Поддръжници на ИДИЛ атакуваха изложба с карикатури в Тексас

Двама въоръжени мъже, открили огън по време на антиислямска изложба, представяща пророка Мохамед, в предградието на Далас - Гарланд, са били убити.

Обратно в новината

Коментари - Поддръжници на ИДИЛ атакуваха изложба с карикатури в Тексас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото търсили - това и намерили !

Що за идиотска идея за изложба ? Кому е нужно това ?

Така е, защото в Тексас е разрешено носенето на оръжие!!! И ако някоя "чалма" реши да гърми може да срешне ответен огън!!!!

Поддръжници на ИДИЛ атакуваха изложба с карикатури в Тексас - .. и бяха изтребени като мухи! Ама става дума за Тексас - САЩ, ане за еврогейските съединени щати...

Тия тексасци не се научиха, че да се отвръща на стрелба не е политически коректно....

Тия кравари пък хептен направиха на боядисани врабчета цял свят с тая долнопробна изфабрикувана пропаганда!!! Базираната в Ню Йорк организация "Американска инициатива в защита на свободата", домакин на провокативния конкурс не е нито базирана в Ню Йорк ... а в Ленгли, Вирджиния ... и изобщо не се казва така ... а ЦРУ ... и не е конкурс ... а постановка, ято да се разкрие някоя по-плиткоумна чалма, спяща на тяхна територия и чакаща документа си за управление на Боинг!!!

aма тези не си играят, полицаите с карабини ! Тук удариш циганин при самозащита и айде проблем..

не знам каква е точната дума за тънкообидни индивиди ама не са само арабите в списъка всеки си има собствена истина и като почне да съди по тази си истина понякога излиза от човешките рамки ама сложно

не лека полека, а веднага пак го докарахте до комуноидите, путиноидите, краварите и т.н. Пълни дебили сте. Всичко в главите ви е първосигнално. Гледайки коментарите във форумите разбирам най-добре защо сме такава държава. Хайде пляскайте минусите!

за пореден път казвам ,че няма радикален и нерадикален ислям.при положение че самата ислмяска религия проповядва насилие,,в корана има 27 аие за убиване и 2 аие за колене .ислама е абсолутен тероризъм и трябва да бъде изкоренен от основи.

Талибаните, ИДИЛ, муджахидините, сомалийските пирати, бандеровските фашисти са рожби на САЩ, само униформите им са различни....

а ти маи си рожба на идиоти и то пълни

Това вероятно е "БЛАГОДАРНОСТТА" НА ИСЛЯМИСТИТЕ за хаоса, който сътвори ''Великата Америка" в арабските земи и цинизма с който АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО решава вътрешните си финансови проблеми. ВЕРОЯТНО този отговор няма да е единствения.

ша са накефя говедцата да нападнат персите, да видите как ще хвърчи говежда перушина :)))

Исляма е истинско изпитание за свободата на народите както в Европа така и по-целият свят. От милярд и триста милиона м'с'лмани по целия свят 300 милиона са радикални ислямисти, а останалите не се опитват да се разграничат остро от това безумие което Корана проповядва !

ти чел ли си корана бе каун?? Айде обясни защо ИСЛЯМЪТ Е НАЙ- БЪРЗО РАЗРАСТВАЩАТА СЕ РЕЛИГИЯ? А? Има причина за това, малоумник!!! Не защитавам ислямистите, но ПРИЧИНАТА Е В ХРИСТИЯНИТЕ!

Аз съм го чел - и да мога да завя, че Исляма няма място в СВЕТСКИТЕ държави, а причините за разрастването му в Европа са либерастите.. а най- се кефя когато някоя феминска, или някой активист на обратните започнат да защитават Исляма и неговите традиции в ЕВрабия

Твоите писания показват, че именно ТИ си малоумникът! И неграмотник, и каунь, и какъвто още се сетиш!!! ;-)

този тон ще го държиш у дома с брат си, другия циганин.

Чудя се как може да сме толкова прости, че да проявяваме разбиране, че някой като го обидят и почва да стреля. Ами ние като се запсуваме дали вадим автомати? Та не ми излизайте с номера, че като обиждаш някого си търсиш смъртта, защото нашите традиции са следните - не оправдаваме никого , който е набил някого заради псувня. А за убийство пък въобще. Какво правим ако някой се държи невъзпитано - изолираме го, не контактуваме с него, смятаме го за особняк, но не мислим, че трябва да го наказваме физически. Също не хвалим някого ако го е набил, а изолираме и двамата - и скандалджията и побойника.

Ми тези хора така разбират обидата. Дали е справедливо и човешко е друг въпрос. Но разумно е да не се дразнят хора, които могат да почнат да стрелят по теб. Това е логично, нормално и толерантно. А обратното е простотия!

Не мога да повярвам до какви "висоти" е достигнала толерастката логика - някой има ли оръжие то значи, че всички трябва да му се дупят, защото видиш ли, ако го обидиш, той можел да те застреля. Глупако Ханс, отговора е - показваш му твоето оръжие и така настава мир. За обратното има доказателство - историята на цивилизацията - поробените народи са били онези, които са имали по-слабото оръжие, без значение дали са обиждали някой или не.

"нашите традиции са следните - не оправдаваме никого , който е набил някого заради псувня." Абе ти напсувай някой, па като те набие някъде насаме, се опитай да го осъдиш. Със сигурност няма да успееш нещо да му направиш по писаните закони, а по неписаните и моралните, той си е победител отвсякъде, че ти си имал глупостта и невъздържанието да псуваш.

Другарите са възмутени , щото на дневен ред са карикатурите с Питин. Всъщност май ще бъде филм а ла Саша Коен , нещо в стила на Борат и Диктаторът. Голям смях ще падне.

Щом озъбването се смята за смях - смей се.

Само си осъзнай, че компютъра, таблета или смартфона откъдето бишеш тези гениални мисли са измислени от тях и тогава сам ще осъзнаеш колко тежко малоумен си ти!

И тези които му пляскат плюсове са супер тъпи, ама едва ли ще го осъзнаят...

и трите неща, които си написал, са едно и също нещо. Голяма работа направили, няма що. Ако не бяха я направили те, щяха да я направят други.

Американците са най-толерантната към другите религии , нация. Опорната точка която мурзилките получиха (че се присмивали на Исляма) издиша от всякъде

То направо хлабина бе, какъв толеранс :)) Хлопат чак :))) Дъските им хлопат :)))

Ама и ти не "лъжеш" по отношение на хлабините :) !

Някъде номерцата на ислямистите минават, другаде не! Някъде номерцата на Путин минават, другаде не! Мурзилките да не ми дават примера с кулите близнаци, защото нали американците сами си ги бутнаха :)))

Някъде говеждите номера минават, другаде - не.

Ислямът възниква в 7-ми век като отговор на простотиите на християните. Ако прочетете Корана ще видите, че в почти всяка Сура се цитира Библията. Това е времето на налагането на християнството в Европа от аристократите, с надеждата да използват религията за контрол на масите. Простотиите на християните обаче продължават. Нещо повече, християните не разбират какви простотии вършат, че и се присмиват на мюсюлманите. И разбира се, мюсюлманите отговарят също с простотии. Е, очаквайте още стрелби. Скоро.

А що за комплексарска идея е да правиш "антиислямска изложба" ?!?

И какво научаваме от цялата работа? Че "кадрите" на ИД са пълни некадърници. Отиват въоръжени да правят неочаквано нападение и не могат да убият нито един.

Абе карай, 2001-ва убиха 3400.

Чакай бе мурзилкин, нали американците сами си ги бутнаха - а уточнете си опорните точки в Ленинград!

Цялата работа е като Райхстага и 11 Септември. Мейд ЦРУ

Другари Мурзилки. Изложбата не е антиислямска (както услужливо са написали в ДИР) а показва безобразията които се вършат уж в името па пророка Мохамед. А аналогията с Капутин , може да се открие в една от карикатурите , където Мохамед казва : "Тежко е да си обичан от глупаци..."

пропаганда вече дотам облъчи хората, че имат за проява на свобода да се подиграват на другите и после да пищят за "правата си" след като тия дето са засегнали ги праснат по мутрата.

ей, това говедата са страшно прости говеда!!! Защо трябва да се присмиват на някоя вяра, пък била тя мюсюлманска??? Отговорът може да бъде само един - ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПРОСТОТИЯ!! Заслужават си и сриването на световния търговски център, и стрелбата по улиците!!!

за свободата няма точен лимит докъде е. Ако спрат да публикуват карикатури, щото брадатите зомбита правят зулуми всеки път, утре ще почнат да стрелят по сестра ти по улиците, щото ходи без забрадка, и с рокля на която и се вижда глезена и по този начин им ''обижда религията''. Ама това едва ли ще го разбере путиноид с чугунена тиква, като тебе...

А, те с карикатурите ги спират! Баси простотията..... В същото време същите говежди лайна пращат оръжие на сирийската опозиция, която е основен донор на ИД!!!

Що за мода да се правят карикатури на пророка Мохамед. Ами нали трябва да се уважават всички религии. Защо нарочно насаждат религиозна омраза. Религията не трябва да е повод за войни. Тези карикатури не помагат на мира. Не забравяйте, че всички народи в историята са си сменяли официалните религии. Това, че сме християни е насила въведено у нас и е по-скоро стечение на обстоятелства и политическо решение преди незнам си колко века. Не е проблема кой каква религия изповядва. Проблема е, че са ползват религиите като повод за войни. И тези войни не са организирани и желани от населението. Насаждат се от определени кръгове. Трябва да ги спрем.

Кефят ме американците - не си поплюват :) Пречукали са ги веднага. Що се отнася до ИД - руско творение отвсякъде. Много от командирите им са военни от бившите съветски републики, а ИД в момента върти прекрасна търговийка с режима на Асад в Сирия

Към името ти "един" си добави и "лъжец", и тогава напълно ще се съглася с тебе!

е завършил Рабфаг сигурно в Москва нали? Такива тъпанари като тебе заслужават само едно - да попаднат в ръчиците на ИДИЛ или Ай Кайда. Или предпочиташ "демократичната" сирийска или либийска опозиция?

Реално погледнато след случая Шарли ,ми се струва че белия дом е направил този к.. капан за назидание на ислямистите.Терористите няма как да пробият при това че службите са очаквали нападение на 99%.

Шарлитата са американо - ционистка агентура.Това бе провокация за натиск върху Европа, с цел приемане на санкциите срещу Русия.Толкова по тъпите чифути ,наречени Шарли

Какво да очакваме от потомците на вмирисаните и алкохолизирани каубоу, убийци? Същото, само, че в по-интелигентен вид. Грабят, убиват, рекетират със 716 военни бази по света. Колко ум е нужен, за да се надсмиваш над друга религия. Но ще го отнесат такива гуджуци и изтривалки като нас....

Още едно доказателство, че мястото на шимпанзетата не е между хората. Но пък ако искаш да контролираш някой, най-добре е да заселиш примати в къщата му от които да го пазиш после..

Талибаните, ИДИЛ, муджахидините, сомалийските пирати, бандеровските фашисти са рожби на САЩ, само униформите им са различни....

През 1960 и незнам си коя в СССР някакви неформали правили изложба. Дошла милицията и ги разгонила. Без да стреля, без нищо. Още се жалят и разказват. А тука стрелба, ранени, религиозни войни и нищо. Нормално. Изкуство, демокрация.

Поддръжниците на ЦРУ атакуваха изложбата....

Браво на американците, никакво отстъпление пред фанатиците, независимо от коя религия са!

Подигравка с която и да е религия е много далеч от свободата на словото. Изкуствено се подклаждат безумни конфликти, само и само САЩ да има по кого да пуцат и кого да снабдяват с оръжие. За съжаление все повече от обикновените хора асоциират мюсюлманите с фанатиците от ИД. Срамота е.

Така си мислиш ти. Още от времето на Волтер западната цивилизация си е извоювала правото да се надсмива над религията, и най-малко каубоите от Тексас са тези, които ще се откажат от това си право, само за да не дразнят няколко откачени чалми. Това е фундаментална граница, която не може да се престъпва. Ако Европа иска да се запази и да не се превърне в Еврабия, трябва да следва примера на американците и да не отстъпва нито на йота от правата си заради пришълците. Ако за това трябва да се изпратят няколко фанатика при 72-те хурии - така да бъде.

Е нали пришълците точно се увеличиха от предизвиканите от каубоите войни?! В същото време са приятели със Саудитска арабия която финансира ИД....

По света се правят и карикатури на Иисус, да си чул някой фанатик християнин да е застрелял хора по този повод? Фанатизма трябва да се мачка навсякъде.

nobody

така ли прочете в боклучавите кремълски сайтове ? А що в ООН за ИД реве само Лавров и Путя, а от САЩ ядят тупаник ?

Някой кефил ли се е на снимки от бомбените атентати в метрото на Москва. На мен много ми харесаха. Как са се издули от взрива. Хмм. Красота! Разбира се, труповете бяха разчистени за по естетично. Холивудски яки! После се сетих, че и тук сме с такива. Чудя се, колко време ще мине да се насладя на нещо по-родно?!

Имаш психопатна симтоматика.

Аутопсията ще покаже...

Я виж ти... модераторите пак развъртяха брадвата. Написах нещо лошо за исляма - изтриха го. Написах няколко лоши неща за християнството - стоят си. Дали са резняци модерите или просто ги е страх от бомбите на муджахидините? :)

Както се казва в една поговорка, хвани единия, удари другия. Преведено за американци - застреляй другите. Тези от ИД са ясни, но защо онези ще правят карикатури на Мохамед? Сигурно и организаторите са се надявали да спечелят пари от проявата, точно както направиха онизи от френския вестник. Няма значение, че колеги са загинали - това са пари.

Значи тези карикатуристи с нищо не се различават с карикатуристите по бай-Тошово време. Защото са слуги на пропагандата. Ако бяха по-находчиви, щяха да изобразят връзките на американското правителство и служби с въпросните терористи. Иначе така са на нивото на вестник "Работническо дело".

Не си уловил същинската разлика. А тя е, че в Америка сигурно в същия момент някой друг карикатурист е рисувал и осмивал, както ти ги наричаш, връзките на ислямистите с официален Вашингтон. За разлика от ситуацията с "Работническо дело".

Аз ти говоря за карикатуристите на въпросната изложба, прави разлика.

sawo

Нищо против мирните мюсюлмани, но къде какво стане и някоя чалма откачи и веднага ИД поемат отговорност. Тази организация беше финансирана от САЩ с цел да свали сирийския президент, но в един момент не само, че се провалиха, но ИД се оказаха с едни пари, които няма какво да правят и стана проблем. Сега САЩ ги използват, за да си имат враг, по който да трошат милиарди от военния си комплекс.

nobody

''просветен'' си колкото кучето което гледа луната

А ти защо реши, че си по-просветена?

sawo

Няма нужда да си просветен, за да навържеш фактите които са пред очите ти. Освен ако нямаш по-добро обяснение как ИД изведнъж се оказаха с милиарди долари финансов ресурс без никой дори да ги е споменавал преди това. Или как така САЩ обявиха, че Башар Асад е най-голямата пречка пред разрушаването на ИД, при условие, че той е най-големия им реален противник, който единствен се бие срещу тях с пехота - единствения ефикасен начин по мнение на мнозина експерти.

Е то Америка е помогнала сериозно и на Сталин. Малко след това стават враг . За колко кратко въртят палачинката

sawo

Същото важи и за Ленин... :) Явно за определени кръгове е доста изгодно да имаш врагове... След което да трошиш космически суми за отбрана... :)

Дай исторически данни за тази помощ, паляк.

Защо сравявате герой от комикс, създаден през 7век с изгорени, избити и изпепелени милиони евреи,арменци, българи... от нацизма, комунизма и Османската империя

Щото няма разлика между насилие и насилие. Покрай Християнството да не мислиш, че са избити малко хора?

От 300г.насам не знам Папата да води война със Сирийците или Либийските селяни

Обяснете по-подробно за това, че не знам да има такива случаи. Явно не знаете основите на християнската вяра и говорите неща които сте чули от тук и там без да сте проверили.

А Британската империя в Индия къде я забрави? А европейската "колониация" на Америка ?

Индия е благодарна на Англия, че им даде език и работа...

"...конкурс за карикатури на пророка Мохамед." Кому е нужно това?! На която и религия да се отнася.

На кукловодите. Както винаги финансират и двете страни.

Изложба на нацизма и Холокост не е ли свобода на словото?

Ми не е! Би била, като проповядване на джихад!

Защо? Изложба чрез която хората да не забравят. Всичко зависи от гледната точка, ама тогава не е свобода на словото.

Е ти дърпай котето за опашката, а пък после реви то що пък ме одра......''ДА БИ МИРНО СТОЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО''....

Като 9 годишно дете, омъжено по любов за 57 г. Мохамед ще Ви кажа..."благодаря " Колко сте добри, че ни приемате без паспорти и с бради... Паспортите са за Вас...а, ние през морето и браздата

Утре ще започнат да правят карикатури и по джамиите. Това е безумна работа. А като гледам и колко насрани и "смели" безумци има в България.

И се напрайха на мъже точно в Тексас. Сигурно е имало Алах ак.... и са натежели с поне килограм олово. :) Туй да не ви е Франция бе чалми тъпи?

jingiby

Взаимната търпимост в обществото не включва организиране на конкурс за подигравки с пророка на една от световните религии, колкото и странни да са били разбиранията му за живота. Това не е свобода на изразяването, а отявлена хулиганска проява. Поне аз така мисля...

Като ти чета словоизлиянията разбирам, че оправдаваш и приветстваш стрелбата, кавал !

jingiby

Селски, приветствам стрелбата по ненормалните чалми, но защо трябва да се дава провокативен повод на такива психари да стрелят? Друг е въпросът, защо подобни катили се допускат в САЩ и Европа, но това е друга тема...

Надсмиване е израз на воля... Организатора не е Християнин, а атеист. Да забраним атеизма, науката и перливия хумор?

jingiby

Публичното надсмиване и подигравки с чужди вярвания, едва ли са начин за ползотворно общуване!

по погрешка, ти цъкнах +. човече, надсмиването е израз на простащина и селяндурско възпитание. без значение над кого. и е еквивалентно на побой, но с думи и медиа.

Малко в страни от темата,но според мен този "тюлен" от снимката не може да клекне или да се наведе-хаха ,пък и го окичили с какво ли не

а сега се напъни малко и си го представи как ще изглежда без цялото му снаражение на корема ? Дали все още ти прилича на балкански тюфлек, а?

Така е ,но филма "Бодигард" явно ми е повлияло представата за атлетичен и бърз мъж

100% не е тюлен ами е от националната гвардия.

Всъщност се вижда че има "полис" на ръката.

Аматьотиии двама въоръжени да чакат армията да ги представи на широката публика !!!!!!!!!!!!

нормално. сащ си създават врагове за да водят непрекъснато войни-това поддържа жива държавата им.

Имало е време когато за най-дребното богохулство християните са горели на клада или са инквизирали инакомислещите ,не е нужно да се обругават символите на която и да е религия ,както се вижда това води до много неприятни последици.

Отхвърлянето на религията в Европа и нещото което и позволява да завладее света. Ако Европа не беше навлязла в Ренесанса щяхме още да си седиме на село и да си обработваме земята с воловете.