Отец Касиан: От Синода едно казват, друго вършат

Архимандрит Касиан е една от много интересните църковни личности, бунтар и непримирим опонент на Св. Синод и БПЦ.

Обратно в новината

Коментари - Отец Касиан: От Синода едно казват, друго вършат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Священник Владимир Соколов МЛАДОСТАРЧЕСТВО И ПРАВОСЛАВНАЯ ТРАДИЦИЯ https://stavroskrest.ru/sites/default/files/files/pdf/sokolovmladostarchestvoi_pravoslavie.pdf

Священник Владимир Соколов МЛАДОСТАРЧЕСТВО И ПРАВОСЛАВНАЯ ТРАДИЦИЯ https://stavroskrest.ru/sites/default/files/files/pdf/sokolovmladostarchestvoi_pravoslavie.pdf

да върнат древния български календар, че е най-точен. Що касае Великден, никой не е християнин, докато го определят спрямо еврейската пасха. Разпването и Възкресението са се случили на дадена дата, да я определят и да се отбелязват на конкретните дати. Исус Христос няма нищо общо с изхода от Египет и еврейските закони. Не случайно евреите не Го признават, пък и точно те поискаха да бъде убит.

Аз съм Дядо Мраз ,единственият истински ,само на мен да се кланяте ако последвате баба Марта ,ще ви отлъча от подаръци и всички злини ще ви последват . Изгорете си мартенците още сега ,за да не ги изгорим ние с Рудолф немеца .

С две думи: Джендъра е от Сатаната, антиприродно нещо е и Господ да ги убий тези, които му се кланят!!!

Мога да ви кажа ,че едно време за БОГ са имали -ПРИРОДАТА и са прави ,Тогава ги е наказвал от време на време. Сега ни наказва още повече защото се опитваме да го контролираме ,но природата ще ни смачка.

Де да бяхме истински християни в България, нямаше да има разпалени спорове за това, а щяхме да го намираме единствено смешно. В ядовитото прекрекание за тая нелепица битката е на половина загубена. За християнина конвенциите са без значение.

'Бог предупреждава човеците' а пък Путин предупреждава турците ..

не струваш човече, не струваш. Може и да си добър в черквата си, но не ставаш за сериозни дела. България е нападната от сатанисти. Такива са тези, които ни атакуват и искат да налаожат тази конвенция. Ако успеят, лошо ти се пише, както и на всички ни. В такива времена, споровете трябва да останат в страни и всички да дадем дружен отпор на Злото. Защото дойде ли, изгонването ще е сложно. Пъка му на някой от нас дребните ви заяждания, идващата Тъмнина е голяма и силна. Но всеки с нивото си, но ако не може да помогне, поне да не пречи, което пак е нещо.

На всеки изкукал мизерник му се привиждат сатанисти. И ти си празнодумец като отеца.

Най-голямото постижение на дявола, че е убедил хората, че не съществува :)). Драги ми отворко. Да си беше направил труда, да проучиш какво представлява режима, който управлява САЩ. И кои включва. По имена и по принадлежност. А не да ми празнудумиш. Много неща биха ти се изяснили. И не мисля, че твоето незнание е критерии, по който да се равняваме.

Когато се събудите (ако въобще това стане), ще бъде късно. До такава степен сте зомбирани и заслепени, че човек не може дори да се ядоса, а му става жал, като ви гледа и слуша.

Отец Касиан е свестен човек, нека Бог го дари със здраве, дълголетие и да му помага в делата.

тоя гръцки поп е продажен антибългарин! нашите деди са се борили за отделяне от гръцката църква, и са постигнали автокефалност на нашата Българска Православна Църква , а този продажен поп отишъл там да го ръкоположат

Много си задръстен,батка!Може да е ръкоположен в Зографския манастир,който е български но е в Гърция.Каталавенис?И охи?

Затова ли гръцката църква въвежда новия календар под натиск на масони и нашите комунисти единствени с румънците се присъединяват?

то всичко е казано в библията и тя не може да се тълкува както дявола чете евангелието, а така както е написана и според божиите закони и правила и срещу тях не се възтава

Бог пращал смърт и бедствия - много кръвожаден този бог!

Не!Не ги праща Бог.Ние сами си ги причиняваме.Бог само слага на кантара нашите дела,и заплаща за тях.Ако доброто по света е повече,и той плаща с добро,и обратно.Всичко е в наши ръце.Бог не е кръвожаден,той само раздава за стореното от нас.

Истинското разплащане е горе.

Телесните страдания тук са нищо в сравнение с осакатяването на душата от греха. Както наказанието на детето от родителя е дребно страдание в сравнение с опасностите за здравето и живота му, които крият неразумните му прищявки.

Този никаквец бе превърнал Жаблянския манастир в свое владение! Послушниците работеха товаро- разтоварна работа като зомбирани на гарата в Земен без право на храна, вода или общуване. Чуваше се и за сексуални издевателства. За богатството му се носеха разни мълви, но нищо доказуемо. За това най- накрая бе отлъчен- не искаше "ортаци". Пак е свил гнезденце в същия регион!

Абе, Бог прати ли на извънземните спасител?

В така представения разговор нищо съществено не казва отеца, а само неясни критики. А за природните бедствия, които изрежда те не съществуват от сега, а от както свят свят светува и ще ги има още толкова. Затова да не плаши хората с Божия гняв.

От днес нататък само аз ще говоря с Тангра ! Много пророци много нещо.

Много поздрави му предай от мене. И му кажи, че посредникът му е лайно.

кочев, баща ти е коч, нали?!

Предадох твойте поздрави на Тангра н той каза че поздрави от лайнари с отворен анус не приема.

България е светска държава, християнството е традиция, но не и закон, тъй че не смесвайте олио с вода, т.е. държавна политика с религия

Тук става дума не за СМЕСВАНЕ а за ПОРОЧНА ПОЛИТИКА НА ЧИФТОСВАНЕ ХИБРИДИЗИРАНЕ И ПР. все светски порнодирективи, които явно се харесват на ЦЕЛИЯ СВЯТ. Така или иначе светът ще бъди унищожен от Бог! И всички нечестиви - в АДА!

Свети Петър чука на вратата на кабинета на Господ: -Дядо Боже? Едни атеисти те търсят. -Кажи им, че ме няма...

яко

Aнтихриста е безполов и оттам идва всичко. Висши илюминати и юдомасони подготвят правната основа за посрещане на Антихриста в новата столица Ерусалим. Сградата на европейския парламент в Брюксел има формата на Вавилон , което ясно показва курса на еврогейския съюз. Прав е отеца , не само ще има нов Содом и Гомор , но ще има и Армагедон.

Каква е формата на Вавилон? Армагедон е селище в Израел. А Содом и Гомор са лаборатории за генно инженерство на Наблюдателите от Нибиру в древността. Конкретизирай.

Ейййй аман от тия брадати религиозници! Бог кАзал това, Бог кАзал онова. Бог НЯМА, а и да има, бих му кАзал да си гледа работата и да го д*ха (като Светя дух)!

"Бог е мъртъв" подпис: Нитцше "Нитцше е мъртъв" подпис: Бог Та и твоята работа така ще свърши...

как ще свърщи?

Все тая, дреме ти!

Природни бедствия, попе, е имало и преди хората. Динозаврите, например, са измрели от таквоз. Та, тезата ти, че Дядо Боже се мори да праща природни бедствия само заради нашите спори не издържа анализ и синтез. Демек и сиреч - не е вярна. Не ставаш.

ПРЕЛЕСТ!

копи-пейст: Причината за самоубийството може да от всякакво естество и да не е непременно свързана с обкръжението на самоубилия се човек, т.е. с о. Касиан и ръководената от него община. Подобни нещастни случаи са ставали и в монастири, чиито игумени са наистина святи хора. Но може и да има такава връзка. За това може само да се гадае, докато истинската причина вероятно я знае само Бог. Колкото до разколническото поведение на отеца, доказателство за това е фактът, че е сменил досега няколко църковни юрисдикции (за които както сега е бил убеден, че са единствено "правилните" и "канонични"), както и че в момента се числи към една гръцка старостилна групировка, нямаща молитвено общение с нито една (!) Поместна православна църква. Думите на блаженопочиналия дядо Назарий, при когото Касиан също е бил послушник, че той е изпаднал в духовна прелест (т.е. самоизмама, заблуда) говорят много. Явно старецът бързо го е преценил!

Българският християн - най-големият християн в Света! Исус, както всеки, който е чел Библията или поне е гледал някое филмче по темата по Коледа знае, нама как да си има и хабер кой е православен, кой е католик, кой е протестант... Това са понятия възникнали векове след Неговото възнесение. След него, в негова памет се е появила Християнската религия. А после разни странни люде как са я разклонили и как са я изкривили - това е друг въпрос... Ами вижте го този поп-физик например. Смях... Християнската църква не е земна институция с Булстат или ЕИК, тя е съвкупността от всички християни на земята и на небето. Християнството е начин на живот, култура, виждане за света(мироглед), хората, душата и тяхното място в ценностната система. Християнство не е мода, ритуал и кастова принадлежност.

Глупости, християнин значи член на Църквата, а църква означава събрание на вярващи. Тези, които не са приели православно кръщение, също не са членове на Църквата. Все едно да кажеш студент съм ама да не си записал нито един семестър. Просто лъжа.

Християни са всички вярващи в Христос. Христовата Църква включва всички вярващи в Него. Тя не е сграда и не е институция. Иначе първоапостолите няма как да са били част от Християнската Църква - тогава такава институция не е имало. Имало е само група последователи на Христос... И това е християнската църква.

Ти сам пишеш, че църква значи събрание на вярващи... Сам се оборваш.

Ако кръщенето е това, което е основно за Християнстовото, а не вярата в Спасителя, значи ти си Йоанит, а не Християнин.

християнството е просто бизнес,притова най-печелившия

Вън еврогейската педерастия от България!!!

Като Отец Иван, Патриарх Пимен, Отец Касиян, Архимандрит Стефан /спасил евреите и легнал на релсите в Пловдив пред готовия с хора за депортиране влак, като Патриарх Кирил, лека им пръст. Бунтарите и светлите умове движат света напред, не сухарите чиновници и уяли се мутрополити и доносници. Такива хора винги са трън в очите на завистници, клеветници и думбази, или ги съсипват морално и икономически, или нещо им спретват защото знаят че са бедни и не могат да се защитят подобаващо в съда.

Първо безгръбначни, после - безполови, а след това и безмозъчни роботчета и послушни марионетки в ръцете на неолиберални толерасти. Очаквайте репресии срещу всеки, дръзнал да се изкаже срещу джендъра и хомофашизма

Ех,Дир жал ми е за хората,които работят за вас. Кой е собственика на Дир?

Моника Станишева

на Haпълно подкрепям позицията на църквата , за разлика от тази на управляващите ( на които и сюнета да им кажат да гласуват ,ще са "за"). Голямо браво на гн Георги Марков!

Старият стил е най-верния завещан ни от Отците. Всъднияден ще се отговаря зя това!!

Storen

Поповете докато се дърпат за брадите Борисов ще приеме конвенцията.

ДИР,БГ БОГ ЩЕ ВИ НАКАЖЕ ЗА ТЕЗИ МАНИПУЛАЦИ, ОСТЗНАЙТЕ СЕ СКАЧАТЕ НА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА?

Християнството е първата религия, която е казала, че пред Бог са еднакво ценни и мъжа и жената, защитавала жените и сирачетата, а епископите и пастирите са били първите психолози и душегрижители. Колко жалко, че позволяваме на гей-активисти и феминисти да плюят Църквата и да заявяват, че те ще ги защитят по-добре от вярващите. Та нали в еднополовите бракове случаите на насилие, депресия, зависимост от наркотици и аморалност са в пъти по-високи от нормалните, християнски семейства? Защо така, народе? Защо позволяваме черното да се нарича бяло, а бялото - черно? Кой обърка толкова съзнанието ни?

reotan

Колко жени архимандрити от тези, които били равни с мъжете, има в българската православна църква?

Половете са равни като ценност, но мъжете и жените са създадени за различни функции според тяхното психофизиологично устройство. Джипът и спортната кола струват по 100 000 лв, но са направени за различни пътища. И ако караш със спортната кола из горите и планините, ще й видиш бързо сметката...

Нещо повече мога да ви кажа че в Католическата църква периодично има демонстрации и протести от такива дори по време на служба.

Дираджиите станаха за смех - сега са довлекли някакъв архимандрит-разколник, за да плюе по църквата. Абе, смешници, Синодът този го е отлъчил, а това не става заради нищо - явно се е отклонил от вярата. И как такова същество има тежест за вас, че сте му взели даже мнението за пред аудиторията си?!? Ами вие по този начин плетете интриги и се гаврите с интелекта на читателите си! Въпросният архимандрит е човек БЕЗ АВТОРИТЕТ и каквото и да каже, няма и грам значение! Утре ще намерите някой оръфляк и от алтернативния синод да интервюирате - ПОЗОР!

ръкоположен в гърция?! това е достатъчно!

а то лавини и бедствия от вчера има - аиде дедо попе сакън

БПЦ си има много "трески за дялане", но в последните векове има предимно положителна роля за българите. И сега не е момента да се карат там едни с други или да се търси разединение! Това е в интерес на тези, които искат да ни сатанизират заедно с останалия свят. И всички, които в този момент търсят противопостаавяне и разединение са в тяхна услуга. Пред лицето на общата опасност трябва да се обединим, вкл. и с мюсюлманите!

Старостилната църква е подвластна на Гръцкия клир. Аз ходя в църквата в Бъкстон, защото правят много хубави служби, но общо взето са прекалено привързани към догмата, а в Библията е казано "както болните, а не здравите имат нужда от лекар, така съгрешилите, а не прекалените праведници имат нужда от църквата."

Аз съм католик и едва ли ще приемете съвет от мен, обаче според мен трябва да влзете в контакт със свещеника и чрез него да можете участвате в таинствата като изповед, миропомазване, приемане на причастие и други. Възможно е той да ви насочи да посещавате вашата местна църква.

Дир искаме ако може да знаем и позицията на главния равин за Конвенцията както там се казва за България защо няма никаква позиция от тях нали и те са част от нашето общество може ли да ги потърсите за мнение за тях нищо не се пише и говори по медиите ??!!

Понеже не могат да атакуват позицията на БПЦ по конвенцията, защото е добре обоснована, започнаха опити да се оплюе висшия клир. Този господин, въпреки всичко, също е против конвенцията, както се вижда.

дърт джендър

Разколник. Много се пазете от такива.

ПРЕЛЕСТ!