Коментари - Столичните Централни хали стават супермаркет | Днес.dir.bg

Столичните Централни хали стават супермаркет

Зa изпълнeниeтo нa прoeктa щe ce изпoлзвaт чeртeжитe нa някoгaшния прoeктaнт нa сградата aрх. Нaум Тoрбoв

Обратно в новината

Коментари - Столичните Централни хали стават супермаркет | Днес.dir.bg

Коментари

https://www.peticiq.com/signatures.php?tunnus=333475&pagenumber=365&numrows=10

А какво бяха халите преди 40 години? Бяха си хранителен магазин.

За какво е съградена това да бъде !

каква историческа сграда е тази конюшня .Абсолютно никакъв ценен архитектурен вид няма както и простоватата постройка на банята отсреща..Родил съм се на километър от тях и ме е срам че имаме такива боклуци в центъра на столица която се води европейска .Както ме е срам за женския пазар. Имитираме арабските страни с тия пострйки но при тях поне са доста по красиви и интересни.Съборете всичко това и постройте нещо което ще бъде наистина красиво и функционално

Келеш скапан...

Не пипайте, където не ви е работа!

Абе аз вярно, че не съм ходил много отдавна в Халите, а и като цяло само няколко пъти съм влизал, но то винаги е било някакъв битпазар. Като чуя халите и в главата ми излиза долнопробен магазин. Та в този ред на мисли, тука из коментарите или някакви провинциалисти коментират или пълни дебили. "Остава Халите да стане магазин" и подобни...

Ще е жалко ако, Халите станат на поредния магазин. По-добре е да си останат в сегашния вид.

Че сега какво са? Да не би да са музей на съвременното изкуство?

"Ще е жалко ако, Халите станат на поредния магазин." А?

Халите са си хали... Българина е беден и опера не става. Пишете за кината в центъра на София.

Централни хали е собственост на 100 процента на Израелци. Не се събере. Но при всяко преустройство се съгласува с МК.

Как ще правиш от историческа сграда кауфланд ? Се едно в Милано да превърнат покритият пазар в супермаркет. или да отворим кауфланд в моста на Кольо Фичето .

Много нагла е тази жена Фандъкова, на ниво учителка по руски, каквото си остана и до днес. Специално изложение трябва да се представи на кражбите и грешните ходове - за ремонта на ремонта на ремонта, за НАЙ-МРЪСНИЯ въздух в света, за липсата на визия за града с този тесен неин хоризонт и липсата на прозрачност, за ИДИОТСКИТЕ троторари по центравните малки улици в София - като след бомбардировките от англосоксонските ВВС в края на ВСВ са. НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ. Но не забравя за охраната и колите, които я обслужват. АРЕ, данке, вземай тротинетка и се спускай от палатите си в Манастирски ливади към работното място. В най-богатите страни в ЕС кметове и министри ходят с градския транспорт (и Курц например във Виена). НАШИТЕ СЕЛЯЦИ и бивши комунисти (и данка е такава, а родителите й са активни борци против капитализма) се правят на велможи за наша сметка. ФАЛШ, некадърност, наглост!!!!

Каква Фандъкова бе платен кретен. Тук решението взима министерстви на културата с Минеков комуниста начело.

Наскоро, Вежди Рашидов са го наградили с „ОСКАРА“ за пластично изкуство .Др. Минеков ще го наградят с НАДЕНИЦА за принос в бакалията.

Веждито беше ли трезвен да разбира какво му се случва? Защото бяха платили на Лувъра да му приеме статуетки, а той се кълнеше, че било, защото го оценили.

Дье това, в някоя бирария ли?

Пълни лъжи - разрушават целия интериор, за да го направят на кауфланд хале и унищожават историята, включително и оригиналния експониран часовник и какво ли още не!!!

"Столичните Централни хали стават супермаркет". Ама как, защо, мисля че това трябва да бъде пояснено, макар и накратко. Иначе, както се вижда от коментарите по долу се разгаря неприлична полемика по между им, най видимо на идейна(политическа) основа - оставка на Кмета и прочие. А доколкото зная, халите не са общинска или държавна, а частна собственост. И понеже обекта е паметник на културата, затова се намесва и културното министерство. Така, че тези, които искат да коментират нека имат това предвид.

Пак теории на конспирациите за лошите световни търговски вериги :Д Страшни тъпанари сте просто :Д Просто бизнес - който предлага добри условия, печели... А Халите винаги са били магазин/тържище/пазар...

Не разбирам защо толкова се палите. Какво са в момента Халите? Оперен театър, или може би изложбена зала? А, не. Там изнася представленията си цирка. Халите и в момента са един голям магазин за хранителни стоки каквото са били винаги. Дали ще са отделни щандове на двайсет различни фирми, или един голям магазин касае само фирмите които ще трябва да се преместят някъде другаде. Надявам се само новите наематели да се съобразят с характера, и историята на сградата, и да направят един различен супермаркет.

Чакаме балета...

Какъв контраст между думи и дела на служебното правителство! Няма ли нищо свято за тази пасмина случайно управляващи?

Кауфланд?

И кви са тия фонтани вътре ? Да ги пълнят с боклуци ?

Срам и позор, и това продадохме. За някои хора традицията не означава абсолютно нищо. Пак парите победиха.

Халите и преди си бяха супермаркет , няма лошо пак д астанат, но защо сега и защо чужда верига ?!??

Цвилят, че това е решено от служебното правителство и нито думичка за столичния кмет. Явно щото дори герберастите сте наясно, че от нея не зависи нищо. Дори за ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.

В статията пише ...Рeшeниeтo e взeтo нa зaceдaниe нa Cпeциaлизирaния eкcпeртeн cъвeт зa oпaзвaнe нa нeдвижимитe културни цeннocти към Миниcтeрcтвoтo нa културaтa.

Където министър е някой си Минеков.

Лъжеш!

Какво очаквате от временното правителство на клепоухия шапкар. Нямат време. Требе да се взимат комисионни и да се краде бърже. А трябваше само да организират едни избори...

Очакваме да изчегърта всички калинки, настанени на топли местенца из държавната администрация, кротко редейки по цял ден пасианси пред закачения на стената календар на банкянския толуп, прочел 3 книги през живота си. Едва тогава държавата има някакъв шанс за развитие.

Очаквай ама както виждаш той прибира комисионни и урежда сделки и разрешителни . Блаженни са глупаците :-)

Трябва да е някоя новоназначена калинка от минековите, щото от там е решението.

Какво мислиш имаше в плика на съветника му дето го филмираха ?

Това е доста тъпо намерение, особено като се има предвид, че големите вериги вече пускат каси на самообслужване под претекста, че ставало по - бързо обслужвавенто, а целта е намаляване на персонала. Всички знаем, че вече има и магазини без персонал на една известна платформа. Хора стягайте се за революция.

За пари нашите герберасти ще превърнат и катедралата Александър Невски в Била или Лидъл!

Решението е на министерството на културата, част от "временното"правителство на председателя радев което вилнее вече 3месеца

Ама този явно или не чете, или не може да мисли, или е от троловете на фигуранта, дето бълват лъжи ежедневно.

За твое сведение,понеже виждам че си зле информиран правителството на ГЕРБ е първото и единствено засега което реновира православни църкви, манастири, и джамии. Което се признава от духовниците. Така че това което си написал за Александър Невски е явно голяма глупост. Ако е защото си глупак ти е простено, а да се лъже е грях. Не си товари кармата

Нещастници!!!! Направете и джамията отсреща супермаркет!! Или синагогата която е отзад!

О, там не могат да пипат...

Фандъка да подава ОСТАВКА !!! Иска да пусне някакви чужденци да КРАДАТ Бизнеса и РАботата на ВСИЧКИ български магазини за хранителни стоки и ДОРИ и Женския пазар, с тоя Супермаркет в ЦЕНТЪРА на София...

Не Фандъкова,другарю, а Минеков, разрешението е дадено от Министерството на културата

Във софийските хали, хали-гали, се събрали хамали...

Сложете две чалга певици отпред да е пълна хармонията и с политическата обстановка, това ли е новата политика на министерство на културата, да плюем и на последното което е останало в центъра на смешния ни град ?????????

Кметът и общинските съветници да пратят специалисти в командировка до Осло, за да видят как е организиран техният общински пазар и как се защитават интересите и на портебителите и на дребните и средни прозиводители. А партиите да проумеят, че не е основание за гордост безрезервната подкрепа на чуждестранните търговски вериги.

Този с минуса ходил ли е вече там?

СВИНЩИНА

Защо чужда верига? Явно тлъсти комисионни!! Срамота - в центъра на София... Иначе идеята да се върне явтентичният вид ми допада, но без чужденци!!! Доста ни са Лидл, Кауфланд и останалите... Печалбата на остава в Бг, нима не разбирате? Или мнооого добре ви е ясно, но комисионната е по-важна. Много обичам България и затова останах тук. Но май е верно: Не сме народ, а мърша...

Така се получава по много и наведнъж. Каква файда имат да се занимават с дребни търговци и производители?

Фандъка да подава ОСТАВКА !!! Иска да пусне някакви чужденци да КРАДАТ Бизнеса и РАботата на ВСИЧКИ български магазини за хранителни стоки и ДОРИ и Женския пазар, с тоя Супермаркет в ЦЕНТЪРА на София...

ОФ

Съсипаха София, нищо автентично не остана. Само ще ви кажа понеже с това се занимавам, в другите развити европейски държави има политики, които забраняват в централната градска част да има разположени големи хранителни вериги , това се прави с цел развитие на малкия бизнес. Нямам думи Кауфланд в халите.

Това са пълни глупости! Рим, Мадрид, Париж и ... във всички тези градове има големи магазаини в центъра, също и в исторически сгради. Въпроса е се осъществи контрол и да се работи качествена за да се запази всичко от тази сграда.

Къде точно в Рим или Мадрид има голям колкото Кауфланд хранителен магазин на известна верига , че не се сещам, къде дайте точен адрес. Париж не коментирам, понеже не го познавам.

Измисляш си ! Халите в Париж не са превърнати в голям супермаркет ! В Мадрид и Рим е същото ! Всеки европейски град пази в центъра на града автентичния общински пазар, който е и място за срещи и място за хапване. Срамота е халите в София да се превръщат в хранителен магазин.

Вместо да ги направят достъпни за малко български фермери и производители , те ми ги дават на Кауфланд , който има десетки магазини в София! Тоя Минеков се налапа зверски за два месеца! Това ли е морала на протестърите и Льотчика!?

Какво имат те с простстата герберски кметица. Деееепрезидента и Минеков ?! със слугинажа на кметицата

Българин може и майка си да продаде за келепир и отървия. Вие за едната история и култура сте се загрижили. Мириш на парички! Просто е!

Как им хрумна да набутат цял супермаркет именно в Халите!? Какво чуждестранната верига не може да използва вече съществуващите щандове ли? И на всичкото отгоре именно cъвeт за опазване на културните цeннocти решава, че е необходимо да се направят такива радикални промени!? Въпреки че основната им работа е да не допускат подобни работи!!! Но явно за Инвеститури трябва всичко да се прави. Постонно в НС реват как трябва да привличаме инвеститури и че с еди какви си политики ги плашиме, но до такива ли изпълнения трябва да стигаме!?

Е,нали са се съгласили да има фонтан!И това трябва да звучи гордо...тук ми напират едни думи,но се сетих,че съм жена и не бива.

Халите са продадени от Софиянски, винаги са си били Хали, затова се казват Хали. Интересувайте се от кината в центъра на София.

Питайте Георги Крумов.

Капалъ чаршъ за шопите.

След като халите ще станат супермаркет, общината кога да очакваме да стане официално публичен дом?

че тя е. просто не са ѝ сложили обозначителна табелка!

Халите през социализма си бе, супермаркет... И днес има храни, маслини, кожи, сувенири.... Българина е беден.... София не е Будапеща или Прага

Защо е беден българина ?

Ще бъде Кауфланд. Парите решават всичко!

И културата, политиката.... И Шиши има пари, но сър, няма да стане

Не знам кога за последно сте били в халите и района около тях. В халите повечето магазини са закрити и не работят. Преобладават дюнерджийници и др. арабски щандове за храна. Района наоколо е превзет от мигранти, през 20 м. има берберски салони, магазини за подправки и наргилета. Всичко това, както и високите наеми от собствениците на халите прогониха БГ търговците и производители. Изтока, в частност арабистана, асимилира запада в частност националните ни традиции...

Общинските пазари пък са превзети от цигански кланове. Престояли с дни вносни плодове и зеленчуци на баснословни цени. Ако имаш претенции вдигат скандали и те гонят.

Абсолютно. Ако искаш да пазаруваш от българин на Женския пазар си е изгубена кауза. Но това ние сме позволили да се случи. Просто не трябва да купуваме от въпросните "кланове".

Как разбирате кой е циганин и кой е българин, аз не ги различавам?

Поредното меко казано тъпо решение. Вместо да се стимулира българския малък и среден бизнес, отново ще захранваме чужди държави. Просто отново някой ще вземе едни пари.

Вместо да е туристическо място за традиционни храни, вино и култура, отново ще станем една шир потреба, браво на културата, браво българи!!!!

Абсолютно... същата работа като с банята. Хората в цял свят дават мило и драго, да съхранят автентичния образ и функция на подобни средища, ние ги превръщаме в кочина...

Ние нямаме култура, виното го изнасяме, а храната я купуваме от супермаркета

Наскоро бях в Будапеща. Халите им работят и е пълно с малки производители и местни и туристи. Има и гурме и типично унгарски неща. Имат и над 15-20 плувни комплекса и бани на базата на минералите си извори на достъпни цени. Какво ни е сбърканото..?!?...

Амии лакоми сме. Абсолютно недисциплинирани, и дребни тарикати

"ГЕНОМА". От хора дошли тук на коне, по-точно прогонени от Хазарите(щом и това долно племе не успява да се справи с конекрадците), не можеш да очакваш креативна мисъл.

Ще бъде много тъпо ако унищожат Халите

Защо? Халите трябва да са си както сега, защо да ги правят като супермаркет? Супер са си така

Освен това ще прецакат Халите така. Трябва да се излезе на протест

Коментари - Столичните Централни хали стават супермаркет | Днес.dir.bg

Столичните Централни хали стават супермаркет

Зa изпълнeниeтo нa прoeктa щe ce изпoлзвaт чeртeжитe нa някoгaшния прoeктaнт нa сградата aрх. Нaум Тoрбoв

Обратно в новината

Коментари - Столичните Централни хали стават супермаркет | Днес.dir.bg

Коментари

https://www.peticiq.com/signatures.php?tunnus=333475&pagenumber=365&numrows=10

А какво бяха халите преди 40 години? Бяха си хранителен магазин.

За какво е съградена това да бъде !

каква историческа сграда е тази конюшня .Абсолютно никакъв ценен архитектурен вид няма както и простоватата постройка на банята отсреща..Родил съм се на километър от тях и ме е срам че имаме такива боклуци в центъра на столица която се води европейска .Както ме е срам за женския пазар. Имитираме арабските страни с тия пострйки но при тях поне са доста по красиви и интересни.Съборете всичко това и постройте нещо което ще бъде наистина красиво и функционално

Келеш скапан...

Не пипайте, където не ви е работа!

Абе аз вярно, че не съм ходил много отдавна в Халите, а и като цяло само няколко пъти съм влизал, но то винаги е било някакъв битпазар. Като чуя халите и в главата ми излиза долнопробен магазин. Та в този ред на мисли, тука из коментарите или някакви провинциалисти коментират или пълни дебили. "Остава Халите да стане магазин" и подобни...

Ще е жалко ако, Халите станат на поредния магазин. По-добре е да си останат в сегашния вид.

Че сега какво са? Да не би да са музей на съвременното изкуство?

"Ще е жалко ако, Халите станат на поредния магазин." А?

Халите са си хали... Българина е беден и опера не става. Пишете за кината в центъра на София.

Централни хали е собственост на 100 процента на Израелци. Не се събере. Но при всяко преустройство се съгласува с МК.

Как ще правиш от историческа сграда кауфланд ? Се едно в Милано да превърнат покритият пазар в супермаркет. или да отворим кауфланд в моста на Кольо Фичето .

Много нагла е тази жена Фандъкова, на ниво учителка по руски, каквото си остана и до днес. Специално изложение трябва да се представи на кражбите и грешните ходове - за ремонта на ремонта на ремонта, за НАЙ-МРЪСНИЯ въздух в света, за липсата на визия за града с този тесен неин хоризонт и липсата на прозрачност, за ИДИОТСКИТЕ троторари по центравните малки улици в София - като след бомбардировките от англосоксонските ВВС в края на ВСВ са. НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ. Но не забравя за охраната и колите, които я обслужват. АРЕ, данке, вземай тротинетка и се спускай от палатите си в Манастирски ливади към работното място. В най-богатите страни в ЕС кметове и министри ходят с градския транспорт (и Курц например във Виена). НАШИТЕ СЕЛЯЦИ и бивши комунисти (и данка е такава, а родителите й са активни борци против капитализма) се правят на велможи за наша сметка. ФАЛШ, некадърност, наглост!!!!

Каква Фандъкова бе платен кретен. Тук решението взима министерстви на културата с Минеков комуниста начело.

Наскоро, Вежди Рашидов са го наградили с „ОСКАРА“ за пластично изкуство .Др. Минеков ще го наградят с НАДЕНИЦА за принос в бакалията.

Веждито беше ли трезвен да разбира какво му се случва? Защото бяха платили на Лувъра да му приеме статуетки, а той се кълнеше, че било, защото го оценили.

Дье това, в някоя бирария ли?

Пълни лъжи - разрушават целия интериор, за да го направят на кауфланд хале и унищожават историята, включително и оригиналния експониран часовник и какво ли още не!!!

"Столичните Централни хали стават супермаркет". Ама как, защо, мисля че това трябва да бъде пояснено, макар и накратко. Иначе, както се вижда от коментарите по долу се разгаря неприлична полемика по между им, най видимо на идейна(политическа) основа - оставка на Кмета и прочие. А доколкото зная, халите не са общинска или държавна, а частна собственост. И понеже обекта е паметник на културата, затова се намесва и културното министерство. Така, че тези, които искат да коментират нека имат това предвид.

Пак теории на конспирациите за лошите световни търговски вериги :Д Страшни тъпанари сте просто :Д Просто бизнес - който предлага добри условия, печели... А Халите винаги са били магазин/тържище/пазар...

Не разбирам защо толкова се палите. Какво са в момента Халите? Оперен театър, или може би изложбена зала? А, не. Там изнася представленията си цирка. Халите и в момента са един голям магазин за хранителни стоки каквото са били винаги. Дали ще са отделни щандове на двайсет различни фирми, или един голям магазин касае само фирмите които ще трябва да се преместят някъде другаде. Надявам се само новите наематели да се съобразят с характера, и историята на сградата, и да направят един различен супермаркет.

Чакаме балета...

Какъв контраст между думи и дела на служебното правителство! Няма ли нищо свято за тази пасмина случайно управляващи?

Кауфланд?

И кви са тия фонтани вътре ? Да ги пълнят с боклуци ?

Срам и позор, и това продадохме. За някои хора традицията не означава абсолютно нищо. Пак парите победиха.

Халите и преди си бяха супермаркет , няма лошо пак д астанат, но защо сега и защо чужда верига ?!??

Цвилят, че това е решено от служебното правителство и нито думичка за столичния кмет. Явно щото дори герберастите сте наясно, че от нея не зависи нищо. Дори за ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.

В статията пише ...Рeшeниeтo e взeтo нa зaceдaниe нa Cпeциaлизирaния eкcпeртeн cъвeт зa oпaзвaнe нa нeдвижимитe културни цeннocти към Миниcтeрcтвoтo нa културaтa.

Където министър е някой си Минеков.

Лъжеш!

Какво очаквате от временното правителство на клепоухия шапкар. Нямат време. Требе да се взимат комисионни и да се краде бърже. А трябваше само да организират едни избори...

Очакваме да изчегърта всички калинки, настанени на топли местенца из държавната администрация, кротко редейки по цял ден пасианси пред закачения на стената календар на банкянския толуп, прочел 3 книги през живота си. Едва тогава държавата има някакъв шанс за развитие.

Очаквай ама както виждаш той прибира комисионни и урежда сделки и разрешителни . Блаженни са глупаците :-)

Трябва да е някоя новоназначена калинка от минековите, щото от там е решението.

Какво мислиш имаше в плика на съветника му дето го филмираха ?

Това е доста тъпо намерение, особено като се има предвид, че големите вериги вече пускат каси на самообслужване под претекста, че ставало по - бързо обслужвавенто, а целта е намаляване на персонала. Всички знаем, че вече има и магазини без персонал на една известна платформа. Хора стягайте се за революция.

За пари нашите герберасти ще превърнат и катедралата Александър Невски в Била или Лидъл!

Решението е на министерството на културата, част от "временното"правителство на председателя радев което вилнее вече 3месеца

Ама този явно или не чете, или не може да мисли, или е от троловете на фигуранта, дето бълват лъжи ежедневно.

За твое сведение,понеже виждам че си зле информиран правителството на ГЕРБ е първото и единствено засега което реновира православни църкви, манастири, и джамии. Което се признава от духовниците. Така че това което си написал за Александър Невски е явно голяма глупост. Ако е защото си глупак ти е простено, а да се лъже е грях. Не си товари кармата

Нещастници!!!! Направете и джамията отсреща супермаркет!! Или синагогата която е отзад!

О, там не могат да пипат...

Фандъка да подава ОСТАВКА !!! Иска да пусне някакви чужденци да КРАДАТ Бизнеса и РАботата на ВСИЧКИ български магазини за хранителни стоки и ДОРИ и Женския пазар, с тоя Супермаркет в ЦЕНТЪРА на София...

Не Фандъкова,другарю, а Минеков, разрешението е дадено от Министерството на културата

Във софийските хали, хали-гали, се събрали хамали...

Сложете две чалга певици отпред да е пълна хармонията и с политическата обстановка, това ли е новата политика на министерство на културата, да плюем и на последното което е останало в центъра на смешния ни град ?????????

Кметът и общинските съветници да пратят специалисти в командировка до Осло, за да видят как е организиран техният общински пазар и как се защитават интересите и на портебителите и на дребните и средни прозиводители. А партиите да проумеят, че не е основание за гордост безрезервната подкрепа на чуждестранните търговски вериги.

Този с минуса ходил ли е вече там?

СВИНЩИНА

Защо чужда верига? Явно тлъсти комисионни!! Срамота - в центъра на София... Иначе идеята да се върне явтентичният вид ми допада, но без чужденци!!! Доста ни са Лидл, Кауфланд и останалите... Печалбата на остава в Бг, нима не разбирате? Или мнооого добре ви е ясно, но комисионната е по-важна. Много обичам България и затова останах тук. Но май е верно: Не сме народ, а мърша...

Така се получава по много и наведнъж. Каква файда имат да се занимават с дребни търговци и производители?

Фандъка да подава ОСТАВКА !!! Иска да пусне някакви чужденци да КРАДАТ Бизнеса и РАботата на ВСИЧКИ български магазини за хранителни стоки и ДОРИ и Женския пазар, с тоя Супермаркет в ЦЕНТЪРА на София...

ОФ

Съсипаха София, нищо автентично не остана. Само ще ви кажа понеже с това се занимавам, в другите развити европейски държави има политики, които забраняват в централната градска част да има разположени големи хранителни вериги , това се прави с цел развитие на малкия бизнес. Нямам думи Кауфланд в халите.

Това са пълни глупости! Рим, Мадрид, Париж и ... във всички тези градове има големи магазаини в центъра, също и в исторически сгради. Въпроса е се осъществи контрол и да се работи качествена за да се запази всичко от тази сграда.

Къде точно в Рим или Мадрид има голям колкото Кауфланд хранителен магазин на известна верига , че не се сещам, къде дайте точен адрес. Париж не коментирам, понеже не го познавам.

Измисляш си ! Халите в Париж не са превърнати в голям супермаркет ! В Мадрид и Рим е същото ! Всеки европейски град пази в центъра на града автентичния общински пазар, който е и място за срещи и място за хапване. Срамота е халите в София да се превръщат в хранителен магазин.

Вместо да ги направят достъпни за малко български фермери и производители , те ми ги дават на Кауфланд , който има десетки магазини в София! Тоя Минеков се налапа зверски за два месеца! Това ли е морала на протестърите и Льотчика!?

Какво имат те с простстата герберски кметица. Деееепрезидента и Минеков ?! със слугинажа на кметицата

Българин може и майка си да продаде за келепир и отървия. Вие за едната история и култура сте се загрижили. Мириш на парички! Просто е!

Как им хрумна да набутат цял супермаркет именно в Халите!? Какво чуждестранната верига не може да използва вече съществуващите щандове ли? И на всичкото отгоре именно cъвeт за опазване на културните цeннocти решава, че е необходимо да се направят такива радикални промени!? Въпреки че основната им работа е да не допускат подобни работи!!! Но явно за Инвеститури трябва всичко да се прави. Постонно в НС реват как трябва да привличаме инвеститури и че с еди какви си политики ги плашиме, но до такива ли изпълнения трябва да стигаме!?

Е,нали са се съгласили да има фонтан!И това трябва да звучи гордо...тук ми напират едни думи,но се сетих,че съм жена и не бива.

Халите са продадени от Софиянски, винаги са си били Хали, затова се казват Хали. Интересувайте се от кината в центъра на София.

Питайте Георги Крумов.

Капалъ чаршъ за шопите.

След като халите ще станат супермаркет, общината кога да очакваме да стане официално публичен дом?

че тя е. просто не са ѝ сложили обозначителна табелка!

Халите през социализма си бе, супермаркет... И днес има храни, маслини, кожи, сувенири.... Българина е беден.... София не е Будапеща или Прага

Защо е беден българина ?

Ще бъде Кауфланд. Парите решават всичко!

И културата, политиката.... И Шиши има пари, но сър, няма да стане

Не знам кога за последно сте били в халите и района около тях. В халите повечето магазини са закрити и не работят. Преобладават дюнерджийници и др. арабски щандове за храна. Района наоколо е превзет от мигранти, през 20 м. има берберски салони, магазини за подправки и наргилета. Всичко това, както и високите наеми от собствениците на халите прогониха БГ търговците и производители. Изтока, в частност арабистана, асимилира запада в частност националните ни традиции...

Общинските пазари пък са превзети от цигански кланове. Престояли с дни вносни плодове и зеленчуци на баснословни цени. Ако имаш претенции вдигат скандали и те гонят.

Абсолютно. Ако искаш да пазаруваш от българин на Женския пазар си е изгубена кауза. Но това ние сме позволили да се случи. Просто не трябва да купуваме от въпросните "кланове".

Как разбирате кой е циганин и кой е българин, аз не ги различавам?

Поредното меко казано тъпо решение. Вместо да се стимулира българския малък и среден бизнес, отново ще захранваме чужди държави. Просто отново някой ще вземе едни пари.

Вместо да е туристическо място за традиционни храни, вино и култура, отново ще станем една шир потреба, браво на културата, браво българи!!!!

Абсолютно... същата работа като с банята. Хората в цял свят дават мило и драго, да съхранят автентичния образ и функция на подобни средища, ние ги превръщаме в кочина...

Ние нямаме култура, виното го изнасяме, а храната я купуваме от супермаркета

Наскоро бях в Будапеща. Халите им работят и е пълно с малки производители и местни и туристи. Има и гурме и типично унгарски неща. Имат и над 15-20 плувни комплекса и бани на базата на минералите си извори на достъпни цени. Какво ни е сбърканото..?!?...

Амии лакоми сме. Абсолютно недисциплинирани, и дребни тарикати

"ГЕНОМА". От хора дошли тук на коне, по-точно прогонени от Хазарите(щом и това долно племе не успява да се справи с конекрадците), не можеш да очакваш креативна мисъл.

Ще бъде много тъпо ако унищожат Халите

Защо? Халите трябва да са си както сега, защо да ги правят като супермаркет? Супер са си така

Освен това ще прецакат Халите така. Трябва да се излезе на протест