Археолози проучват отново българския Мачу Пикчу

Археологическа експедиция "Кози грамади 2010" на Националния исторически музей подновява проучването на светилище в землището на село Старосел.

Обратно в новината

Коментари - Археолози проучват отново българския Мачу Пикчу | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано е истинно всичко изнесено, иначе - със сигурност ще ни сложат под лупа за Фондовете за Исторически и Културни Паметници . Г-жа Бокова ли беше я, то можеш ли ги запомни тез `отличници` къде-кой-как ....

Ами тая смес обитаваща територия на сегашна Бг. каква е бре. Ааа от оная - от материяла. Е понеже сме такъв материал, трябва шлифовка и лак и за това ни требе траки /които са от елинска културна цивилизация - както и древните македонците/ и перси.

Май ще изляза прав, че сме наследници на южноамериканските индианци. Ами нали и ние ядем картофи;)

Не знаех, че на 1200 м. климатичните условия са тежки, особено пък през лятото. Да няма дупка в земята, от която да извира лед от Антарктида?

НА 1200м в Средна Гора няма тежки климатични условия по това време на годината :)

Това на мен ми звучи като много, много далече.

Само призив липсва - Иманяри от всички страни - обединявайте се и към Старосел. Дано сполучат и намерят още главозамайващи артефакти

Нали сме произлезли от околностите на Авганистан?! Що го кръщават "Мачу Пикчу" ,а не например "Тора Бора" ??? Хехехех

Стига с тия тракийци. Те не са наши т.е., ние не сме им наследници. Ще се разърдят гърците дето им крадем тяхното наследство. Та нали ние сме вече балкански перси. Докога ли?

Траките са включени в българското общество, така че ние се явяваме техни наследници. Сегашната българо-турско-албано-славянска смес, която обитава територията на държавата Гърция може да има претенции към т.нар. "гръцко наследство" но не виждам какво общо има с тракийското.

ако си беше чел уроците по история ,сега нямаше да задаваш такива глупави въпроси!

Това е бъдещето на туризма ни, стига да успеем да се възползваме от него. В Гърция до два изкопани камъка строят паркинг за 200 коли, тук още не можем да се организираме да ги разкопаем... сигурно защото като взимаш подкупи за строежи на ТЕЦ-ове ги взимаш веднага, а от археология се печели по-трудно...

Така както обектът е оставен без охрана, нищо чудно някоя мутра да си вдигне палат отгоре!

Поне има солидни основи :)))

...и аз си помислих същото, повлияна от информацията в един клюкарски вестник! Явно това е последният крясък на снобизма в България - фолк певица за съпруга и постройка в стил мутро- барок върху свещени земи!