕ ОТКРИТО ЛЕКАРСТВО ЩЕ Е НУЖНО ВРЕМЕ ЗА МАСОВОТО МУ ПРОИЗВОДСТВО, ДОКАТО СТИГНЕ ТОВА ЛЕКАРСТВО ДА БЪЛГРАРИЯ АКО НЕДАЙ СИ НЕЩО СЕ СЛУЧИ ДОСТА ХОРА ЩЕ ИЗМРАТ ПРЕДИ НЯКОЙ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН... 9. ТУК НЕ Е ВЪПРОС НА ПАНИКА А ПРОСТО ОСЪЗНАВАНЕ НА СЕРИОЗНОСТТА НА ПОЛОЖЕНИЕТО И ПОДХОЖДАНЕ КЪМ НЕГО КОМПЕТЕНТНО. 10. НЯМА ДА МЕ УЧУДИ ЧЕ АКО НАШЕТО ЗДРАВНО МИНИСТЕРСТВО ДОРИ НЕ ЗНАЕ ЧЕ ИМА ЕПИДЕМИЯ В АФРИКА И ЧЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ПРЕДПРИЕМЕ ДОРИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ МЕРКИ....

Махаш се от градската джунгла и отиваш да живее в планината. Какъв ти е проблема? Трудничко е такова начинание за градско момче, но не е невъзможно.

Пародия

ДОБРЕ ЩЕ МУ КАЖА - САМО ЧЕ АКО БЕШЕ МАЛКО ПО ОБРАЗОВАН ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ВИРУСА ТРЪГВА ОТ СЕЛОТО КЪМ ГРАДА, А НЕ В ОБРАТНАТА ПОСОКА.....

Смъртността конкретно от този щам е 55%. Художествена хипербола е да наречете град населените места в които са засечени случаи но Ебола.

Пародия

Е ПОНЕ СТОЛИЦАТА МОГА ДА Е НАРЕКА ГРАД. ВАЖЕН Е ПРИНЦИПА И СЕЛО ДА Е КОГАТО ГЪСТОТАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО Е ГОЛЯМА И Е ПОЗВОЛЕНА ГОЛЯМА МОБИЛНОСТ НА ОТДЕЛНИТЕ ИНДИВИДИ - ВИРУСА ВИНАГИ ЩЕ НАДДЕЛЕЕ.... И НЕ СИ ПРАВ СМЪРТНОСТТА НА ЩАМА Е ДО 95%.... ОНЗИ ДЕН ЧУХ ЗА ТЕЗИ 55% НО ТОВА НЕ Е СМЪРТНОСТТА НА ЩАМА А РЕАЛНО СМЪРТНОСТТА В ЕДНО КОНКРЕТНО ГНЕЗДО КЪДЕТО СА БИЛИ ВЗЕТИ СВОЕВРЕМЕННИ МЕРКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАРАЗАТА И СВОЕВРЕМЕННО ТРЕТИРАНЕ НА ПАЦИЕНТИТЕ.... ИНАЧЕ В ДРУГИ ГНЕЗДА СМЪРТНОСТТА Е 90%! НО ДОРИ И 55% ДА Е ТОВА ПАК Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО....

Не съм в час с проблема , но явно се набива в очи една последователност--- вируса открит от хамерикански лекари , името на вируса американско , "експерименталното" лекарство ВЕЧЕ готово в САЩ???? Това не е ли интересна последователност??? Имаме и примера със СПИН-на!!!

Едва ли е чак толкова сложно. Със спина вече свикнахме и го възприемаме като банална инфекция, та затова требе някое ново плашило за което ще се вземат мерки като разяснителни кампании по училища и учреждения, а те ще са съроводени с разкази по телевизията, книжки и плакати и така няколко десетки милиарда ще бъдат усвоени за няколко години. В региона хорицата са свикнали през интервал от 5-7 години преживяват по някоя епидемия от Ебола и не са толкова впечатлителни та затуй е рева по цивилизованите масмедии.

Bell

Ако слушате форума на дир - тютюна и хомеопатията лекуват еболата! :D

Не си разбрал принципа. Имунната система лекува всяка болест. Тя трябва да е ефективна за да се пребори с болестта. А това е така, когато ядеш хубава чиста природна храна и живееш в хармония с природата.

Пародия

Е ХУБАВО ПИЧ И АЗ ЯМ ЛИМОНИ АМА НЕ РАЗЧИТАМ ЧЕ ЩЕ МЕ ИЗЛЕКУВАТ ОТ ЕБОЛА ;)

Едно не ми е ясно. Защо тогава нашите предци от преди 10000 години са живеели по 30-35години. Без ГМО, без антибиотици и синтетика, в абсолтна хармония с природата трябваше да са безсмъртни.

пак тапи коментари пак конспираця.......елементарни драскачи сте си......не осазнавате заплахата...че е вапрос на време да прехварли океана и след това сме ние...по точно вие

Ако се уплашим както трябва, с какво ще ни помогне това? Паниката не носи полза на хората, а трезвата мисъл.

E да , ама па знаеш ли как се увеличавт продажбите от щандовете за битова химия и растителни отрови, дето са ги кръстили "фармация"

се съмнявам, че някой е вложил милиони, за да разработва лечение на болни от ебола от загриженост за африканците, като си спомня, че преди 20 години целият свят най-равнодушно остави за три месеца да бъдат изклани 850 000 души, здрави, прави, а в последвалите събития измряха още над 5 млн. души, не болни, и никой не си мръдна пръста, за да спре тази ужасна касапница.

В днешно време повечето учени станаха занаятчии. Забравиха идеалите и професионалната етика, и работят на ишлеме. Кой каквото им пръча срещу кинти. Финансирането им е по важно от истинската наука. Затова и вече няма гениални откриватели. Творческият процес е в хармония с природата и израз на любов към хората, а не към парите.

Спокоен съм, че до има-нема месец новата ваксина че я има у кварталните аптеки и секи ще може да си я закупи, сметам за около къмто 30- 40 кинта.

Цялата работа ми мяза на поговорката:"болен се ш*ба на легло..." Но най-вероятно ще излезе от контрол и ще станеее мани бегай.......

новините на последната страница с много ситен шрифт. Тука хубаво ни клеймите като тъпаци, ама преди няколко месеца имаше една малка статия, препечатана от италианско издание за дългогодишно разследване на италианските власти, което е установило нелегален внос на щамове на вируса на птичия грип, като замесените не бяха някакви случайни заблудени хорица, а все специалисти. Арестувани са директори на дирекции в тяхното Министерство на здравеопазването, а начело е била една депутатка в Сената им, професор, международно признат учен-вирусолог. Да не напомням за периодичните скандали със служители на СЗО, които били в комбина с фармацевтични компании. За съжаление не е достатъчно да сте учени, за да ви вярваме. Наистина съжаляваме, че е така, но по-полека с обидите при тази леко вмирисана репутация.

Беше въпрос на време и за този проблем да намесят Русия и Путин. Простотията е заразна колкото самият вирус.

... и да развалят чистия и гарантиран бизнес на американчетата от СЗО. Защо други трябва да се намесват. Да разкажат после на всички, кой и за какво прави тези епидемии. Това е печеливш бизнес и трябва да се пази от другите.

ОНЯ ЕН ПИХ БИРИЧКА НА ВЕРАНДАТА С ДЯДО НЕГЪР - ВЕТЕРАН ОТ ВИЕТНАМ .... ТА ТОЙ ПРЕДЛОЖИ : "АКО ЕБОЛАТА ДОЙДЕ В АМЕРИКА , УДРЯМЕ НЯКОЙ МАГАЗИН ЗА ПАТРОНИ ЗА ПУШКИ - ПОМПИ И БЯГАМЕ КЪМ СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ :)))

ами не случайно ви казваме дивия запад. 200 години не ви стигнаха да се цивилизовате.

ПО ДОБРЕ ДИВ ОБАЧЕ ЖИВ .... ... КОГАТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО РЕ УСПОКОЯВАТ .... ТОВА Е МОМЕНТА В КОЙТО ТРЯБВА ЯКО ДА БЯГАШ И ДА СПАСЯВАШ КОЖАТА :)

Еболата е перфектна съветска разработка! Който се съмнява и интересува - Гугъла "Биологическая трагедия в Свердловске" и още "СССР готовил США биологический армагеддон!" P.S. Путин обяви Русия за пълноправен наследник на СССР!

СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ДОРИ И ВАКСИНА ДА ОТКРИЯТ СЛЕД ВРЕМЕ ЩЕ ЧУЯ ПО РОДНИТЕ ФОРУМИ ПРОСТОТИИ ОТ РОДА: НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ ЩОТО Е "ХАМЕРИКАНСКА" ИЛИ ПЪК ЩОТО "ПРИЧИНЯВА" АУТИЗЪМ...... АКО В ЕДНО НЕЩО СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ ЗАТРИЕ СВЕТА ТО ТОВА Е ПРОСТОТИЯТА!!! ЩОТО ДОКАТО ЕБОЛАТА ГОРЕ ДОЛУ МОЖЕШ ДА Е ОГРАНИЧИШ С КАРАНТИНА ТО ПРОСТОТИЯТА Е НАВЛЯЗЛА И СЕ Е РАЗПРОСТРАНИЛА ВЪВ ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ И НАИСТИНА СРЕЩУ НЕЯ НЯМА ЕФИКАСНА КАРАНТИНА....

ама моля те то тази антиваксинна истерия тръгва предимно от щатите, където хипитата си мислят, че откриват топлата вода. Ефикасната карантина срещу простотията е избягване на спорове с глупаци...

Пародия

! А СЛЕД ТОВА МАЙКИТЕ В БГ МАММА ПОПИВАТ ВСИЧКО....

Еболата е перфектна съветска разработка! Заедно с нея е разработена и ваксината! За съжаление е секретна и може да се използва само на територията на Русия!

Сигурен съм, че лично от КГБ са пуснали вируса в Африка за да прецакат ЕС и САЩ - Путлер е убиец и не му пука за невинните жертви.

ДВАМАТА ЗАРАЗЕНИ АМЕРИКАНЦИ КОИТО НАШИТЕ ГИ ПРИБРАХА ОТ АФРИКА СА НА РАБОТА В DoD (DEPARTMENT OF DEFENCE) , А В СЪЩОТО ВРЕМЕ РАШКИТЕ И ТЕ ПРАТИХА ДВАМА ЕКСПЕРТИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА ДА СЕ БОРЯТ С ВИРУСА :)))

КГБ знаят как да пипат - затова няма заразени руснаци, а и да има Путлер не му пука и може да избива и собственият си народ !!!

аз знам за една американка, която се лекува в атланта - била е медицинска сестра в Либерия.

ЕБОЛА-та се използва като стратегическо бактериологично оръжие. С нея се занимават най-вече /а доскоро само/ военни лекари и микробиолози. Военните бази имат готовност за изолиране и лечение на заболелите и поради това американските лекари , които отиват да помагат в Африка, са военни. Тези хора са за дълбоко уважение и трябва да се молим за оцеляването им. Най-после да преглътнем неоправданата злоба към американците, защото, ако Господ е рекъл да дойде спасение от тази болест, то ще дойде точно от американските лаборатории. За огромно съжаление силната военна микробиологиа в България беше тотално съсипана и в момента само Господ ни пази от сериозна епидемия.

След като той изтреби 200 000 мирни и невъоръжени чеченски опълченци, кво да говорим за 500 души челни маймуни!

ЗАТОВА ИМА САМО ТРИ НЕЩА В КОИТО ЧОВЕК СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ИНВЕСТИРА - ОРЪЖИЕ, ФРЕНСКИ КОНЯК И БЛАГОРОДНИ МЕТАЛИ .... В ТОЯ РЕД ... АКО ЕБОЛАТА ПРЕСКОЧИ В АМЕРИКА ИЛИ В ЕВРОПА , ЕДИНСТВЕНИЯ ПРОБЛЕМ МИ Е КАК ДА СЕ СНАБДЯ С ПОВЕЧЕ ПАТРОНИ И ДА СТИГНА С КАРАВАНАТА ДО ПЛАНИНАТА ИЛИ КАНАДСКАТА ТАЙГА:)))

в тоя ред на мисли си струва да се инвестира и в бункер! и в буркани яко зимнина трябва

ПАТРОНИТЕ СА ЗА ХОРА , А ИНАЧЕ ПО ДИВИТЕ ГЪСКИ И РИБАТА ЕБОЛА НЯМА :))

Болести тръгват от места с лоша хигиенна обстановка. Да им тежи на съвестта на тези, които поддържат африка бедна, без питейна вода. НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВАМ НА УСИЛИЯТА НА СЗО ЗА БОРБА С БОЛЕСТТА!

В днешният свят болниците са станали търговски дружества. А когато станеш търговец преставаш да бъдеш лекар. Защото смисъла на лекарската професия е да възвръщаш здравето на хората. А не да взимаш пари от тях. Лекаря дава от себе си . Търговеца взима от пациента. Търговеца не печели то здравите хора. А здравето е в естествената среда на човека - природата. Там е всичко необходимо.

ДО РАЗБИРАЧИТЕ НА СВЕТОВНИ КОНСПИРАЦИИ - ЕБОЛА НЕ ВИ Е СЕЗОНЕН ГРИП.... И ОЩЕ ПО МАЛКО НЕ СЕ ЛЕКУВА С ВИТАМИН Ц И ХОМЕОПАТИЯ КАКТО НАПИСАХА НЯКОИ "ГЕНИИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ" ОТ ФОРУМА В ПРЕДНИ НОВИНИ... РАДВАМ СЕ ЧЕ ГИ РАЗБИРАТЕ ТАМ ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ ВРЪТКИ, И МЕДИЙНАТА ПАНИКА(ЩОТО СТЕ ЧЕЛИ ЗА ТЯХ И СЕ РАДВАЙТЕ ЧЕ НАИСТИНА САМО СТЕ ЧЕЛИ А НИКОГА НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ ЕБОЛА НАЖИВО ИНАЧЕ ДРУГО ЩЯХТЕ ДА ГОВОРИТЕ), НО КОГАТО СЪСЕДА ВИ ПОЧУКА НА ВРАТАТА И ПОЧНЕ ДА ВИ КАШЛЯ КРЪВ, ВИЕ ДА НЕ СТЕ КАТО ОНЕЯ ЖИТЕЛИТЕ НА МИЗИЯ ДЕТО ЕМ ГИ ПРЕДУПРЕДИХА ЧЕ ИМА ОПАСНОСТ ОТ НАВОДНЕНИЯ, ЕМ ОТКАЗАХА ДА СЕ ЕВАКУИРАТ ЕМ ПОСЛЕ ПСУВАХА ДЪРЖАВАТА ЗАЩО НЕ ГИ Е ЕВАКУИРАЛА И СЕГА НЯМАЛО КОЙ ДА ИМ ПОМОГНЕ... А КОГАТО СЛЕД 20 ДЕНА И ВИЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА КАШЛЯТЕ КРЪВ УЧТИВО ОТКАЖЕТЕ ДА СИ КУПИТЕ ЛЕКАРСТВО ЗА ДА НЕ СТЕ ЧАСТ ОТ "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ" ПОНЕЖЕ БИЛО АМЕРИКАНСКО......

само не разбрах що крещиш с тези главни букви...

Пародия

НЕ КРЕЩЯ ТАКА СИ ПИША....

Болен мозък си ти и нищо не разбираш от лечение и вируси...... Пиши си глупостите и се страхувай, пропагандата е направена за такива като теб!

Пародия

Е АКО СИ МЪЖ И ЗАСТАВАШ ЗАД ДУМИТЕ СИ ОТИДИ И СЕ РАЗХОДИ ИЗ ЛИБЕРИЯ.... АМА МЕ СЪМНЯВА ЧЕ СИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ОБИКНОВЕН ИДИОТ.....

През 20-30 поста едно и също пишеш,но с тук там бутнато или променено изречение. ОставИ,хората да си мислят каквото искат,а не каквото ти!

Отворковците не знаят, че в Африка има такива болести, предизвикани от паразити, пред които Ебола-та изглежда като летен грип. За два часа всичките ти вътрешности се втечняват.

може би има такива паразити. Но тук проблема не е в начина по който умира пациентът, а в това, че е изключително заразно вирусно състояние.

Би ли ми казал една... само една.... не се напъвай за повече - САМО ЕДНА ПАРАЗИТНА БОЛЕСТ пред която еболата е като летен грип и КОЯ е тази болест дето вътрешностите ти се втечняват за 2 часа.... сподели ми моляте, щото като молекулярен биолог не се сещам за такава. В кой филм го гледа това?

Всичките тези "епидемии" са за да си пълнят гушките производителите на определено лекарство. Много от тези производители сами разпространяват вирусите на съответните болести. Какво стана например с вируса на СПИН? Някой да е спечелил милионите, които се предлагаха за снимка на самия вирус?

Ето ти снимка. Бягай да печелиш милиони. link/2014/03/13/health/female-hiv/

editionТОЧКАcnnТОЧКАcom/2014/03/13/health/female-hiv/ Дир, сложете си едно no follow, вместо тази глобална забрана за линкове...

поредния конспиратор който си няма понятие от биология и мисли дори, че щъркела го е донесъл... Аман от всезняйковци без грам мозък в главата си.

Вирус не може да се създаде в лаборатория. Но може да се селектира по-опасен щам. Мен ме притеснява това постоянно нагнетяване на напрежението в света. Струва ми се че овчиците трябва да бъдат подплашени.

На управляващият елит им трябва страх ... ! Дали от спин, свински грип, сега ебола, а утре нещо друго, това трябва да се тиражира ! Ваксината .... вече чака ... милиарди печалба !

Ми не, ваксината не чака, щото я няма. Има някакво недоказано експериментално лечение, което сега ще пробват, щото иначе заразените мрат като мухи и нямат никакъв шанс. Не е зле да си направите труда да прочетете, преди да пишете. Иначе да, чукча пистел, чукча не читател.

ЗНАЧИ-МОГЛИ ДА СЪЗДАДАЪТ ТАКЪВ ВИРУС САМИТЕ АФРИКАНЦИ, АМА НЕ МОГЛИ ДА СЕ СПРАВЯТ С НЕГО-ПАК ДРУГ ДА ИМ ВАДИ КЕСТЕНИТЕ ОТ ЖАРТА!! АМАН ОТ НАХАЛСТВО, ПРОСТОТИЯ НА ТЕЗИ ПРИМАТИ!! СЕГА СВЕТЪТ ДА ИМ ИЗМИСЛИ ВАКСИНА-ДА НЕ МРЯЛИ! ДА МРАТ!! НИКОЙ НЕ ИМ Е НИТО ВИНОВЕН, НИТО ДЛЪЖЕН ДА ГИ ЦЕРИ!! ДА ИЗМИСЛЯТ ВАКСИНА-ДА ДЯ ИЗПОЛЗВАТ В ЕС И САЩ!! И НИКОЙ ДА НЕ ПЪТУВА В АФРИКА!! НЯМА ТАМ КАКВО ДА ПРАВИ!!

да само, че ако никой не пътува в Африка, ние в Европа и САЩ ще измрем от глад, щото ако не се сещаш в Африка са ресурсите на Света. Толко елементарно мислене нема като твоето.

Като чета май и комета да ни удари пак американците ще са виновни според троловете. То бива бива ама чак пък толкова напъни за 1 пробита рубла.

Далаверата е железна : )))) Създава сзо вирус , пуска го някъде , после го обевява за световна заплаха и веднага предлага ваксина. Това , че ще измрат няколко милиона е без значение за алчните дебили. Даже си е добре дошло - редуцират населението на планетата , правят се на Господ . И затова ще си патят ! Всъшност няма по-смъртоносна заплаха за човечеството от подобни етнически групировки . Със здраве : )

Ето, вече и една "канадска" фармацевтична компания започва да продава антивируса. Скоро на всички държави ще бъде препоръчано от СЗО да напазаруват за по стотина милиона от нея. След неуспеха и затихване на различните грипове, фармацевтичната мафия е заложила на смъртоносна болест, за да стимулира мощни покупки. Ще е трудно, авторите на тези деяния да бъдат причислени към човешкият вид. Трябва да бъдат карантинирани някъде далеч

един прави вирус, друг продава антивирус.. странно как всички печелят, а пък нямали общт бизнес

Похватът е измислен от еврейските банки по света! От време " оно", банките на Рокфелер са субсидирали както алчните и агресивни политици и бизнесмени- "за война", така и победените след война- за "следвоенно възстановяване"! Далаверата е голяма! Защо и сега да не вложат едни пари за създаването на " Ебола" и да спечелят много повече както от скъпото лечение под знака на "грижата за човека", така да печелят и от програмата си за"намаляване населението на Земята"! Зер, Африка е необятна територия с така нужните им ценни природни ресурси?! С един куршум - няколко заека!

Каквото не изчисти световната криза, ще изчисти епидемията. Доста библейско...

Като е глобална заплаха, що тогава всеки щъка дето си иска? Един заразен негър за 21 дена, колкото е инкубационния период, може от либерийски жител да се превърне в български или гръцки бежанец. Тогава става интересно.

Екперимента почна...медийте загрижени за вашето здраве редовно ще капват малко бензинец "рабира се безплатно и обективно", както само те могат )))

както винаги на няколко години световния терорист САЩ, пуска контролирано в бедните държави на юг от Сахара по едно вирусче с цел малко да прочисти биологичния материал за да види как ще реагира имунната система, естествено че има ваксина, но тя ще доиде когато положението стане напечено, и в един момент се оказва, че пак чичо Сам се явява спасителя на човечеството, по същия начин беше създаден и ХИВ/СПИН в секретна военна лаборатория с цел да се прочистят малко негрите, тъй като Роналд Рейгън кагото беше президент и когато по негово време се появиха първите случай си беше откровен расист, и иза ХИВ/Спин има ваксина, но още не му едошло времето да я извадят от контейнерите с течен азот, така или иначе заразените в Африка са около 50 милиона, единствено чичо Сам ще реши кога.

луд ли си ,щам ебола-заир живее в африка мнооого преди американските интереси,а последня щам е гадна мутация

болни мозъци... една от причините вируса да се разпространява токлова бързо е че местното население е убедено че правителствата им се опитват да ги избят и че служителите на различните организации които помагат на място всъщност ехпериментират върху тях. дори смятат че дезинфектантите с които пръскат всъщнист разпространяват болеста. и затова вместо да съобщят за заболелите се опитват да ги покрят и доста нови се заразяват. ок, на неграмотните африканци им е простено ама маи има и доста българи които ги конкурират в това отношение

в либерия дори през седмицата бяха изхвърлени трупове на улицата, след като им отказаха да ги погребат по традиционният начин. Армията мина и ги събра за кремиране. въобще неграмотността причинява епидемиите.

В същността си лекарствата са две.При антивирусните препарати антителата се изолират от неразболял се заразоносител от мястото на епидемията, та затова по същество лекарството е намерено там.ѝАко изобщо го има.

Вие стискайте палци изобщо да има лекарство било то и Северно корейско да е......

СЗО обяви епидемията от Ебола за глобална заплаха Не ни стига нашата политическа Ебола, а сега и африканска.

Мдааа - значи до седмица две ще излекуват примерно жена с дете от тази опасна Ебола с новооткрито лекарство (американско разбира се) и светът ще си отдъхне, отново благодарение на американската намеса ! Въпросът е колко още да остават да измрат, за да се вдигне повече шум и да има паника, за да се продава по-скъпо това лекарство ?

Недейте да се задъхвате от злоба, всъщност лекарството е канадско. А какво очаквате лекарството да бъде намерено в Западна Африка.

Шегуваш ли се? Обективно и безпристрастно трябва да признаем, че именно там се правят животоспасяващи лекарства, ваксини и пр. В тези богати страни се привличат учени от цял свят и се финансират много здраво проучванията в областта на фармацевтиката, затова и има успешни разработки. В конкретния случай - всеки заразил се от Ебола ще бъде благодарен ако върху него се експериментира с ново лекарство - един шанс да оживее при тази ужасяващо висока смъртност.

ваксината за ебола се разработва от дълго време, но не беше приоритет за никого поради малките поражения, които този вирус причинява в смъсъл брой починали от него на година. Маларията и диарията са примерно е много по-смъртоносни вируси. Проблема с Ебола е, че се предава лесно дори и през солена среда като човешката пот.