Шефът на Световната банка: Губим битката с ебола

Светът "губи битката" срещу ебола поради липса на глобална солидарност и неосъзнаване на заплахата от епидемията за глобалната икономика.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на Световната банка: Губим битката с ебола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Губим битката с ИЛЮМИНАТИТЕ. Ще обезлюдат света с тази ебола. Не намаляват цените на бензина, въпреки спада на цената от 104 до 84 долара на борсите. Това е част от гиганския заговор на тези " осветени" срещу човечеството. Хора бъдете нащрек.

Становището на Световната банка го разбрахме.Защо обаче мълчат от СЗО?

Да ама май така се прочиствал света открай време. Неизвестна епидемия е изтривала огромна част от населението на земята! Явно не ни иска в такива количества и с такива деяния, Може и да е кощунство, но дано по бързо свърши всичко, защото ужас без край..., не ми се мисли!

Ако епидемията от "ебола" беше възникнала около находищата с нефт , газ или диаманти и злато ВЕЧЕ ЩЯХМЕ да сме я забравили!?!?!? Прави впечатление че тази , а и други "епидемии" ЦЪФВАТ само на черния континент????? Защо ли се получава така??? ЗАПИТАЙТЕ се????

Преди всичко - не трябва да се крие информация за ставащото. Ето ви два примера: 1. ЕС очевидно не е готов и не може да се справи с еболата - обърнаха се към Русия с искане за оказване на помощ (специални самолети, боксове за транспорт, защитни костюми и др.) - очевидно, паниката е голяма, щом германците, ЕС и СЗО са поискали помощ от "врага" ... 2. Преди 3 дни в Истанбул изолираха болен на едно от международните летища, опразниха една болница и го вкараха там - у нас нищо по случая. А щом мечката играе в комшията... Нима на международните летища в Истанбул няма маса българи? Нима няма екскурзии до Истанбул?

Е не губите чак толкова ...нали печелите срещу трудещите се по целия свят чрез вашия неолибералиъм!

Ако имаш здравен проблем - обърни се към банкер

защото когато стане голямото леле ще е твърде късно. Само ограничени хора могат да мислят че са застраховани и нищо не може да не им се случи. Целия свят ще осъзнае това че трябва да се да се помогне на засегнатите африкански страни за да се предотврати разпространението на ебола по света.

Само дето изглежда, че вече е късно... Ще слушаме глупости до последно, а после, който оцелее, оцелее.

Банкер, какво да го правиш. Като стане въпрос за пари, то те са си негови, негов е и хубавия живот. Като стане въпрос за ЕБОЛА, той лицемерно търси солидарност.

На азиатец и на комунист не вярвам,каквото и да кажат е лъжа,подлост и измама!!!

Така е, не случайно се казва номера на китайката, а не номера на германката или англичанката. Азиатците са подли.

Подлостта им е безгранична,а и са много жестоки!Това до прага ти да не стига.......Долни същества!

Същината на номерът на китайката я видях през далечната 1985 година в Бейджинг /северната столица/. Китайката много добре разбира какво ти искаш, но се прави НА НЕРАЗБИРАЩА. Китайците са 1,5 милиарда и от "неразбирането" си, ... могат да се редуцират до 1000 пъти.

Като искаш толкова организация не ни казвай,азиатска мутро какво да правят западните страни... А изпрати там повечко азиатчета-китайчета да помагат-и без това досега само консумирахте от западните страни и изнесоха всичко изработено като финанси в банките на Китай....Какво донесе Азия и Африка на Европа-Мизерия!Разбира се,че границите ни сега са приоритет-нагледахме се на африканци и Азиатци!Давай акъл на оризарите и ни се махайте от главите,нагли твари!Така че мнението на 'дръпнати'очи с нагло поведение не ме касае....

няма да кометирам лицемерието ти. Само ше ти поправя фактите. Африка е склада за ресурси на Света като цяло - полезни изкопаеми, течни горива, плодове, метали, руда, диаманти - каквото се сетиш е там и се експлоатира точно от заапдни компании които изнасят всичко за жълти стотинки с подкупи. Азия - нема какво да е коментираме - погледни си къде са правени 80 процента от техниката и дрехите ти в къщи - за сведение - тях можеш да си ги купиш щото са евтини а са евтини щото са правени чрез експлоатация на човешки труд в азия....

Точно така ! Плюс това Русия (което не точно азия) и Китай са най-близо до създаване на ваксина. Това ще обърка плановете на едни хора от САЩ и те сега чрез всички подвластни им структури вият и разпалват паника.

За сведение избягвам да купувам китайски стоки,защото качеството е ужасно!Затова е евтино-заради оризови мишоци като този на снимката,които ползват китайски роби и им се плаща като на роби,ако не сте проучили фактите,а те от своя страна дават ниско качество.Моля,моля Азия и Африка извличат достатъчно дивиденти от Европа!!!

бай ганЮ, европееца, белия човек, каймака на арийците, ПФУ

Нагледахме се на оризари и всякакви създания..И наистина Белият човек си е класа над останалите(те си го знаят и затова толкова драпат да унищожат бялата европейска раса)много по-кадърен и природно талантлив!

Бахти идиотщината! САЩ сами ще си го сложат и оттам и останалите.

защо ли,не ви вярвам..ама хич даже!!!

На тебе само илюминати и рептилии са ти в главата!

Докато умираха само африканци - нямаше проблем, нали? Ся се разболяха 10-20 европейци и американци и паника и ужас.

когато еболата започне да се разпространява бързо в офисите на голдмън съкс, фед, сб, дб, ецб и други, както и сред офисите на пулитиците и щази службите им, чак тогава може да се каже, че светът печели битката със злото и може да спи спокойно. тоя нищо не губи и половината свят да изчезне не им мига окото дори - стига пичалбите да са на ниво и "разтежа" да е винаги с 30% повече от миналия месец и така до над 360% повече от миналата година, което в реалната математика и физика не може да съществува без да изгори системата. тепърва ще разберете какво е да губите -лично.

а, да... само да напомня, че съдя по делата им, а не по това, какво говорят и ни медиа-баламосват. аиде поздрави и на другия банки мун - онзи от оонето.

А какво означава думата "раЗтежа", моля? От думата "тежа" ли идва? За някаква тежест ли става дума? Може би става дума за нещо, което започва да тежи все повече и затова "раЗтежава"?

С две думи, всяка държава да преведе съответните милиарди, към СЗО нали? Не ви ли е срам вече ?

Където играят големи пари, няма срам...

не съм привърженик на световните конспирации, ама веднага ми изниква въпроса: от кога световната банка се занимава с медицина :)

световната банка играе в заемоотдаването за проекти за развитие- голяма част от тях са за ваксини, малария превенция и ХИВ-СПИН.

Не шефът на СЗО, не шефът на ЦКЗ.... Шефът на Световната банка!!! Печелившата комбинация! Пеевски - фамилия не са БГ изобретение, явно... Follow the money!

директора на СЗО и ген сек на ООН както и директорите на много други агенции говорят и правят изказване за ебола много пъти до сега, но не предизвикват голямо вълнение. Явно хората се респектиат повече когато шефът на СБ го каже ...Истината е, че реално това, което може да се направи е да се изолиа вируса за да няма заразяване като тези които са болни да се излукуват или да си отидат но да не предават заразата. За сега опитите са жалки защото няма хуманитарни самолети, които да летят до там и помощите които са стигнали са крайно недостатъчно, освет това един път стигнали помощите, няма кой да ги закара до засегнатите райони щото никой не иска да ходи там.

Световната здравна организация обяви, че епидемията от ебола в Сенегал е приключила! Тоя или тотално не е в час или стопля ултра бавно. Явно СБ има интерес да разпалва истерията за да замаже избушените си проекти.

в сенегал никога не е имало епидемия, а регистрирани заразени.

Не са заинтересовани да спечелят битката срещу ебола. Някой сериозно объркани хора смята че света е пренаселен въпреки че може да се засели на половин Австралия и всеки да е собствен имот и земя, която да задоволява нуждите му предоволно. Но това е битка между божият план за хората и луци, който иска да го провали.

и в сахара има дооста свободни площи за заселване ;)

Теко

Да не говорим за Антарктика.

Е кaкво следвa,дa си пишем зaврщaниятa и дa си зaделим пaри зa погребение ? A ще може ли зa целтa дa се теглят потребителски кредити?

До вчера европейските лидери уверяваха ,че няма опасност.Фарисеи.

Не мога да разбера тия американци с всичкия ли са ? как може да пуснат сестра грижила се за болен от ебола умрял в Тексас на круизен кораб. Нали трябва да се вземат стриктни мерки, да псе спазва карантина за контактни с ебола минимум 21 дена. Правят се костюми скафандри изолаторни носилки, а най -елементарното да спреш някой да пътува не можеш. Другата пък сестра, която се е разболяла, летяла до Кливланд, въпреки че имала температура със самолет -132 пътника на борда. Погледнато отстрани, като че ли персонала бил в досег не само, че не е изолиран а напротив умишлено се е разпътувал. След като не се спазват елементарни неща не изискващи финансови средства, как искат да се справят с епидемията?

Всичко, което пишеш е напълно вярно !!! Отговора е лесен и очеваден - меко казано не се стараят да спрат / ограничат болестта...

100 процента нейната карантина е минала преди да се качи на борда, но като кажат, че сестра ти е курва, ходи обяснявай, че нямаш сестра.

Как ще е минала като няма 21 дена от смъртта на болния В Тексас.

хамериканска компания ще измисли лекарството срещу тази сравнително новоизобретена болест ? Поне да знаем, чии са и заслугите за нейното създаване.

Така е тази американска финансова институция,чрез парите си,дадени на фармацевтичната мафия-ще претърпи загуби.Руските специалисти вече тестват ваксина,бореща се с вируса,а най-вероятно и китайците работят по въпроса.

Да идва по-бързо, че да изчисти диваците! Разбира се, ще има и невинни жертви (може и аз да съм от тях), но това е приемлива цена!

Заболяването не подбира колега. И защо въобще коментираш по толкова малоумен начин не мога да разбера? Диваци има винаги, въпроса е дали и ти не си един о тях щом не можеш да се разграничиш и те дразнят?

Наистина това е една чудесна новина. Защо е така? Обосноваването е твърде дълго, като на върхът на пирамидата от проблеми, се намира СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА. Ебола си е мамата, е ЧУКЪТ НА БОГА, който като ОГНЕНО/духовно/ ЕЗЕРО ще погълне изразходвалите потенциалът си човешки същества. 7 милиарда са "вересиите" на Свети Петър, които сега "писукат". Най-големият вой идва от Лондонското сити и Wall Street. Това са хората и НЕхората, които най-много ще загубят от пандемия на Ебола си е мамата.

най-същественото за предпазване от заразяване с този вирус е ХИГИЕНАТА! Предполагам, че сам можеш да се сетиш кого визирам в предния си коментар! А това, че не те дразнят диваците говори красноречиво за теб!

срещу ебола - куркума с черен пипер по една чаена лъжичка

И чаршаф и към Орландовци.

Не спряха на плашат и държат под напрежение целия свят тези мръсници. Как очаквате света да се движи в положителна насока с целия този страх насаден в хората.

Ако близките ти започнат да мрат като мухи с кръвотечение от всяко отверстие не знам колко позитивно и накъде ще се движиш, кретен.

А, кой я създаде тази Ебола и защо кретен такъв? А, ако случайно ми се случи ще ида директно в парламента да ги разцелувам един по един всички кретени като теб.

Еболата е бъдещ най-голям пазар!Страх и ужас вместо реклама!"Ваксини" и "предпазни"средства на "народни "цени!Работа за погребалните агенции и голяма нужда от терени за гробища!Термокамери линейки носилки болници хапчета псевдолечители пастори психолози кредити за лечение адвокати и съдии за дела бракоразводни делби наследствени!Световната икономика ще тръгне!За чия сметка не е важно !Парите да се въртят!Населението да намалява!Да живее златният милиард и бригадите по подръжката!Както се справиха със синия език по животните така ще бъде и с еболата!Никак!Да натресеш гадоста на Африка върху целия свят това е ГЛОБАлизацията!

това е чумата на 21ви век...страшно е, защото не са открили осте лек, а не даи си боже това да стапи в страната ни...булгаря сте изчезне от картата...страната ни няма готовност да се бори с ебола. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Според мен лечението е измислено преди пукане на вируса, но света още не е "узрял" за него.

А ти имаш нужда от голяма доза ограмотяване. Неграмотнико.

тая псохоза с еболата е пълен смях и промиване на мозъци! Щом и от световната мафия/банка взеха да се изказват по въпроса...ясна е раотата

Ясна е да. Ясно е колко си умен и запознат.

Това същото като глобалното затопляне ми се струва - раздухват се истерии с цел бизнес за някои левичарски другари. От глобалното затопляне Ал Гор направи доста пари, сега кой знае кой комунист е забъркан тук - то ще си проличи

Щом и световната банка се върти от комунисти, тичай да се запишеш в КПСС!

Дали човечеството и планетата ще оцелеят пряко зависи от броя малоумници като теб. За съжалние сте много.

Тая история с непускането на кораба в пристанището, ми прилича на един филм на ужасите, с опасно заразени болни. Но за американските интереси, къде по опасен е злодея Путин.

Ку-ку !