България заплашена от свръхдефицит от 4.5%

Дефицитът за 2014 г. може да достигне 4-4.5% или около 3.2-3.5 млрд. лв. Това означава, че ЕК ще започне процедури срещу България за свръхдефицит.

Обратно в новината

Коментари - България заплашена от свръхдефицит от 4.5% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като се убиват малките и средни фирми, а граждани на чужди държави под крилото на НАП работят без да плащат данъци. Например в Русе Чайна Сити до завод Печатни Платки и в кв. Здравец не е регистриран по търговския закон, съответно НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ защото не е данъчен субект , всички наети лица са без договори, съответно без осигуровки, ДДС - не се плаща - а се продават над 55 хил. арктикула - и от къде да влезе нещо в бюджета. Вече и тези дето плащат се спасяват в сивия сектор. Е това е тема за Европейската комисия как китайски гражданин развива дейност без правен статут , това има ли го в някоя европейска държава?! Как е внесъл стоката - като няма фирма, платил ли е съответните мита?! Стига политически чадъри и после да говорите за дефицит.

Хайдеее , пак шменти-капели на Борисов и пригладнялата му орда !!!Симеон Дянков ли Ви дърпа пак конците?

"Основното забавяне. . .е в Агенция "Митници". След смяната на ръководството там приходите се увеличиха, но темпът е недостатъчен" Ма то не беше "Ало Ваньо", вопли с/у ГЕРБ. . . Сега пак опряхте до Ваньо да ви разчиства червените Авгиеви обори след едногодишното плюскане.

Бая кухавелки продължват да се правят на управленци.Гледам и лудото шами щял да назначава национален координатор по кибер простотии.Назначавайте,плащайте и после....дефицит.А,бе мърльовци, отидете на Кулата и чистачката на тоалетната ще ви каже как може да върнете 300-400 млн в бюджета без никакви усилия.Ама обичате паричките и не пипате гнилото.

стани гей нали щеше да събира с 2 милиарда повече от бб писка, писка преди да управлява с олигарски, присвои 7-8 милиарда и дим да го няма, ужким в ЕП

До изборите има още десет дни, силно се надявам дотогава някой да успее да намери тоя живковистки търбух поне с едно яйце в противната мутра. Заслужава го далеч повече от новата шефка на ДКЕВР.

Тъпчо жалък, Свинебойко на малкия пръст на Орешарски и Станишев не може да стъпи, остава му само да фабрикува клевети и фантазии, на които само идиоти като теб вярват.

+++

Тъпо

За два месеца няма да оправят държавата, работата беше да организират избори, ако може честни, и толкова. Обаче бай Ганя пипне ли власт и не пуска, макар все повече да осира ситуацията.И Близашки така, цял живот нечий слуга е бил, и сега се самозабравя.

Защо при гръцки дефицит страната им получава десетки милиарди, а при нас постоянно плашите гаргите с несъществуващи проблеми! Я дай още няколко милиона на Роско та да няма дефицит!

Недей, че ще изпукаме от глад, бюджета на ЕС го държи Сталина, а тя българи никак не обича.

Само поправям: не десетки, а стотици милиарди и дадоха на съседите :-[

След,като не посегнаха на контрабандата,кражбите на ДДС,кражбите на европари чрез "иновативни" проекти,лапането чрез ВЕИ,безумно раздута администрация....просто не може да се изброи всичко,значи и тях са ги купили и сега единствената им задача е да няма ново правителство и да си останат те.Ситият на гладният не вярва и никога не е късно човек да стане за резил.

Да, ще има дефицити и то големи. Бойко разбра къде са парите.

Едва ли са само те!

Тези от БСП и ДПС са за разстрел! Създадоха свръхдефицит, банкрутираха КТБ, взеха 5 милиарда заем, спряха Еврофондовете, създадоха хаос в НЕК и послед тихомълком изчезнаха!!!

+++

Правилният термин е "се измирисаха"!

Финансиста Орешарски заяви, че няма нужда от актуализация, а сега излиза специалиста по разтягане на локуми Свиняшки и твърди обратното. На кого да вярваме, на експерта или на абсолютния некадърник, кабинетен плъх и продажен ренегат? За себе си съм решил вече.

Много бързо опука парите тоя пишман-професор! И все за бедстващите нямаше, а за Плевела имаше! Ще играе тоягата скоро!

Време е за конфискация и национализация на имуществото на всички членове на БСП и ДПС

Защо пък на тях? Да национализираме откраднатото от Рапона, така ще се оправи държавата!

Този човек нищо не разбира от нещата които говори, горко на България!

Никакви пари от Бюджета . Видяхме как си правите ПИР оо Време на ЧУМА , за нищо пари няма в тази страна ... Та да ги дадете парите на Плевнелиев - КАТЕГОРИЧНО НЕ ! Да ги дадете за да доизкусорите Новия Кризисен Център На НАТО - (за този центървсяка година ще плащаме по 1 милион - От Тук до Края на Света ) Да отпуснете и още над онзи 1.8 милярда за Превъоръжаване . Да не сте пипнали Бюджете ЕДНОДНЕВКИ зад вас не стоят гласоподаватели а Плевнелиев , не си позволявайте неща , затото тази държава не е на Плевнелиев на ДЕДА МУ .

Прав си, но докато само ги псуваме в нета ще продължават да крадат. Сопа трябва, сопа!

Ах ти хубавец ! Ма виж какво млечице си,бе ! Хубавец, няма парички , а ! Ми излизаш на убицата и пак с тупана ,почваш да браниш демокрацията. Иначе парички няма , само тояги, здрави и различни размери.

Да излезе, ама Сорос пари повече не дава, протестърите се изложиха. В Украйна му оправдаха надеждите, но тук - не.

Оставка ,боклуци и некадърници!!

В Конституцията на Р България трябва да е записано като чл.1, забрана за съществуването на БСП/Евророма. Всеки един, член или симпатизант на тази партия, трябва да бъде преследван от закона и най - строго наказван.

По важно е да се приеме закон против идиотите, та да се отървем от Боко и теб.

Свръх дефицит ли?! Ха! Вижте го Близнашки как се е ухилил - все едно яйце му белят! Сега сериозно - тия от сега започнаха да крадът и то здраво! Генерал Атанасов от РБ каза, че в югозападнаБългария са започнали възстановяването на контрабандните канали!!

А при Дянков беше 1,2% Дянков, върни се. Стига си свалял курса на рублата.

Вярно, пред порожанов дори Дянков изглежда експерт.

Що плачете, що ревете бе - 2.5 милиона в трудоспособна възраст са напснали държавата. Като сте можещи чии к.р търсите тука айде чао. Тук са останали чиновници пенсии и социално слаби, работещите са най много 300 хиляди как да стане - няма кой да ни управи не Доган, не Местан, не Боко, не кой беие там Миков . чердже хна сиджук и чорбаджия друг.

Ами да харижем държавата на циганите тогава? От такива селяци като теб сме на тоя хал!

Леле този ли селски дебелак ни е министър председател? Тая държава отива на майната си

За Лизашки или за Боко говориш? Описанието "селски дебелак" пасва и на двамата.

Продължавай да си вярваш.

Ами продължавайте в същия дух да си раздавате милиони заради поети ангажименти помежду ви преди назнаенията и може до 6% да го докарате та белким си ''извоювате'' и 6-е милиарда заем детро боко го иска за да има какво да крадете а ние и децата ни да плащаме,,,

Това е поредно доказателство за дейноста и немърливостта на некадърните политици и политически партии без изключение който досега са управлявали България.Нищо добро нечака България с тези некадърници които се наместват въвъ властта.Аз невиждам нито една от големите партии да предлага някакъв изход от срамното положение в което се намира България като е напоследно място в Евросъюза.Аз незнам те с какви очи ходят в Европа не ги ли е срам нашите дрисльовци.

вместо да събира приходите и да подготвя изборите се занимава с изготвяне на стратегии за 2020г, със смяна на държавната администрация отпуска милион на президента,безлихвени кредити на общините с пари в КТБ иоще към неща дето не са му работа. Е затова дефицита ще расте.

"Спасителя" на приходите Танов май вместо да увеличи събираемостта, увеличи дефицита. За сметка на това контрабандата върви, а населението ще бъде издоено отново през увеличените цени на тока. Бизнеса пък трябва да се справя с наложените санкции от Русия и като умножим пренасочения към други пазари експорт по контрабандните апетити на Ало Ваньо, може спокойно да прогнозираме, че държавата вече и формално ще бъде закрита, някъде в началото на декември. Честито на пенсионерите, социално слабите и останалата част от "оправените" избиратели! Най-вероятно до няколко месеца голяма част от вас ще отидат на едно по-добро място.

...ти глупав ли си или да??? Tози дефицит не се получава за месец-два...питай специалиста по ядките дето взимаше заем след заем!!!

Цвьк

Най-после....признаха си отдавна очевидното, а то е че България е като продънена цинкова кофа...за голямо съжаление. Сега, недуразумението Чобанов да дойде и да обясни за преизпълнение на приходите и свръхсъбираемост на митниците. Къде го финансовия корифей ореха и неговата реиндустриализация на страната? А серго и неговите 250 000 работни места?

Отидоха да протестират. За сметка на това "актуализирането" на разходите отива плюс милион за Росен Плевнелиев, плюс милион за БНТ, плюс за СЕМ, плюс да го духат бедните, пенсионерите, болните, безработните, студентите, учениците и други социално слаби. Протестърите си оправиха бюджетите, останалите да се готвят за оня свят.

Много ми е странно, на такива очевидни неща кой слага минуси? Значи има хора супер заблудени или са на заплащане?

+++

На Позитано малко ли овце има?

ГЕРБ на власт - нема дифицит! БСП и ДПС на власт - има свъх дифицит! Разликата между дефицита и свръхдефицита, неколко милиарда търсете в Бурканбанк-Станишев и Бурканбанк-Доган! Не му увря главътъ на булгаристаница! Гласуваш за БСП - гласуваш за фалита на държавата!

нека бъдем точни - 2005-2009 при станишев държавата беше на + 4 милиарда, 2013, след като боко се покри беше на -1 милиард. Къде са тия 5 милиарда е въпроса, не защо е този дефицит сега

Чета малоумните коментари и си спомням възклицанието: "Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!"

Аман от финансови министри на нива главни счетоводители.

ще ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ и ОСИГУРОВКИТЕ! Все някой трябва да плати "социалната" политика на ЦОЦИАЛИСТИТЕ ... Няма АМЕРИКАНЦИТЕ или ЕВРОПЕЙЦИТЕ да плащат я! ПЛАЩА този който е гласувал за тези парии да дойдат на власт или си е пил ракията и НЕ Е ГЛАСУВАЛ ... А сега дерзайте, бръкнете се дълбоко в джоба и плюйте ... :-)

Ало временните внимаваите с изказванията за дефиците защото харчихте за лапачка на всички фронтове качихте килата затъпехте от лой в кратуните но внимавайте че ще играе джастерицата и ще стане лошо ...........

БСП не управлява при липса на пари и нещо тлъсто и дълго за подписване. Не е тъпа. Стига ни да сме втора партия. Браво Бойко, браво Местан.

Пропусна баш комуниста Борисов в този списък и агентите от Д(П)С

1 година и половина управление на БСП/ДПС/АТАКА - ето резултата!

Забравяш най-важните от управлението: МВР, ДАНС, РУМНО...

Само дето ако межехте да четете и да мислите щяхте да видите че временния гербераски бардак опраска 8 милиардния резерв само за 2 месеца и сега искат още милиарди за да им е широко около дебелите задници и вратове а ние ще стягаме коланите,,,

Много си тъп Саше, пардон осемдесет и първи.

Може да има процедура за свръхдефицит, но затова пък социалната политика на Партията роди милиони щастливи пенсионери и роми, охолстващи и живеещи достойно!

Пенсионерите ще бъдат пионерите на Бг: Имат бойна закалка от соца!..

Крайно време е ЕК да наложи санкции на Бг - стига държавата е ограбвала спестяванията на вложителите, за да се перчи с несъществуващо фискално благоденствие! Стига свищовски счетоводителски врътки, стига хватки по УНСС-КарлоМарксовски!

Що за държава сме,след като се правят само констатации, а не се търси никаква отговорност от лица допринесли за определена ситуация-в случая свръхдефицит. Този Порожанов прави изявлението си вероятно на данни дадени му от служители в министерството,които са били и по рано там и са знаели тези данни.Къде е бившият министър бесепар-депесар?

ще ти отговоря с 2 думи: комунистическа демокрация и като гледам мненята и коментарите на надора по другите теми - напално си го заслужава - както се казва -всеки народ си заслужава даржавата и политиците

Крайно време е ЕК да започне процедури срещу България и да ни наложи санкции в размер - 5-10 милярда евро!Тази територия- тук, трябва да бъде обезлюдена и опустошена!Това извратено, крадливо и просто племе - vulgari, да изчезне от лицето на Земята!

СПОРЕД ПРОСПЕКТА (ОФИЦИАЛНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ ) НА КАНАДСКАТА ДЪНДИ ПРЕШЪС ОТ НЕЙНАТА УЕБ-СТРАНИЦА , НЕЙНАТА НАЙ-ГОЛЯМА ЗЛАТНА МИНА БИЛА В БЪЛГАРИЯ .... ... А ТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ПО 20 ТОНА ЗЛАТО ОТ НЕЯ :)))))

ТВА 20 ТОНА ГОЛД СА СИ КЪМ 700 МИЛИОНА ДОЛАРА ... 1, О5 МИЛАРДА ЛЕВА :)))

... и кой им е подарил това???

ВИЕ УФЦЕТЕ :)))

Могат - вадят! Ако го управляваха нашите ченгилоагенти - само щеше да се краде и да се унищожава природата... Сега поне челопечени живеят като хора.

Този от снимката "оправи" Държавен фонд земеделие, а сега ще "дооправи" цялата държава. ПИСНА ми от партийно обременени некадърници!!!

НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ОПРАВИ .... ПРОСТО БЕЛГИЙСКИТЕ АУРУБИС И СОЛВЕЙ И КАНАДСКАТА ДЪНДИ ПРЕШЪС КОНТРОЛИРАТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ ПРИ ВАС .... ЗА 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА КОИТО КРАДАТ ОТ БЪЛГАРИЯ НА ГОДИНА , ТИЯ КОМПАНИИ ЩЕ ЗАКОЛЯТ МАЙКА СИ И БАЩА СИ , ТА КВО ДА ГОВОРИМ ЗА ВАШИТЕ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ :)))

ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ ДА КРАДАТ В БЪЛГАРИЯ , ЕДНО ВРЕМЕ ТИЯ БЕЛГИЙСКИ КОМПАНИИ ПРАВЕХА ПАЧКА НА ПЛАНТАЦИИТЕ В АФРИКА - БЕЛГИЙСКО КОНГО :))

Сега всички ще берем плодовете от крясъците за оставка.Овце,гласувайте за ГЕРБ!!!!!!Всичко трябва да се вдига-ток,вода,лекарства,храна.Включително и самолета(отряд 28)

Южен Поток, а? :D Нов реактор, а? :D Увеличение на социалните, а? :D

Защото мафията се е застраховала И заемащите висши длъжности НЕ носят персонална отговорност за управленски грешки. Затова никой не може да пипне "висшите" политици. Дори и да намери начин, опира до "нашата" съдебна система. А народа спи.

Не е правилно да се говори за "управленски грешки", когато всичко е умишлено.

И да е умишлено, но няма как да го докажеш пред закона, който го оневинява.

Те Бойко е набутаха за злоупотреба със служебно положение дето разпореди правителственият авиотряб да вози пътници на дъмпинг на цената на горивото, без да има лиценз за такава дейност, докато останалите авиокомпании си плащат лицензите като попове.

Споко, като дойде тиквата ще го направи 9%...

ромите и циганите да започнат да си плащат сметните към енергото , водното и данъците също да им се събират и този проблем ще изчезне

ако някой не си плаща е виновен чиновник, който позволява това. всички на съд и в панделата

АУРУБИС , СОЛВЕЙ СОДИ , ДЪНДИ ПРЕШЪС, ЕВН, ЧЕЗ СА ВСЕ ИЗВЕСТНИ И УВАЖАВАНИ БЕЛГИЙСКИ, КАНАДСКИ, АВСТРИЙСКИ И ЧЕШКИ ФИРМИ ... КВИ КОМУНИСТИ ВИ ГОНЯТ ???

лукойл, газпром, петрол, енергопро, нек и бех също са белгийски. а земеделската земя се изкупува масово от хамериканци дошли на почивка. обо взето 90% от бизнеса е приватизиран от хамериканци със съвеЦко гражданство

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РУСКИТЕ И ЗАПАДНИТЕ ФИРМИ - РУСКИТЕ ВНАСЯТ СТОКИ В БЪЛГАРИЯ И ЗАТОВА ИМ ПЛАЩАТЕ - ЗАПАДНИТЕ ИЗНАСЯТ НАЦИОНАЛНО БОГАРСТВО - ПРИРОДНИ РЕСУРСИ - КОЕТО Е НЕВЪСТАНОВИМО .... .... МНОГО Е ГОЛЯМА РАЗЛИКАТА ...!!!

64, не лъжи бе. Всичко, което из-помпва национален доход от България е руско. Мани това, ами и отраслите, които са лапнали са и стратегически свързани с националната сигерност- ядреното гориво, петрола, военния комплекс, газта.... Могат да свалят всяко българско правителство, което не им угажда, за 20 дена. Най-много. Затова нашият проблем е в Москва. Американците може да са същите, но не сме се паднали в тяхната зона, под руски ботуш и турска чалма сме.

ЕЙ ТЪП МИНИСТЪР - .... АУРУБИС ВСЯКА ГОДИНА ИЗНАСЯ И ПРОДАВА БЪЛГАСКА МЕД НА ЛОНДОНСКАТА БОРСА ЗА 4 МИЛИАРДА ДОЛАРА .... АКО ГИ НАЦИОНАЛИЗИРАТЕ САМО ТЯХ , ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ОЩЕ ПЪРВАТА ГОДИНА НА 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПЛЮС :)))

ГРЕШКА, ПО-ДОБРЕ ДА ЗАВЕДАТ ИСК СРЕЩУ ПУТЛЕРИСТАН ЗА КРАЖБАТА НА $4 /ЧЕТИРИ/ МИЛИАРДА СПЕСТЯВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИТ ГРАЖДАНИ В ЕДНА БАНКА.

Бай Ставри

Орешарски, Станишев, Доган-Местан, Михаил Миков, Драгомир Стойнев, патерицата им Волен Сидеров, Симеон Сакскобургготски? Какви комунисти да ме гонят? Такива!

а ти защо не си в северна корея, където всичко е национализирано и е в цветя и рози? марш от тук гнусен русофилистичен трол

В РУСИЯ ВСИЧКО Е СОБСТВЕНОСТ НА РУСКИ ОЛИГАРСИ , В АМЕРИКА НА АМЕРИКАНСКИ ОЛИГАРСИ В КИТАЙ НА КИТАЙСКИ ОЛИГАРСИ .... САМО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СОБСТВЕНОСТ САМО НА ЧУЖДЕНЦИ :)))

абе самсунг като изнасят за 10-тки милиарди евро защо не ги национализират южните корейци????

Защото изнасят продукция, която сами са произвели, а не изнасят ресурсите на държавата, затова!