Обявиха грипна епидемия в още 5 области

Грипна епидемия е обявена още в Стара Загора, Русе, Ямбол, Монтана и Ловеч. В някои градове ваканциите започват сега, в други се удължават. В София тя се прекратява, в Пловдив учениците ще се явят на училище, но ваканцията им може да се удължи.

Обратно в новината

Коментари - Обявиха грипна епидемия в още 5 области | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми е любопитно! След коментара ми от преди няколко часа, таблицата с заболелите през последната седмица се "пробрази"! МНОГО УНИЗИТЕЛНО!!! Но не за мен. Заболелите през последната седмица намаляха с 50%! Някой явно им е обърнал внимание, че тези резултати не са добри за правителството, и бяха сменени като решение на министерски съвет...

Кажете ми друга страна с грипна ваканция. Аз не се сещам. Тук, в една страна в западна Европа няма такова нещо, което не означава, че децата не се разболяват.Което ме кара да си мисля, че има нещо нередно във всичките тези мързелешки ваканции.Да не говорим,че така се пести и от отопление.

Ти, имаш ли дете бе овцоооо?

Там, в Западна Европа училищата приличат на МОЛ-ове, наливат се безумни средства за запомняне на азбуката и таблицата за умножение. У нас, когаро дойдат да измерват тепературата, процедурата е в стил "мери, да те лажем" - отчита се температурата с електронни термометри в някои от най-топлите стаи. Въздухът е дух и прашен, а сградите са с вид на емигрантски общежития т времето на виетнамската война. Учителите се разхождат /и предъвкват/ уроците си, навлечени с анцузи и панталони, с палта - досущ като пътници в метрото. Това ли е "здравословната" среда, в която попиват знания вашите многообичани отрочета? Не се ли досещате, че ваканции - от какъвто и да е характер - грипни, дървени, петролни и др. има в местата с лошо и недалновидно мениджерско управление?

Най доброто решение е министърът със съветско полуобразование да се затвори в неотоплявано помещение за 6 часа , но седнал на чин без да мърда и тъпи даскалици да му преподават история и други излишни предмети. Могат да му правят компания и други чиновници и да кихат и кашлят в стаята.Достигането на температура от 18 градуса по Целзий,когато се измерва от РИОКОЗ, не означава , че средата е здравословна. Тази температура трябва да се поддържа поне 72 часа преди започване на учебните занятия. Помещенията трябва и да се проветряват, което предполага минимална температура от 21 градуса по Целзий.

'Няма да се удължава грипната ваканция от 1 февруари в София, защото вече няма висок процент на заболеваемост от грип сред учениците в столицата"

добре ве как може да има грипна епидемия а ваканция да няма веее еи колко са прости ти ве лелеле *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тук кой? - "грипът" е с пълен член, а твоят е съвсем празен. И не пЛевмонии, а пНевмонии....За което не е виновна тази епидемия, а епидемията от простотия, както и майка ти и баща ти, който и да е там. Ха сега си почивай в мир.

Умните кметове обявиха грипна ваканция. Ще свърши, когато се постопли малко времето. Някой знае ли колко струва отоплението на едно училище на ден?

не, няма да ходите, освобождавам ви

Алкохолът- ВРАГ номер едно на болестотворните бацили-хайдем нагилла хавва:)))

ше ходиме ли утре в софия на училище или не

Може ли такава безотговорност от страна на министерството-до обяд има заповед за удължаване на грипната ваканция до петък, а след обяд - тя се отменя. До обяд директорите накараха класните да се обадят на учениците си, че от утре няма да се учи, а следобяд ги накараха пак да се обадят, че ще се учи. Кой ще плати сметките на телефоните за толкова разговори и кой ще извини отсъствията на децата, които пътуват и ги върнаха, защото утре не са на училище, а всъщност се оказа, че утре са на училище?????????????

Кажете за пазарджишка област!Тук явно грипа сега започва масово,а плевмониите са хит - ужас!

Плевмонията в плевнята ли се хваща :)))))))))))))))))))))))))))))))))))Хахахахахаха плевмония, ще умра от смях :)))))))) Драги, пНевмония се пише!!! Светло бъдеще ни чака с тез грамотни ученици! Мъкааааааааа

На сайта на РИОКОЗ пише съвсем друго. Има таблици, според които има над 10% увеличаване на заболелите в София?! Полудявам ли?

Мисля, че в някои области грипната ваканция трябваше да започне тази седмица.

В ПЛОВДИВ НЯМА ДА ИМА УДЪЛЖАВАНЕ НА ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ! ОТМЕНИХА ГО!

Не разбирам нищо. В София трябва да удължат ваканцията на децата, защото забелязвам, че в лечебните заведения опашките се удължават значително. В една учебна стая трябва да бъде 18градуса ...Но дали въобще някой следи това или децата просто измръзват за да нямат отсъствия? В крайна сметка кое е по-важно? Урокът по български език или здравето на детето? Във цялата страна трябва да има грипна ваканция за децата, защото грипът не спира да върлува, а напротив- той заразява все повече хора... И утре болните деца ще отидат на училище за да не останат недоуформени със срочните оценки ... И каква е ползата? Никаква, просто повече болни ! Това не е решение на нещата а едно чисто увъртане...Ако вие министри и политици не знаете каква е обстановката какво да кажем за децата?

то и вие, човече, сте останал недоуформен като ви гледам. маи множко са ви били грипните ваканции

Как така за ВТОРА поредна година не се обявява грипна ваканция нито в Разградско, нито в Кърджалийско? Или трябва да считаме така: там, където има шап, няма грип? Или просто се отклонява мисълта на населението в друга посока... После четем: единни държавни образователни изисквания...едва ли.

Трябва да бъде удължена грипната ваканция в София. Отидете в която и да е поликлиника и ще видите опашките пред кабинетите, които не намаляват а се увеличават. Колкото до недоволните родители , децата са техни и учителите не са безплатните им гувернанти.

Егати грипът, егяти бедствието. Франсета, ингилизи и дойчовци се чудом чудят, какво е това чудо нечувано, понеже там такива ваканции и поводи си нямат. Отива по-скоро към официално признаване и оправдаване на некадърниците и пълната методична безпомощност на т.нар. "експерти" - понеже неграмотността расте право пропорционално на растежа на техния брой.

Последно:Утре да водя ли внука на училище?

Съобщете нещо и за грипната ваканция в община Долни чифлик.

В средното образование ,като че ли , всеки гледа да не се мине.Всяко училище иска да си използува "полагащите" му се една седмица допълнителна ваканция. Ами ако си в производството,как ще стане това?Излизаш в неплатен отпуск или си отиваш в къщи за винаги!

Малко като че ли се преекспонира темата. Така или иначе, ще видим от утре младежите колко са почивали и са се подготвяли съвестно, да не вярваш. Натаковаха се от ваканции, а таво знания, това дипломи, това изпити и матури, това бъдеще и кариера - тури му пепел, купонът да тече. Честито и на учителките - гувернантството продължава.

Аз пък виждам масово болни хора навсякъде.Вие къде ли гледате.От 1 седмица НЕучене,кариерата на никого няма да пострада другарю. И това не е ваканция аза почивка а е друго нещо.Моето дете беше болно,как така ще го карам да учи ???Ще учи цял живот,когато е здраво !

Познайте какви пари взимам от тези обявени грипни епидемии.Айде бягайте да копувате ваксини и др. лекарства защото зимата ще свърши а парите дето ми ги дадоха трябва да се избиват. С уважение :Сергей Игнатов.

А ти - право "бегай" да научиш български език, защото ми се струва, пишеш доста неграмотничко!

В Свиленград ни я удължиха до 7 февруари.Супер!!!!

И на нас в Шумен!Супер, супер!!!

И в Бургас удължиха ваканция -до 2.2 вкл.,поправете си инфото!

абе я пуснете грипна и в хасково...колко болни има болниците са пални...и да сме на училище като сам болен пак няма да ида да заразявам и малкото останали здрави саученици !не е честно в хасково да няма грипна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Знаеш ли, я най-добре си отивай на училище, че да научиш как да пишеш на родния си език, че нещо не ти се получава.

Дайте ни ваканция в Свиленград. Има много болни ученици и учители.

Добре , защо имам ваканция във всички области само няма във Хасковска.Нима там няма болни.Преди срочната ваканция в моя клас имаше точно "5" ученика.Аз също съм болна , но трябва да ходя на у-ще за да не изпускам.Как може такава несправедливост.От Свиленрад

Е, че това там България ли е ?

Обявете грипна ваканция в Банско :)))) Забранете струпването на кихащи ученици на влека :))))

тоя игнатов да излезе в някое предаване и да обясни как се самопровъзгласи за професор? легитимна ли е титлата "професор", в случай като този, когато сам си я присъждаш? В крайна сметка професор ли е вече игнатов и какви научни критерии е изпълнил тоя профан, за да си я закичи тая титла САМ? Ако тоя е професор, от утре започвам и аз да си пиша на визитките професор! Глей го тоя хитрец!

Спасиха сезона с тая грипна ваканция :))))

на Банско е пълно с ученици в грипна ваканция :))))) Кихат и карат , кихат и карат ски :)))

Тоя за какъв се има? Грипните ваканции не зависят от него, какво се обажда тогава?

Ваканцията зависи от грипа. Агрипа от какво зависи, господин недоучил министре?231

Грипната епидемия тръгна от училищата,а не от депутатите.Те си излязоха във ваканция.Но няма кой да изправи този съветски възпитаник пред българският съд.За виновно причиняване на епидемия!

Първо депутатите си удължиха коледната ваканцийка, а после на някои други - за цвят и... заблуда на противника:)