Агнешко над 12,5 лв./кг било спекула, свинското поскъпва с 20%

Агнешко месо над 12-12,5 лв. за килограм е спекула, обяви председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов, цитиран от bTV. Очаква се обаче за Великден в магазините то да струва 15 лева. В близките месеци цената на свинското ще нарасне с около 20%.

Обратно в новината

Коментари - Агнешко над 12,5 лв./кг било спекула, свинското поскъпва с 20% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами какво правят тогава контролните органи че не събират глоби??Ами то само от глобите за това в София, защото никъде няма такава ниска цена, ще преизпълнят плана на 200% и ще има пари за бая бонуси...Разбира се може да се надяваме на това, да купуваме на такава цена агнешко, ако им се вярва на управляващите.......

една кокошка, носачка изяжда 100гр. фураж по 0.55-0.60 лв.за килограм= 0.06 ст. допълнителни разходи още 0,05 или 0.11ст. цена на пройзводителя, печалба 0.06ст. =0.17 ст. ДДС 20%=0.20,4 това е нормалната цена на яйцата. никак не е трудно да се сметне кой прави далаверата. по същия начин може да се види и цената на свинското и агнешкото, а не да се правят на ШАШАВИ

Бойко Синапов влага в думата "спекула" някакъв негативен смисъл, останал от социалистическо време, когато спекулата беше престъпление. Но сега е времето на пазарната икономика.Спекуативна сделка означава да купиш нещо с цел да го препродадеш с печалба. Това не само е разрешено, но е и в основатана днешната икономика. Така че нека не ни плашат с някакви старовремски понятия, а да анализират истинските причини за поскъпването и ако могат, да им повлияят.

сега 7 млрд, скоро 10, храната трябва от петрол да се произвежда вече, докато свърши и той тук можем да изхраним природно 30 млн, а сме шепа хора, но сме прости, иначе условия природни има

Българите не са прости. Но 11 века толериране на еврейската глупост през християнството у нас задушава градивния им светоглед. Толерира посредствените люде. Води до всички робства, спънки чуждопоклонство и формализъм

В западна европа са също ЕУ, има прекупвачи, плащат по-високи заплати по фермите и по магазините, фермите им отговарят на същите изисквания, но цените на храните са по-ниски от БГ. Просто тук има държава.

"Оказва се, че в България 80% от свинското и 90% от говеждото месо се внасят от Европейския съюз." И за каква спекула говори министъра?! Цените просто са европейски. Това е. Произвеждайте повече свине и говеда за ядене, а не само за държавното управление!

При 6лв за кг живо тегло на агнетата каква трябва да е цената на заклано? Каква трябва да е цената на живото тегло след като примерно 1 кг царевица е 45ст и каква трябва да е цената на царевицата при положение, че за обработката на земята се ползва трактор които харчи нафта от 2,67лв за литър?

Ако заради криза и в България правителството не може да създаде условия за подобряване на материалното положение на народа, то поне да не му пречи. А може да му даде и морално удоволетворение, като потърси поне реална отговорност от предишните. Но то избра да краде повече и от предишните. Отсега да се готвим кого да избираме след сегашните. Лошото е, че май вече освен мъст, не искаме друго. До там ни докараха.

За Бога братя не купувайте!!! Нека да им стигне!

Спокойно, народе, без паника и по-зле ще стане.

НЕ СМЕ НАРОД Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша. П.Р. Славейков 1875

Ще Станем, Колега . Аз-лично твърдо вярвам .

Аз вече 4 месеца преживявам с 5 хляба и 1 маргарин.Като платя тока, водата и лекарствата , а да и малко топлинка и нищо не остава.Искам да съм в БГ циганин, прасе или кокошка

Интересно би било да се знае колко Българи нямат климатик. Много нямат и душ, съдейки по ароматите в обществения транспорт, супермаркетите и банките, които раздават пенсии. За играчките и чесалките не знам, в тази област не съм компетентен. Въпросът е прасетата да са щастливи, а ние ще издържим някак си.

:-) Голяма работа сте, Пух Мечо ! ... Време е онази-там Наша Торта да си стане както си му е редът Наша .

Драги форумници, а вие какво искате? Щом една държава се управлява чрез страх, живота да е лесен. Страхувайте се, това е начина да оцелеете. Не критикувайте, дори министъра на икономиката се казва Трайчо. Лекарства, парно, храна, гориво всичко това е на безценица.А пенсиите дори гонят 135 лева. ПРОСТО ИЗЛИШНИ ПАРИ, С ТЯХ НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА ПЛАТИШ. Да живее вожда.

Страшни неща сте изказали, men . ... И ако позволите да кажа най-страшното : -- не Страхът опази лозята на Предците Ми . ( Предполагам -- и на Вашите . )

След като управлението и контрола е в ръцете на тъпи хора,нормално е пазара да се нагласи,а колкото до новозеландското агнешко,то е по-добро от нашето.Не виждам логика и свинското да поскъпва толкова след като е внос.Китай и Русия отдавна си произвеждат достатъчно свинско.Това е поредния кьорфишелък за да ни заблудят.

Да бе, да! Вчера ходих в Пикадили и видях агнешко месо - цената му (плешка) е почти 16 лв и при всички случаи е НАД 15 лв! Какви ми ги дрънкат тия! Всички спекулират! Това е! А Мазен Миро Ирландеца и приятелчетата му Войнов, Цветанов, Дянков се занимават с комисионните на Станишката, вместо със спекулата!

Пикадили не е ПРИЗВОДИТЕЛ. Пикадили не е ПРЕКУПЧИК. Пикадили и другите търговци са вързани към НАП-а и плащат освен наеми, заплати и данъци. Плащато и 20% ДДС. И не Мирослав Найденов или Бойко Борисов виновен за ОРГАНИЗИРАНАТА СПЕКУЛА. Това е традицията на комунистите: колкото по-зле е за народа/потребителите, толкова по-добре е за нас/социалистите. Създава се предизборна /предреволюционна ситуация. ГЕРБ ке падне. Логика на примитивния нео-комунист-пещерен капиталист.

ГЕРБ ще си падне и никой не му е виновен за липсата на компетентни и независими кадри! Държава в пазарна икономика при световна криза с бай тошови методи не се управлява успешно!

Не ме интересува, кой е отговорен за организараната спекула. Интересува ме, кой е отговорен за дейността на комисиите за защита на конкуренцията, за защита на потребителите, за борбата с картелните споразумения и дерибействанети на монополите. А това са точно управляващите, които се кълняха (преди да дойдат на власт) че нямало да бъдат като предишните - БСП, НДСВ, ДПС, СДС, ДСБ... А са като техен огледален образ. Пък за ДДС-то, наемите и пр. изобщо не му пука на Пикадили - всичко това се свлича от гърба на крайния потребител.

Няма как да не растат цените на всичко... Нали расте и рейтинга на г-н Борисов!!!!!

преди 30 год.много обичах агнешко палнено с нес кафе

И картофи!.... Тогава всичко ще бъде наред. Ако има и някое и друго прасе за мас, ще бъде супер.

Истината е че в БГ производителите изнемогват и цените им са поносими...Но прекупвачите ги изнудват и печелят огромни комисиони без те самите да работят. Те просто знаят на кого за колко да го продадат. Търговците-продавачи на дребно пък следва нещичко да спечелят след като платят разходите и ДДС-то на НАП-а...Потребителите...незнам как оцеляват. Но основно далаверата е за прекупвачите. Те са алчни, безчовечни , безмилостни и риск за техния "бизнес" няма никакъв!

Смешна и тъжна картинка са напъните на шепа самозабравили се евробюрократи да напълнят нечии джобове с непрестанните и тъпи изисквания,които не са нищо повече от поредното изтупване на брашнения чувал за...негова лична сметка!!! За какво хуманно отношение към животните ми говорят тези тупани,когато в държава като България,която на всичкото отгоре е и членка на ЕС(?!?)има ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА,които са ДЛЪЖНИ да съществуват със средства,които се равняват на месечната издръжка(а в повечето случаи са и доста под нея),с които разполагат едно ЩАСТЛИВО ПРАСЕ и ЕДНА ЩАСТЛИВА КОКОШКА в Германия да речем??? И най-учудващото в случая е,че когато пазаруваме в България се питаме дали всъщност наистина сме на нейна територия или сме в...Германия!!!

Каква спекула??? При капитализма и учениците знаят, че икономиката е пазарна, пазара диктува цените, а не държавата, НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ КЪМ ПЕТИЛЕТКИТЕ! С позоваването на спекулата, някои се стремят да ни отнемат вниманието от НИСКИТЕ ДОХОДИ!!! Единствено логично е ДА ИСКАМЕ ДОСТОЙНИ, ВИСОКИ ДОХОДИ!!! Вижте и се учете от гърците - намаляват им заплатите с 20% - от 5000 евро на 4000 евро, но си остават 13-та и 14-та заплата и пенсия!!! НАРОДЕ, СЪБУДИ СЕ!!!

Този Велигден май доста българи ще прекарат без агнешко, боядисани яйца и козунак. Добре би било всички да намалим бройката на яйцата за да дадем урок на спекулантите. Вместо 20 бр. яйца да боядисаме 10 или 15 бр. тази година. А господата от ЕС да дойдат да видят как живеят повечето български пенсионери. Как се оцелява с 2-4 лв. на ден. И тогава да искат климатици и играчки в свинефермите.

Като гледам как си написал,а Великден.......Господ да ни ена помощ!!

ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН ПАК С Т А Н И Ш Е В !!!!! ХА-ХА-ХА !

Че Станишев и Станишевица са виновни го знаят вече и малките деца,но по-важното е такива като теб да разберат,че виновни за настоящето положение на България са и те самите поради факта,че толкова години са давали властта в ръцете на профани като по-горе споменатите!!!

В тази държава има хора, които живеят по - зле от щастливите им кокошчици, прасета, кравички, овчици...................да си ги ядът и месото и яйцата. До кога ще си трайкаш БЪЛГАРИНО !

Едни ще папкат а другите ще гледат- лош човешки материал. Ще попапкатЕ но и ще дойде време да спрете- кранчето ще секне. Агнешкото 15 лева . едно яйце 0,40 стотинки пенсия 141 лев идва ВЕЛИКДЕН.

Е сега вече ще търся съвсем специално НЕ БЪЛГАРСКИ хранителни продукти. Независимо от цената им!((((((

Само хляба, яйцата и месото ли???А има още толкова много храни,които можете да оскъпите, защо се бавите!Грабете собствения си народ!Пролет иде, ще се учим да се храним със слънце!

Преди време ми споделиха какво е станало в Италия, когато се е вдигнала цената на пастата. Огромна част от италианците спрели да купуват паста и цената след няколко дни си била старата.

Не вървят на добре нещата. И въпроса не е в това, че месото ще поскъпне, вече трябва да е ясно на хората, че живеем в нов робовладелски строй, в който шепа "робовладелци" искат масата да е подтисната, с промити мозъци и да няма никаква свобода, да бачка толкова, колкото да преживее и да консумира това и толкова, колкото и се спусне. По-страшното обаче е тоталния упадък на нравите повсеместно, докъде стигна човечествтото, до гаврата да "весели" храната си и да заявява, че това е хуманно. Ама моля ви се, горкичкото прасенце, нека си поиграе, преди да го заколим и изплюскаме...ние сме цивилизовани хора, веселим храната си и се грижим да и е комфортно преди да и теглим ножа. Това е толкова важно, че дори ще създадем комисии за това и хората ще плащат още и за това.

Един разумен поглед! Замислете се.

Разумна мисъл, с ясно послание!Дано не е писана от тези, същите, които ненавиждаме и от които се възмущаваме - своеобразна проява на емпатия и Ериксонова хипноза!

В Германия цените на месото са по-ниски,в Испания също до 30 %.

в кипър също

в фантастико е 16 лв. какво ще кажете аааааа

Едно Евро е равно на 1.95 лева , да ама друг път . Лева е обезценен разберете го ,изкуствено го държат на това официално ниво ,смях смях и сълзи . Бедняци тръгнали да правят държава . Не ставаме за нищо .

това си е чист гевоцид на министри и управляващи спрямо нещастния електорат, защото ние сме само електорат, а не хора

Не ние сме "лош материал" ,който трябва дасе изчисти.

Гарантирано от Герб и Боко Тиквата!

Да, ГЕРБ гарантира, че ще живеете по-добре..., на оня свят.

ще поскъпва.........Нали идва Великден... Ненормална държава. Никога няма да сме като Европийците, никога!!!!! Мутрите го правят това !!!!

"Според новите евроизисквания от 2013 г. в българските помещения за отглеждане на прасета трябва да има душове, за да се къпят редовно животните, и климатици, за да им е топло зимата и хладно - лятото" Ехххх,животно да си в тоз европейски съюз !!

ИМА ЛИ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПОСКЪПНАЛО??? А къде е спасителя министър да направи и агнетата и свинете щастливи????И ние да плащаме затова???

Спекула има, когато има монопол. В селското стопанство няма монопол. Просто производителите искат да получат печалба съответстваща на вложеният труд. На когото не му харесват цените - да отиде на село и да гледа овце. Да види колко е лесно.

Пълни глупости! Монополът е при прекупвачите - няма един, който да не е рецидивист и близък до властта и няколко групировки. Затова няма и производство. Няма и да има. Пък после пак си гласувайте за мутри с идеята, че ще ви докарат демокрация с твърда ръка.