Стотици блокирани на гръцки остров, сред тях и българи

Фирмата оператор на единствения ферибот Самотраки-Александруполис е спряла превозите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вземете си бира, идете в борисовата градина или в южния парк и никакви фериботи не могат да ви развалят кефа! Ама нали требва да пуснете селфи във фейсбук от Гърция как пиете фрапе - това е голеема работа!

15 нощувки в Синеморец, плаж предимно на Силистар, всяка вечер вечеря в ресторант. Никакви проблеми.

АМИ НАЛИ ИСКАТЕ ГЪРЦИЯ,НА ВИ! ТО НЕ БЕШЕ ХОДЕНЕ В ГЪРЦИЯ,НЕ БЕШЕ ЧУДО НАШИЯТ СЕЗОН ДА ПРОПАДНЕ,НО НИЕ ДА ПОДПОМОГНЕМ ГРЪЦКИЯ,НАЛИ ТАКА?! ЗАРАДИ ЕДНАТА СУЕТА!

заради по-добрата ваканция. Даже и с проблемите в Гърция, почивката там е в пъти по-добра отколкото на лайноморието

МАХАМ СИ ГЛАВАТА ТУТАКСИ,АКО СИ СТЪПВАЛ В ГЪРЦИЯ! И НЕ ОБИЖДАЙ РОДИНАТА СИ,ГЛУПАК,ЧУЖДОПОКЛОННИК!

Трябва да отбележа, че аз ходих на море в Шкорпиловци и да се развали ферибота пак ми дреме на... Ама друго си е да кажеш: " Ей! Аз бях на море в Гърция или Турцция."

българският народ е много, много прост!!!

И Самотраки и Тасос и Кавала и акваторията на Бяло море и Деде Агач бяха Българска територия и земи. Яли сме им попарата, не веднаж, на "великите сили".

Бяха - за няколко години и то като окупирани територии. През цялото останало време са си били гръцки, като е имало и българско население, както е нормално в тероториите владяни от османската империя. Малко по-кротко с тия патриотарски маршове...Иди учи остория по добре.

еее нищо де ...ще останат някой друг ден, ще има емоции, малко бели ядове, след това ще разкават пак на ракия или на бира...ще се правим малко на велики...няма лошо, животът продължава

Ето това е, частникът. Гледа си неговия интерес и това е, теб кучетата да те ядат. Как може да се поверяват такива важни дейности като транспорт на частни фирми? Кораби, самолети, влакове, автобуси - трябва да се извършва от държавата. Въпрос на национална сигурност. Не всичко може да се приватизира. п.с. хак да им е, другия път - пак при маляките :-)

Само малоумен комунист може да роди подобна глупост!:) Никога държавата не може да предложи една услуга с по-добро качество от частника! Тук в тази новина има толкова глупости, неясноти и преувеличени неща и катили като теб това чакат за да си обнародват малоумното "мнение":) В Гърция, тъпако, има хиляди фериботни линии, които обслужват транспорта на хора и автомобили между островите и континента всекидневно - всички са частни! И работят перфектно. Понякога се случва да има проблем или заради времето, или заради повреда, но веднага се вземат мерки. Тук в тази новина са описали гърците като безхаберни и незаинтересовани от проблемите на туристите - това е абсолютно тенденциозно! Само и само да настройват българите да не ходят в Гърция на почивка! Гарантирам, че и общината, и компанията правят каквото е необходимо за да извозят хората с колите им. А най-вероятно вече са извозени. Също така по вероятно е да са спрели курсовете заради лошо време, а не поради повреда, както е написано тук. А когато времето е лошо - никой нищо не може да направи. Чака се!

Всъщност много правилно са ги описали в статията. Бил съм потърпевш два пъти да не мога да си тръгна заради повреда във фериботите им. От тогава, на жената съм и забранил да ходим на почива на остров в Гърция. Не желая друг да разполага с моеот време и аз да му се чувствам затворник. По темата с липса на информация от фирмата превозвач, да потвърждавама, точно така става. Касиера до който имате достъп, казва аз нищо не знам и не мога да кажа. Е ако касиера, не знае на кого от фирмата му да се обади и да получи информация, как очаваш, ти като обикновен клиент да намериш такава информация?

Ти трябва да си страшен карък да ти се случи такова нещо 2 пъти дори:) Обиколил съм много гръцки острови в последните почти 20 години, винаги с ферибот и никога подобно нещо не ми се е случвало.

Да, другия път пак при "маляките:) А ти - пак на село.:)

Смешнико, ако фериботните линии в Гърция станат държавни, след 3-4 месеца с туризма там е свършено!

Така е, така е! Ето например БДЖ - перфектно ни обслужва държавата:))))

При нас не е проблема в БДЖ, а в държавата, има огромна разлика.

Е...Това все-още не е трагично. Ако обаче са свършили узакито, леда и бирата, тогава вече щеше да е притеснително.

Опааа минусите. Тва са новините, ако ви се ходи заминавайте

Супер. Аре прайте се пак на много важни и не ходете на нашето черноморие щото е под вашето достойнство. На ви Гърция.. там да останат още няколко дни, да им свършат парите и да спят в колите!

Не се притеснявай! До утре всичко ще е наред и ще ги извозят с колите барабар. Гърците не си плюят на метеното когато става дума за туризъм! Това е нещо нормално , случва се и при лошо време..нищо страшно няма. Журналята пак използват да плашат гаргите с кофти новини за Гърция, ама вместо да намаляват, бг туристите там се увеличават:) А Черноморието не ни е "под достойнството"..просто е гнусно:)

Ще си изкарат още няколко непланирани дни почивка, Самотраки е много красив остров. При всички положения е по-добре там, отколкото между татуираните селски мутри и бедни пияни блядове по осраното Бетономорие.

Яжте ся паламарките на малаките,ня си дадат парите на сънародците ми тръгнали на майната си!Хак вие!!!

То ти ако тръгнеш за чужбина на границата ще те върнат, като те видят колко си прост и неграмотен!

3 дена повече ядене, пиене и море! Пак е 5 пъти по-добре от Мутроморието в Булгаристан.

ДОБРЕ БЕ,РАЗБРАХМЕ ТИ МИСЪЛТА! НИЕ МИСЛИМ ПО ДРУГ НАЧИН! НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА РАБОТИШ ЗА ГРЪЦКИЯ ТУРИЗЪМ, ИМА КОЙ ДА ГО ПРАВИ!

Всички на българо-гръцката граница, за да почиваме в Гърция. Няма ли вече опашки на границата? Но дали ще се върнете на време - божа работа, ако случайно гърците не решат и да постасчкуват малко.

И да не се върнем навреме - голяма работа:) Тук е хубаво...ден-два повече - идеално:)

Въпрос към тия: Сега ривете, а кога ядохте кибапчетата ривахте ли ????

КОй реве бе? Това е журналистическа тъпотия - гръмки заглавия за несъществуващи неща:)

По добре блокирани в Гърция,от колкото в българската кочина!

Тъпанар. Най-добре е е да емитгрираш-ще направиш добре за България, да я освободиш от присъствието си. Едно време великия Ванче михайлов добре е възпитавал такива като тебе.

Лайнофил си ти, не българофил:) От такива утрепани патрЕоти като теб хората намразиха думата патриот! Пред клавиатурката си голям патрЕот , нали? Да ви ева у боклуците скапани!:)

Още два дена купон на Самотраки!

Самотраки и купон е оксиморон. пновече забавления ще намериш в Каспичан, отколкото Самотраки, където няма нищо.

Хем си прав, хем не си. Прав си че на Самотраки няма дискотеки, и нощни клубове, но купон не липсва. Младите могат да си направят купон навсякъде, а Самотраки е обект основно на младежки туризъм. Бях там са седмица с средата на юли. Само да мръкне. Музика, танци, алкохол, и вероятно нещо по-силно от тютюн за пушене. Курона е на ръба на позволеното, но до някакви ексцесии не съм чул да се е стигало.

Купона е там където си го направиш, умнико! За теб купон и забвление е където има дискотеки и чалга , нали?:) Е, за нормалните хора не е така!

Щом гърците не са в състояние да осигурят комуникации за остров Самотраки, да го предадат на България. Бойко ще построи мост или подводен тунел, ако трябва.

През 1913 г, след Лондонския мир гърците предлагат България да се откаже от претенции за Солун, а за компенсация островите тасос и Самотраки да са български. Но има поговорка -лаком гъз. Фердинант поискава Солун, и накрая нито Солун, нито тасос, нито самотраки са наши. За кратко време през 1941-1944 самотраки е български, и товава икономиката вижда изключителното значение на този остров. за гърците островът е незначителен, за нас щеше да е съкровище.

Не Самотраки, а Тасос е бил български. Бил е и египетски за известно време.

и двата острова са били освободени от България през 1941-1944г. Провери!

Напиши в гугъл граници на България по време на втората световна война. Границите са прелюбопитни... И да, Самотраки е бил в България. Не е оценено дори и тогава предимството да имаш остров на Бяло море. През октовмври 1944 комунистите изтеглят армията на България от беломорска тракия, вкрч и от ....островите, а Сталин после казва,че това е било огромна грешка-Сталин е подкрепял България да има излаз на Беломорието-защото България е била в съветската сфера на влияние, и СССР са имали интерес българия да има ...беломорски острови. Сталин щеше да ни поздволи да задържим самотраки(както ни позволи да задържим южна Добруджа-още малко комунис8тите и от там щяха да изтеглят армията, ако не знаеш....), ако не беше изтеглена армията. За какъв к-р БГ комунистите изтеглиха армията от беломорието ,като СССР-страна победил във войната не са ни принуждавали да го направим? Не е имало външен натиск, след като комунистите взимат властта на 9 септември да изтеглрят армиятка, СССР не са ни карали да го правим-а те са страна вземаща решения кой какви граници ще има при мирните договори.

И Самотраки е бил окупиран в периода 41-44 Учи история! А египетски е бил на куково лято:) Управител на Кавала е бил египтянин, а султана му е подарил Тасос...за малко:)

Солун обаче никога не е бил в пределите на Българската държава. Никога.

Каквото са търсили са намерили ! Не мисля да се правя труда да им съчувствам !

Не те ли е срам?

Щото е прост и обича на Слънчака. Ква кочина е на Слънчака, майко мила. За 2 часа спрях тази година, трагедия!

Вие сте прости като тези на острова :) Лисицата никога на влиза от там където не може да излезе ! Кой ги е карал тези сами да се прекарат а ?! Аз ли ?! Не !!!

Завистник

Защо да завиждам на едни доказани глупаци !!!

Като им съчувствате на тяхната глупост вземете съберете пари за един ферибот , че да се приберат бързо глупаците !

Почивка е добре. Почивка плюс приключение е още по-добре. Да извадят кредитните карти и да започнат да търсят частни квартири докато дойде платноходът да ги върне.

Не би трябвало да имат проблем с квартирите. След като те не могат да си тръгнат, защото няма кой да ги откара, не би трябвало да има кой да докара новите...

Ти дето ходят там, нямат кредитни карти, филии с лютеница мажат

Поздрави. Но глупаците го удрят на чест (те са най, ама най-умничките) и никога ме бяха си признали, пе са просто цървули.

Гръцките плажове били безплатни? Сами проверете колко струва шезлонг и чадър на плаж т.нар плаж Сахара на Халкидики. Сами проверете колко струва шезлонг и чадър на остров Миконос. Една лъжа, повторена много пъти не става истина. Като отидете на Миконос, и ви поискат 200 евро за шезлонг и два чадъра, и то на плаж-без спасители, да не ревете за родното черноморие. А да-тук 15 лева са ви много.

Бреговата линия на България е цели 378 километра, от която известно количество са плажове. Бреговата линия на Гърция е само 16000 километра (да, правилно прочетохте, 16 хиляди километра), от която още по-известно количество са плажове. И в двете страни на някои места се плаща а на други не. В Гърция на много места не се плаща, ако се закупи храна или напитка от съответното заведение.

Според Ньойския договор България ими право на икономически излаз на Беломорието. Та кое е българскогто беломорско пристанище, гарантирано по Ньоския договор. Или този договор не е валиден? Май бреговата линия на България е повечко-забравяш гарантирания по Ньойския договор беломорски икономическип излаз.

При това срещу едно фрапаки може цял ден да се излежаваш тук-таме! Далавера!

Смешко, преди 3 дни се връщам от Миконос. Не успях да видя такова нещо. Виж, това което видях, беше безупречна чистота и обслужване. Чадъра струваше едно питие.

Как пък на 10те места, дето съм бил, никой не ми поиска и едно евро...

НЕ СИ БИЛ ПО-ДАЛЕЧ ОТ ЕЛИН ПЕЛИН! ГЪРКЪТ НИКОГА НЯМА ДА ПРОПУСНЕ ДА ОДЕРЕ КОЖАТА НА НЯКОЙ ЗАБЛУДЕН НАШЕНЕЦ! ИЛИ КАКЪВТО Е ТАМ ДРУГ ЕКЗЕМПЛЯР С ТУРИСТИЧЕСКИ МЕРАЦИ!

Фейк нюз. Всички знаем,,че в Гърция всичко е изрядно, и такива неща няма.

Хак да им е. А ако си бяха на родното черноморие, никога нямаше да имат такива проблеми. Най-много да се посерат. Но заложници на ферибот - никога!

Догодина пак да отидат. Грък Българин не храни без файда.

А българин кого храни без файда?:)

Това ако се беше случило в България, всичките родоостъпници щяхте да се смеете как е възможно да сме туристическа страна и да имаме един ферибот по дадена линия. Щяхте да започнете дръжното плюене на родината ви. Обаче понеже се случва в гърция, нищо толкова съществено не се е случило. Лелел какви чуждопоклонници сте

Е това е простия матриал ганйвци - отива до одрин да си купи тоалетна хартия и до самотраки го клати ферибота 2 дена за седмица почивка ,ама китен му било тъпо ,щото по бойковата тракия е за два часа там!

Не е два дена, а 2 часа и 20 мин.

ФЕРИБОТА! А ПРЕДИ И СЛЕД ФЕРИБОТА КОЛКО Е ДО ТУКА?!

И ся ко ? Да ривем ли...кораб ли да пращаме ? У нас що народ е блокиран по съвсем други причини...ама мълчим и си траем....

От лежачка и пиячка, на гърчолята не им остава време да си оправят таратайките. Толкова ги можат, всичките си работи.

Какво значи, че единият ферибот щял да превозва само коли, но не и пътници? Кой и как ще ги изкара после при пристигане на пристанището?

Поне са си изкарали почивката... Сега си представете тези които са на кея в Александрополис и чакат да дойде превоз до Самотраки, а отпуската тече...

Българите са виновни. Според ньойския договор Дедеагач е в Българската икономическа зона, на гарантирания по ньоския мир български икономически излаз на беломорието....

И чий го дирят във великата гърция? Комплексарщина и показност!

Е друго е да се подпреш на касетката с домати за селфи у фейса групата,,Бойко - диктатор,, с по едно гръцко фрапе с чадърче!Охи,малакас !

Тука ,ако чакаха ферибот толкоз време ,що джангър и претенции до небето към Бойко щяха да дигнат софийските джендъри,начело с Мая омбудсманкатаи Бойкикиев ,ама там пред фанариотите мълчат като насрани!

Гърците ще им изпразнят кредитните карти по после цяла година ще мизерстват но ще се хвалят на съседите, че са били на Самотраки.

Не всички са цървули като теб, Ото:)

ПАЛЕТЕ СА ВЕ ... И КОЛИТЕ ПАЛЕТЕ ... КО РИВЕТЕ

И каква толкова е станало? Ще оправят ферибота или ще дойде друг и ще се върнат. Сензация!!! Идва края на света!!! Милиарди хора блокирани!!! Шок!!! Ужас!!!

И пак е по-добре, отколкото при Бай Ганьо хотелиер!

За съжаление и в гърция има византийски аналог на Бай Ганьо хотелиер!

По добре се мажат филиите с лютеница у гърция нале?

явно си наясно. А мас носиш ли си

По гръцко ходят само шопите те са абонирани за големи заплати и са чок тешкари.провинцията да го духа.

Много се лъжеш. В Гърция е пълно с провинциална сган. А от 1 септември нахлуват комунистите дърти по гръцките курорти.

Това го написа от чиста злоба, нали?

Янош Кунш ......българин.....кампютърджия...??

Айде стига вече с тези анти-Гърция "новини" винаги като водещи!!! Всеки сам си решава къде да ходи на почивка и не е нужно медиите постоянно да плюят по Гърция, а проблемите по нашето черноморие да се отразяват телеграфно и да остават в миманса.

Че кой те спира да ходиш в Гърция? Аз съм бил безброй пъти но чак пък толкова да се прехласвам...

Веднъж съм ходил само и въобще не се прехласвам. Точно това казвам - всеки сам си решава къде да ходи, не е нужно медиите да са толкова целенасочени. Даже утре заминавам за Варна за малко плаж, за да ми е близо Разград за мач вечерта ;)

някой да ги е карал с карабина там? Нали родното море им беше скапано,да седят си седят без ток и вода на острова поне до нова година,държавата да им бие по един черен печчат и пътя за халкдики ! аман от разлигавени шопски и филибарски джендъри снобари ,помъкнали бохчите !

Самотраки е доста далеч и доста скъп остров. Ама са се правели на баровци с двва лв. в джоба. И сега зор голям.

Самотраки е на 24 морски мили от Александропулис, и за половин България е по-близо отколкото Тасос, да не говорим за другите гръцки острови като Санторини, или Закинтос например. Александропулис е на 250 километра от Пловдив. По-близо е от Бургас. Нощувката на Самотраки е от 15 до 30 евро на стая за двама / не знам дали това е скъпо /. Едно кафе е евро, евро и половина. Гирос-а / дюнер по нашенски / е две евро, Сутрин можете да закусите с една баничка , и тя е евро, евро и двайсет. Ако решите да си поглезите душата в някоя от таверните на острова петнайсетина евро ще ви стигнат за един нормален обяд или вечеря. Порция печено ярешко с гарнитура пържени картофи например е осем евро и половина. На острова няма развит риболов, и за съжаление предлагането на риба и морски дарове е слабо. Трябва да търсите таверна специализирана за рибни ястия. Обикновено са по пристанищата. Самотраки е един от най-слабо посещаваните гръцки острови. Обект е основно на младежки туризъм. Няма луксозни хотели и нощни заведения, но има природа такава каквато я е създал Господ. За съжаление повечето плажове са каменисти. Пясъчният Пахиа амос обаче е като изваден от приказка. Представете си северния плаж на Китен / дълъг над половин километър, и широк повече сто метра / и на него в средата на юли двайсетина човека. Ето това са плажовете на Самотраки.

Личи си колко "безброй пъти" си бил в Гърция:)))) Самотраки е на двайсетина мили от континента и е един от НАЙ-ЕВТИНИТЕ гръцки острови! Туризъм се развива от сравнително скоро - 15-20 години. Има малко хотели и частни квартири. Преди 20 години имаше 1-2 ферибота седмично и умишлено не развиваха туризъм. ПО онова време можеше да се спи само по частни квартири - като едно време в Созопол. Сега нещата се развиват, но бавно. Остава си един от хипарските острови - предимно ходят на къмпинг разни младежи. Та така, Ото....нито е далече, нито е скъп:) Пробвай някога да посетиш Гърция - може да ти хареса, кой знае:)

0

"По думите му, никой не се поинтересувал дали почиващите имат средства да удължат престоя си, както и имат ли къде да отседнат, след като резервациите им са изтекли." Щото мутрите в БГ щяха да им предложат безплатно да спят в хотелите, нали? Само лоши новини за Гърция, преувеличения на природните стихии, сега това.. Ами пак е по-добре от у нас, да си даваме парите на мафията..

Българското черноморие си има и своите добри страни. И много недостатъци разбира се.

ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ БЕ? НАЛИ ЩЯХА ДА СИ ИДАТ В КЪЩИ АКО БЯХА ТУКА,КАКВО БРЪЩОЛЕВИШ ИЗОБЩО?!

На Гьокче ада е по добре отколкото на Самотраки. По евтино е, освен това на острова живеят много български изселници и на всякъде се говори на български. А цените в кръчмите са самата прелест. Мога да ви препоръчам и подходящи пивници но няма да го направя понеже не заслужавате.

Затова, когато ходя в чужбина, дори в ЕС, си купувам частна застраховка от европейска компания на стойност поне 350 хиляди евро и с компенсация за ваканционни проблеми. Случавало ми се е тази застраховка да покрие нощувки, защото превозвачът е променил разписанието и не може да ми предложи удобен полет....

"никой не се поинтересувал дали почиващите имат средства да удължат престоя си, както и имат ли къде да отседнат, след като резервациите им са изтекли" - недоумявам как може да тръгнете за чужбина без два лева повече в джоба ... Ако не може да си позволите да останете поне два дни повече - за къде сте тръгнали? Всичко се случва - човек се разболява, колата се поврежда, случват се неприятности - човек за това носи глава на раменете си ...

Явно тази черта сме я прихванали от руснаците! На тях постоянно им се случва да останат някъде по летища, пристанища, пътища и да пишат вестниците за драмите им!

Не, хората имат бюджет от 500 примерно и харчат точно 500 за ол-инклузив, и после не излизат от хотела, защото нямат пари. Аз предпочитам да отида за 2-3 дни по-малко или в по-евтин хотел, но да имам пари поне да изляза за кафе или бира! Отделно имам заделени спешни пари, които използвам в спешни ситуации, и ако се наложи, ползвам тях, защото не се знае какво ще се случи. Въпреки че купувам застраховка, която покрива много рискове, аз си ги плащам, а след това ми връщат парите... работата е там, че хората не мислят и не могат да си планират финансите - иначе как толкова народ ще тегли бързи кредити да отиде в чужбина??? Ако не мога със спестените пари да отида някъде, по-добре да не ходя никъде - на село под асмата със салатката домати и ракията

Да хващат турския ферибот за Гьокче ада /Имбрус/ и през братска Турция та в България. Тъпанари.

Ако имаш паспорт, ако пътуваш с лична карта - тръцки

Мда, прав си. Аз моя паспорт го мъкна навсякъде.

Кво мъкнеш, бе, ти не си излизал от селото си:) нали ти видях по-горе писанието, че Самотраки бил много далече и бил много скъп:)))

Стига бе. Българите са бедни и не ходят на почивка по гръцките острови, а работят на 3 работи и нямат пари за такива неща.

При някои е така !

виждан тодоре че при тебе е така,седиш в панелката да клюкариш и стишкаш пенсията от соца за победата на нинова

Ми ти що не си на острова да чакаш ферибота

далече съм. Швейцария. Ама след 2 седмици в Италия на почивка.

в Гърция винаги излиза по-евтино от България...

салама във вестника замириса и народа разбра кой е ганьо балкански