Г-20 обяви победа над кризата

Г-20 обяви победа над световната икономическа криза, предаде Ройтерс, като се позовава на заключителната декларация на завършилата двудневна среща на групата в Питсбърг, САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Г-20 обяви победа над кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ти да не би да си някаква инкарнация на чичо Владимир Улянов? Не мислиш ли че източняците трябва да благодарим на побърканият от сифилис мозък на споменатия чичо?

Само социалистическите елементи в западните икономики ни пречеха досега да видим Пазарна икономика и Капитализъм в действие. Единствено надвисналата угроза от Соц. модела не даваше на богатите да заспят спокойно. Това безпокойство ги караше да правят компромиси в Соци направление. Дори някои наблюдатели възкликнаха, че там са построили Социализъма, а ние- Капитализма. След като двуполюсният модел се превърна в еднополюсен, господа богатите могат вече да спят спокойно. Но не и бедните... (те ще го духат). Колкото и да е парадоксално, средно статистическите западняци трябва да благодарят за добрия живот досега на... чичо Владимир Улянов :)

Ооо госпожа kpandjarova, Вие не само от църковнославянски, но и от икономика разбирате?! Пък на мен невежия кризата ми дойде дюшеш, за една година кредита, чрез намаление на лихвата ми се стопи с около 9%. Един мой професор между другото точно по църковнославянски (старобългарски) казваш: Някои знаят как, но има и такива, които умеят!!!

Според мен мерките са козметични и никакво излизане от кризата няма ,а по-неприятното тепърва предстои,защото както казва известния антикомунист и теоретик Буковски Западът е допуснал ужасна грешка като е приел патологията за норма и нормата за патология

и останалите трябва да купуват хляба на кредит, не само американците...колко повече - толкова повече работни места и джипове !

Антиглобализъм - да, но десен такъв. Нашите пазари са си да нас. Нашите доходи и свободно време са свещени. Икономиите, кризите и пр. трябва да се отнасят за други хора. Трябва не да се внася кризата а да се изнесе навън...Прав е Чумпил за психологическото въздействие върху хората. Медиите определят кога е криза и кога не е. А за едно превителство е вежно да осигурява рад, законност и заетост на населението, доходи. Мисия с която 20 години не се справят. Каква полза от стабилни банки когато те не са съдействали за нито една значима инициатива генерираща високотехнологични работни места. В Бг се развиват само обслужващи сектори, но от тях не може да се очаква да докарат високи доходи...

Чак сега ли!? Др. Станишев откога обяви, че В България криза няма и няма да има... Сигурно затова се втурнаха да крадат като бесни, да не вземем да изостанем от света - там криза, а при нас - кукиш!

Досега наблюдавахме мерки за справяне с кризата, но не и такива за премахване на условията поради които бе създадена тя. Правителствата наляха пари стимулираха икономиката си, но Хамериканците не спряха да купуват хляб на кредит, нищо в банковата им система не се промени и причините поради които възникна въпросната криза все още са си на лице

До коментара от: 26.09.2009 г. 11:14ч.) - Излъдали са те, с теориите за великата честна и правдива американска демокрация. - въпросът е в това, че той е ПОВЯРВАЛ, дори и да са го излъгали. А на теб това май не ти допада!

а тилили са Борисов и Дянков. У нас кризата продължава. Всъщност мисля че Г-20 солидарно ни лъже. Защо? Защото когато говориш за крида всеки и всичко се настройва да работи, съобразява, харчи, постърва според правилата при криза. Нещата продължават да потъват. Когато пратиш общо позитивно послание действа психологическия фактор на оптимизма и хората променят поведението си. Започваш да си мислиш че изплуваш. А истината ще се разбире когато отидеш в банката и поискаш 10 000 лв. заем и там ти ги отпуснат при условията пред кризата. Лесно, бързо и с добра лихва. Като не ти ги отпуснат така, то значи кризата ПРОСТО ТЕ Е ЗАРИЛА. Ако ти кажат че ще има вдигане на заплатите и пенсиите значи кризата е отминала. Ако ти кажат че няма значи или кризата е отминала и те искат да те изтискат още или не могат да се справят с нея. Спасявай се сам.

АЗ СЪМ НА СТРАНАТА НА АНТИГЛОБАЛИСТИТЕ , КАКТО И ПОВЕЧЕТО ХОРА . НЕ НА КАПИТАЛИЗМА. ДА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА , КОЯТО В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА .НЕ НА АЛЧНОСТТА И ИЗДИГАНЕТО НА ПАРИТЕ В КУЛТ . ДА НА ДУХОВНОСТТА , ДА НА ИСТИНСКИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА.

а преди да изразят това мнение питали ли са Борисов и Дянков. Всъщност мисля че Г-20 колективно лъже. Защо ли пипате. Защото когато говориш за криза всичко и всеки се настройва да работи, реагира, съобразява с сризата. Това психологическси помата допълнително кризата да се задълбочи. ПОЗИТИВНИТЕ ПОСЛАНИЯ

Плакатът много ми хареса

Защо непременно свързвате свободната икономика с криминалния преход на България ? Какво е общото между свободата за която говоря и мафията която разграби националните богатства на страната ? Това само доказва, че имунната система на соц-а е слаба и не позволява справяне с криминалитета....кой беше изкуствено създаден междувременно. И е крайно време да разбереме, че развитието се случва ВЪПРЕКИ, а не благодарение на световните лидери...те по условие са заговорници които искат да поробят народите.

Айде сега социализъм и планова икономомика чувам се прокрадва в най-антикомунистичес форум в нета. Пазарното стопанство си каза думата и регулира някой изкуственно създадени пазарни условия ( цените на имотите примерно ). Ми това е красотата на капитализма като не ставаш за нищо, има решение: взимаш една количка и започваш да обикаляш контейнерите за боклук. ТОВА Е !

С една дума Марк Фабер твърди, че в развиващите се икономики има повече пазар и по - големи печалби. Но там има и по - големи рискове. В развитите страни повишаването на производителността се дължи най - вече на нови технологии. В развиващите се страни това става просто с инвестции на зелено. Но винаги има един момент , когато развиващите се икономики достигат своя таван и трябва и те да разчитат на нови технологии. Освен това екологията поставя ограничения и към това се добавя риска от национализации или кризи.

Socializma ne e li vid democracia?Ne otgovarqite samo s T.Jivkov i drugi dictatori.

Абсолютно съгласен с Jack Western. Америка е създадена, за да се имитира! И не цитирайте теории от миналото, живейте в настоящето и мислете не как да потребявате, а как да създавате!

Аве ква криза кви 5 лева ади бегай оттука .

Криза га ма няма .

А Татяна Дончева повежда червената армия. Всичко това щеше да бъде много смешно, ако живеех на друга планета.

Кризата, през която преминава светът, е само предястието преди следващия срив на финансовата система, тъй като към слабостите, които са я създали, не са насочени противодействия. Това е мнението на един от най-песимистично настроените за бъдещето икономисти Марк Фабер. Фабер е автор на доклада Gloom, Doom and Boom и има славата на яростен критик на правителствата по отношение на антикризисните им програми. В своите публични изяви специалистът, който е сред онези, които предсказаха настоящата криза, редовно изказва мрачни прогнози за бъдещето. Предстои тотална и цялостна катастрофа, а настоящата криза е само предястието преди големия тотален срив на финансовите пазари и правителствата в рамките на следващите 5 или 10 години. За този период цялата система ще се взриви, е заявил Фабер пред CNBC. Срещата на страните от Г-20 по всяка вероятност няма да намери решение, което да предотврати бъдещ срив, тъй като хората, които трябва да наложат новите мерки са същите, които не успяха да предвидят кризата, твърди Фабер. Проблемите от прекомерния ливъридж и неконтролирания и неограничен ръст на кредитирането, както и бюджедните дефицити и лихвените проценти в близост до нула, не станали обект на мерки за противодействие, смята специалистът. Моето виждане е, че срещата на Г-20 е тотална загуба на време. Нищо няма да бъде постигнато освен това да се наложат регулации, които са дори по-лоши от онези, които доведоха до всички настоящи проблеми, убеден е Фабер. От 2002 година насам бившият председател на Федералния резерв Алън Грийнспан и наследникът му на поста Бен Бернанке са успели да направят балон във всяка област. Основен проблем според Фабер е и това, че когато лихвените проценти са близо до нула хората са обезкуражени да спестяват и се насърчават да спекулират. В дългосрочен план Фабер вярва на развиващите се пазари, тъй като тяхното влияние за света се повишава. Проблемът обаче се крие в това, че подобна тенденция без съмнение ще доведе до геополитическо напрежение. Смятам, че хората трябва да преосмислят света и това, че те трябва да държат малко пари в САЩ, а половината си средства в развиващите се икономики, завършва Фабер.

Ще го кажете ли и на моите шефове, че да вземат да ми изплатят двете заплати които ми дължат :):):)

Напълно си прав в съжденията си.Всичко започна да се разпада след като американците започнха да прилагат неолибералния модел на Рейгън.Англосаксонск модел(представителна демокрация) се оказа неприложим за една голяма част от света.Дори и по времето на социализма в посттоталитарните общества, за европейските страни,които имаха големия проблем да се възстановяват след разрухата на Втората световна война спасителната формула бе ЛЯВО УПРАВЛЕНИЕ.Берлинска стена създаде впечатлението в източноевропейските народи ,че западняците строят капитализъм,а ние социализъм.Онези,кои добре знаят основните принципи на реалната демокрация ще открият,че социалната насоченост на политиките на западноевропейците и на нашите социалистически срани беше подчинена на едни и същи принципи.Различията са на идейна основа.Историята доказва по недвусмислен начин,че в най-тежки за човечеството моменти на помощ и спасение ВИНАГИ идва ЛЯВОТО.Неолибералния модел на американците и прилагането му,в това число и в България,доведоха до чудовищната мизерия,разруха духовен колабс на обществата.Политици, крещят по време на национална катастрофа По-малко държава в държавата и разпродават национални богатства за един лев,трупайки пари и създавайки олигархии са национални предатели и убийци на собствения си народ.Време е нашият народ да разбере веднъж за винаги,че докато следваме американския неолиберален модел,лудия и неконтролируем капитализъм,добър само за единици,нас като народ инация ни чакат не само още трудни времена,но и пълно затриване -икономическо,полити

Държавната намеса, не е непременно социализъм, но тя крие опасност да доведе до социалистическа криза и разруха , ако стане перманентна. С една дума в момента тя е лекарство със противопоказания. В малки дози помага , в големи дози е отрова. Много хора забравиха, че Живков си отиде, защото режимът му не можеше да се справи с дълговете и икономиката работеше на загуба. Опитите на Жан Виденов да запази статуквото се провалиха и доведоха до хиперинфлация. Станишев си отиде не на последно място, защото във врема на криза се захвана с мащабни енегийни проекти с държавно участие.

до Запознат интересна теория на много високо ниво

Към Китай! Симбиоза между държавно регулиране и пазарна икономика. През 90-те години СДС дойде на власт с мантрата,че при социализма имало богата държава с бедни граждани и целта им щяла да бъде бедна държава с богати граждани. Оказа се,че такъв филм няма. Всъщност,те изпълниха обещаното - държавата действително обедня,но богатите граждани се оказаха малцина...

Кризата може да се оправи не с намаляване на потреблението, а с увеличаването му. Трябва не да се плюе америка а да се имитира. И още нещо което е важно и обикновено се пропуска - трябва да се увеличи свободното време на населението, примерно с 3 месечни отпуски. Така ще се стимулира туризма и всичко свързано с него. Икономика на почивките, това трябва да се развива !

Язък, язък и пак язък! Пу! Тъкмо съсипахме всичко, което беше изградено през социализъма и аха да навлезем в капитализъма и сега...Ха! Сбъркана работа!

За Китай кризата приключи преди да е започнала, а за САЩ и ЕС тепърва започват истинските трудности, тези 18 трилиона долара напечатани за справяне с кризата, би трябвало да доведат до чудовищна инфлация, само остава да видим кога ще се случи това.

Икономическият растеж на Китай доказва само че има безкрайна експлоатация на огромна евтина работна ръка...

Ами що чакаш, бягай натам където има отдавна изграден социализъм.

Хайде да видим сега.....: 1. Група банкери решават, да предизвикат финансова криза за да изкупят активите на фирмите на безценица. 2. Започва кризата, обаче изведнъж се оказва, че има няколко групи играчи, които въпросните банкери са пропуснали да калкулират (Русия, Китай и Индия). 3. Въпросните играчи се включват в надпреварата и се оказва, че са по-силни от еврейските банкери, понеже разчитат на сериозни материални, а не само финансови активи (петрол, газ, промишленост в подем, злато). 4. Групата банкери се уплашва и прекратява измислената криза, докато реши какво да прави и докато се отърси от шока, че вече не са най-силните на световната сцена. Извод : Скоро ще има голямо помирение между държавите в света, затопляне на отношенията и т.н. докато се намери начин да се ударят въпросните играчи един по един.

Боже, наистина ли?! Плачем със семейството ми от радост! Вече можем отново да теглим кредити! Какво щастие! Благодарим ти, Г-20!

Абе пич борсите насочват капитала към ефективни дейности и увеличават богатството на досетливите,бързите и информираните. Поне на нормалните пазари е така. Не гледай Бг недоразумение... И не разбрахте ли че комунизма води само до мизерия ?!

Сега, ако ограничите борсовите пазари и премахнете десетките начини да правиш пари от пари, тоест да не допринасяш за икономическото развитие с нищо, а да забогатяваш от обедняването на другите, ще повярвам, че кризата е приключила.

Сега остава благата вест да дойде и насам....! Иначе-е...Бог да ни е на помощ - сал един Той ни остана...!!

Хане, не забравяй обаче, че реалната цена на номиналния дълг нараства (капан на дефлацията на дълга) - което прави проблемите на дебиторите още по-сериозни. С думи прости, 40000€ не са това, което са били преди година. Те са много повече в продуктово и капиталово изражение. Или ако имаше тези пари днес, ти би си купил Нисан и половина грубо казано или вместо апартамент- мезонет. Понеже се готвеше да изплащаш дълга си с инфлационни левчета, какво ще кажеш за отчитаната напоследък дефлация? 9% намаление на лихвите определено не покриват срива на пазара на недвижимости и автомобилния пазар. Проблемът на кредитополучателите е че лихвите не могат да паднат под 0, а трябва... Дори да не са намаляли приходите ти, то парите, които взимаш днес минават за драстично увеличение в сравнение с взиманото преди. Уловката е много плитка, за да не я забележиш.

АВЕ всичко се прави нарочно криза Га ма няма .