Ставри Калинов: Живота ми откраднаха

Крадците са изнесли стотици статуетки от ателието на скулптура

Обратно в новината

Коментари - Ставри Калинов: Живота ми откраднаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Dobro niama da vidiat gadovete ! Jalko za tvoreca - mnogo trud i mnogo zagubi..dano ima zastrahovka ili pone kameri da hvanat izvarshitelite i politicians VEDNAJ da si svarshi rabotata.

Раздадох желязото в столипиново , за евроизборите

Когда ли тези гнусни плъхове ще изчезне така, както са изчезнали от Воеводино. Веднъж и завинаги да ни оставят на мира и спокойствие.

а пък аз се изплаших да не са откраднали петоъгълния шесто--йник

Да бяха хлебарки, плъхове, скакалци - има отрови за тях, а за циганите има Халзински комитет. Нямало къде да живеят - ами дайте им държавна земя пък им построете и жилище и тогава ще видите какво ще стане - мисля че такъв цигански блок построиха навремето май в Ямбол така го опоскаха, че се налижи да го съборят. Показаха един саниран блок - красота, а около него бунище - просто не са хора а напаст. Знам, че ще ме изтрият, но ако можеха да изтрият и циганите - но неможе.

що правиш още в България. С твоето изкуство ще станеш милионер на Запад, поне ще те ценят адекватно.

ако се закрият пунктовете за метал. Да се събира само хартия - поне ще запазим дърветата.

с България. Циганите ще ни довършат. Те не са хора, не са човеци, знам, че ше ме изтрият но така е.

Отколе у БГ-то важен е матриала. Най-вече с какъвто работим (творим). Метала черен и цветен, сплавите, благородните метали са опасни. Камъка също-за паметници в Малашевци се рециклира. Керамиката и стъклото по-биват, но и те се утилизират. Евтиничко е с глина да работиш, ама нетрайно-няма близките да дочакат нещо от теб. То на калта и лай-на-тааа да не се разчита-тия де са те обрали ракия "дестилират" от второто. РЕШЕНИЕТО: Изкуството трябва да е виртуално-най-лесно се краде, но остава бройка и за теб. В следващ материал ще ти докажа, че виртуалната любов пък, игнорира изневярата и е по-евтина! Славчо, повода е тъжен, да не вземеш да бъзикаш Ставрито!

Говедо от изкуство разбира ли? То разбира само от скрап!

Да питаме ли от кой етнос са крадците?

СЪЖАЛЯВАМ ВИ! НО ВСЕ ПАК ТОВА Е БЪЛГАРИЯ? КОМЕНТАРЪТ МИ Е НЕНУЖЕН, МИСЛЯ, ЧЕ ВСЕКИ ВИЖДА КАКВО СЕ СЛУЧВА ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН... ЖАЛКО, ДЪРЖАВАТА НИ Е НА АВТОПИЛОТ...

На семейството нищо не е дал от 25 години???? Сериозно??? Изключително нагло е така да афишира, че е оставил семейството на произвола. И има платна и статуетки за стотици хиляди левове и не е сложил един мизерен СОТ за 40 лева на месец? Аз толкова плащам на село - не знам колко струва там, примерно е??? И дори едни решетки не е сложил? Сериозно?? Иначе, като човек, който са го обирали, съчувствам му - дано ги хванат и дано му върнат нещата. Не мисля, че са хора, които ценят изкуството, по-скоро са скрападжии.

Жадните за култура хора, вече прибягват към отчаяни стъпки.

:D :D

Горкия човечец. Малко е шашав и май не му е до странни етимологии този път :) Но истински му съчувствам. Дано се намерят поне част от нещата. ..

Това е защото станахме много либерални, много добри...Решихме че, маргиналите могат да се превъзпитат, да станат хора..И сега нормалните ядат големия и дебел...салам....Както виждате никъде не говоря за цигани или папуаци....

помислете: пунктове за скрап за цветни материали има и то без надлежен контрол На кого служи? На "лошия матреал", "на дебилите" т.е. на мафията, т.е. на БСП.ГЕРБ която си има държавата Ами, Простичък въпрос: ЗАЩО няма пунктове за изкупуване на буркани, например, т.е. нормалното ни народонаселение прави и живее с буркани ... ЗАЩО? Питам и отговор не искам!? Просто за размисъл, дори на тези дето не са тука, а само се е..ът, ама ай .... НАРОДЕ ????

Що питаш тогава??? При нас затвориха пункта за скрап заради изкупуване на крадени метални неща. След като го закриха, спря да се краде. Така че контрол има, ама с лаене по форумите не става... или си от ония с опорните точки... на такъв ми се чиниш

Не знам с какъв акъл има ателие в кв. Кремиковци, там е гето и "жилезото" не се задържа много по къщите.

има там собственост за стотици хиляди левове, а няма охранителна система. Да се беше вързал към СОТ, да си беше направил застраховка на имуществото, то така се прави.

Ами, така си е. То чист късмет си е в това хале неохранвано, че чак сега са влязли крадци. Ама, нали на този пари за охрана му се свидят

Абе комуне такова, ти като крадеше никой нищо не ти каза, нали? Сега ревеш като заклан... Ами да знаеш, всичко се връща!

И аз казвам същото.Това тук не е живот. Вижте ,в събота пътувах и в отсечката между с.Новоселци и с.Дебелт бях потресена от дейсвията на Пътното.Вместо да изрежат клоните надвиснали над пътя те бяха ги ДРАЛИ. В Бургаско е навсякъде така.Грозна гледка.Как да живее човек тука?Навсякъде само негативи.Отвратителна държава.Държава на МУТРИТЕ КОМУНИСТИ.ИЗВРАТЕНИ КРАДЦИ съсипаха всичко.Никога и нищо не може да се поправи вече тука.

Ами напусни.

Наистина е много неприятна случката, но когато ателието ти е в квартал като Кремиковци трябвало е да вземеш все пак някакви мерки - СОТ, застраховка на имуществото, по-малко ценни вещи да се държат там и т.н. Все пак сме в България...

Ставри Калинов: „Живота ми откраднаха“ Това го казва почти всеки български гражданин през последните 30 години.

Лентичките и канапите за главицата му не са пострадали, вероятно.Много обичам такива същества ,които чакат забравата да покрие глупостите им преди години.Кармата не забравя.

Свиквай бате, това е демокрацията, за която вие хората на изкуството се търкаляхте по Цариградско.

PEYTSCH

Многогодишен труд, прескъпи скулптури...Естествено всичко е застраховано, нали ? И човека си е плащал осигуровките ?

Застраховано имушество, застрагователните компании плашат едва около....5%!!! Конкретно за случая застрахователя веднага ще обвини художника, че не е сложил СОТ или някакви други предохранителни съоръжения!

Функционал

Договорите се четат преди подпис, не след събитие.

Вероятно са някой от мургавелковците, дето ни забраняват даже етноса да произнасяме. Или няма да ги хванат или ако ги хванат, ще минат с 3 месеца условно, защото за тях закони няма. В същото време като гледам последните подобни случай, включително и с картините, все пак се питам: Защо хора, които държат в ателиета машини и продукция /творби от всякакво естество/ за стотици хиляди, все пак не си сложат поне един СОТ за 20 лв. месечно. Ясно е че държавата няма да ги опази. Поне някакви мерки те самите да вземат, че да се опазят от тази напаст орките.

Защото са душевни клошари и само трупат, а не дават.

Кражбите са ежедневие!Жалко за твореца,но се дава гласност защото е известен!Знае се ,че трябва да се претърсят факултето и пунктовете за скрап

И всичко това без охрана?! СОТ?! Странно.

Ето това се казва недооценен творец. Взели му печката, а картините му ги оставили. Срам за автора.

Затова напуснах България! Нямам как да събираш пари, да твориш и накрая някой недоклатен парцал да ти открадне живота! Никога няма да се върна там където безаконието и кражбите са за добро утро, а разрушителната им сила пренебрегната!

все повече хора, дето закъсняха се питат какво правят още в България, тук става непоносимо със всеки изминал ден!

Ти хубаво си напуснал ама не разбирам защо се мъчиш и нервиш като четеш български сайтове... Чети местни новини там където си и въобще интегрирай се в новото си общество без кражби и проблеми.

Колкото повече чета местните новини, толкова повече се убеждавам, че техните проблеми нямат нищо общо с нашите. Може да се каже, че те нямат проблеми. Затова не ги и чета толкова често. Чета тук защото ми е болно и защото пазя искра надежда.

Спокойно си напускай, няма нужда от теб и от другите ренегати.

Два и половина милиона ренегати... Не са ли множко? България само от ренегати ли се състои? Или се пишеш творец на бъдещето на България? Ако е така, жалко за теб, защото сътворяваш блато, в което българите се давят.

Сещам се за поне 3 начина да се стигхне до крадците и ако в МВР не неглижират този случай, ще ги хванат за отрицателно време. Въпросът е дали вече не е късно и статуите дали не са нарязани и предадени за скрап.

Строги регулации на пунктовете! Кражбите се "стимулират" оттам!

"Стимулирали" ги били!? Това е с нищожна стойност като скрап, бъркаш се с картините на Майстора, за които прекупвачите пращаха крадците.

живееш в най-циганския квартал, какво очакваш.

И интернета трябва да забранят, щото има детско порно.

Защото не са разбрали дебилния ти хумор.Иначе аналогията е добра тия които качват детско порно и тия дето купуват кабели и статуетки са за затвора.

Трябва да се закрият пунктовете за изкупуване на метали, или да станат само към районните полицейски управления.