Кметове се обявиха срещу забраните за строителство до морето

Кметове на черноморските общини по южното крайбрежие се обявиха против подготвяните промени в Закона за Черноморското крайбрежие, които уреждат пълна забрана на строителството в 100-метровата ивица от брега - така наречената зона "А".

Обратно в новината

Коментари - Кметове се обявиха срещу забраните за строителство до морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисля, че най-голямото престъпление на прехода от 89г. до днес е унищоженото ни крайбрежие и морето. Някой трябва да отговаря и тези и предишните са сред тях.

Чрез тази забрана единственото,което ще спре,е лапаницата на боклуци като тия велможи и хранещите ги мършояди. Я погледнете в Гърция- няма презастрояване,алейки,чистота,а в БГ- един голям кенеф и пръскащи се от наяждане по корупционни схеми велможи и прочее измет...

Това лято бях на Приморско. Точно върху дюните беше построена огромна сграда, която засенчваше плажа в следобедните часове. След 15 ч. няма слънчев плаж...на какво прилича дамусеневиди....точно в/у не особено широката плажна ивица, грамадна сянка на някакъвси сграден мастодонт.

Пълна наглост и безочие. Как гледате децата си в тези градове и курорти?

Има и още един аспект, на който трябва да се обърне внимание. Туризмът в курортните селища трябва да осигури прехраната на всички жители на тези селища. Това може да се постигне като обектите за настаняване се зонират на линии. На първа линия, която а най-близо до плажа, хотелите трябва да са на един етаж. На втора линия, хотелите да са на два етажа. На трета линия, хотелите да са на три етажа. И на четвърта линия, на четири етажа. На първа линия, ще има по-малко легла, но за сметка на това ще са по-скъпи. На четвърта линия ще има повече легла но ще са доста по-евтини. По този начин за всички ще има хляб.

Забраната за строеж във зона А на черноморското крайбрежие е абсолютно задължителна. Някои хора заслепени от алчност и простотия, са готови да ликвидират нацяло туризма на черноморското ни крайбрежие. Почиващите идват на море, за да могат да се излегнат на плажа и да се изкъпят в морето. Какво ще стане ако плажната ивица бъде застроена. Ами хората няма да има къде да легнат и следователно няма да дойдат на море. А като не дойдат почиващи, хилядите хотели ще останат празни. И не се лъжете, че ще бъде застроено съвсем малко. Ако се построи един хотел на плажа, след него ще дойде друг и друг и докато се усетим няма да остане място където да си опънеш хавлията. Това ще бъде окончателният крах на българският туризъм.

Има и още един аспект, на който трябва да се обърне внимание. Туризмът в курортните селища трябва да осигури прехраната на всички жители на тези селища. Това може да се постигне като обектите за настаняване се зонират на линии. На първа линия, която а най-близо до плажа, хотелите трябва да са на един етаж. На втора линия, хотелите да са на два етажа. На трета линия, хотелите да са на три етажа. И на четвърта линия, на четири етажа. На първа линия, ще има по-малко легла, но за сметка на това ще са по-скъпи. На четвърта линия ще има повече легла но ще са доста по-евтини. По този начин за всички ще има хляб.

Всички беди на България дойдоха от безогледната алчност и простотия на някои хора. От алчност и простотия се затриха цели отрасли, от алчност и простотия ще се затрие и туризма. И на последно място, но първо по важност от алчност и простотия ще се затрие и България. За 20 години аз съм давал много прогнози и всички те са се сбъдвали с течение на времето. Дори и прогнози, които първоначално са изглеждали напълно невъзможни след време и те са се сбъдвали. И тази ще се сбъдне. Ако сега не направим необходимото, след време горчиво ще се разкайваме.

на лаком гъз-два кубика пръст.

Само мога да кажа, че тези хора не се наядоха. Съсипаха цялото Черноморие и плажна ивица не остана. После морето ни било виновно, като им залее сградите, защото не са преценили правилно къде да ги построят и искат пари от бюджета да ги спасяваме, защото виждате ли постройките им били разрушени, Ами то може би има защо. Също туризъм не се правим само с бетон, хората искат да чувстват и природата. Какво оставяме след нас? Кич, грозни бетони, осакътена природа. Стига с тази алчност, толкова смешно и жалко започна всичко вече да изглежда.

Панайот Рейзи няма да разчиства улици от циганските сергии и не му пука колко милиона наля държавата за развитие на културен и религиозен туризъм, даже готви кметски бунт срещу закон Созополският кмет Панайот Рейзи, който този мандат управлява от името на ГЕРБ, се скара на общинските съветници, които искат да забрани витрините, стативите със закачалки и дрехи, както и хладилниците по калдаръмените улички на Стария град, задръстващи движението на туристите. От това лято градът става столица на религиозния и културен туризъм, но гостите ще продължат да пъплят между циганските сергии и да не виждат нищо от древната архитектура, защото се оказа, че кметът имал негласно споразумение.

Продължи моля

Природата удари най-тежката плесница на варварския ни туризъм, който се развива в околностите на Созопол. Най-голямото вилно селище край къмпинг Златна рибка - Санта Марина, заело хиляди декари от изсечените наоколо гори, този сезон няма да има плажова ивица. Наши и чужди инвеститори, закупили апартаменти и вили в Санта Марина още не знаят за същинските последици от зимната буря, Морето отмъсти затова, че през последните три-четири години го заливаме с фекалии от огромните хотели наоколо, а за изкуствените ивици гребяхме пясък от други места и ги струпвахме край Санта Марина, за да показваме на заможните купувачи, че освен басейни, имат в близост и естествен плаж до морето, като дойдат това лято, направо ще ахнат, казват созополлии.

СМ

Морето бавно и сигурно превзема плажовете. На плажа на с. Влас има незавършена бетонна сграда, която вече е два метра в морето. При заобикалянето и се гази в 40 см вода. Кмет да си на морски град!

Южното черноморие е сериозно бетонирано, бих казал катастрофално. За съжаление започва същото и в северното крайбрежие. Г-да управници мислете с главите си, защото ще дойде време като в Испания да се сриват хотели и недомислици, които унищожават всичко красиво и интересно за хората. Само с дискотеки, казина и барове ли ще привличате наши и чужди туристи. До кога ще слугувате на олигарси и мафиоти от туристическия бизнес както стана с промените в закона за горите заради една "стачкуваща" фирма на Витоша за два три месеца всичко се подготвя в полза на олигарсите със съмнителни офшорни фирми на Вирджинските острови.

Ами нека тези, дето са вече построили , да напълнят общинските бюджети. Пък ако не искат - да си съборят бетонните простотии , дето даже са потопени в морето !!Идете и вижте в Нова зеландия дали някой може само да си помисли да строи хотели до брега на морето и езерата. Ама там ходят туристи от целия свят да харчат парите си , нищо че е на обратната страна на земното кълбо !!

Предлагам на ненаситните кметове да разрешим и в морето да строят бетонни блокове. Така ще сме сигурни, че наистина ще си тръгнат всички туристи. Явно така ще им се спре кранчето от рушвети за апетитните имоти, особено на тези три общини, където като отиде човек вече не може да стигне до плажа от безобразното строителство.

Стига сте лаяли, а се надигнете на протест и искайте всичко построено на 100 м. от морето да бъде съборено.

Да сега разбирам защо кмета е против, все пак трудно ще си продаде земите закупени на името на родителите му...........няма срам този човек от нищо до кога ще е така защо някой не провери колко сделки е минал и колко още имота имат РОДИТЕЛИТЕ МУ????????????

Тези кметчета са за затвора...

Не, г-н Рейзи! Няма да се "объркат общинските бюджети", а ще се обърка личният ви бюджет! Защото само вие си знаете за какви ангажименти , срещу колко и към кого сте станал кмет! Вече и децата знаят, че кметските кресла се купуват с авансово дадени обещания! И ако сега, този проекто- закон мине през НС ще се наложи да напуснете удобното място, но по- лошото е, че ще трябва и много пари да се връщат на "спонсорите"!

НАГЛЕДЦИ!!!Ето това са ни надеждите,новите кметове ГЕРБЕРИ!!!АЛЧНИ не за малко,а за много повече от предшествениците си.ШИБАНА държава..

Ама нещо подобно имаше в предизборната програма на Рейзи. Искаше да строи огромен комплекс край Созопол с 50 000 ли беше или 100 000 легла, голф игрище и самолетна писта в Равадиново. Така че човека си гони интересите - зел пачките, сега какво, да ги връща ли? Самия той е крупен хотелиер.

Тоя Рейзи турчин ли е?

Май не все пак

не ,не е турчин,в бг няма кметове турци.ако не изпълни обещанието си към олигарсите ,ще го увият с чаршафа.

Тези кметове все едно не са ходили в Слънчев бряг, който вече не е курорт, а гаден жилищен комплекс... Що се отнася до Созопол - познайте кой нагъл тъпан разреши изсичането на горите и новите комплекси над Златна рибка, кой позволи хотелите на плажа на Каваците, на плаж Харманите, на брега на целия нос Буджака, на брега в края на къмпинг Веселие и т.н. Уроди...

този единия кмет не го ли хванаха един път да бракониерства, сега какво се обажда. А и да гледа интересите на хората, а не на бизнесмени някви

Правилно, има още кинти в издаването на разрешителни за наши хора. Да превърнем Черноморието в Бетономорие!!! Искам кметове, които са готови да изкоренят и последната зеленина и плаж. Напред към бетонните дюни.

Тези кметове имат голяма нужда от обстоен преглед при много добър психиатър.

абе прустаци що не влезете 100 метра в морето да строите де сопа де

Защото ще им увисне сухото !!!

Ау,щял да загуби туризма!Ей сега ви лъснаха алчните задници.Туризма го съсипахте сто процента точно с това застрояване.

След дъжд - качулка. Всякакви мутри от ВИС-аджийско и СИК-аджийско време, ТИМ-аджии нацвъкаха крайбрежието с бетон, сега трябва да ги взривяват според такъм закон. От бетони и думба-лумбаджиски бараки не можеш да препариш до водата. Концесионертие са едни търгаши, които изобщо не може и да помислят за природата, търсят трицифрени печалби. А такива продажни кметове като пачкаджията Рейзи трябва да си ходят по живо по здраво по-скоро. За предпочитане е пред съдбата на един плутарх Янков от Несебър. Как не се наядохте вече бе?! Няма нито един крайморски кмет чист като бял лист. Всички са маскари и продажници, милионери и задкулисдни собственици на хотели, ресторанти, имоти.

От години не ходя на нашето черноморие и въобще не съжалявам.

Като не ходиш, не взимай отношение по проблема. Или не ходиш, защото си един от тия, застроили дюните по прекрасното ни Черноморие...???

Боклуциии морето е на всички БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКИ ДЕЦА. Не искам бетонови площадки искам плажовете от мойто детство . Къде е райският залив и така нататък....

Идиотизмът на далавераджиите е безкраен! Явно тия михлюзи са обещавали на спонсорите си строежи на самите плажове и сега ги е страх да не им поискат рушветите, дето са взели срещу тия обещания. затова са готови ДА СЪСИПЯТ и тези места, които не са бетонирани! какъв е проблема да направиш 50 крачки преди да излезеш на плажа???Как това ЩЕ СЪСИПЕ туризма???

алчни мърши, дано се задавите с откраднатото от българите и със съсипването на последното нещо, което остана да досъсипете и унищожите в нашата родина - природата!

Браво, бе! Искате да ни изгоните зорлем да ходим в Гърция ли? Ч идете там да видите как са плажовете!

Крайбрежната ивица не е само тяхна! Тя е на всички българи! 100 метровата зона/някъде е 150м./ съществува във всички държави, които си пазят семята и природата! На тази ивица може да има само чадъри и шезлонги!

Стига произвол и гавра с българската природа. Крайно време е управляващите да се спрат да издевателстват с това си мнозинство в паламента.Крайно време е и тъпата опозиция да се събуди- България загива.

ходи се прегледай. Нали точно тжво правителство въвежда тоя закон за ЗАПАЗВАНЕ на малкото останало по крайбрежието. Кво съсипва, ква опозиция викаш - тая дето разреши застрояването ли?

Е тия вече се оляха! То и сега не може да се припари до брега. После се чудим защо туристите предпочитат други дестинации. Аз лично вече предпочитам Турция или Гърция. По нашето Черноморие вече нищо не ме привлича. Добре ,че има все още будали чужденци ,но и те са до време.

Още не знаете какви заграждения са направени в кметството на тази свръх корумпирана душа на Градина.Мястото което все още е малко запазено.През зимата са заградили плажовете,изравнили са за строеж големи площи на 100 метровата линия . Няма ли кой да избие тези гадове

Този едва ли не апокалипсис предсказва. Ега ти наглото изказване. Абе синковец, ясен си като бял ден, бе. Какво си седнал да плашиш с безработица и намален интерес от туристите? Ние да не би да пасем трева?

морето не е ваше, селяни нагли, ще си борите безработицата по друг начин; и в софия има безработица ама ние сме срещу застрояването на витоша, което боковите и цековите мутри се канят да направят

Ей, няма наяждане този мушмурок! Ма то от пишман стрелец по бременни кошути как да очакваш нещо друго, освен алчност и гьонсуратлък!

Кмета на Царево-Мона Лиза тръгна по стъпките на Петката Арнаудов аман от мърлячи !

ada, да, да!

ще си загуби кмета комисиона май

Неглецът-бракониер Рейзи няма право да иска каквото и да е. Прекрасният морски бряг привлича туристите такъв, какъвто природата го е създала. След като той бъде застроен от алчния човек брегът вече няма нищо общо с първоначалния си вид... И туристите намаляват и намаляват... Но българинът е заслепен от алчността си и не може да предвиди това!

СПРЕТЕ ДА СТРОЙТЕ !!!!!!!!!!! КВИ ИЗРОДИ ИСКАТ ДА СТОЯТ ОЩЕ !!!!!!!!!!!!!

ДАНО ДА СЕ ЗАДАВИТЕ ОТ АЛЧНОСТ!

Лакомите и продажни местни "управници" срещу финикийски знаци са готови да одобрят строеж и върху самото море

Кметът е най-малкото добре платен адвокат на "бизнеса" - в случай, че самият той не е част от този бизнес. Как няма да е против държавата да му се пречка с разни кофти разпоредби - да се чуди как да ги заобикаля, освен ако държавата не му остави някоя "тайна" вратичка ... Я как пък "бизнесът" е против да лежи в затвора, когато не плаща заплатите. Хвани бизнеса, удари адвокатите му. Или обратно ... Но има и добър бизнес - като в приказките ... Само че в какъв смисъл беше?

Същия тоя Рейзи търсеше турски инвеститори за да застроят остров Св. Кирик с хотели и казина. Добре че правителствто го сецна и си прибра острова като археологически резерват. Там кви комисионни щеше да лапне голямата му уста - не можем ги сметна. Много е вероятно той самия да има още някое парче земя на първа линия и сега да му е криво. Браво за закона.

Трябва да се озаптят мераците на инвеститорите особенно на първа линия. В противен случай ще има издавили се инвеститори барабар с парите!

созополски селяни унищожиха природта по морето но , още искат. Всички за разстреллл