СЗО бие тревога за 12 особено опасни бактерии

Световната здравна организация (СЗО) публикува списък с 12 семейства бактерии, срещу които спешно трябва да се разработят нови антибиотици.

Обратно в новината

Коментари - СЗО бие тревога за 12 особено опасни бактерии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за резултатите от симбиозата между СЗО и фармацефтичните гиганти, които от една страна разработват лекарствени препарати, а от друга страна разработват вируси и други причинители на болестни състояния, а СЗО от своя страна знае за всичко това но е силен световен рупор на тези фармацевтични гиганти в разпространяването на спешната необходимост от борбата с разработените от самите тях причинители на болести. Въпросът е свързан с милиардни обороти и печалби, които надвишават дори тези във оръжейната промишленост. Не вярвате?! Потърсете и ще намерите предостатъчно информация за тази симбиоза и престъпленията срещу здравето на харата, които се извършват чрез нея.

Моля некомпетентните да не коментират проблема относно резистентните вътреболнични бактерии неповлияващи се от последна генерация антибиотици. Ще разберете за какво става въпрос,когато при стоматологична интервенция, операция, престой в болница, раждане , бонхо , гастроскопия , бъдете заразени с подобна супербактерия. Нито мляко , нито пробиотик ще ви помогне да избегнете сепсиса, нужни са антибиотици от ново поколение. хората със сърдечни операции и трансплантации са най уязвими. Проблема е всемирен, от Ацинетобактер се умира , инфекцията прогресира и почти не се овладява , за разлика от резистентните щамове на Стафолокок Ауреус, който се овладява все още с Тейколанин. Знаещите да проверят как се лекуват инфекции с резистентни бактерии, цената на медикаментите и възможностите в България за това.

Значи, вътреболничните бактерии, по-точно - инфекции ги получаваме при престой в болница, нали така? И как ги получаваме? Случайно?

Бай Стояне, на тебе морето ти е до колене. Да затваряма всички болници в България и да се затварят всички фарма компании, включит. и българските и да остане само Даноне, Верея и останалите йогурт фирми, както и любимата ти провиотик. Останете с нас и след рекламите.

Ние имаме само два БСП и ДПС , но те ни стигат.

БСП и ДПС не са бактерии а опасни вируси.

Тези антибиотици се измислят в комплект с вируситеТакс,че нищо не трябва да сеправи сега.Просто трябва да се пуснат в продажба.

Да е...а тяхната мама,никой не им вярва на тия измамници и мошеници!!!

страшна работа! уиндоусчията да не си отвори устата за пандемии на конференция на сбърканяците в мюмюнхен... и там на червен килим стъпват...

СЗО е вредно за вашето здраве! Тия същите п....си вдигаха тревога за щяло и нещяло, само за да могат едни фармацевтични компании да направят едни пари от ваксини, от които в последствие се оказа, че няма нужда. И това се случи повече от веднъж. Ей такава организация са шибаното СЗО.

всичко в тази страна е измислено и подготвено

Е какво да очакваме, щом като някой кихне и веднага тича за антибиотици, децата не спортуват, а съмо цъкат в къщи по таблети, телефони и компютри, тъпчеме се с какви ли не боклуци с е-та и се чудим защо организма ни толкова лесно се поддава на външни влияния. Още през 80-90г се знаеше че реално съществуват две нива на защита под формата на антибиотици, първото ниво което е за хората и второто което е когато първото спре да действа. От тогава не знам да е открито по-силно лекарство от тях и какво излиза че за 20 г простите заболявания вече не се поддават и на двата вида. Ами запитайте се, какво ще стане след още 20г, дали всичко това ще са само приказки или фантазии.

А СПИН има ли? М? Я някой да ми обясни! Какво е това, как се случва и т.н.!!!

2009-та година. По-надолу има някакви УНИКАЛНИ коментари... "Изследване, в което са участвали 103 деца от Лондон, е показало, че при повече от половината от тях са се появили странични ефекти от "Тамифлу". Медикаментът е единственият засега, с който до някаква степен съвременната медицина се противопоставя на новия грипен вирус А (H1N1). Изследването било извършено от британски учени през април и май тази година. 85 от децата взимали "Тамифлу" превантивно, след като техни съученици или близки се разболели от новия грип. От 103-те изследвани деца, 45 деца са изпитали един или повече странични ефекти от "Тамифлу". 29 процента от тях се оплакали от гадене. 20 процента страдали от болки в стомаха. 12 процента имали проблеми със съня. Почти едно на всеки пет деца изпитало и невропсихотични странични ефекти от лечението с "Тамифлу", като неспособност за формулиране на ясна мисъл, кошмари и странно поведение, показва изследването на британските учени, публикувано в научното списание Eurosurveillance. Във Великобритания досега са регистрирани 110 000 случая на зараза с новия грипен вирус. За 27 души в Англия е потвърдено, че са починали вследствие на заразата. По повод констатациите за лекарството "Тамифлу" медици в Япония препоръчват медикамента да не се предписва на тийнейджъри. Клинични изследвания в Япония показали, че 20 процента от пациентите, които приемали "Тамифлу", са се оплакали от повръщане и гадене."

"Тамифлу" и "Реленца" наистина имат доста странични ефекти, но не са единствени за грип А, и са по-скъпи от "Ремантадин". Препаратът произвеждан още от времената на соца и от Софарма, изместен от конкуренцията и антиреклама, а си е добър противовирусен препарат има го по аптеките.

На Тамифлутата дето всички държави трябваше да е запасят вече им изтече срока и трябва да се плаща отново , за да се унищожат. Сега сме в очакване да кажат кое е следващото дето трябва да складираме в милиони бройки!

тамифлу няма в аптечната мрежа на БГ от има-няма 2 месеца вече :) , но то е за вируси . ама пък да тролим можем най-добре :))) .... лузър нескопосан.

Семейно!

наи-опасната бактерия се нарича европа и спешно требе да се излира и утрепе!

Кой те държи на сила в ойропата? Пали за Путинландия и пей Калинка на червения площад

Червеният площад също е в Европа, бе неграмотник. Я да се хващате под ръчичка и обратно в анадолската дупка, от която сте изпълзяли.

по-продажни и корумпирани даже от антидопинговата агенция и съвета по правата на човека - НИТО ЕДНА от алармите им не е била основателна, но ВСИЧКИ техни "предупреждения"са довели до изнудване на правителства и народи в полза на световната фармацевтична мафия

Звучи като предизборна реч на ГЕРБ.

snowmark

Точно така. Фармацевтични лаборатории бълват бактерии, вируси.

Има и една която много мутира и често сменя името си , до болка позната на българите , но все не могат да се справят с нея!

Аха една червена такава пенсионерите перманентно са заболели от нея , мани ами искат да заразят и младите :)))

Българинът е много болен човек! Никакви конспирации, евреи, фармацефтични фирми и антибиотици не са ни виновни! Тотално падение! Идиотитe на Европа! Мразят лекарите си, плащат им малко, бият ги , обиждат ги, лекуват се с билки, леене на коршум, с ракия и хомеопатия! Никой не ни в виновен , че ще изчезнем! Просто еволюция!

коршум?!

Ετο случай, в който българите нямат вина за мутиралите бактерии, Те са мутирали от злоупотреба с антибиотици, а не от билки, хомеопатия, леене на куршум и ракия. Ако бяхме използвали последните средства повече, щчхме да сме най-здравите.

ясно, кои са 12те опасни бактерии. В доклада на СЗО не ги ли пише? С име и фамилия, на биоложки език родово име и видово име, ако може дайте и щамовете, че да не стават недоразумения.

Раковите заболявания съществуват откакто има писмена история. Херодот разказва за рак на гърдата при съпругата на Дарий първи.

Това трябваше да е бележка към лаика - наблюдател. Чел е малко реших да го образовам по този въпрос, след което да запише и завърши медицина:)

САЩ, НАТО,Западът-те измислят лошите болести, за да загинат милиони, а от останалите живи-да им вземат парите ;

По онези времена са се разпространявали спонтанни легенди и митове, а сега- манипулации чрез т.н. конспиративни теории.

Лесно е за досещане от къде се взеха тези бактерии-от същите, които създадоха раковити заболявания , никотина, спина ,еболата и дори отровата на змиите и скорпионите!

забавно некомпетентно написана дописка. Просто възхитително! Бе като сте невежи, питайте поне да научите нещо, вместо да пишете новини, като за 2ри клас деца. Плачевно, е! Все ще се намери някой микробиолог, който да ви поясни основни моменти в писането на такива дописки.

Дано ги тръшне чумата......

е бактериално заболяване....

НА СЕЛО В РОДОПИТЕ И ВЪОРЪЖЕНИ ПАТРУЛИ ДА ОТСТРЕЛВАТ ЗАРАЗЕНИТЕ ГРАЖДАНИ - ДА НЕ ВЛИЗАТ В РЕЗЕРВАТА:))

Лудата крава ша затрие 98,999% от населението на земята; Свинският грип ще отнесе 99,9% от населението на земята; Птичият грип ще отнесе 99,99% от населението на земята.. Еболата ша затрие 99,999% от населението на земята.. И т.н. до 99,999999999999%

Селяка разбира само като го закърши. До тогава всичкото му е 99,999%

ни обясни, кво стана с ЕБОЛАТА??? Нещо да чу за нея миналата и тази година? Ма той ПЕПИ БЕЛОТО, пърдон ВАКСИНАТА са прИбори с него.. Забрави ли пародията, ала Козлодуй на КУ-КУ!!! Причината да сме втори в света и първи в ЕС по смъртност от кой животински грип е? Би ли ни расяснил.. НЕ ПРОПУСКАЙ В РАЗЯСНЕНИЯТА СИ НОРМАТА НА ПЕЧАЛБА НА ФАРМАЦЕВТИЧНИТЕ КОМПАНИИ.. Или ако ти е по-лесно - на МАГАРЕШКИ..

Най-опасната за българите бактерия живее в с.Длагалевци.

До Голия Тръмп. А бе ти май забрави, че Монсанто е виновен и за черната чума през 13 век. Откъде ви изравят такива когнитивни вкаменелости бе братче.

От къде...Ами...От на майка ти рошавата пичона бе, боклук надрусан!

не е рошава , добре подържана къдела е. спретната лентичка и гладки балдърки . местната убавица е , не мож се доредиш :)))

искам сзо да даде научно обоснован и аргументиран отговор хомосексуалността поведение ли е и защо се фаворизира

И за глупостта и неграмотността българска да даде отговор...

Колеги от ЦРУ,НАСА, Баер, БАСФ, МОНСАНТО, благодаря ви сърдечно за хубавите и качествени бактерии и вируси, които разработихте и пуснахте на пазара, от името на масонската ложа, илюминатската ложа, от името на всички монополи, от името на производителите на лекарства и антибиотци, за които печалбите ще са несметни, балагодаря и от мое име- най големия психопат-президент, маниак, шизофреник, откачалка и масонски боклук- Доналд Тръмб!

пенчоо , пак си забравил вечерните хапчета пиле. я бързо ги взимай и лягай, че да не идваме да те приберем пак !!!

Спокойно, много скоро Планетата ще приеме няколко метеорита в опит да се освободи от болеста която я е напднала ( разум ) :)

Новия световне ред ще прави чиска защото не му трябват 6 млрда роби,а по-малко.

Тези бактерии вече са пуснати в питейната вода, в храната, дори в козметиката. Целта е генетично модифициране на човечеството, така че да станем по-податливи на болести.

"Пуснати" са от милиони години.

май по скоро от милиард поне....

Ясно, фармацевтичните гиганти пак са я окъсали с печалбите. Затова са адаптирали бактериите към СВОИТЕ антибиотици, за да могат да наложат на пазара нови, още по-скъпи. Правили ли сте някога сметка на цената на грам активна съставка в някое лекарство? Ако не сте, ще ви кажа: в някои случаи цената на грам активно вещество многократно надвишава цената на грам злато. Сега ясно ли ви е защо бактериите са резистентни?

...за хапчета ве сульо. Ще спичелиш милиарди.

Има лекарства дозирани в микрограм. С 1 грам ще лекуваш цяла България, защото болестите за скъпи лекарства са и редки...

Ей да не пишеш от мое име че ще те шибкам гол и ще те заразя с Escherihia coli

Фармацевтичните гиганти не мисля, че някога са закъсвали или ще закъсат, просто са заели водещи позиции в сектор, който е много печеливш. А иначе с останалото от постинга ти съм съгласен. Ако прибавиш към тях и големите застрахователни компании и за капак - големите банки и финансови институции, и се получава по-добра картинка за "нещата от живота". Замисляли ли сте се някога, че така разпространеното и безспорно прокламирано право на живот на човека всъщност директно кореспондира с правото на добро (адекватно, качествено) медицинско обслужване за всеки, тоест с правото на ДОСТЪП до съответните медикаменти и лекарства -животоспасяващи и за лечение на хората? Интересно ми е защо няма този официален прочит на тази корелация от държавните управления и международни организации, след като той според мен е логичен и очевиден. Или да го кажа другояче - лишаването на хора от (качествено) медицинско обслужване и (животоспасяващи) лекарства всъщност е накърняване на исконното им право на ... живот!

Явно е дошло време да избият 1/2 от човечеството.......АНАТЕМА!