Строеж затапи подземен гараж

Собствениците на паркинга обаче незаконно "преустроили" пътя към него

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не познавам казуса, но знам каква е процедурата в такива случаи. Собственика на земята под рампата е предложил на собствениците на гаражи да им я продаде. Те са отказали категорично и с подобаващия набор от епитети, защото българинът най обича безплатните неща. Собственикът им е теглил една на ум и е направил стена. Сега гаражаните имат само един печеливш ход - да платят и земята, и стената. Няма съд на света, който да вземе собственост от един и да я даде на друг без правно основание, освен ако страната не е тоталитарна.

Ясно си личи моделът "Фандъкова" с прехвърлянето на общинска земя към частни лица...

Просто в Благоевград кмета и престъпниците си живеят в синхрон.

Не разбирам как общината дава лиценз за гараж а не оставя достъп до него.

А дали е дала или само се опитваш да внушиш на хората, че е така?

Не разбирам как общината дава лиценз за гараж а не оставя достъп до него.

Ето затова главния архитект на града е взел поне 100 000 лева рушвет.. Нищо не се случва ей така, безплатно!

Правиш ли нещо незаконно, рано или късно ти се връща. Направил си незаконна рампа, не се оплаквай, че собственика на терена те е запушил.

Искаш да кажеш че хората сажди купили незаконно гаражите ли?

Гаражите са купени законно. Незаконно са построени.

алчна и безочна сделка на между администрация и бизнес на гърба на народа!

Винаги съм знаел че благоевградчани са алчни копеленца, ама такова безочие - да затворият пътя, дори без да се обядят на потърпевшите си е направо дивашка работа! За пари сигурно и жив човек ще заровят в гроба! Голяма излагация и за хората и за управниците на града!

Айде моля ти се не обобщавай. Може по-надолу да се възмущава от простотията, но все пак никога не съм крил откъде съм за разлика от хора от други региони. Така, че просто недей да обобщаваш и не се меси там където не ти е работа. Едно аз, който си обичам родния град да критикувам - съвсем друго е някой от...абе все едно от къде. Ти гледай да си оправиш твоята кочина, аз ще си гледам моята.

Инвеститорът на гаражите нали е взел печалбата. Дреме му на паричките, хи-хи. Подобни неща са символ на България и това е нашата визитна картичка. Смешно е да има учудени и несвикнали.

В град в който общината прави улица, кмета отчуждава част от частен имот, наема експерти, които правят оценка и точно преди да преведат парите на собствениците общинският съвет отменя заповедта на кмета и не се отчуждава е така. И така 10 години плащаме данък имот върху улица. Не сме кретени и не сме я заградили, но за мен оттогава и на думи и на дело този град е долно село. Язък за хубавия ми роден град, който се управлява от аматьори. Ползвайте си улицата със здраве и се чудете защо нещо не е така, както трябва. Нямате капацитет да го разберете.

Хайде сега тези с паркинга да се бръкнат за колите на хората и утре пак да продължават с незаконните изграждания.

Незаконно заградили с рампа, сега да им се връща.

Уни - Кална държаваааааааааааааааааааа!

В България само ако си "СИЛЕН" може да си сигурен за собствеността си, всички останали дупе на ни е яко и Господ да ни пази.

В Манастирски ливади ще вземат градинката пред един блок щото общината е продала улицата на едни които ще строят та да се разширят

В Манастирски ливади, "градинки" пред блоковете няма. Всичко е УПИ и улична регулация. "Градинки" или т.н. междублоково пространство има в комплексите с многоетажно жилищно строителство - Младост, Люлин и др. Там се реституираха много от тези "градинки" и се окепази всичко със застрояване без спазване на нормативни отстояния.

хахахаххахахахахаххаха home sweet home...... БГ ще си остане света на абсурдите... скоро, много скоро богаташчетата ще почнат да се самоизяждат...

"Богаташчетата" са хората които не лежат да чакат, Партията да им оправи доходите, а са се хванали и бачкат.

тц, "богаташчетата" са хората които са се хванали да крадът, обират и злоупотребяват със колегите си за да натрупат състояние. Яж куро и трай.

яж го ти

1. Продават колите на части (струват повече отколкото цели). 2. Слагат казани за ракия. 3. Варят и продават (полиция няма как да влезе, нали достъпа е спрян ;-) 4. Rinse and repeat. Profit?

А след т.нар. "заличаване" кой продава земята на частен инвеститор? По всичко си личи, че далаверата е по схемата на Крадлива Йорданка!

Елате си българи. Страната има нужда от вас. Не ни напускайте, предатели!

Ще си дойдем като оправите нещата,защото ако се върнем при това положение трябва да сме идиоти. А се съмнявам, че имате нужда от още идиоти.

Кой да оправи нещата, като от Цедката на Дарвин, в България са останали само идиоти?

Стоите си там, на нас такива, които ходят наготово не ни трябват. Жалко за родителите ви, в последните си години ги зарязахте сами....

Ти, ако няма да участваш в оправянето, въобще не ни трябваш, избягал страхливец!

да не съм я развалил аз?

Вземат си един кофражен чук за 80 лева и стената за два часа изчезва

Алчнария със столица София.

каква София, като статията е за Благоевград?

Законно или не, щом им е подписан акт 16, значи въпросът с достъпа до функционалните части на сградата е уреден. Така че могат спокойно да преизберат същия кмет и същия общински съвет.

Два чука от големите за по 50 лв и стената я няма за 2 часа. Като я вдигнат пак - пак ще падне. Щом е построена по такъв скандален начин, значи целта е била просто да се направи някому мръсно. Око за око.

Какъв е проблемът "улица без тротоар" да води до гаражите на хората? Била превърната в рампа, каквото и да значи. Стига да не са си я присвоили към блока, улицата е водила до техните гаражи. В един момент някой решава да я заличи?! Как се взима решение да се заличи вече съществуваща улица, пък била тя и без тротоар?!

Всеки си права каквото си иска.В нашият град един си взе третоара,стесни улицата и се разшири двора.Е къде ги има това,в Африка

четя, искам само да споделя мнението си за ЖАРГОНА на журналистите: публиката и всичко друго се ВЗРИВЯВА, на вместо ЗАДРЪСТВАНЕ се ЗАТАПВА! Май журналистите оризиляват красотата на езика ни. Каруцарски речник!

"Задръствам" и "затапвам" са две различни думи и не са синоними! Освен това се пише "орезилявам", идва от "резил" - турска дума, чието значение на български е "срам, позор". Мисля, че в случая трябва да се срамувате заедно с журналистите, защото грамотността Ви не е по-различна от тяхната.

може да е от ямболско и да говори миеко.......демек си е чист ризил

Има и други любими каруцарски изрази, които се използват както думата "такова": "изрригна" и (еди-кой-си) "скочи на" (някого).

Улицата не е задръстена, а е затапена, запушена, непроходима.