Мълчаливо бдение пред Синода за македонската църква (снимки)

Пред Светия синод се провежда мълчаливо бдение в подкрепа на признаването на Македонската църква, докато митрополитите заседават.

Обратно в новината

Коментари - Мълчаливо бдение пред Синода за македонската църква (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом протестъри (т.е. платени туркофили-българомразци) доказани национални предатели, като Янакиев, Горан Благоев и Каракачанов са там нечестивост ще да е това приемане на БПЦ. Синодалните старчета излезнаха по-мърди от политиците еднодневки!

Физиономи и излъчване на мазни задкулисни доносници, интриганти и отявлени антибългари! Християнство и ислям са изцяло е;в;рейски творения за майндконтрол. Червени слуги пак си връткат събития по сценарии

Що ли ми се струва, че предишните агенти-полковници на ДС (сиреч на Москва и Интернационала), днес ще отсъдят по "съвест", т.е. според наставленията на големия брат от Вашингтон. Иначе няма Ролекси, Кадилаци и др. такива лъскави играчки ..

През 20-ти век силата на македонското лоби в българската политика се оказа проклятие за България през 20-ти век. Дано не стане така и през 21-ви век. Не може политици-еднодневки и обслужващи ги полуграмотни журналисти да налагат решения на институция, допринесла за съхраняването на българите като народ в условията на петвековен национален и религиозен гнет.

върху Независимата православна църква, какво вмешателство в църковните дела от хора, богоНЕугодни атеисти.

Крият нещо, значи е лошо за България. Протестърите няма току-така да похарчат пари, за да отидат "да протестират". Не мога да разбера каква игра се играе, но не ми харесва. Нещо против България е ! Подозрителен съм - ами добре, да кажат тогава открито ! Какви са тези майки, какво ще следва от това. Сега и за в бъдеще. Кой го е поискал, защо му е ? Да кажат открито, може пък да ги подкрепим и ние.

Тези мълчаливи протестъри да отидат пред голямата джамия да правят "бдение",че скоро в софия ще изжградят голям ислямски център с университет, най-големият между Виена и Истнабул.

Интересно кой е организирал така бързо тези, които са пред Синода. случайно такива неща не стават. Този който ги е организирал, той има най-голям интерес от това да се случи.

Всички в светия синод са руски слуги. Това си пролича, когато бойкотирахме вселенския събор. Това дори и сърбите не го направиха. Господарите им никога няма да разрешат Македанската църква да бъде архиепископия към българската патриаршия. Като гледам платените руски национални предатели надават вой, когато са накърнани руските и сръбските интереси. Ако зависеше от тях, щяха да дадат и Пиринска Македония само и само да са доволни господарите им. Отврат.

демек, ако македонската бъде призната за дъщерна църква, после няма да има претенции да е родила майка си? Ясно, разбрахме. Ако е така, бива.

Там се сражават Праси войвода със знаменосеца Геле джамбаза

Сороските панаири няма да успеят пред БПЦ. Не може заради макетата да се изпокараме с всички православни църкви. Не може БПЦ да изпадне в изолация само защото Сорос така иска. Всички православни църкви трябва да вземат общо решение за т.нар македонска църква. 20 век се изпокарахме с всички,изпаднахме в изолация на Балканите ( заради този гол чукар по Буров Македония) това ли искате пак? БПЦ е независима институция,и сама ще си реши. Няма нужда от сороски и държавен натиск.

политически натиск върху БПЦ. Да видим дали е независима от държавната власт.....

Българската православна църква ясно обясни, че македонската църква е била част от сръбската църква, като впоследствие е обявила независимост, което не е призната от никоя друга църква. Сега ние отново се правим на по-католици от папата ако я признаем като част от българската. Айде нема нужда да се хвърляме като Матрозов на амбразурата за някой, дето после ще иска да се признае българската църква като част от македонската. Ние признахме Македония като независима държава, която после предяви претенции към цялата българска история и език.

Е иии защо ние трябва да е признаем...!!! За да си навлечем още проблеми знаете ли какви са така наречените македонци-80% са сърби защо не ги искат те продажници са..пиша го защото имам пряка връзка родствена с тях там ако кажеш че си Бугарин има ли начин ще пребият толкова ни мразят.

Давате ли си сметка, какво искате, признаване на самостоятелна македонска църква. След време ще кажат, че ние сме произлезли от тях, защото Свети Климент е живял в Охрид и за тях е македонец, азбуката създадена от него е македонска, а не българска. Те вече казаха, това че са я признали българите, не ни прави българи, оставаме си македонци. Освен протестиращите да са от ОМО"Илинден".

А ти даваш ли си сметка, че няма никаква връзка между религия и нация? Ако някой не е кръстен смяташ ли, че не е българин? А ако някой е кръстен от БПЦ правили го българин? Даваш ли си сметка, че в едно нещо не имало никога спор между християнските църкви, а то е, че цвета на кожата, етническата принадлежност и т.н. и т.н. не са пречка човек да бъде покръстен. Нито в католическата църква, нито в която и да е от православните. Чул ли си някъде на някого да е било отказано да бъде покръстен само защото е черен?

Дебил,който е кръстен е православен,който не е кръстен не е православен. Какво общо има етноса?!

и къв ти е пойнта?

А как ще излезе МПЦ от схизмата, в която е поставена от Сръбската църква. Нашите попове мислят ли, че гръцката, руската и сръбската църкви ще одобрят такова действие? Или работят за да бъде поставена в схизма и БПЦ . И тогава ще сме много лесна плячка за мюсюлманите. Сега такова е положението в Македония. И никой ли не вижда задкулисните игри на католиците!!! Предатели!!!!!!!!!!! След тези действия заслужават да бъдат отлъчени, а не начело на църквата ни!!!! Изкуфели дъртаци - подлоги! АНАТЕМА! АНАТЕМА!АНАТЕМА!

Ще питаме значи? И когато руската църква каже не?

ще си останат без баща ..

ПРАВ Е ЗА 80%...