Коментари - Кмет въведе уникални мерки срещу кризата | dnes.dir.bg
назад

Кмет въведе уникални мерки срещу кризата

Кметът на община Брацигово Васил Гюлеметов предприе драстични мерки за справяне с финансовата криза.

Обратно в новината

Коментари - Кмет въведе уникални мерки срещу кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този е пълен идиот.

Този е Дянков, ако янките го бяха командировали не в българското правителство, а в Брацигово.

Да вземеш мерки срещу кризата значи да стимулираш по някакъв начин икономиката, а не да правиш обратното, както в случая.

Аз пък от заглавието си помислих, че пак кюстендилския кмет е направил някои нововъведения.

Горките колеги, като знам в нашта община какво е представям си в Брацигово.Сигурно там работят малки подобия на Шива.Един човек изпълнявя по няколко длъжности, пък и сега тая трягедия с неплатената отпуска.Не познавам служителите, но познавам ръководителите. Господин кмете, съкращавайте секретаря ви има толкова дипломи, че спокойно може да замести 2/3 от персонала.Тя ако няма проблем го създава и пак го разрешава

Икономията е майка на мизерията.

БРАВО,КМЕТЕ

различни гледни точки.един от пътищата за справяне с финансовия недоимък е точно ликвидиране на излишните разходи и в тази насока адмирирам предприетите от кмета мерки.

Българските мерки срещу криза се свеждат винаги и само до: спиране на телефони, неплащане за почистване, спиране на тока - този филм сме го гледали, резултът е пред нас: да се тормозим взаимно докато се споминем!! Отвратена съм от т.нар. "мерки" срещу жителите на Брацигово.

А бе, да не бяме се раждали-никакви разходи не бяме направили! Да ви пита чиляк какво ви беше преди дваесе години...

Господа, това не е оптимизиране. Оптимизиране ще да е закриването на общината. Описано е в текста - все едно натам е тръгнало. Работниците си ползват своите дрехи за работни; телефоните ще са колкото при Борис Трети - загубил всичко та и Втората световна война; толкова и както тогава ще е осветлението - нощем няма да го има; командировките ще се плащат не служебно, а от командированите; чистота ще има само "га требе" на кмета, ще се облага лично куче. Помощи - по справка за обложено куче. Закономерно е да се оптимизира и името на тоз управник. Не Гюлеметов - Хвърлитопов е оптималното. Да си го носи с достойство и чест.

Брацигово преди 12 години беше преуспяващо малко градче с мраморен завод, лятно кино, и лечебна минерална вода, а сега идете вижте. Всичко е опустяло и не останаха млади хора. Постепенно ни закриват държавата и ни затриват като нация!!!

АБЕ КАК ТАКА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ БЕШЕ ОБРАТНОТО - 45 ГОДИНИ СЕ СЪЗДАВАХА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНИ ПРАВА - ВСЕ ПО-РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ, БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ, СТРОЯХА СЕ, А НЕ СЕ ЗАКРИВАХА ТЕАТРИ, ОПЕРИ, КИНА, СТРОЯХА СЕ, А НЕ СЕ ЗАКРИВАХА ПОЧИВНИ БАЗИ КЪМ ВСЯКО ПРЕДПРИЯТИЕ, ВЕДОМСТВЕНИ СТОЛОВЕ ЗА ХРАНА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, МЛАДЕЖКИ ДОМОВЕ, СПОРТНИ БАЗИ, ДАВАХА СЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРАВА ЗА БЕЗПЛАТНИ ОБЛЕКЛА И ДРУГИ ЕКСТРИ ЗА РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ И Т.Н. И Т.Н. И НЕ БЕШЕ КРИЗА, А НАПРОТИВ - ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ПОВИШАВАШЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА, ХОРАТА ИЗПЛАЩАХА СОБСТВЕНИ ДОМОВЕ ЗА ПО 20 ГОДИНИ БЕЗ ГРАМ ОПАСНОСТ ДА ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА... КАК ТАКА СТАВАШЕ ТОГАВА, А ОТ КАК ПОЧНАХА ДА "ОПТИМИЗИРАТ" ИЗМРЯ ПОЛОВИНАТА НАСЕЛЕНИЕ, А ДЪРЖАВАТА ОТ ДЪРЖАВА СЕ ПРЕВЪРНА В ТЕРИТОРИЯ ЗА ЛОГИСТИКА НА ЧУЖДИ ВОЕННИ, ПРЕВЪРНА СЕ ВЪВ ВОЕННА БАЗА, ИЗТОЧНИК НА ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ПАЗАР ЗА БОКЛУЦИТЕ НА ВЪПРОСНИТЕ ДЪРЖАВИ?! КМЕТЪТ ДА ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ И ДА ТЕГЛИ КУРШУМА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ "ПОДАНИЦИТЕ" СИ, ПАК ЩЕ НАПРАВИ РАЗХОДИ ПО "ИЗЧИСТВАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА" ОТ БИОЛОГИЧНИТЕ ОСТАТЪЦИ, ТЪЙ ЧЕ НАЙ-"ДОБРАТА" ОПТИМИЗАЦИЯ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ЕВЕНТУАЛНИЯ АПОКАЛИПСИС ПРЕЗ 2012 Г... Много-много търпелив народ сме, вече не мога да вярвам, че Левски и Ботев са съществували наистина... Да не говорим ва Петлешков. И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЗА НЕГО: ИМЕННО МЕСТНИ ЧОРБАДЖИИ ПРЕДАВАТ ПЕТЛЕШКОВ СЛЕД РАЗГРОМА НА АПРИЛСКОТО ВЪЗСТАНИЕ. ЖЕСТОКО Е ИЗМЪЧВАН, КАТО Е ГОРЕН МЕЖДУ ТРИ ОГЪНЯ, ИЗДАХНАЛ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА БРАЦИГОВО.

Това са разумни икономии - да водиш лични разговори от личния си телефон, да си редовен данъкоплатец към държавата и общината.

Г-н КМЕТЕ,вземете да се ОМЕТЕТЕ от общината,че с тази ваша политика на управление Брациговци ви псуват а Равногор и Розово ще ви бият.Но поне Мангалите Ви харесват.Следващия мандат се кандидатирайте за кмет на Исперихово

Всеки държавен служител или дори избран представител, също така и кмет, който спомене думата "криза" трябва да бъде наложен с камшици насред местния площад ! Нали тия льольовци ги избираме за да има парии бизнес, а не за да слушаме за икономии. Д....ба и нещастниците ! Като нема пари напечатете бе олигофрени ! Вместо за намаляване на разходите трябва да се мисли за инвестиции в производства, за нагнетяване на пари, а не за изтегляне и замразяване. Ако трябва затворете търговските граници на страната, няма мярка, която да е недопустима за изграждане на богато общество.

Защо не си закриеш длъжността,и след това да закриеш Брацигово!

И докога ще е така.Истинският начин е не да се стига до там че от всякъде да лъха мизерия,наричана с благовидните думички оптимизация и икономия.Това и баба го знае.Всички се хванаха да повтарят като мантра едно и също и нищо друго не се предприема.Трябва да се внимава да не се стига до крайности защото тогава системите изпадат в колапс и не работят.Съветвам кмета да търси източници на приходи ,да разлаботва и печели проекте,да помага на предприемчивиге хора да работят ,а също и на служителите в администрацията.Другото е само един пи-ар и ето целта е постигната-брацигово влезе в новините .Пази боже от такава слава.

хахаха ако си социално слаб, трябва да си се издължил към общината, за да ползваш надбавки - хахаха. Като спрат общините да плащат на роднини за проекти, като започнат да договарят проектите, като намалят броя на служителите.... тогава можем да говорим за напредък, а че ще спестят 1000 лева от телефон на месец и подобни разходи.... бълха ги ухапала на фона на милионите, които изнесоха към семейните фирми за несвършена работа...

Предвид факта, че инвестиционният интерес към този регион е ограничен...мерките са оправдани...а за форумците, който развиват икономика след като са прочели един, два учебника..нека поне си направят една екскурзия до там, до поседат два дни и да се огледат, пък тогава да дадат градивна идея на кмета..

БРАВО !!!

Приемането на деца в ясли и градини ще става само при пълно издължени от семейството данъци и такси, а при кандидатстване за помощи от социално слаби ще се изисква служебна бележка за липса на задължения към общината. Ще се предприемат действия за регистрация и събиране на такси за притежание на домашни кучета. е затова говоря от дълго време. ако не си платил данъците нямаш право да ползваш услугите на общината. вместо правителството да се чуди какъв нов данък да измислят, да си съберат задълженията. да вземат пример от Брацигово

Ама те всички малки кметчета са така!И в Белово кметчето гаси уличното осветление.А като знак на "супер икономия",позамаза дупките по центъра,колкото да се каже,че прави нещо, сега ги разкопава,за до газифицира..На дедо "умника",а ние простите, хич не се сещаме какво става!А като заваля дъжд ???-кални европейски улици...защото разкопаното се зарива,колкото да не е без хич!Кой го е еня-те общинарите се возят в коли....

Що се отнася за уличното е голяма грешка тъкмо отваря пътя за крадците и ще им бъде по лесно ...........е гати и ......За какво събирате данъци и такси за смет след като не дигат боклуците незнам.Само си мислят каква поредна простотия да измислят за да се нагушат повече......

кмете,това не са икономии,това е мизерия.Според мен трябва да си по-умен за да намериш повече пари,използвай днанията си европроекти и други неща,това което вършиш не е в полза на никого,ти така тормозиш гражданите на Брацигово и работещите към общината има и други начини да се привлекат пари в общината помисли още и тогава режи

Г-н кмете; две села ще ти решът проблема;познай коиса те;помисли ;започват с р...р.....ако не се досешташ, вземи жокер[ОБАДИ СЕ НА ПРИЯТЕЛ]

Ако държавната и общинската администрации бяха частни фирми, до сега да са фалирали с този начин на работа и управление

Приемането на деца в ясли и градини ще става само при пълно издължени от семейството данъци и такси, ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО !!!

Евала на този кмет.

...и като въведе такса за домашните кучета,познайте къде ще се озоват те-от двора -на улицата!Пък после имало нахапани...Големи мерки-няма що !

Mila

УВАЖАЕМИ,КОЛЕГИ от общ.администрация Брацигово, хайде да прочетем вашите коментари. Та да сравним какво е в различните малки общини.

А ленински съботници няма ли ............... хахаха смех

КРИЗА С ИКОНОМИИ НЕ СЕ БОРИ, А С РАБОТА ДРУГАРЮ ГЮЛЕМЕТОВ

Има голяма разлика м/у икономия и оптимизация.

Бедните приготвят вечерята на богатитите,а богатите ядат.

Да, въвеждат антикризисни мерки, след като преди това харчеха безразборно. В тези мерки обаче има груби нарушения на трудовото законодателство и аз апелирам отговорните институции да вземат да проверят общинската администрация дали е спазила закона. Ако аз си позволя да влоша условията на труб на работното място, ще ме санкционират, ако спра да плащам командировъчни, и средстав за работно облекло също ще пристигнат на момента загрижените институции. Да се провери дали служителите които трябва да излязат в неплатен отпуск имат да ползват платен, защото не може да пускаш служител в неплатен отпуск ако има да ползва годишен платен отпуск. Редно е навсякъде държавата да мери с един аршин

Ох! Като чета и слушам разни кратуни, че започвам да се самосъжалявам. Икономията е майка на мизерията. Кратуните вместо да спестяват разходи да предприемат мероприятия за увеличаване на доходите чрез производство. Банкерите да треперят пред кредитополучателите на инвестиционни заеми. Това е пътя. Но за това се иска ум, инициативност и способности.

Тези граждани са наистина във война с кризата.

На кратко кризата бе измислена, че да се спестят пари (като се накарат шепа хора да вършат работата на стотина). И после спестеното хоп в джоба на политиците! Отидете в Англия или в САЩ да видите как големи магазини и вериги фалираа. Тук да виждате някой фалирал? Напротив само нови молове отварят. Кризата е само в главата на Дянков и е извинение за кражба на доходи от населението. Нищо повече.

Прав си, омръзна ми от тази дума "криза" това е най-доброто оправдание измисляно през последните години с цел да не се върши работа

Пълни глупости. Що не разпусне и общината и всички на море?

Поздравления. В администрациите действително трябва да се подхожда както към добре организиран дом.

Заради крадливите политици, олигарси, мафиоти и "вся остальная сволочь" страдат скромните труженици. Проблемът на последните е, че са скромни, траят си и понасят теглото - досущ като по време на "османското присъствие".

d4

каквото за гол Хасан, това и за всички турци.

А дали кмета ще си купи Джип Мерцедес със спестените средства предстои да видим.

Брацигово ще преуспее. Ако има работа - бих дошъл да живея при вас.

ми хайде заповядайте! Чакаме ви!!!!!!!!

Икономията е майка на мизерията,дргарю Гюлеметов.

Това е девиза на циганина. пий пей и нищо не икономисвай