Нови правила срещу безразборното застрояване в София

В централната част на столицата няма да се разрешава строеж на сгради по-високи от 50 метра. Изключение ще се прави за имоти в зоната на новия делови център.

Обратно в новината

Коментари - Нови правила срещу безразборното застрояване в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За София решенията са други, но мафията прави каквото си иска. Едно от решенията е да не се разрешава ново строителство с изключение на сгради до 15 метра, т.е. 3 етажа.

Поправка: 10 метра - 3 етажа

Цяла БГ в София. София стана неудобен и неуютен за живеене град, мръсен и неподдържан, потънал в кал, отпадъци, изхвърлени до кофите за боклук и с простаци разхождащи голямото си его в леки коли. Трябваше да се даде възможност да се развива и провинцията, не може при 5млн. население 3 млн да се набутат да живеят между петте планини заграждащи София. Общо взето усраха хубавия град от 60-70-те години. В любимата Германия няма разлика между град, село и столица, както по снабдяване, така и по възможности за развитие. Общо взето лобистки закони и решения, взети в полза на една шепа алчни хора, които мислят как да се нажабурчат с мангизи.

БЕЗ БЕЛЕЖКА ОТ ЦЕЦО КРАДЕЦО "ЧОВЕКА ДАДЕ ПАРИТЕ" И КЕНЕФ НЕ МОЖЕШ ДА ПОСТРОИШ .. А В БУРГАС ТАКА Е С ДАЛАВЕРИ СЮЛЕЙМАНОВ :))

А какво правим с тесните улици, Никой не мисли. Строи се на тротоарите. Стават задръствания. Въздуха казват е мръсен. Е, така ще е докато не дойде някой с глава на раменете.

Apollony

Някой в общината симулира дейност да си заработи хилядите заплата. 100/2,7=37 етажа - егати ограничението. 4-6 етажа е нормална височина, всичко друго е лакомия, а да не забравяме, че има и други градове, в които може да се строи.

тъкмо щях да пиша същото. Ограничение от 100 м височина е безумно тъпо. Да напишат направо 1 км и готово.

Турците и ромите от хасковско кърджалийско бургаския регион да спрат да принуждават шопите да си продават едно етажните съборетини за по три милиона и да им вдигат цените. Няма да си купя гипсокартонена кутия за 200 000 лв щото така са рекли брокерите. Един апартамент повече от 10 000 лв не струва в ШОПСКО СОФИЙСКИЯ КРАЙ-ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРОВЕРИ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ НА СТРОИТЕЛНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА и да се ИЗЗЕМАТ НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИТЕ КООПЕРАЦИИ НА ШОПЛЪКА?

Мразиш ШОПИТЕ, но сигурно си дошъл у СОФИЯ и се правиш на гулиям столичанин и още миекаш като говориш! Сигурно някъде в прованса си зарязал майка и татко ,защото не искаш да си СЕЛЯНДУР а гражданин!

Нещо да кажат за строителстото в Студентски град, където изникнаха около Зимния дворец на спорта 20 етажни общежития. И за кооперациите, които са околко 10 етажа с цел собствениците да вземат по десет апартамента. Да забранят на ШОПИТЕ ОТ ЕДНА ЕДНОЕТАЖНА СЪБОРЕТИНА ДА ВЗИМАТ ПО 10 АПАРТАМЕНТА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НЕ ЗАСЛУЖАВАТ И ЕДИН АПАРТАМЕНТ ДА ИМАТ-НАСИЛА ГИ НАПРАВИХА МИЛИОНЕРИ А земите земеделските се продават на безценица.ТУРЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ ГО ПРАВЯТ ТОВА?

Допусната е грешка. Разрешената зелена площ е 50 квадратни метра във всеки имот. Който иска зелено да бега на село.

Повече дървета и зелени площи в новите квартали. Че положението е страшно.

Сигурни ли сте, че говорим за височина на сградите? Да не се окаже, че това е кота корниз и после има 5 мансардни етажа.

Както си и мислех - говорим за кота корниз. Демек прибавете още 10 метра към тези числа за височината!

СЛЕД КАТО УНОЩОЖИХА СОФИЯ МАЛОУМНИЦИТЕ СЕ СЕТИХА НЕЩО!!!

Добре, като начало. Още може.

Ниското 50 м, са най-малко 17етажа....

даже повече

какво да очакваме от МАФИЯТА днес?

Досега бе 25 метра, сега го ограничават до 50 метра :)

пак са си утвърдили корупция,високи сгради и зелени площи за застрояване

Само в центъра ли живеят хора?

Ал

А данъците за празни имоти - поне петторно увеличение!

кво ще правят в тези сгради при положение че и сега доста офис и търговско пространство пространство стои празно, а тенденцията е да се увеличават празните площи а не да намаляват, щото с тиквата и гуменката толкова си могат. Вместо да увеличават бизнеса и доходите те правят обратното...

От позитано щели да дадат денги да ви построят оф клубчета селски примат,че да има къде да се събирате като ви изгони жената от къщи

АМИ ЧУДИ СЕ. ТЕЗИ С ПАРИТЕ ЯВНО НЕ СЕ ЧУДЯТ.

Под "Тези с парите" визираш официални инвеститори които ще налеят пари в икономиката, или ошфорни гинки.

Сетиха се кога да въвеждат тези правила,направо след дъжд качулка. Да не говорим че общините и без това нищо не могат да направят в случай на безразборно застрояване,само някаква малка глоба издават и строителя продължава.

ЗАБРАНА ЗА ЖИЛИЩНО СТРОИТЕЛСТВО В СОФИЯ!! Като за начало, ама де толкоз акъл в учителката по руски език!

Свърши тая другарю . Ти и родата ти от къде сте , да те запитам ?

изобщо не питай,те селските комуноиди след като заграбиха еврейските къщи започнаха да строят панелните спални в София а сега не искат други да идват

По принцип жилищния фонд на София е в окаяно състояние за да се забранява жилищно строителство.

Казваш, че новото строителство подобрява жилищния фонд на София? И как точно? Във всеки блок/вход има 15-30% необитаеми жилища. Според мен няма нужда от повече. Освен това каквото и да си говорим, единствения начин нещата в София да тръгнат към хубаво е народа да се завърне по родните си места, но без поминък няма как да стане. Не се заблуждавайте, че всички българи мечтаят да си оставят родните градове, села, големи къщи и дворове, роднини за да станат мизерстващи "софиянци" с метро.

Бункери му е майката! Не виждате ли на къде отива международното положение?

Късно е, либе, за китка!