Стефан Янев и Франс Тимерманс обсъдиха лично Зелената сделка и Плана за възстановяване

Премиерът поиска бързи процедури, зам.-председателят на ЕК се ангажира да се съобрази със специфичните обстоятелства в България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Омръзна ми да споря!За съжаление все още има хора(изключвам зелените ентусиасти) които вярват, че с перки и панели ще поддържаме баланса на системата. Как ще стане това. В най голямата група за фотоволтаици неможаха да ми го обяснят в детайли а по принцип как щяло да е и ме обявиха за трол. Е аз питам и тук вярващите... Много ви моля обяснете ни подробно и разбираемо и не по принцип, как ще функционира електроенергийната система като останат само АЕЦ, ВЕЦ и вятърни мелници и панели?

Край морето, примерно, могат да бъдат изградени много фотоволтаични ЕЦ, като вместо химически акумулатори се използват гравитачни акумулатори на енергия, на принципа на ПАВЕЦ. Разликата е, че ще има отделен бок фотоволтаици, чиято задача ще е да акумулират гравитачна енергия чрез изпомпване на вода на по-горно ниво, а през ноща - обратно ще се връща и ще отдава акумулираната енергия чрез хидрогенератори. Екологично чисто и надеждно. Отделна секция ФВ ще си работи през деня. Загубите пи преобразуване не са големи.

не знам защо и викат Зелената сделка???? това си е Кафявата сделка и то не защото въглищата са кафяви а защото е ЛАЙНЯНА затворете си АЕЦ а спрете си ТЕЦа и се наредете на опашката за ПОМОЩИ За съжаление народа излъчва единсвено БОКЛУЦИ за преговарящи…. СРАМ

_stankow

Много са престъпленията на запада пред България: Затвориха и нарязаха 4 реактора в Козлодуй. По чист ли стана въздухът, по-богати ли станахме ? Затвориха и нарязаха Кремиковци. По-чист ли стана въздухът, по-богата ли стана страната ? Спряха строежа на Белене. По-добре ли живеем, по-независимо ? Нацвъкаха перки и панели. Намаля ли цената на тока ? Забраниха ни да строим газопровода Южен поток. Немците си направиха Северен поток. По-малко въглеводороди ли влизат в Европа ? А ние, какво спечелихме ? Нарязаха ракетите. Повиши ли се сигурността ни ? Забраниха добива на уран, запечатаха с бетон мините. Намаля ли природният радиационнен фон, някой изобщо да е забелязал ? Забраниха ни нефтопровода Бургас-Александруполос. Спечелихме ли ? Турците започнаха да си строят техен обход на Босфора. Забраниха ни да търгуваме с Русия. И веднага се настаниха западните фирми на нашите пазари - вино, тютюн, лекарства, козметика, електротехника, консерви. Ние, какво спечелихме ? По-голяма "независимост" ? Много са престъпленията на зелените талибани и техните подгласници. Нито ще забравим, нито ще простим !

Тимерманс не е тук, за да дава, а да взима.

МК "Кремиковци" е едно от най-големите престъпления на комунистическия режим! Въобще не трябваше да го има! Можеш да се насладиш на гледката на Софийското поле. Следващото голямо престъпление е ЗТМ "Радомир", който така и не успя да заработи по предназначение. Иди и виж какво има там сега, в Радомирското поле. За прословутите ОТР СС-20, които наразяхме, просто нямам думи. Тези ракети, първото, което е, бяха при нас само на съхранение. Ние не можехме да ги използваме без височайшо руско дозволение и второто, което не знаеш, може би, това е, че ние не можехме да ги изстрелваме, тъй като "братушката" беше в състояние по време на полет да сменя координатите на целта(мишената). Това знаеше ли го? А третото което е, това е, че те бяха с твърдо гориво и зарядите за гориво имат технологичен срок на съхранение, който беше изтекъл. Нямаше кой да ни даде твърдо гориво за тях. И с другите ти "открития" си същата манджа, но не ми се занимава с тролските ти напъни.

ЕС поиска да си затворим първите 4 блока на Козлодуй, както и да отхвърлим Южния поток ! А сега искат да си затворим и Мариците ! И защо това ?

специфичните обстоятелства в България са: кюмюр, горене на гуми , боклуци и събранате от цяла западна европа автоморг така наречени автомобили от амнайста ръка.. ббаахаха смешни палячовци

Защо не са повикали Мунчо за преводач, от хасковски български на Боратски английски?

Борисов, за да предежда на селски

защо не са повикали Буци за преводач! Huh.

Чист въздух за дишане за децата ни и за нас ще има, когато осъзнаем, че лично ние с начина си на битуване трябва да спрем да го мърсим. Затова винаги когато може, оставяйте колите и се качвайте на градския транспорт. Или пеша - здравословно е и се опознава родния град. За въглищата няма бъдеще. За въздух, топлина и светлина ще ни помогнат горите, земята, вятърът и слънцето. Друг път към по-добро бъдеще за сега няма.

За колите съм съгласен. Ама я си спри парното и чакай горите, земята, вятъра и слънцето да те стоплят! Стига празнословие, трябва реално мислене и действия!

Само вятърната енергия вече е 14 % от енергията в Европа. В момента вятърната и слънчевата енергия са сред най -евтините форми. Цялото енергийно снабдяване се променя. Слънчевата енергия вече играе съществена роля в енергийната система, от малки домакински системи до мащабни проекти. Тя е един от най -евтините начини за производство на енергия днес. Като източник на енергия е и биомасата . Какво е биомаса? Биомаса е предимно остатъчна горска дървесина от горското стопанство, странични продукти от дървопреработвателната промишленост, като стърготини и необработени дървесни остатъци. Горите, земята, вятърът и слънцето могат да ни стоплят.

А като падне снего, ти ли ще ходиш да отриваш слънчевите панели, колко слънце има през зимата? А като замръзнат перките? "Какво е биомаса? Биомаса е предимно остатъчна горска дървесина от горското стопанство, странични продукти от дървопреработвателната промишленост, като стърготини и необработени дървесни остатъци." Е, био масата като гори няма ли вълероден двуокис?

Слънцето грее и през зимата. Слънцето грее и когато е мрачно. За да се използва възможно най-добре слънчевата енергия, тя се акумулира и се освобождава отново когато е необходимо. Същото е и с енергията от вятъра. Не говори за неща, които не знаеш, а се довери на професионалисти. Лека вечер и бъди здрав.

Да, но нашенецът е мазохист. Българинът обича да страда. Ще го разбереш от броя на минусите.

Ще ни стопли вятърът и особено мъглата... ако врътнеме една паневритмия на Джомолунгма отгоре. Даже Беинса Дуно се е топлел на кюмбе със специални цепеници от бяла акция, които са му носили такива като вас верни ученички.

“ Брюксел е готов да подкрепи България за АЕЦ „Белене” Това заяви зам.-шефът на Еврокомисията Франс Тимерманс, който е на посещение у нас.” Защо тупана и ДъБъилите спряха Белене, за което сега всички плащаме?

Очевидно на управниците не им пука за народа. Глад и мизерия за сметка на чист въздух .

Напротив, точно това му е казал..." блабла, много искаме, ама няма да стане" Между впрочем скоро доста държави ще го кажат в прав текст и ще оставят фдЛ и този хубостник да си приказват сами

Дано да стане така, че ще ни затрият съвсем.

Май мунчовците на снимката под "зелен преход" разбират преход към миризмата на зелени чорапи...

Тъпите гейове от Брюксел не виждат ли че цял свят се задъхва от шибаният вирус. Толкова ли е зор за зелена енергия точно сега. Нека се оправи ситуацията, да заработи машината и после полека да се върви към тази енергия. Но явно горе те са ОК с дебели заплати, командировки, вечери и за народа не им пука. Вън от тази чума ненаситна ЕС.

зелена какво? Този като го гледам само знам какъв е и какво цели..както и от къде идва :)

България в момента има най-лошото правителство от Жан Виденово време насам... Дано корупцията, некадърността и безвремието на мутрата Радев и хунтата никога повече да не се повтарят!

Тоя няма ли си друга работа? Седнал да си губи времето с правителство, което си заминава след 1 месец.

Kakва зелена сделка, какви пет лева? Тази сутрин Мунчо Тъпото се изходи, че в България ще си пазим замърсения от въглища въздух и ще хващаме рак поне още 20 години...

Ти имаш ли на представа какво ядеш точно, и какви химии има в храните? Въздухът в България е точно толкова чист, колкото и навсякъде в Европа, където съм бил / съм. Как пък на всичките изведнъж ви стана мръсен въздухът бе...

Другарю Радев, ти хубаво уреди децата си на държавна служба. Използвай сега момента за да си уредиш и внуците

Янев

То грешката си е вярна

..този човек не можа един кораб да разтовари, седнал да решава съдбата на енергетиката на България! Това е опасно, бе!