Коментари - Днес се почитат Св. Кирил, Трифон Зарезан, Св. Валентин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е този Валентин бе? Че чак пък и свети?

Днес се празнува Трифон зарезан, Свети Валентин е КАТОЛИЧЕСКИ празник. Като дойде курбан-баиряма - кажете да празнуваме пак!

Ники пак е объркал. Днес се празнува на първо място Трифон Зарезан. Другите празници са второстепенни, т.е. не знам някой да празнува за Кирил. Да, за Валентин има групичка, предимно жени. Но, Валентин има кой да го празнува, а Трифон Зарезан го празнуват само българите. И затова трябва да е на първо място и да се отбелязва! А какво да се прави - Кирил се почита на 11 и 24 май, никак не са му малко празниците. Прочитането на църковния календар не заменя мисленето.

Вино, вино, вино! Вино, с дъх на момиче! Вино, вино, вино!Ах, така съм обичал! Вино, вино, вино! С мирис на пролет, и лято, и есен Вино, вино, вино! Без тебе няма песен Без тебе няма спомен За утре и вчера и по-преди Годините отиват си Годините ни правят стари А старото вино с годините все по-добре горчи. Вино, вино, вино! Вино, с дъх на момиче!

...ТА ! : - Carpe Diem, Хора ! (и Умната с течностите...особено Преди русата ;-)

Днес българите, като хора, празнуват Трифон Зарезан! Овцете, като "проксита" и чуждопоклонници празнували еднинствения ден в годината за изразяване на "любоФ" с дрънкулка от магазина!

Не съм лозар, не пия вино, не съм длъжна да празнувам и Трифон ви Зарезан.

Напиши си домашните, научи си и си лягай! Утре си на училище! Тез празници са за големите, "като порастеж, ще разбереш"...

Честит "Св.Валентин" на всички Католици в България и по света. Амин

Ако съм пропуснал някой мюсюлмански празник или на друга религия, моля за извинение. Честито и на вас каквото и да празнувате. Иначе казано не зная какво значат минусите ми?

Колко е жалко да чакаш "специален" повод да кажеш на човека до теб- Обичам те! Страшна тъпня е този празник и то най-вече, защото е символ на лицемерие, показност и лиготия.

Големи лицемерници сме , значи трябва да си сляп за да не видиш че навсякъде пише "Честит Свети Валентин"! Навсякъде валентинки , сърца , и какви ли не все в дух Свети Валентин , а някои ми пишат глупости тук , явно пияници и само си честват празника на виното!

Те нямат сърца , а само стомаси затова така пишат! Те дори не познават любовта или отдавна са я забравили!

А не, не е вярно - имаме сърца - на скара!

Не е необходима да познаваме педерастия и чужди навлеци имаме си наши.

чуждопоклонничество пред секса. Истинският символ на търговските сърца, не е любов. Ако мечтаете за истинска любов не подарявайте и не приемайте "сърце". Тази форма на сърце е символ на секс, разгул, разврат и още нещо... Християнин ли си, потърси, прочети и сигурно ще изхвърляш множеството сърчица от дома си. И преди да ми пишеш минус, потърси информация....

ДИР и а и другите медии, когато покажете снимки на Тръмп, Путин, бабите Меркел и Кралицата, закичени с мартеници, тогава ми натрапвайте чужди празници. Хелоуин и Св. Валентин не са наши празници, но с търговска цел се раздухва около тях.

Младите си ги празнуваме и след време ще са като национални празници , особено на влюбените!

много давате позитивно на ляво, бре младите!

Когато станат национални празници, младите ще са други и ще ви внесат други чужди празници. В природата празно място няма.

Младите да видите какви "национални" празници ще имате след време, особено на влюбените. С кървави сълзи ще плачете ама ние ще бъдем далеч.

съфорумци! трият бългхарските коментари тук, а турците се гаврят с нас, техниите не трият! да се махаме от турския сайт!

Двоен е празника днес - за педалите Валентин, а за мъжете Зарезан!

От това по голяма глупост здраве му кажи!

Явно заа тебе първото!

Като гледам по улиците и училищата в нашия град навсякъде за любовта се говори и почти никъде за свети Трифон! Продават се всякакви символи свързани с любовта и младите хора честват днес Св. Валентин , а вие си чествайте с педалите довечера в кръчмата каквото си искате! Наздраве и честит празник на влюбените!

Комерсиализиран католически празник е Св. Валентин, а той е спасявал римските войници да не се омъжват за да избегнат службата, та си е педалски празник, а във вашия град е асно какви сте...

За разреждане на толкова многото празници в БГ-то , аз чествам трифон на 1-ви Февруари , а свети Валентин днес! Кирил и Методи на 24-ти Май! Че много станаха тия празници нещо от нова година насам само празници!

Добре е, че мислиш.Но не е така. На 01.02. е св.Трифон, на 14. 02. е ТРИФОН ЗАРЕЗАН. Нека някой да си празнува св. Валентин. Да се обясни успението на св. Кирил е твърде трудно, но православните да си го отбележат. Празникът за БЪЛГАРИТЕ Е ЗАРЕЗАН. НАЙ СТАРАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В СВЕТА Е БЪЛГАРСКА, ЗАРЕЗАН Е БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК. Ненапразно гърците искат да ни го отнемат с тъпите си византийски номера. Приоритет днес 14.02 , трябва да има ЗАРЕЗАН. НАЗДРАВЕ!

Честит празник, на всички сънародници днес препоръчвам да прочетете "Похвала за нашия блажен отец и славянски учител Кирил Философ" от Св. Климент Охридски. Със сигурност ще ви накара да се гордеете с уникалността на нашия народ!

Жалкото е, че българското име Трифон е на път да изчезне! Както и Гроздан, Лозан и други свързани с празника. Виж "модерни" имена колкото щеш.

Ние ги почетохме вече на първи Февруари , нещо не си в час!

Хехе... Православни... Когато Борис Първи, смотанякът, се отмята от договорките с Немското кралство, Карл плешиви, ако не се лъжа, насъсква хърватите срещу него и те ни насират от бой няколко пъти. Тогава Борис предлага на немците България да приеме християнството от папата. Това - преди още да се е появила каквато и да е идея за християнизиране на България. После, след като Борис многократно се измята от всякакви договорки и с едните, и с другите, на Византия и писва и на два пъти нахлува в България, насира ни от бой и НАЛАГА на Борис да приеме християнството от Константинопол. Никакъв избор не сме имали - източното християнство ни е наложено със сила и война. Какво християнство, какво православие, какво кривославие... Сичко е политика, а при нас - политика на смотаняка Борис.

Слагайте колкото си щете минуси, НО ТАКА ПИШЕ В ИСТОРИЯТА. Това е положението. Може да не ви харесва, но това се е случило. Факт!

Явно четеш някаква "история", специално написана за теб...или акива като теб! Кажи на супервайзора си Джак да актуализира сорса!

Абе троп малоумен, тебе някой кара ли те да бъдеш християнин? Колко ти платиха да проституираш тука и да плюеш православното християнство? Нещастник с болен мозък.

Лазаровден Основните песни на Лазаровден са благослов за здраве, плодородие и благополучие на дома. В къща където има ерген или мома за женене, в песните се вмъкват и любовно-женитбени мотиви: Тук сме чули, разбрали, Лазаре, че има ерген и мома, Лазаре, я ергена женете, Лазаре, я момата годете, Лазаре Празникът носи пролетно настроение и се очаква с нетърпение както от участничките, така и от жителите и гостите на селата и градовете. Вярвало се е, че мома, която не е лазарувала, не може да се омъжи. Затова е било задължително всяко момиче от селото да лазарува. В миналото на Лазаровден момците от селото са поисквали ръката на своята избраница. Това е българският празник на любовта, който искат да заличат, както и цялата ни история, бит и обичаи, култура и всичко ценностно, градивно и сплотявало българите през вековете !

за българите е Св. Кирил Славянобългарски (Константин Философ), а за соросоидите - свети Валентин, ден на влюбените - ден за търговия със символи, картички, цветя и шоколад! Търговски празник! Аз избирам духовния - на писмеността и културата.

На българина празници му дай да празнува ... , празнува и своите и чуждите и пак са му малко!

Чествахме Трифонов ден на 1 Февруари!

Това е по нов стил! По стар си е баш днес.

Честит Свети Валентин , празника на влюбените и хората които обичат някой!

историята показва, че Свети Валентин е покровител на влюбените по между си мъже...

Това на младите не ни обяснявай , това може някои пенсионерка или пенсионер да ви повярва!

Журналя, вземете да направите една бегла справка,за да видите как въпросният др. Валентин е сгазил лука с легализиране на еднополови бракове. Чичко Гугъл пише бол по въпроса. Колко сребърника дават за мръсната ви работа?

Гугъл не е мярка на познание! Там излизат резултати който в много случаи или не са напълно верни или частично , а много пъти й противоречиви!

Четири са празниците, имам рожден ден! :)))

Честит Рожден Ден!!!

Благодаря! :)

Да се свети името на Св.Кирил, а на всички лозари - плодородна година !!!

По добре пиян залян на Трифон Зарезан,отколкото болен от спин на свети валентин!

Един тъп човек какво друго може да напише! Явно не в ред с главата!

Аз откак подарих на гаджето вибратор за свети Валентин, а тя ми го навря отзад, повече ни за свети Валентин, ни за тъмни Валентин да не чуя... Хич даже и за секви Валентиновци...

Незнам да сме католици в България защото Св,Валентин по християнския е на 10 февруари...Днес си е Трифон зарезан и не ни навирайте измислен св'Валентин защото няма как да си влюбен само в един ден и да помагаш на търговците а през останалите дни да не си влюбен само защото не можеш да се перчиш с този измислен натрапен ден

Не знам откъде "черпите" измислиците си за свети вал ентин - вероятно от приказките! Няма такъв в християнската религия - нито във православието, нито в католицизма! Никоя църква не е канонизирала официално сватбите между амбриажи! Колкото до това, че още от древността на 6-7 век са започнали да празнуват хората, подарявайки си шоколадови сърца....явно в часовете по история сте отсъствали! А да, забравих, че шоколада е открит още от неандарталците преди 150-ти век преди Христа във Белгия? Или Англия беше...ли греша?

без гърците щяхме да крякаме до днес.

Последният е на толерастите!

Какъв валентин какви пет лева -това е гейски празник не е наш само боклуци и продажници го могат.

Само дето всички "забравят" да напишат малката подробност, че Клавдий Втори забранява да се женят войниците, но.....помежду си! Честито на Педалите! Наздраве за Мъжете!!!

Двоен празник имат влюбените в бутилката алкохол...

Само че ние сме ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ, и тоя "св. Валентин-гей" да си го празнуват усарците

Трифон Зарезан се празнува от 1 до 14 февруари!

В кръчмата млада влюбена двойка: - Милооо, ама нали знаеш, че днес има и друг празник - Ей, вярно бе! - плясва се по челото младежът и допълва поръчката: - Две кани вино и порция СЪРЧИЦА!

- Госпожице, дайте ми, ако обичате, оня червния плюшен задник! - Ама, господине, това е сърце... - Госпожице, от 30 години съм сърдечен хирург и отлично знам как изглежда сърцето. Та... дайте ми, ако обичате, оня, червения плюшен задник.

О неразумний уроде, защо се свениш да се наречеш българин. Вярата ни е запазила народа 500 години а сега ,а сега за 30 почти ни претопиха и промиха мозъците. Скоро не католически а мюсюлмански ще са националните празници

Знатни солунски славяни, но пък станали българи. Е как жители славяни на Византия стават българи. Големи недомислици има из нашата история за съжаление. Имам чувството, че грам не им е ясно каква е истината. Това славяни, това българи - смешна картинка.

Да споменем и тези ,които успешно съчетават двата празника в един - празник на любовта и виното - Омар Хаям,Кирил Христов ..... е и boy.de .

Честит "Св.Валентин" на всички Католици в България и по света. Амин

Ако съм пропуснал някой мюсюлмански празник или на друга религия, моля за извинение. Честито и на вас каквото и да празнувате. Иначе казано не зная какво значат минусите ми?

Стига с Дионисий, вино и женоря! Стига със писач Кирил от Солун! Поне малко европейски го давайте - св. Валентин се е опитвал да венчае закалени в боевете военни, делящи една постеля, един лайфстайл! Събудете и развейте многоцветните знамена!

Под "Кирил Славянобългарски" вероятно имат предвид "Кирил Славнобългарски". А това, че бил от славянски произход ще го приема само, ако някой ми покаже дори 1 документ от 9 век, където я пише думата "славянин". В житието му Климент Охридски пише изрично, че Кирил е с български произход.

Трифоне-е-е-е-е-е!

Защо бе, Големанов смесваш католически и християнски празници, толкова ли си тъп?!

Тези на запад един празник нямат,който да не есвързан с пазаруване на подаръци. ТСвети валентин от празник на влюбените е первърнат в празник на търговците на бонбони, шоколади, бельо, цветя,свещи и много други такива подаръчета. доста въображение са проявили търговците.

Опита на САЩ и тяхните подлоги от ЕС се опитват да ни претопят традициите и празниците с техните католически измишльотини! Православната ни църква никога не е била по-зле и по -слаба от сега и това се използва! Трифон зарезан е подменен със свети Валентин, на Будителите със вси светии и това е благодарение на нашето собствено плиткоумие и простотия! За съжеление още от времето на Паисий българина е искал да бъде някой друг и да подражава на друг но не и на себе си и идентичността си! Простотията и зависта са национални черти от хиляди години!

Знатните солунски славяни, родители на Кирил са се казвали Леон и Мария, но нейсе....Това е все едно да преведем Ню Йорк като Нов Йорк, или Джин като Иван...