Русенец прати в Брюксел колет с камъни от булевард

Колет с камъни, използвани за реконструкцията на булевард “Тутракан“ в Русе, бе пратен до председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Кметът сезира прокуратурата и ДАНС.

Обратно в новината

Коментари - Русенец прати в Брюксел колет с камъни от булевард | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

загрижихте се да не спрат еврофондовете ? Касичката, от която магистралите финансират нечии политически кампании ? Защо мълчите по издънката "настилка на Дунав-мост 2 " ? Чия е отговорността и уронвяате ли нечиий престиж, та чак се плаща за една и съща работа два пъти ? С чии пари ? Вашите лични ?? За затвора сте, не за общински съвет !

Гледах го по ТВ-то... Състоянието му е нещо средно между идиотизъм и имбецилност...

уважаеми е постоянно да забравяш точката след единицата на АйКю-то си ... :)

Селският идиот е хипер активен... Трябва на цял свят да разгласи за ОЛИГОФРЕНИЯТА СИ...

Браво на човека- много креативен начин е избрал. в днешно време се налага да се борим с нередностите с нестандартни методи! дано успее!!!

в НПО - то на тоя селски кратун действително ли си вЕрват, че Юнкер ще се занимава с изследване на камъни, щоТ нещо си... !? То бива простотия, бива.. ама това си е направо павианщина на квадрат! да беше пратил кал от гьола белене за няколко милиарда и да пита какво прави серж в Брюксел и защо не им прави и на тях "изгодни" договори

Само глупости от тези хора. Булевардът е на бабунки. За какъв имидж иде реч, кмете.....?

Със сигурност тоя трошляк не става за нищо.След две-три години ще трябва да направят пътя наново,пак с наши пари.

чудя се от къде е взел пари за колета. всеки които е прщал колет до чужбина знае как дерат две кожи,а тоя колет с камъни пратил. тези хиляда лева дето ги хвърли за един политически стънт, да ги беше дал на някоя благотворителна организация, да те пишат в пресата за добри дела, а не за балкански простотии...

Кавър версия/за младите/:Отишла Лиляна Павлова на доклад при Б.Б. в министерския съвет и докато кършела угрижено ръце за лошото изпълнение на строителните дейности внезапно и се счупило едно нокътче.Претеснена Лилито извикала "О ,боже", а Бойко мило се усмихнал и казал "Когато сме само двамата може да ми казваш Бойко"

А за магистралата, която ББ открива днес тръгнаха приказки, че покрай строителството и някак си се е изпарила една отпадъчна но здрава згурия, депонирана от десетилетия край Димитровград...

За сведение: Бойко Никифоров е човек, на който не може да му се вярва и е свързан с БСП. Председател е на НПО "Бъдеще за Русе", но нищо креативно не е излязло от тях. По принцип се използват от някои политически партии като БСП и др. за дестабилизация и др.

...искаш да кажеш "петното N 2"....

Какво лаете ,като песове беззъби ,ако не беше др. Б.Б.щяхте да квичите по раздрънканите пътища ,а сега -имате всичко и магистрали и метро и умен президент и деен и уважаван премиер....

А сега не квичим по никакви пътища, защото нямаме ни за какво да пътуваме, като нямаме работа, нито пари да си развяваме задниците по разходки...

Камик за Юнкер и пайджина фостата за вас! Да се вдърви на макс хахах

Добре е когато някой който разбира от строителство взима отношение навреме ,защото в нашият град хубавият мрамор който години наред е бил емблематичен за главната улица беше махнат ,а на негово масто сложиха плочки незнам кое -може би 10-то качество.

И е прав и не е прав. От една страна може да не строят с качествени материали. Но твърдението "Аз питах едни "специалисти" пък те ми казаха, че май са от Тодор Живково време тези материали..." не ми изглежда сериозно. За да правиш жалба до ЕК трябва поне да си изследвал материала и да имаш резултати. Дядото не знае, че в момента обира собствения си джоб. Проекта е спечелен, договорите са сключени. Ако средствата не се верифицират - остават за сметка на Община Русе, а тя ще ги извади от неговия джоб или за сметка на озеленяването, почистването или други услуги в града. Да не говорим за по-дълъг период от време - това може да предизвика проверки и ненужно връщане на средства или пък неусвояване на бъдещи такива. Изобщо - то магарето като ровело си го хвърляло на гърба. Ама той дядото сега е известен, играе го "съвестен гражданин" и е популярна личност в медиите. Като е толкова съвестен да беше излязъл да изчисти пред входа си, че аман от мизерии и мръсотии.

ми като не са повикали главния хидроинжинер за консултации, нищо че не водно огледало. то който си разбира, си разбира от всичко. кво толкова - 1 милка хонорар и сте готови.

Имаше една поговорка "Гузен негонен бяга".

Ivo

Ей, българската простотия е голяма.... Кога на приеха в ЕС, кога взехме да разбираме и от европейски политики.... Но Бай ти Ганя от всичко разбира....Тва Юнкер! Тва Ромпой! Всичките ги знае!!... Муахахаххахах.На БГ мърлячът "държавата", а отскоро и ЕС са му виновни за калпавата му работа, в случая калпав материал. Той чака Юнкер да дойде да му избере материала, подизпълнитела, да му организира търга и т.н. Не му стига само да "усвоява" Еврофондове.... :)))) Муахахахахахахахахах

Прочети отново статията. Камъните се изпращат за да се види как се усвояват парите на европейските граждани в България, а не за съгласуване и избор на материали.

Ivo

Муахахаххахахаха.... "да се видило". Кой ще го гледа бее....този...Павето! Хахахахахха. Юнкер ли да гледа!? :) Изпраща се за да се напреави Цирк! Съвсем по Български! ;)))) Циркаджия до циркаджия останахте в това БГ.

трябваше да му тури в колета и пакет захар

...ми то къв матриал да избере, като критерият за избор на изпълнител е най-ниска цена, пак добре, че не е изгребал дюните за матриал.

Очаквам утре някой недоволен от здравната реформа да прати на Юнкер първа урина за изследване в Европа и сравняване на резултатите.

този кмет гузен негонен бяга има си хас - ако стане издънка ще пламнат и магистралките на Лилянка и бат Боко Тиквата ще се изложи пред целия ЕС със неговите далавери

те магистралите със същата субстанция ги направиха, а този за някакъв булевард рева

А, какво стана със знаменитият план Юнкер, рекламиран от боко-тъпото, когато последния не пожела да издаде последните разрешителни за газопровода Южен Поток? Защо някой не изпрати на Юнкер един кашон с папки в които да пише - спрете изгодните си проекти, а ние ще ви потупаме по рамото?

ЗАЩО ГАЗОПРОВОДА С ТУРЦИЯ Е НА ПОЛОВИН ЦЕНА? Кое е изгодното да купуваш ГАЗ на 550 долара? А в същото време да върви по 250.

Ама това какво общо има с асфалтирането на улиците или "едно си баба знае, едно си баба бае"Или може да свържем асфалтирането с постулата на Хойзенберг или уравнението на Шрьодингер

От де знаеш, че тоя проект е бил изгоден за България, след като няма никъде черно на бяло написано на нас каква ни е файдата, освен да цакаме кинти за експерти и прочее??? Защо, ако ни е бил толкова важен тоя проект, не го съобразихме с изискванията на ЕС тръбата да се използва от всички, а упорито, като дебили, лизахме здниците на руснаците??? Явно рушветите са били на първо място пред държавните интереси.

Така му е наредено.

ми прати ги ти, тарикат. що някой да ти върши мръсната работа.

От статията основно се разбира, че кмета е напълнил гащите. Много ми е интересен, какъв сигнал е подал в ДАНС и прокуратурата - за държавна измяна сигурно. Че то Ж.К.Юнкер си е обикновено физическо лице, което може да получава пратки и колети, както всички останали.

Този пък си мисли, че в Брюксел всичко е от пластмаса и си нямат камъни! Интересно защо мрънка на хората които дават парите? Да не би Юнкер лично да е дошъл да носи фалшивите камъни за ремонта на русенския булевард? Нещо на самореклама ми намирисва.

Чули ли сте някой някъде да дава на непознати цигани парите си увити във вестник? Само българин е способен на такава простотия, този мушморок с колета до Европа е в същата графа. За простите хора светът винаги ще бъде опасно и лошо място.

...мно-о-о си тъп Саше-е-е...

дай акъл какво трябва да направи, за да покаже колко са крадливи кметовете, искат с пръдня боя да правят, а остатъка в джобчето, че тук ако сигнализира някой, не се сещам кой ще му обърне внимание, най много да изчезне безследно...

Никофорестия да вземе да изпрати на Путин по едно шише БЕНДЗИН и ДИЗЕЛ от Лукойл да ги провери колко са качествени. Или идеята е кофти май.

кога почна да изпростява българския народ ,толкова ,вярва на чуждите органи ,вярва на чуждите управляващи ,вярва в живота зад граница ,че е по -добър ,това е загубил надежда и вярва в нереалността

и каква стана сега, еу дава пари за патища, някои местен дирибеи прибира голяма част и с останалото купува лоши материали и после еу е виновен? кога българинът сте разбере че еу не може да казва какво точно ще се случва в бг а само да препорачва и евентуално да спре парите, ако пак недаи си боже има някаква власт да промени това което се цлучва в бг, тогава всички ше ревнат в един глас как може да ни се меси. повечето хора в бг са изключително прости и лесно се водят(макар да се мислят за наи умните на света) и затова никога нещата които работят в чужбина, няма да работят у нас, наи добре ще е да напускаме еу и да се закачим кам руся, защото нашия народ разбира само от дебела тояга и не му трябва демокрация а просто някои които да коли и беси с доживотен мандат примерно путин, само това ще направи редовия българин щастлив, няма смисал и еу да се мачи с нас и ние с тях

И на Ромпой трябва да се Изпрати една средна българска заплата и пенсия от Правителството НИ защото Още 3 години ще получава по 48 000 лева .ЦИТИРАМ : Вестник изчисли колко ще получава Ван Ромпой, "за да не прави нищо".Изданието е изчислило колко ще получава Ван Ромпой през следващите три години и е констатирало, че той ще вземе над 500 000 британски лири /631 000 евро/. След оттеглянето си от поста Ван Ромпой ще получава по 133 732 лири на година /168 105 евро/, което е 55 процента от основната му заплата. Тази сума той ще получава до декември 2017 г. Ван Ромпой ще получи също и еднократно плащане от 21 000 лири /26 540 евро/, а когато навърши 67 години, ще има правото на доживотна пенсия на европейски служител от 52 000 евро /65 720 евро/. Събрано това прави 578 000 лири /730 505 евро/ през идните три години.

Dokoga chakame da propadne i posle da remontirame,nali ima proekti,tezi proektanti kak sa proektirali,sigurno s varzani o4i... pesti se ot proekt,materiali i izpalnenie,posle vsi4ko se ru6i,no parite sa usvoenie i polovinata sa v nqkoq smetka na nqkoi.

Некадърност в стил 'дир.бг' : щракаш на снимката да я уголемиш - тя става по-малка ;))

Аз пък що си мисля, че работата по европейските проекти е прозрачна и публична, доколкото зная даже трябва да се популяризира и да се изработват материали с които се афишира проекта. Не трябва ли в правова и демократична държава, всеки който има макар и малко съмнение да сезира изпълнителните органи и ЕК и тези които извършват финансирането, не е ли право и задължение на всеки съвестен гражданин или аз нещо съм в дълбока заблуда?

...поне така пише в указанията за изпълнение на всики проект...

ПРОСТО ЦИТАТ ОТ "БОГ БОРИСОВ" даващ парите.Но човека от Русе е даден на ДАНС за разследване , а чудно защо не е даден кмета"Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта ни е цялата магистрала, от 37 км, да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация", пише Борисов."Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите! За нас не е самоцел да открием "Марица" на 28 май, за нас е важно да пуснем в експлоатация пътя тогава, когато сме се уверили и сме проверили неговото качество", допълва Борисов. "За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация", пише още премиерът във Фейсбук.

Бунтовникът Бойко Никифоров трябва бъде подведен под отговорност за уронване на престижа на градски дерибей и... за издаване на държавна тайна.

ако стане и ще ви подпука, вижте му моста , вижте му къщите, дето ги е строил през турско, още стоят . какво от вашите пътища или къщи ще остане след 120 години ? Кмета да дойде и да види и бул. Чипровци, стои разкопан за 6 път , това е срам !

Това е срам и за народа български! Утре ще му дадат вместо хляб същите тези камъни да яде и народът овчи пак ще си трае... или пак ще вика че Русия и Путин са виновни....пфууууууууу... Е такава тъпа робска слагаческа психика няма другаде по света...., затова и България няма да я има на света....само след още един два герберски мандата.......

Истината е, че докато ние тука правим ялови магистрали и режем лентички, Унгария за изтеклата 2014г има 100 милиарда ЕВРО износ. Ще кажете че кво ни грее нас Унгария? През 1989г унгарците бяха с малко повече от нас - Българите. Икономиката им беше на едно ниво с нашата. Да, но за изтеклата година ние имаме около 82 милиарда ЛЕВА БВП, а на Унгарците само износа им е 100 милиарда ЕВРО, като те си имат и другата част от БВП-то си - от производство и търговия на вътрешния пазар. Ко прайм ???

...седим си и си пърдим, докато държавата бързо и безвъзвратно изтича в джобовете на политиците и кметовете-бившата ком.номенклатура.

To ЕС е същата работа като другия съюз. Бюрокрация и нищоправене. Прикриване, осмиване и убиване на неудобните. Бойко от Русе е прав да пита. Ноооо, на баш Бойко антуража ще пази от неудобни въпроси. Макар че щом е да се хвали Живков - по какъвто и повод да е все ще се намери кой да даде гластност на питането. А русенският Бойко е прав да пита. А дали ще получи адекватен отговор е друг въпрос. А кога .....

Кметът на Русе да се поразходи до Бяла и види моста на Кольо Фичето,още стои здрав и прав. Във всеки случай не е правен с отпадъчни материали.

Кмета що се коси- нали той не е майстора на магистралата.Що се явява адвокат на изпълнителя.Нещо го е шубе- както казаха по- долу.

деер

Гражданинът Бойко Никифоров трябва да бъде публично порицан и отлъчен от редовете на БКП. Неговото семейство трябва да бъде изселено в някое затънтено село .....

деер

Трудно мислите ....

Борисов открива два пъти асфалтираната магистрала Марица. Аре сега и към Русе ше ходи, да повтори рязането на лентички.:)

Пази еврофондовете БрАто, че ако ги спрат няма от къде да крадете!!! Щото икономиката на страната е съсипана!!! ... от вас пак. Иначе ГОЛЯМ ГРЯХ е направил човекът - пратил е проба от строителните материали ... ей за това трябва и ДАНС и Прокуратурата и БОП и Жандармерията да се пратят и да му разкажат играта .... вместо да се провери такива ли боклуци слагат строителите .....

Защо се вързвате на този шут Никифоров?

Е ДАНС и Прокуратурата вместо да разследват кмета, той ги праща да разследват човека. Ей гявол кмет бре!

Доколкото разбирам , никой няма право да поиска независимо мнение от организация, в която членува държавата , а не правителството относно някои съмнителни практики.Доколкото разбирам контекста е следния "Ние имаме право да крадем и да безобразничим, но вие нямате никакво право да се оплаквате,пред контролни и наблюдаващи органи" от ЕС.Човека просто иска мнение и потвърждаване , че нещата са коректни и технологията е спазена и ако всичко е както трябва няма проблем.Та в този ред на мисли , ако всичко изглеждаше така розово, нямаше Л.Павлова и "Бог"Борисов да карат строителите да преасфалтират 37 километра от магистрала "Марица"

Кметът нещо го удари шубето...

Направи ме тате кмет или министър да сключвам с братчеда Гошо зделка за изпълнение на държавен проект пък ние ще си затворим очите как се случва. Пък който много знае братчеда Киро от РПУ-то ще му обясни защо да си трае.

В русе явно се налага гейберастка диктатура. Кметът пратил донос на прокурора. Русенци знаят, че трябва да гласуват против такъв фелдфебел.

Ще гласувам за Исата Веселинов, лекето на Мацола. Колкото сме цъфнали, направо ще вържем.

Не мога да разбера защо такава абсолютна простотия привлича толкова много внимание. Изглежда наистина тоя народ е изтрещял.

Очаквам утре някой недоволен от здравната реформа да прати на Юнкер първа урина за изследване в Европа и сравняване на резултатите.