Архиепископ Серафим Соболев беше обявен за светец

Богучарският архиепископ Серафим Соболев, погребан в криптата на Руската църква в София, днес беше провъзгласен за светец - Св. Серафим Софийски Чудотворец.

Обратно в новината

Коментари - Архиепископ Серафим Соболев беше обявен за светец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Религиозните проблеми са за религиозните хора. Най-странно от всичко е да се коментира въпрос, който засяга само клира. Църквата никога не се е намесвала в делата на държавата. Спекулира се с църковната власт като фактор, но тя е само доброволна власт: "игото Ми е леко" - пише в библията.

Дано греша ,но името на светеца е смущаващо.Серафим СоболевСоболевата акция !Ако съм плрав той не е никакъв църковен деятел ,аслужител на НКВДтака се е казвала тогава КГБ,впоследствие ФСБ!Това е опитът на СССР да ни окупира по законен път.Когато Хитлер започва да завладява една ,по една Европейските държави България получава предложение да бъзат вкарани Руски войски, на което естествено е отказано!Восновата на това активно мероприятие стои човек с име СОБОЛЕВ!

Много прозрачно бе мурзилки, търсите си места и поводи за влияние. От хилядолетната си история не можахте ли да намерите поне един дето не е бил предател и комунистическа картица като Серафим или слуга на татарите приел исляма , като Александър Невски. Цапате ни столицата с боклуци. Толкова ли сте негодни ,че ни подходящ човек имате за светец, ни морал и мозъчни гънки да не предлагате позорящи ви примири за образец за святост. Жалка история като цялата ви история и църква -мрак , невежество и безчестие.

Дори най-закоравялите бадити и негодяии имат някакъв кодекс и презират доносниците, като владика Серафим. Руската църква и българската и служанка явно са под нивото на рецидивисти или са са станали някакво братство на доносниците , за които доносничеството и предателството е гордост и си канонизират доносник за покровител на братството , за успокоение на съвестите и възвеличат собствената несъстоятелност и низост.

Не съм съгласен, с твърденията, че българите били неверници и безбожници. Напротив, готови сме да прегърнем всяко суеверие и да се молим на всеки шарлатанин независимо дали е Серафим, Ванга и т.н. Разбирам нуждата на хората с проблеми от надежда, но за съжаление тях само ги стрижат църкви, врачки, тв игри, телефонни измамници...

Бай Кольо, че си безбожник е ясно, дано да не останеш такъв, но не си показвай невежеството тук. Църквата няма нищо общо със суеверията и ги отрича.

Цял живот съм неверник и се надявам да си остана такъв до края. Естествено, че църквата отрича чуждите суеверия. Бори се с конкуренцията, за да наложи своите. Вярата е като лекарство - трябва да се употребява само при нужда, иначе вреди.

Свети Преподобни отче Серафиме Софийски чудотворче, моли Господа Бога нашего Исуса Христа, за нас грешните му чада. Пази и закриляй българският народ и милото ни Отечество! Измоли и прошка за богохулниците от този форум, защото те не знаят и не осъзнават какво правят. Амин!

и вижда какво правите! ЗАЩО ЛЕВСКИ НЕ Е ОБЯВЕН ЗА СВЕТЕЦ?

Малко историа за Ал. Невски! Каква вяра изповядва преди смъта си? Мюсюлманска: преди смъртта си през 1263г. приема исляма в столицата на монголите, тъй като новия хан на Златната орда

не бъде обявен за светец? ЗАЩОТО Е ИСКАЛ ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ САМ, БЕЗ РУСИЯ ДА СЕ НАМЕСВА!

е убил дете.

убивал дете! Александър Невские избил стотици хиляди при това с български корени!

Александър Невски е един от тези, които са виновни за 240-те години на робство за народите на Русия, тъй като той е принудил хората да признаят Златната орда, без бой.

Църквата контролира хората, признава за богоизбрани татарите, проповядва послушание към татарското иго, прави правнука на Чингис хан Даир Кайдагул светец с името Свети Петър, принц на Ордата. Светец става и правнука на владимирския баскак(хански наместник, събирач на данъци) Амирхан.

Дира, според мен е крайно време да се направи така, че само регистрирани да могат да коментират. Не е правилно 90 процента от коментарите по една тема да са от един и същи поплювко, който днес няма друга работа, освен да бълва змии и гущери, понеже до обяд мрази другите, а след обяд себе си.

към агенция ПИК!

А Путин кога ще го направите светец? Направо бог трябва да е. Барем изкара Русия от блатото.

православни украинци направо в РАЯ!

Безспорни са само до доносите му срещу вярващите българските епископи и богослови пред руските атеистични служби, от които е искал да саморазправа , с тези, които са го спасили, приютили и дали му храм и служение на своя територия. Отвратително е дори да се говори за този човек, че човек си цапа езика.Още по отвратително да се канонизира, явно у нашите мутрополити няма грам достойнство и приемственост с хилядите вярващи пострадали от руския атеистичен режим. Това са просто ченгета останали на служба след падането на строя и продъжващи старата си мисия.

Това твоето са празни приказки, които нищо не струват.

Все едно да канонизираш някой придворен на Диоклециан, насочвал го към гонения на християни, а не мъчениците. Дотолкова са отпаднали нашите владици и руските им ментори от християнската приемственост и основите на църквата .

Тва руската църква е страшно изчадие, намира да угоди на всеки княз на този свят. Няма сатрап и гнусота на която да не е годна да служи. А християнството и е последна грижа, преведе Библията на руски Едва през 1876 след Капитала и влезе в 20 век без нито едно поколение чело основната книга на нашата цивилизация.С човеконенависта си докара комунистите, след това стана комунистическа, сега пък е частна фирма на службите и мутрите . Ква съвест трябва да имаш и с къв Бог да си В общение, за да канонизираш по Поръчка човек активно топял християните пред атеистичната власт и колко трябва да не ти пука за църквата и вярващите , за да им натрапваш и това изкушение. И ква чекиска убеденост, че няма бог , който да те накаже и кво дяволско самочувствие ,че ти си бог и си над над морала и всичко ти е позволено.

Кога?!

ДА, БЕЗСПОРНА Е СВЕТОСТТА НА АРХИЕПИСКОП СЕРАФИМ И АЗ ЛИЧНО ВЯРВАМ В ЧУДЕСАТА КОИТО СЕ СЛУЧВАТ КОГАТО СЕ ПОМОЛИШ ОТ СЪРЦЕ И ДУША.

Агент до агента. Това е нашата църква. Атеисти печалбари облечени в раса.

Българската църква: Духовният другар на Путин

Само че православието ни се е изгубило някъде по пътищата и никой не ще да го търси.

българският народ без вяра/нашата православна, не натресени/ Накъде отиваме? Към НИЩОТО? Натам ли ни водят бездуховни и безсъвестни политици и държавници? Ще има ли и за тях възмездие?

Не знам, но с религия (каквато и да било) отиваме направо обратно в пещерите :-)))

Отиваш в пещерите сам или с други изгубени души като теб? Религията е вяра в нещо добро, нещо, което да контролира живота ти, което да те води напред. Пък това може да е и просто един човек, на когото държиш, идея, която да следваш...знам ли? Затова казват, че Бог е в нас. Не твърдя, че съм права, просто така чувствам нещата.

Снощи литийното шествие беше прекрасно. Невероятна атмосфера и стотици хора , всички излъчваха светлина, доброта и радост. Въпреки инфозатъмнението за час на събитието :)))) Да пребъде Православието ! Майната му на паси и подобните му :)))) Със здраве !

Току що ми се издигна в очите докъм нивото на презокеански полет. Със здраве! Свети Серафим да помага и на нас, и на черните богоборски дребни душици, които оакаха този форум.

Като Ви казах преди малко,че ние българите сме безбожници,някои не бяха съгласни.След като прочетохте толкова коментари убедихте ли се-да или не?

"толкова коментари" са писани от едно и също лапацало, което и идея си яма кой е Дядо Серафим.

Много мюслита са налазили тази тема. Почнали са вече войната с Православието. Не се съмнявайте,че ние ще победим. Православието е калено в тежки вековни битки,и с католиците,и с исляма. ще издържи и сега.

Това е недопустимо. Само руско-български светци ??? Трябва да има поне един българоамерикански светец

Има неща, с които не бива да се лигавите!! Вярвате или не, ваш проблем, но е редно поне да замълчите!!

В България трябва да се канонизират само хамерикански летци ... т.е. светци, които са носили на крилата си мир, щастие и любов на София и страната

Русия е благословена от Господ да бъде страна на най-истинско и чисто православие! Дано новопрославлен руски светец даде разум на българи да помолят Русия за прошка и възстановление на приятелски взаимоотношения!

Момееее, хапчетата, бързо, че те изпуснахме. Кога вие ни благодарите за Кирилицата, Православието и Книжнината, дето сме ви дали, тогава може и да помислим да ви простим.... Гадни сволочи, да ви молим за прошка ли? Дееее Ген Колев пак из Добруджа....

Алооо, православието пък и въобще християнството а и ислямът са еврейски творения. И въобще не са повод за гордост. Виж азбука, език, държавност, летоброене, качествени билогични продукти - сортове жито и породи животни - с това ,че сме помогнали на други хора и държави може да е повод за гордост и радост.

Тук се гоори за християнство, бе глупаво момче. Не за кирилица. Хайде вземи се пообразовай, пък огава препоръчвай хапчета. Ако имаш и бегло понятие какво е руското православие, ама трябва а имаш и грам мозък, за да поискаш да узнаеш, ще плачиш с усмивка и няма да можеш да се сдържаш от възторг и умиление. Това няма нищо общо с кирилица и с Путин. Това е сват над света, но в него, за да има чрез това присъствие път към Бог. Явно не знаеш, явно си друга култира, далечна на мистиката на Божественото. Има всякакво, все душа носи. И ти си носиш твоята. Безсъзнателно явно. Да добавя, че комунистите обърнаха думите образование и култура в думата духовност. Те нямат общо, но това не е единственото изродено в тзи противочовешка иделология. Та оттам вероятно като чуеш за духовност, те избива на кирилица. Сбърканото си е сбъркано. Отделно кирилицата не е българско творение, а моравско. На Кирил майка му е била българка. После става глаголица, но това явно са неща извън твоя капацитет.

Ни натресаха комунизЪма ли,да изкаме прошка,продажнице?!И не забравяй,че тези които ни освободиха от турско,ги унищожиха след 1917...

Как може да свързвате гнусната путинска политика с ВЕЛИКИЯ СВЕТЕЦ

Христос не се занимава с Русия .

Ще е следващият?!

Шутя здрсти, как си ? И ти ли си кандидат за светец ???

Бушменче...

Как е възможно ? В центъра на София да се канонизират руски светци. Това е предателство спрямо нашите атлантически ценности и идеи. Трябва да се канонизират само американски светци, до колкото ги има ...

И понеже ги няма- американски летци,бомбардирали мирното население на София.

Също и мирните български граждани на Варна и Балчик 1916 г....

Няма как да си мислещ и религиозен...

Ами аз съм религиозен и съм с университетско образование и имам професия, която е елитна в цял свят. Завършил съм английска езикова гимназия. Твоето образование какво е и колко езика знаеш?

Една добра новина в целия ужас! Слава и честит ни Софийски Чудотворец! Лично съм получавала помощ и благословия от него, след молитва над мощите - наистина много силен и чист свещеник е бил, и сега също помага!

Как па тоя "светец" само на русофилистиците помага, бе????? Странна работа

Една наша позната корени дето не пусна пред мощите, но нищо няма като резултат. И нямаше де той човекът така си и умря с недоуправно зрение. Тя само винеше докторите, че не я изслушвали....

Е то светеца няма как да го вини, той си е бил заминал още 50та, това че тя се моли на умрял си е неин проблем....

Депутатите на Атака бяха най-активно против и настояваха да се разследват други държави не Русия,защото не тя се меси във вътрешните ни работи.Не ни дезинформирайте

Рапоня като ритне топа (дай Боже- скоро да е), и него ще го направим светец. И ще възхваляваме деня, в който Бог си го е прибрал.

+++++++++++++++++++++++++++

Да канонизираш човек донасял и активно искал преследването на християни от убийците атеисти, е дело достойно за Църквата на Луцифер , каквато се явява руската порнославна църквя и родната и служанка в София. Те и Сталин си го тачат , ама за очи не го канонизират. И как да ида след това да се причастя при тези хора с Кръвта и Тялото Христови, само защото държали монопола върху догмат отпреди 1200 години с претенцията , че само те имат право да причастяват, независимо от сатанинските си действия.

Казваше ми на времето баба : учи сине поп да станеш , виж за църквата всеки ден е празник . Аз неосъзнат пубер бледен въобще не се вслушах . Еееех умна жена беше баба !!!!!!!!

И хора да затриеш, светец е по-вероятно да станеш. А заплатката в градо е 400 лева и е квото си откраднеш, обикновено значи към 5000, не че не може и повече ама може да ти завидят , че крадеш повече от другите и да те порицаят. Е в затвор поп не са вкарали , щото кражбата им е професия.

Абсолютно точен си!!! Направо ме разплака от кеф!!! Еваллата!

Абе Турчолата, бегайте да гоментирате РЕЛИГИОЗНИЯ СИ ВОДАЧ АХМЕТ МОСА.

Да идват руските братя, че тая измет има нужда от унищожение

Братя? Измет? Руснаците са ни точно толкова братя, който и която и да е друга нация, това преклонение пред тях вече е противно. Измет сме именно защото не спряхме да се кланяме на сулю и пулю.

Руснаците няма как да са братя с Турците.

а тиквата КОГА !

Аз съм староверка и предпочитам Стефан Софиянски Чудотворец. Пък и човекът извърши толкова чудеса - пред очите ни изчезнаха имотите на половин София и никой не успя да разбера как и къде. Доказана работа!

С оглед на това, че предлагал на руските комунисти да ликвидират всички еоископи и да уволнят целя богослвски факултет, по би му прилягало Серафим Софийски Мъчител и Серафим Отстъпник.

Колкото по-незрял е един човек или общество, толкова повече се уповава на "светии" врачки, баячки, ходжи....със здраве да му се кланяте.

...и колкото повече минуси имаш толкова по-зле за България....

Знаем, че на руснаците всичко си плащаме с лихви!

От тези не'ща акъл и вяра !

Аман от секти....

И от стинкаджии като тебе аман.

Ние българите сме си пълни безбожници,затова не ни интересуват такива събития-Виж,ако плюваме руснаците сме си доволни.Аз не мисля така,но това е видно от пръв поглед.Чудя се Русия с какво заслужила омразата на българите?И с какво турците са заслужили нашата обич?Хайде,слагайте минусите.

при самозащита.Никога първи.

Предполагам никой не мрази самите руснаци - мразим управниците им(диктатурите са лошо нещо).Как така Русия ем велика държава ем има незаменим управник - как от 160 милиона руснаци ,няма друг годен освен Путя да ги управлява

Ми както от 7-8 милиона българи,не се намери по-добър от Боко!

А светец "свети Бойко" има ли?

...има бе: св. Тиквун Банкянски -Ленторезец

Слава, слава, слава на свети ЧУДОТВОРЕЦ СЕРАФИМ!

Слава на Свети Серафим! Моя близка ми каза преди време, че и на нея се е случило чудотворно изцеление след отправени молби за помощ към Свети Серафим.

Даааа, ако се молиш на светеца и нищо не стане се приема за нормално. Ако отидеш на болница и лекарят не те излекува - ега ти и скапания лекар. С тези религии направо се върви към това всеки да си е с личен шаман.

Жал ми е за теб. Ти си някакъв абсолютен деградант.