Коментари - Строежът на Бронзовата къща започна (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

5G-Хъб на Европейската Седмица на програмирането !

Разполагам с около двадесетина палета, ще намеря и няколко празни варела. Може ли да сътворя една временна инсталация и аз до тая къща ?

Измамата с "Бронзовата къща/видео/:-Деянков -скулптура разказва за всички ключови моменти.През този площад е минала много история,но сега били австрийците. „Имаше много конкурси през годините, но аз не съм участвал, защото бяха нагласени… Имаше идеи за фонтан, за паркинг, всички се провалиха. При мен беше много забавно. В България има вече нови поколения политици. Аз самият бях изненадан – когато се съберем с политици в България, Някои от тях ми казваха: „Ще кажем, че е само за една година, защото иначе ще ти трябва обществен конкурс, който до нищо няма да доведе“. „Архитектите биха казали, за такава голяма скулптура ще ти трябват основи, а щом ти трябват основи, ще ти трябва и разрешително за строеж. И отново се стига до конкурс. И те всеки път така успяваха да заобиколят реда, като представяха „къщата“ за нещо временно, а не постоянно. А едновременно, зад кулисите вече се подготвят нещата – ето тази инсталация е толкова добра, че може да остане по-дълго“.''Тази статия доказва как как Деянофф и съветниците от СО са замислили манипулацията с бронзовата къща. Във всяка нормална страна това би предизвикало нечуван скандал, но нашите медии и телевизии си мълчат. А бяха толкова хиперактивни миналата година в пиарната кампания на Деянов и австрийците.Има и едно видео "Задкулисно за "Бронзовата къща"-може да се нагласи на български субситри.

Така значи, тази къща ще се издига в чест на австрийското председателство, но в България, финансирано от софиянци.

Абе, ганьовци прости! На какво стъпвате, като коментирате изкуство? На фототапетите в панелките си ли? На фолиото на стъклата на моргите, дето карате и надписите Догони ме! Талибан в колата! Нещастни критикари!

Ако ние сме прости , то ти си чистокръвен слагач и некадърник !

Правилното наименование е "далавераджийската къща"!

Бронза е предпочитан метал от циганите.Ще бъде откраднат и къщата няма да се построи.Строяла се по идея на Австрия.Прилича на подигравка към България.

Някакви ретрогради тук говорят за естетика, красота и хармония. Невежи, разберете, за да е модерно едно изкуство, трябва да е гадно, противно, отблъскващо или в краен случай - тъпо. Ако не е гадно, не е модерно. Елементарни неща са т'ва, образовайте се малко. А че либералната доктрина обича гадн..., т.е. "модерното" изкуство и финансира цели армии с паразитиращи модернисти - това е друга тема. Посвоему крадлива :)

Мм.. интересно. Бихте ли обрисувли вербално вашето разбиране за красота? А, често ли изпитвате гняв?

По-горе съм дал пример за сарказъм. Но явно не ми се е получил :)))

Бронзовата къща ще се монтира и след време демонтира.Какво става обаче с парка,,Въртопа" г-жо Фандъкова в началото на ,,Младост 1"? Започнаха масови строежи и рязане на дървета от болиница ,,София мед" в посока метрото на източната страна на реката.По закона ,,Лучников "всеки гявол плаща на двама свидетели и се сдобива чрез съда със собствен парцел ,реже дърветата и строи.На брега на тази река никога не е имало частни имоти ,а много години назад е било място за изхвърляне на боклука на София.

Не разбирам защо австрийците, които горещо ни препоръчват това произведение на изкуството със съмнително качество, не си го монтират във Виена? Като е толкова стойностно защо е в София, а не във Виена?

Защо, защото е грозотия и просточа, а ти искаш австрийците и да му плащат за тоя скрап? По-лесно е да набутат простите българи да плащат, за това.

Защо са тези злобни коментари? Инсталацията изглежда интересно и това място е перфектно за излагане на съвременно изкуство. Едва ли има по-добро място в София! Преди да махнат мавзолея имаше идеи той да се превърне в център за изкуство.

Защо не си я вземете у Вас - във Варна и да вземете да платите на "твореца" от собствения си джоб. После може и да станете милионер , нали сте ценител ?

Защо да си я вземе във Варна, като и той ще се домъкне в София !

Винаги съм си мечтал да съм ви съсед в гарсониера на 13тия в Люлин 4 с панорама към Захарна фабрика.

Аз

Шопята... Ще позволите ли пдрст да вилнее над бащино ви огнище?! Ми саботирайте я, бе!

Рандиии, Шопята ги няма вече, ВСИ сме придошли от провансаааа и не смеем да шукнем, а и баш ни брига за Софята.

Махайте го това грозилище, че децата се плашат и няма да могат да спят!!!!!!!!!!!!!!

Баси, мен ще ме е срам да минавам покрай тая сглобена скрап

И не можаха да сложат нещо КРАСИВО и ВПИСВАЩО се в околния пейзаж!!! Като почнат да падат покатерили се деца, тийнове и подпийнали юнаци - селфи любители и да си трошат главите, да не ревете.

Поне ще има какво да се подпикава на това място, че беше много голо. Еййй, Деяноффффф, ако твойто е "изкуство", пикая на твоето изкуство!!!

Ама наистина ли е от бронз, бате! 6 и 30 килото. Ще го пази ли някой?

Обадете се за демонтажа, ние с баратчедите ша бутнем таз незаконна постройка за нула време.

Едва се отървахме от грозотията пред НДК, и ето отново грозотия за стотици хиляди. Браво на "автора" на тенекиите-извози Фандъкова и ще гушне половин милион за грозна простотия. Как пък няма един нормален арфхитект да измисли нещо стойностно и красиво за нашия град??????????????????????

Ура, започна строежа на кошарата , хайде по бързо че говедата ще излязат във ваканция !

Пак безсмислено потрошени средства.

Като не е за ядене, пиене и тези три неща, са пари на вятъра, а?

Това скеле, вписва ли се с околните сгради и кой ще поеме разходите за тази глупост ?

Изкуство не е само добре изпърженото кюфте... Една картина не е само 300 грама боя, с която можеше да си боядисаш свинарника. На мястото на този пикалник беше крайно време да се появи нещо

Личи си "експерта" , знае и разходната норма на боята за боядисване не свинарник. Ще те препоръчам на един познат свинар !

Друг пикалник, бронзофф. Това ли е логиката?