Коментари - Студентите празнуват 8 декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коври и пияници винаги е имало и винаги ще има.

Честитп празник на всички студенти. Тази сутрин гледах репортаж от вече започналия вчера купон в Банско. Млади хора, взели пари от родителите си, за да се напият, надрусат, натаковат и да се разпорят от чалга.. Потресаваща бездуховност и липса на цели в живота. По-страшно от чалга-поколението са децата на чалга-поколението. Хубаво е, че тук-там все пак се намира някакво свястно дете, което знае какво учи и към какво се стреми. Лошото е, че такива деца стават все по-малко.

Кока,пиене до припадък,Кекс и чалга. Това за съжаление е студентския празник днес.....

Тая вечер ще е якото насиране. Ракия, ебане и чалга.

Защо Рождество се празнува на 25.12. по нов стил, а по стар е 7-ми. Защо Никулден е на 6 по нов стил, а по стар е 19.12. Света Богородица също на 28.08. е по стар, а на 15.08. е по нов. Как тогава студентския празник от 25.11. по стар стил става 8 по нов?!

Това е така заради две неща. През 1916 г. България преминава от Юлиаски към Грегориански календар. Това хората лягат на 31 март, а следващия ден е 13 април. Поради това празнуването на студентския празник се премества от 25 ноември на 8 декември. Впрочем в един период от 1957 г. до 1962 г. той е на 17 ноември - Ден на международната студенска солидарност. А БПЦ преминава от Юлиански към Новоюлиански календар през 1968 г. И поради това Рождество се премества от 7 януари на 25 декември. Впрочем у нас има старостилци, които празнуват Коледа на 7 януари. В Русия, Македония и Сърбия празнуват Коледа на 7 януари.

През 1916 г. е преминава от 31 март към 14 април. А след преврата през 1944 г. студентския празник е на 17 ноември. През 1962 г. отново е на 8 декември.

Май, проведоха операция "Бяло" с един ден по- рано, отколкото трябваше. Бялото ще се сипе тази вече от бъдещето на нацията, 50% от които не умеят да си напишат името.

Честит празник, млади хора! Поздрави от един бивш студент, понастоящем пенсионер!

Жив и здрав да си!

Благодаря ! Хапнете, пийнете и се отдайте на любов!

До Стар Аз също съм бивш студент, от преди много години. Сега често съм далече от България и вече не го празнувам, но си спомням хубави моменти.

музикален поздрав на днешните студенти от бившите студенти "Търси се" - Тончо Русев https://www.youtube.com/watch?v=GwbYE_ophYM

Нека полират и без това гладките мозъчета, че има нужда от пресни защитници на демократичния строй, готови да го бранят с ценности, сълзи и сополи, колко онеправдани са.

Всичко празнично и празно - и главите, и джобовете. Само органичният апетит и гърлото работят.