Манолова: Забранете двойния стандарт на стоките

Двойният стандарт в качеството на храните от Европейския съюз е не само дискриминация, а и обида за българските граждани.

Обратно в новината

Коментари - Манолова: Забранете двойния стандарт на стоките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Суров и строг нормативен закон за храните - хляб, млечни, меса, сладки продукти и детски храни. ВМЕСТО да плаща за болести, пенсии и фалшиви операции и мъртви души-болни, да плаща за високи лекарски заплати и ремонтиране и оборудване на болници. Така ще спре източването отдвете страни -от болници за мними болни и пенсии за ранно трудоустроени. И ще има здрав работещ народ и здраво бъдещо поколение, заработващо пенсиите на днешните работещи.Да спре ваксините отвън, с които се извършва диверсия, спрямо народа ни. Преди в един град имаше 2-3 ненормални или умствено изостанали, а сега във всеки квартален парк има поне 2-3 деца с такива отклонения и аутизъм.

за сметка на нашите народи. АУДИ плаща 250 евро заплата в Пазарджик, но когато българинът иде да си купи авточасти за АУДИ, плаща по немски цени - няколко заплати. Същото е и с храните. Даже много по-лошо. Яко набухватели, ароматизатори, консерванти, соя, разни ГМО-пълнежи и накрая - първи в света по рак, диабет, детски диабет, инфаркти, инсулти....

имаше волята и прозрението да въведе БДС по най-строгите нормативи, сега нямаше да кърши пръсти за Здравната реформа, нито за издръжката на болници, нито за безбройните инвалидни пенсии и пенсии на преждевременно трудоустроените.... нито пък западните аптечни мафии щяха да им извиват ръцете да закриваме родното фармацевтично производство, за да получим в пакет с най-елементарните лекарства и тези за тежките болести от фалшива, отровна храна. Тази храна вече е направила 8-10 годишните ни деца истински шопари, бъдещи диабетици, ранни пенсионери и пациенти на сърдечни и нервни отделения, нетрудоспособни и чакащи Държавата да ги лекува и издържа живота им.

ЧЕ, Европа пълни хазната си с данъци от печалбите на производителите и монополите, които пестят от суровини, а искат същите цени от източноевропейците. НО.... Източноевропейските правителства си вкарват автогол, стимулирайки големите хранителни вериги да им тровят населението с нискокачествени мазнини и захарози и ТЕ, ТОЧНО ТЕ ПЛАЩАТ СМЕТКАТА, чрез здравните си каси, НЕсмогващи да лекуват населението. Европа печели, а Източна Европа губи от нелечими болести, болнични и пенсии в НЕпенсионна възраст. ТОВА Е ЦЕНАТА . На КокаКола-продуктите с аспартам, на храните с нишестета, соя, заместители като ароматизатори и пълнеж, и консерванти. СРАМ ЗА ПОЛИТИЦИТЕ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА, принизили народите си на ниво "опитни зайчета", но плащащи цената на този унизителен, античовешки експеримент!

Преди години питах един колега работещ и в сервиз защо една и съща лайстна е с две различни цени във фактурата и се оказа, че когато се доставял детайла, освен неговата цена има и съставка на крайната цена влияеща се от общата сума на частите в тази доставка. Затова не смятам, че е много справедливо в пазарни условия да има еднакви цени за дадена стока в цяла Европа. Като ги задължиха фармацефтите да продават лекарствата на еди си каква цена и какво се е получило по селата - НЯМА. Щото търговеца все пак си гледа и финансовия резултат. Ще стане като с кривите краставици, дето трябва да се унищожават, щото са нестандартни, ама и те са част от стойността на производителя и нали разбирате, че всичко някой трябва да го плати. Тя на тоя принцип трябва да задължи държавата да плащат примерно 1000 евро заплата на чистачката, щото толкова е примерно в Германия. Е как ще стане???

Хм, аз мисля, че никой не е разрешавал по-нискокачествени продукти да се продават в източна Европа под същата марка, това си е нарушение на производителите. Така че ако контролните органи си вършеха работата, тези производители просто щяха да бъдат санкционирани. Но тук идва въпросът за корупцията и невежеството на заетите в администрацията: корупцията и назначаването на некомпетентни служители трябва да забраните първо, госпожо!

сестра галева, някога да критикува родните мутро-бизнесмени ???? Те са идеални и тяхната продукция е на световно ниво и с най-ниски цени.

с копър и кисели краставички в България е 2.99лв. за 500мл, а в Германия е 0.89евро ???

Какъв двоен стандарт в качеството на храните ве гони! Защо не коментират разликата на цените в хранителни те стоки у нас и в Западна Европа - немското масло преди година беше 2 лвза 250 грамза, сега стана по 7 лв за същия грамаж. На Запад маслото е по 2 евро цената.

Брат, не се излагай. В Европа от няколко месеца цената на кравето масло само се вдига. В момента е около 6700 евро за тон, кви 2 евра те гонят. Може да е 2 евро, ама за 250 гр.

Тия дето слагате минусите, може би като мен следите цената на кравето масло в Европа? Или просто да цъкнете нещо?

бойкот на всичко еврейско ,друго спасение за норм.човек няма .

Аз пък не съм съгласен. Има български стоки (особено млечните ни продукти), който са 47 пъти по-качествени от "западните" боклуци. Изобщо не искам техния стандарт да ми бъде налаган. Това, което ще стане е че ще развалим хубавото - няма да оправим скапаното, което аз така или иначе не си купувам.

Не има. ИМАШЕ. В МИНАЛО ВРЕМЕ. И ще има пак, но ако се върнем към БДС от 1962 - 1988 г. Защото настоящия БДС 2010 е абсолютна подигравка.

какъв двоен стандарт бре??!!! я вижте нашите пишман бизнесмени с какво тровят народа

Не е нормално да има разлика в съставките на един и същ продукт, за това съм съгласен. Не съм съгласен обаче за цената. Ценообразуването е на пазарен принцип. Не може да задължиш търговеца на продава на едни и същи цени в различните държави. Негово право е да ценообразува, както и потребителят има от своя страна най-могъщият инструмент срещу неоправдано висока цена на някоя стока - просто НЕ Я КУПУВА. Това е, освен ако не говорим за картели, което вече е съвсем друга дискусия.

Двоен стандарт няма, има различни по същество стоки, коитосе продават в една и съща опаковка. Става въпрос за измама и нарушаване на законодателството на ЕС. Тая няма никаква идея за какво става въпрос.

FuckTheEU

Докато бяха на власт майчето и станишчето не забелязваха нищо! Нито високите цени на горивата, нито лошите храни, нито ниските заплати и пенсии!!!

При всички български политици е така. Но на електоралните единици е къса паметта и са им слаби причинноследствените връзки,.

кока-кола се произвежда в БГ

Koка кола напитка от ЕС ли е??? Абе, това соросоидите сте жалка картинка!!!

Някой от съставките може да се доставят от чужбина, но завод на Кока Кола има в района на Костинброд. И там правят от различните съставки това дето го пиеш. Това не е ли ЕС?

Българите са свикнали да ги третират като втора ръка хора в собствената им държава, затова и емигрират!

И двойният стандарт на заплатите, една и съща западна фирма , за една и съща работа тук плаща 5 пъти по-малко при положение , че тук се работи повече и има по-кадърни специалисти.

Я тия дето много реват, да ми кажат, кои са най-вредните съставки, къде ги има, и как вредят. Моля.

Щото вчера в The Mall, имаше щанд на шоколад, истински. И жената ми казва - господине, заповядайте да опитате истински шоколад без консерванти. Аз и отговарям, че никога в истинския шоколад не е ималко консерванти! Така ли, казва тя, а в бонбоните Merci дали няма? Викам сигурно има, ама те не са истински шоколад. Мда, каза жената, така си е. И ми продава някакъв нов модел шоколад със сол и карамел. Като я питах солта не е ли някак си консерват, се оказа, че имало съвсем, ама съвсем малко сол:)

На вземи - Глюкозо-фруктозен сироп, натоварва черния дроб, води до сърдечно съдови заболявания и диабет.

Така е, ако ядеш днес 2 кг от тоя сироп. Ти искаш да изпиеш 15 коли по 1л, и да си в перфектно здраве ли? В тоя случай, дали със захар или сироп, за теб е все тая. Я прочети и ми кажи, защо след като глюкозата и фруктозата са естествени продутки, сиропа от тях е толкова вреден, колкото казваш?

Стандарта е един и се нарича ISO ! От 20г се натискате , а сега не го искате защо ?! Нали всичко искахте да е по ISO ! Май се оказа , че най-добре да си имаме БДС и стоките да са по него , а не по ISO !

Иди си купи хасковски чушкопек и ще видиш БДС в действие.

Е то други има ли, ти чушкопеци BOSH виждал ли си?!

Искаш по БДС, ама я питай кой търговец ще вземе да продава шоколади с 45 дена трайност, или наденица с 3 дни.

Търговците тогава са масови убийци на хора.

Точно който се съгласи е търговец ,а другото са търгаши :)

Гледам тука пишат хора, дето грам си нямат от храни и техните прозиводни. Първо, в шоколада никога не е се слагало и не се слага палмово масло, по една мега проста причина - точката на топене, ама вие си пишете. Второ, ако се изравнят стандартите, 80% от българите ще спрат да си купуват вносни стоки, пак по много проста причина. Трето, стандартите са еднакви навсякъде. Например барчето КитКат се прави за цяла Европа на едно място, и оттам камионите фърчат за разлините дестинации. Хората няма да си играят при заявки от милиони барчета, да го правят специално за БГ с повече гадости. Моля като не сте наясно как работят някои неща, не коментирайте. В цял свят има кока кола и със захар, и с глюкозо-фруктозен сироп. И тук има само със захар, просто хората правят милиарди стикери и затова пишат "захар и/или глюкозо-фруктозен сироп". И много други неща, които не знаете, затова не коментирайте.

Що се излагаш като кифладжия? Прочети етикетите и после ми приказвай, че не слагали палмово масло. Палмово масло може да не намериш единствено в шоколад на 5-6 лева/100 грама

Пич, аз ти говоря, че в шоколада няма палмово масло. Не бъркаш шоколада с нещо друго. Затова едно им викаха "шоколадови вафли", сега им викат "вафли с каков крем" :) Палмово масло има в други продукти, но не и в шоколада. Например в сиренето ( наречено деликатес ), като заместител на млечната мазнина.

Е така е, ама ти и не е ядеш шоколад, а нещо друго, просто човек трябва да прави разлика между какаово масло, пламово или друго по-малко вредно растително масло и какаова маса.

Гледам правиш се на разбирач, ама или си "лобист" или си дървен философ. Доказа се с лабораторни изследвания че много стоки за определени страни са направени с по-ниско качество. Това изобщо не значи с по-ниска цена!!! Така че доводите ти са абсолютно необосновани. Глюкозо-фруктозен сироп започнаха да слагат в Кока-Кола продуктите преди 5-10 години с оправданието че това било съобразено с местните вкусове. От Полша и Гърция идват със захар обаче само кенчета, понеже тук не ги правят. За палмовото масло човека ти го е обяснил. За праховете за пране-същото. Що се касае до "барчето" то и за България тръгват милиони така че това е смешен довод.

Това е от времето когато се заговори за глобализацията. Всяка голяма компания го прави и това е така от 20г и няма да се промени. Българите имат едни предпочитания , германците други , холандците трети и т.н. Всяка компания си прави проучване за всяка страна и продукта е съобразен с това. Само ще задам един въпрос. Защо Кока Кола Чери не се произвежда в БГ , в Гърция я има е кен , а в Англия в бутилки от 2л. Защо в БГ няма зелена Кока кола , а в Чехия има ?! И мога да изпиша поне 100 стр. с такива неща !

Именно.

Това че слагате минуси говори лошо за вас ! Толкова години да си мислите , че ядете какво се яде другаде в Европа :D

Не става въпрос само за храни - не знам какви са предпочитанията ти - да слагаш по 100 грама прах за пране, вместо 20, защото в нашия има значително по-малко количество активна съставка, ама цената - същата :) Пък на мен много ми харесва лайм колата, която продават в Румъния, ама тук не се харесва и не я продават, не че някога са я продавали хората да я кусат поне.... дрънкаш глупости.

Тогава аз как пих лайм кола преди месец на морето - Царево ! Зелена кола кога ?!

Забранете, разрешете, дайте, направете, дарете, изчистете...а ти булка, кога ще направиш нещо?

да забранят двойния стандарт и в данъците. да въведат 1000Е месечно необлагаеми както в повечето страни от ЕС

То ще фалира държавата бе, колко са тези които взимат над 2К месечено и колко от тях ще има падна до 2000 нето.

първо трабва да забраним двойното гражданство у нас. И да приложим законя в целата му пълнота.

олигарсите те държат в бедност и слугата им Манолова , всички вкупом от ДС , Моника не ме трии

Ха! Сетила се Мара...! И сега като четат тая статия шефове на фирми се подсмиват...под мустак. Къде бре Майче,ще си пласират скапания Сникърс с пластмаса вътре, ако не сме ние? Е,вярно на половин цена,ама нали не е на боклука! Ако покупателната ни способност беше като на германеца-дали щяхме да им купуваме боклуците?! Ама не е! И никога няма да стане! Останалото е "мижи да те лажем!". Изкуствено ни държат долу, на палубите трета класа! Европа на две скорости отдавна има, и никой няма за цел да го промени! Математическа истина!

Алоо,дежурния протестър? Що така тия минуси? Нещо не трябваше да казвам ли? Дай нещо по-аргументирано!

Аз още не проумявам как е възможно това?! Повече от унизително е!

Браво Мая! Направо не вярвам колко положителни неща правиш като те знам от къде идваш. Ако поне малко успееш да промениш нещо по отношение поне на детските храни спирам да те плюя. Вече имаш един почти плюс за мутрите с бързите процедури.

ние от комунизма сме свикнали с по- лошо качество, нали, и те сега не искат много брутален преход към западното качество, а ни правят нещо като преходен период като за евро зоната, чакалня демек

Двойният стандарт е основа на политиките на Западна Европа във всяко отношение, затова сега им се връща със хиляди млади рязани орки, които са плъзнали там, и това е само началото ! Всичко се връща !

Абе май не им е чиста работата с тия бюлетини щом я подкрепиха за Омбудсман. Купиха си мълчание. Иначе цялата власт е в тях(ГЕРБ имам предвид), ако са невинни не биха я подкрепили при скандала който им сътвори.

я прочети пак експертизите! лаладжийка!

Само ти ли не разбра, че бюлетините си бяха реални? Браво на Мая!

предполагам, че не е проблем, но ще вдигне цените на тези така полезни продукти:)))))))) Рано сутринта в магазин на ЛИДЛ слушам девойче, което разпалено към 7.10 сутринта обяснява на някого по телефона как западноевропейските брускети Марети били по-наситено с подправки от нашите. На мен пък без много подправки ми харесват повече. На който му харесва - купува, на който не - не купува.

Абе как може такъв народ не знам, другия вариант е да си платен... Проблема е в двойния стандарт, че може да ти харесва с по-малко подправки, но нямаш избор и с повече подправки(като на запад). На някой може да му харесва шоколада "линдт4 с повече палмово масло, но няма вариант като в швейцария без него. На друг може да му харесва Кока колата с глюкозо-фруктозен сироп, но нямаш избор като на запад само със захар.

не съм платен, обективен съм

Абе българино. Нали с умиление си спомняте тато и искате да живеете без банани и маслини. А кока колата под рафта в 200г шишенце, защото е вредна. Ами не купувай.

За сведение, Разбирачев, този шоколад не е швейцарски, а немски и като видя палмово масло - избягвам го одма, няма повече, няма по-малко.

Ами, вече са забравили, глупаците..Колко му е да ги лъжеш такива? Едно кебапче на Бузлуджа и ...Всичките им бандити им се виждат чисто нови

А дано, ама надали. Вчера дадох на котката парче сирене, а тя само го помириса и изобщо не хапна от него.

българско е било

Ами като я храниш с хапчета... Моята едва дочаква да и хвърля филия хляб.

Никога не съм и давал хапчета. Не я пускам вкъщи, а живее на двора и ходи да си търси храната сама. Аз й хвърлям по нещо от време на време, но не много, защото се страхувам, че ще стане дебела и мързелива и ще се появят мишки. А сиренето го е купувала жена ми и не знам какво е, но явно не е от мляко. Всъщност, то сега и млякото не е от мляко.

Благодаря на г-жа Манолова ! Поздравления! Де да имаше повече политици като нея и като г-н Валери Симеонов, за които делата говорят повече от думите!

Най-обидното е че откриха разлика и в някой детски храни...затова някой трябва да гори в ада...па да пробва да си отнесе парите от продажби в гроба...всичко е стабилно тука в територията...

Хора осъзнайте се, купувате сладки храни и напитки с огромно количество захар. - 25% до 50%. Та цената на захарта е 1 лв./кг. а не 20лв./кг както вие я плащате заради опаковката с картинка.

Ти виждал ли си как изглежда 50% захар във вода? По-скоро са 5% (не че и това не е неприлично много) ако изобщо е захар, а не глукозо-фруктозен сирпоп.

То и ти си обида за българските граждани, поради което те изхвърлят от колите си..

майче,ако се премахнат посредниците от бившите ти работодатели от бсп-герб няма да е така,купува се ефтиното и ни се дава скъпо като евро помия,защо не се зафанеш да се възроди бг производството на храни,или там е тема табу и за теб