Стив Джобс подаде оставка от Apple

Стив Джобс подаде оставка като главен изпълнителен директор на "Епъл" - технологичният гигант, който той основа някога в гараж заедно с двама съдружници, предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Стив Джобс подаде оставка от Apple | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината за Епъл и "Императара" 1 част: Епъл от от една уважавана, но не толкова разпространена фирма СЕ ПРЕВЪРНАХА В ОБРАТНОТО! Комплексарщината МУ, на "Императора"(ст.джобс) получена навремето от подигравките, пошляпванията и щипкания по бузките от ГОЛЕМИТЕ на другите фирми, НАПОСЛЕДЪК СЕ ИЗРОДИ в маниакално, болестно поведение! "Императора" към края на кариерата си, забрави всичко и за да се докаже на пазара(и на "батковците" в бранша) ХВЪРЛИ ВСИЧКИ РЕСУРИ и захвърли всякакъв морал и скрупули, създавайки НАЙГНУСНАТА, МОЖЕ БИ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО "маркетингова стратегия". Влючващо плащания на медии, на "експерти", плащане за разпространения на ОТКРОВЕНИ ЛЪЖИ за конкуренцията си, подкупване на мобилни оператори и дистрибутори да крият продуктите на конкуренцията си и да правят СПЕЦИАЛНИ ЩАНДОВЕ за двете САКАТИ на функции НЕДОНОСЧЕТА АйФарт и 3.5 инчовия(каменната ера) АйФон4 !Успявайки да качи на шейната много заблуден народ и гъзарията, вдигна цените на Акциите си до БАЛОННО ПРЪСВАНЕ!.....продължава

Ние, бабите, много обичаме да пазаруваме в Силиконовата долина! Продават ееееййй такива ябълки - по 500 кубика едната! Има и едни дефектни - нахапани! Купуват ги разни с очилца - да не са ти в градинка!

Първият компютър , който пипнах през живота си , беше Apple.Разбира се , не за да работя , а за да играя :) В последствие разбрах, че българските "Правец" 8 са разработени на базата на епъл.Жалко за човека, който успя да убеди света ,че персоналните компютри имат място във всяко домакинство, понеже когато е основал компанията, всички са го питали " а за какво им е компютър на хората в къщи?" .По онова време компютрите са били грамадни като къщи, и производителни като калкулатори :) , и са ги ползвали само за военни цели и финансови анализи, и не са си мислели ,че някога ще се превърнат в домашен мултимедиен център - това , което Apple направи възможно с иновациите си..... Факт е, че "двигателя" на епъл е Стив Джобс - само погледнете какво се случи за годините ,през които той отново беше ръководител на корпорацията.

Царя на технологиите! Първият масов компютър май беше на Apple. Като купиха един такъв в мойта работа през 83-84 година в България, много му се радвахме, беше само един. После започнаха да произвеждат българските Правци по негово подобие, но с ниско качество. Стов Джобс може да не е болен, просто се оттегля от цялата административна работа като CEO. Идеи сигурно пак ще дава, още е във Applе. Нека да видим младите дали ще го заместят достойно.

Първият масов компютър беше на IBM и тези в Правец бяха по негово подобие.

Правец 8 е по подобие на Епъл, Правец 16- на IBM PC

олеле ще припадна. Много тъжна новина, почти като да Фанат Кадафи .

Уникална личност, уникална компания. Работя на APPLE с тяхната ОС и мога само да им благодаря, че създадоха нещо толкова фино, красиво и функционално /и благодаря на шефа, че ми го купи/. Бил Гейтс може само да им диша праха с шибания си уиндоус.

ако не знаеш "великата" MacOS X е нищо повече от FreeBSD + Aqua графичния интерфейс на Apple. съответно FreeBSD е операционна система наследник BSD UNIX, който започва да се разработва края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, т.е. няма нищо ново под слънцето има само неинформирани хора - това е и основния начин за се правят пари с IT технологии, т.е. незнанието на хората. няма нищо велико в MacOS X - великото постижение се казва UNIX и това, което казваш само потвърждава колко мъдри са били думите на бащата на UNIX Кенет Томпсън - "който не познава UNIX рискува да го преоткрие" и така вече повече от 40 години UNIX бива преоткриван...

Уиндоус има много трески за дялане, но има възможности до които другите ОС в момента не могат и да се доближат. Просто няма по-комплексна ОС и това е главното и предимство.

каква долинаааа?????

"Силициевата долина (на английски: Silicon Valley, от silicon - силиций, нерядко погрешно превеждана като Силиконовата долина) е регион в Района на Санфранциския залив в Северна Калифорния, САЩ, свързан с много от известните компании, произвеждащи компютри, софтуер, електроника, и въобще използващи високи технологии." - Wikipedia

Ей, браво на Дир-а - най-накрая се научиха че е "Силициевата долина" а не силиконова :)

Абе няма какво да говорим-великата страна има велики мъже,великани на мисълта и действията!Ако не беше така ,отдавна щяха да са назад като една Русия-11-12 -та икономика в света!Бог да благослови Америка и нейните велики хора!Тя е гаранция за живото и жалкото мъкане на нещастните българи!Хора като Джобс се раждат веднъж на 1000год.

Нищо не разбрах

Що не си хванал още гората да ходиш при "ВЕЛИКИТЕ"... ,а се мотаеш още в 'нещастна ' според теб България ???

вярно е каквото казваш но не забравяй че е от сирйски произход от баща роден в сирия

and COO - Chief Operating Officer

Жалко за Джобс беше невероятен новатор,Тим Коок е малко известен на потребителите,встъпвайки в длъжност CEO на Apple автоматично става най-влиятелния гей в света :-)

Ме съм фен на Ейпъл, но жалко за Стив. Определено - лидер с визия.

Този е гениален, жалко, че се оттегля, хубавото е че остава в анимацията при Дисни. Познавам лично Вожниак, това са пичовете на 21 век. Да не споменавам, че работих 4-5 години на истински комп. Ci2 на епъл, просто разкош.

Май това е новата Ябълка на раздора...

Chief Executive Officer = CEO

Първият ми персонален компютър беше Apple ][. Саморъчно сглобен и направен. Гениална работа. Първия истински компютър ориентиран за всеки човек. Края на компютрите като нещо изключително и голямо. И всичко, което направи Епъл беше гениално. Наистина жалко че само на 55 години трябва да се оттегли и то по здравословен проблем. Дано лекарите намерят начин да го излекуват и се върне пак в компютърния бизнес.

Някога той и колегите му бяха идеалити. Сега правят продаваеми боклуци за много, много пари. Сигурно си дава сметка за това.

100 % съгласен. Това е и моето мнение и го уважавам заради миналото му, но не и за настоящето...

Абе някой ще ми каже ли какво означава СЕО? Някаква нова форма на началник ли?

CEO означава Chief Executive Officer или на Български Главен Изпълнителен Директор, може и google да ползваш за такива въпроси :)

а, какво е google? :)))) :))))

Още едно потвърждение, че човек и добре да живее, накрая може ... да се разболее от някоя ужасна болест и едва тогава да осъзнае, че парите и славата са нищо... А може и въпреки това да не го осъзнае... Господ да помага на Стив!

Как точно НАПУСКА Apple, когато остава като председател на борда на директорите? Оттегля се от поста CEO, НЕ напуска компанията. Аман от специалисти.

В същото време той планира да запази своето място в съвета на директорите на "Уолт Дисни", съобщи източник, близък до компанията.

Не напуска и Apple. Вече е избран за председател на борда. Куук е назначен за нов CEO като решенията влизат в сила веднага. В сайта на Apple си е написано черно на бяло.

Напуска директорския пост. Как да не означава? Това, че се навърта из сградата ще помага ли?

С колко м-р Джобс е напуснал в свойте джобс.Май му стига толкова и даже е забравил за гаража. Сега да се отдаде на лечение. Ние да му мислим.

пак ли?

Ей, този Бойко Борисов причинява проблеми дори зад океана.

Достойна за уважение личност!