Коментари - Станишев: Конституционните промени са невежествени, ще забранят и "Опълченците на Шипка" | Днес.dir.bg

Станишев: Конституционните промени са невежествени, ще забранят и "Опълченците на Шипка"

Целта им е да се заличи всичко от българската памет, свързано с Руско-турската освободителна война, заяви бившият премиер

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Конституционните промени са невежествени, ще забранят и "Опълченците на Шипка" | Днес.dir.bg

Коментари

кой го казва -родения в Съветския съюз, комунист от номенклатурата,, който без ден трудов стаж стана Премиер

Тоя мишок да се скрие , как само се целуваше с ДПС ? А мечтата на потурнаците е да се забрани 3 март и да заживеем в рахатлък с губителите ни ?

По време на 45 годишното управление на партията майка на Станишев Трети Март не беше никакъв празник. Даже не беше официален, а камо ли национален. Защо тогава настоящите социалисти, бивши комунисти не бяха такива патриоти? А освен това дипломната работа на Станишев не беше ли на тема " Ролята на униформата за повишаване на бойния дух на съветската армия"? Човек който разбира толкова много от съветската армия не е много уместно да дава акъл за Българските национални празници.

До 1977 даже е забранен, защото бил израз на "великобългарски шовинизъм"

Не вярвах че ще се случи, но сега съм напълно съгласен със Станишев

Съсела НЯМАше и 1ден трудов стаж когото стана Премиер БГ Интересно че Станищев стана Премиер ЕДНОВРЕМЕНО със ставането на генерал ЕМИР ДОГАН за шеф на Израелската МОСАД Генерал Доган също като Станищев е юдеохазарин и също е РОДЕН като Станишев в ХЕРСОН(хазарски център) Сещайте се от 3 пъти кой Управлява по Света

.....съсел , теб вече никой не те брои за слива ???????

Станишко отдавна трябваше да бъде в затвора задето опрости три милиарда долара дълг на Ирак, а не да дава акъл по медиите. Прокурорите се направиха на слепи за това какво е гушнал Станишко от тези три милиарда.

И даде "Камчия" на путлер тоз предател мръсен комунистически нелустриран!

По добре не се изказвай. Тамън се отървахме от теб, ти реши да се връщаш. Не те искаме. Видяхме ти умственият багаж.

_stankow

Това с 3-ти март е същият номер, както с "продажбата на реакторите на Украйна". Притрябвали са и. Но всички се съсредоточиха на маловажния въпрос и главният - за оръжието - мина, почти без съпротива. Същото е сега. Трябва да се видят другите "промени" в конституцията, там какво правят, какви права ни отнемат и какво предават в интерес на чужди страни и корпорации. Че няма да се учудя и ако в интерес на отделни личности, способни са вече и на такова.

я марш в россия, то и баща ти трябва да го екстрадираме там...

Еха ... и серГея се появи, бяхме го позабравили, или ... поне той така си мисли. Но нищо не сме забравили, помним всичките му "добрини"!

Жалко, че вече няма такива личности, политици като Станишев, дано се замисли за кариера в България...

Направо трябва и БСП да забранят и доста проблеми ще се решат.

Соросоида Станишев,възхитения от Майдана,вдъхновенияот Истанбулската конвенция ,каза нещо свястно,...сигурно е случайно?

СтаниШеф никога не ми е харесвал, но сега е рядко прав и точен. Сега изглежда направо като китка пред мутрошарлатаните. Поздравления за което. За НЕВЕЖИ шарлатани: 1) Бюджет: в Шенхен си казват – тия добичета искат да ни преметнат с фалшив 3% дефицит и да влязат по Втория начин. По Първия начин никога не могат да влязат. Забележка: Първия начин означава доходите така да се вдигнат, че Шенген сами да ни поканят. 2) 24-март ”национален празник” - този номер на психопата Киру означава от ”посолството” да кажат ”тия добичета мразят Русия, следователно са наши добичета” Това е мизерната истина за мутрошарлатаните ПП-ДБ.

Какво общо има шенген с бюджета? Не си прочел внимателно опорките на траверса мутропрофанова

е Шенген, това е и еврото, сладурче. Чешитите изобщо не мислят как да напълнят джобовете на българите за да спрат да мият чинии и носят пици на запад. Разбра ли нещо?

Викаш нема разлика, а патрЕоте? Карай си таксито и не мисли много, че не ти се отдава.

не разбираш и не отразяваш е, че шарлатанската пасмина въобще не мисли "на ползу роду", а мисли единствено "на ползу джобу". Дежа вю...

Тук неккъф си трие коментари за кеф

Абсолютно прав е Станишев!

Големият социалист понеже е голям фен на полската соц партия, да каже какво прави Полша по отношение на руските паметници

Не бе другарю...искаме да заличим русоробските и поклоннически празници..

тези промени са първите които не се диктуват директно от вън ... и търновската и тази след 9-ти са си преводи на оригинали пратени на една васална страна

oпълченците на шипка е добре набито в самосъзнанието на българина произведение много добре направено от неслучаен човек ... пропаганда с качество многократно по добро от това което се сервира днес. но ако искате да сте свободни като народ не може да възхвалявате момент в който зле въоръжени българи са използвани като примамка .. никъкъв смисъл не прави да сложиш най зле въоръжената част и да ги оставиш и да чакаш да се разбягат преди да пристигнеш с гръм

Наистина трябва да се осъзнае. И разберем че днешна Русия всъщност е грозна реплика на СССР. Чиято Червена армия окупира България през 1944. А днешните руско съветски мекерета защитавам срамния паметник на Съветската армия окупаторка. То всъщност когато СССР окупира България още няма съветска армия. Има РККА, която накратко всички наричат Червена армия. Тъй че съветката армия няма как да освободи България от когото и да било. Но затова трябва да се прочете историята. Апропо, Червената армия и НКВД са избили огромна част от наследниците на офицерите,освободили България.

На 3 март се веят руски знамена. Колко е прост българина. Днешна Русия няма нищо общо с Русия по онова време. Във войната са участвали и много румънци, финландци и най вече украинци. Защо няма тяхно знамена. Защото с този празник Русия ни държи за топките. 24. Май е чисто български празник и той е по подходящ за национален. Русофилите реват защото там няма как да веят фашисткия червен байрак на Русия.

"Най-вече украинци..." - Ти ли брои? И по онова време имало ли е изобщо украинци?

са участвали във войната като част от руската армия. Войната се води от Руската империя и в нейната армия са призовавали войници от всички територри, които е обхващала. И разбира се, руският император не е започнал тази война с цел да освобождава България, защото това една от многото руско-турски войни. Всички войни се водят по политически, а не по нравствени причини. Приказките за справедливост, за "освобождаване на братята славяни" са само тогавашната форма на ПР, за да я "продадат" на населениието си. Това е така и при всички следващи войни, които някоя държава започва по целия свят. За нас е важно, че Санстефанският договор приема, че се възстановява държавата България и то на цялата територия на Българската патриаршия, коята е по-голяма дори от съвременна България. Жалкото е, че впоследствие в Берлинския договор това е загубено.

Е голям глупендер.

Не е светски празник. Помогнал е на българите да оцелеят в много критични моменти. Този празник е УНИКАЛЕН- няма друга държава в света която да чества азбуката и писмеността си. Всяка друга дата е по- подходяща за национален празник. Това е опит за обезличаване на нашата цивилизация.

Още 15-20 г. България нямаше да я има. Реформите на Митхад паша в Дунавския вилает са показателни за тези които могат да четат. А населението в източната част е 50 на 50. Това не ви ли ясно бе дърдорковци. Прав е Станишев за Опълченците, Защото без 3-ти март нямаше да има "На Вашата сила Царят повери прохода, войната и себе дори!" Осъзнайте се.

Българските ученици изкарват двойки на матурите защото изучават съветска и руска литература когато им се зададе въпрос за България те не знаят нищо това е тайната Станишев

Явно не си наясно с учебната програма по литература в съвременното училище. Но да, изучаваха се произведения на руски и съветски писатели, но това беше преди 1989 година. А едновременно с руските и съветските писатели учениците изучаваха и западно-европейската и световната класика - Сервантес, Шекспир, Фокнър, Юго, Балзак, Гьоте, Шилер. И тогава нямаше толкова много двойки на матура.

Някой знае ли дали те имат достатъчно гласове да ги прокарат тези промени?

Конституцията може да се променя от обикновенно народно събрание в 2 случая. Събират 180 гласа на 2 гласувания през 2 месеца. Събират 160 гласа на 3 гласувания през 2 месеца - 4+ месеца. С оглед че ДПС иска стратегически да ни откъсне от руснаците и да не се презнува нещо срещу турците (то Турция е създадена една 1923г.), да имат над 160 гласа.

Новата сбирщина а не коалиция иска да промени конституцията и докато е на власт и има достатъчно гласове за това преди да се скарат и последват нови избори.

3 март е едно нищо .Един договор който прави малка част от България васал а 2/3 остават роби ? Това ли да е националният празник за страна била 2 пъти империя в 1300 годшната си история ? Ако питаш повечето българи кога бБългария става свободна страна те дори не знаят че е 1908 година заради този 3 март . Защо ?

3 март възтановява държавата след 5 века робство. Без него нямаше да има нито съединението. Нито обаявената независимост. Нито търновска конституция. Нищо от другите неща дето изтъквате. И на Гърция и Сърбия национален празник е освобождението от османско робство. И защо църковният празник 24 май? Който даже по църковен календар е по старо му на 11 май. Какво се е случило тогава в България? Нищо! И го предлагат от партии, където преди са искали да наложат латиницата и да се изхвърли кирилицата. Само че дори където е наложено в Сърбия, гледах на протести на плакатите им си пише на кирилица. Явно им е неудобна латиницата. И въпросът е мотива защо го правят. Искат да ни учат на тип северомакедонска история, само за да няма някакви заслуги Русия в миналото.

само че не става на 3-ти март. 3-ти март е просто дата за веене на руски байряци.

тупане, пиши опорна ода за 2-ри март, защото ако нямаше 2-ри март мямаше да има трети март

Ами то, като стана дума за 11 май, празника на Кирил и Методий, нека да напомня че прелиминарния мирен договор, демек примирието е подписано на 19 февруари. В предградието Сан Стефано. То, по дефиниция не е мирен договор, а споразумение за прекратяване на бойните действия. Истинският мирен договор е подписан на Берлинския конгрес. Тъй че.... всъщност на 3 ти март 1878 май не се е случило нищо.

Ами тя България още си прилича на турска дълбока провинция.....може ли да се сравни с която и да е Европейска държава...само села и махали..пълни с прости хора и цигани....Руснаците са си вкарали таралеж в гащите като са дошли тук.

Нито е имало турско робство, нито освободителна война. България е дйржавя на 32 години откакто има демокрация. Преди това е само комунистически гнус.

Щом оплетените в руските мрежи за влияние не ги харесват, значи предлаганите промени са добри.

Това не е партиен а национален празник.Трябва да се реши с референдум....Да вземат да вдигнат минималната заплата на 2000 лева и тогава да говорим за празници...и партита..

Шепата предатели дори да сменят 3-ти март, някой ден той пак ще се върне! И преди се е случвало. Които са за смяната на тоя празник като цяло са хора без морални ценности.

Я ни разкажи за твоите ценности, да биеш жени и да убиваш животни като един истЕнски петЕот, нале?

Войната, довела до освобождението на България, никъде в руските исторически документи не се описва като освободителна. Според лъжата разправяне от другарите, руският император едва ли не е започнал война за да освободи България. От друга страна, точно комунистите-болшевики, убиха и руският император и семейството му... Така че , ако сте благодарни на русия за освобождението, то трябва да мразите комунистите, съветския съюз и КГБ агента Путин.

Войната е освободителна за нас, не за Русия и това е записано дълбоко в съзнанието на българския народ.

Ще премахнат една историческа лъжа...

Важното е да не забранят: " не човек, а желязо, казал агентът фашист. Тихо мъртвият казал:"Не! Комунист."

Тва е художествена измислица. Действителността е била съвсем друга. Два шамара и ремсистите са се напикавали и издавали всичко. Ако не го нсправят за пари де.

Глупости!

3ти март - празник на Задунайска Губерния

Не, 3 март 1878 е денят Първи - на Санстефанска България.Верно, границите на Санстефанска България за жалост не съвпадат с реално по-широките екзархийски граници и така пак не всички български територии на Балканския полуостров са включени в Санстефанския договор, но това безспорно е началото. Сега сме още по-стеснени, защото враговете на Санстефанска България имат грижа за това, а ние ... ние много често нямаме добра и хладнокръвна преценка за нещата. Пример - подминаваме (с разбираема все пак досада) горното изказване на съветския человек Станишев - а пък става ясно, че на него му е важна не България, а Руско-турската война. Ах, "к'ъв ужас" щели сме били да я забравим?! Уверявам го, няма да забравим нито епопеята Шипка, нито Дядо Вазов, чието име неговото, станишевото, племе изчегърта навремето от Народния театър и чиито стихотворения за руското вероломство бидоха забранени през онези 45 години, овъртяни в руска агентура и културна руска развала, дето ни стигат и пре-стигат на българския народ. Няма тъкмо Сергей С. подлярски сега да подтиква българите да забравят важните темели на българското минало - Иван Вазов, опълченците на Шипка, 3 март 1918 - Добрич и победите на генерал Иван Колев.

Всички ние трябва много добре да се замислим, дали имаме повод да се гордеем, че сме българи. Защото, всички ние позволяваме на едни доказано, антибългарскси личности да ни управляват.. Да то е ясно, че нямаме моралното право да се наричаме потомци на Симеон, Самуил, Кубрат, Аспарух, или поне Ботев, но имаме ли право да обясняваме на децата си, че България съществува, защото някоя си държава и позволява.

Какъвто си ( по народност) - такъв си. Нито е повод за гордост, нито обратно. Ако не ти харесва - отиваш където ти харесва и се правиш на местен. Свят широк.

Нито Симеон, нито Аспарух, нито Кубрат, нито Ботев имат паметник в София или който и да е български град! Паметнци има само Великата Съвестка Армия Освободителка, защото тя ни е освободила!!

Като чета коментарите по-долу си спомням една ГЕНИАЛНА реплика на византииския император към хрониста му: ,,Велизарий, ИСТОРИЯТА не е ТОВА, КОЕТО Е БИЛО, а това,КОЕТО Е НАПИСАНО ,че е било. От филма ,,ХАН АСПАРУХ '' Е.

От посолството ни принудиха да си подарим реакторите, и бтр-ите, да спрем руски газ и нефт, да, купим американски реактори, газ и ядрено гориво, да платим 16 самолета, които никога няма да получим,и да променим начина, по които управляваме държавата си. Но сега искат да променим, заличим и забравим историята си. Точно ние, най старата държава в Европа. Да посолството е силно, но само на думи, защото то никога няма да разбере, какво значи свобода, родолюбие, род и родина. Дори и онази жена, която държи факлата на свободата, извисявайки се над Ню Йорк, им е подарена, за разлика от България, която с пролятите хиляди литри кръв е засужила свободата си. И колкото и да не ви се вързва с педераскитте ви евроатлантически ценности, нашата свободата е извоювана, но и подарена

Буквар, Петре, буквар и чак после писане.

Както са тръгнали нещата, така ще стане. И на шибаните жълто паветници, които си скъсват гъза от раболепничене към посолството, един бивш комунист трябва да им го каже. Не че те не са бивши де.

Това че Русия през 1877-78 г.води война с Османската империя за да завладее проливите и Цариград, но спира при Санстефано тъй като получява ултиматум от Англия и английската флота навлиза в Мраморно море за да защити Цариград не значи че датата 3 март когато е подписано споразумението за прекратяванена военните действия не е дата когато България е освободена от турско робство и османските войски са принудени от руските войски да напуснат територията на България и тя може да се счита за освободена.

Националният ни празник трябва да е 22 Септември, когато цар Фердинанд обявява независимостта на България. СанСтефанския мир от 3ти март е тъжна дата за нас, защото осакатява България. А 24 май е празник на нуквите и на децата. Да не си присвояваме гърците Сирилос и Методиос, защото не са българи.

А дали без събитията на 3 ти Март въобще щеше да има държава България, както я е нямало 500 г?

Не Сан Стефанският договор осакатява България, а БЕРЛИНСКИЯТ КОНГРЕС И БЕРЛИНСКИЯТ ДОГОВОР. В старите учебници, издадени ПРЕДИ 1944 ГОДИНА ще прочетеш, че ние се борим точно ЗА САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ!

Аре бегай смотлъо

За да може цар Фердинанд да обяви независимоста на България на 22 септември е било необходимо тя преди това да е била освободена и в нея да е нямало османски войски и това е станало на 3 март 1878 . когато се подписва Санстефанския мирен договор и руските войски прогонват османските от българската територия и те повече не стъпват там. Така че ако е нямало 3 март логично е че няма да има и 22 септември и датата на освобождението ни от турско робство е 3 март 1878 г.

без независимост? Баси глупостта.

Историята, историята чете. Независима България я обявява КНЯЗ Фердинанд. И чек после става Цар на българите. Чак в независима България. Но за червените кратуни, дето веят червени знамена, много от които със сърп и чук , образованието е без значение. Важното бе да си верен на Москва. Даже и в последния куплет на Химна си го бяха написали Дружно братя българи С нас Москва е в мир и в бой Партия велика води нашият победен строй Резил, резил....

България е осакатена не от Санстефанския договор а от Берлинския конгрес. Впрочем, изконни български територии остават извън територията на България дори по Санстефанския договор - вижте на историческите карти какво получават Сърбия и Румъния след руско- турската война.

Никой няма да забрани ОПЪЛЧЕНЦИТЕ на ШИПКА Проблемът е че до момента се набляга изключително на руските жертви. Но не се споменава че БЪЛГАРСКИТЕ жертви са СТОКРАТНО повече и че е можело да бъдат много по-малко. Мисля всички са чували за зверствата на турците, за клането в Стара Загора и прочие да не изброявам. Само че нашите историци въобще не споменават че Русия преди това превзема ОДРИН. И то руската армия превзема всички турски крепости до Одрин плюс самият Одрин с помоща на българите. И вместо да ни освободи Русия ни заменя срещу Гърция и Сърбия. Русия се изтегля и ни оставя безащитни на яростта на турците като срещу това свобода получават Сърбия и Гърция. А нито един сърбин или нито един грък не е помагал на Русия да превземе Одрин и другите крепости. Клането е нечувано и много българи бягат в Румъния и в Русия. А Русия по това време са си ПОМЕШЧИЦИ. Там хората са ги продавали със селата като РОБИ. Също като негрите в САЩ. Докато в Турция по това време все пак българите не са били продавани като роби. Българите са дали СТОТИЦИ ХИЛЯДИ жертви - много повече от руската армия. Но това никъде не се споменава. Удобно се замълчава и факта че когато египетските МАМЕЛЮЦИ обсаждат Цариград и са на път веднъж за винаги да ликвидират Турция то Русия вместо също да нападне Турция и да я ликвидира и по тоя начин да освободи България - Русия праща ескадра от кораби десант който разбива мамелюците и помага на султана. Просто историята е сложно и многообразно нещо. И когато се говори че Русия ни е освободила трябва да се изговаря ЦЯЛАТА истина а не само една малка и удобна част. Защото ако България беше получила 100 години по-рано свободата си и то ПЪРВА преди Сърбия и Гърция, и без турците да изколят стотици хиляди след руското отегляне- то тогава нещата за България щяха да тръгнат в съвсем друга посока Примерно - при първото ни освобождение румънската армия въобще не участва. И нямаше да се налага да даваме на Румъния Констанца Мангалия и делтата на Дунав Или пък на Сърбия - ПИРОТ Защо не се споменават тези факти на 3 МАРТ въобще не ми е ясно ???

Не е вярно че се говори само за руски жертви. Всички които поне малко "чуват" от Ист рия, знаят какво е било.

там е работата че НЕ ЗНАЯТ Направи си един прост експеримент Тръгни из улицата и спирай хора, няма значение дали са млади или възрастни - ЕДИН ако намериш да е чувал кой руски генерал е превзел ОДРИН - ки са обеся на джамията на входа на одрин То мани другото ми даже не знаят че Дибич ЗАБАЛКАНСКИ не е руснак ами е чист ФАШИСТ

И пак ти казвам - не е номера колко убити са дали руснаците- 5 или 50или 500 Номера е че ние БЪЛГАРИТЕ плащаме МАСРАФА- НАС ни колят - в замяна 100 години по-рано ни разменят за Белград и Атина Това ако не си схванал значи татко ти та е правил на спукан капут

Сигурно според вас тези стотици руски паметници на руски войни загинали за освобождението на България от турско робство пръснати из цялата страна са само едни театрални декори и нямат никаква стойност.

На всеки да е ясно каквото и да става , ДС управлява страната !

Не Сержо, ще изтрием уродливата съветска пропаганда от историята си.

Безмислен спор! Единствената дата за национален празник е 06.09. - Съединението на България. Защо никой не го споменава?

защото на 06.09. се съединяват трибутарното княжество , подвластно на високата порта, северна българия, и отоманския вилает южна българия! датата трябва да е 22 . 09 . денят на независимостта! рожденният ден на България!

Чудесен смешен "празник". Аз отворих вратата между хола и спалнята и СЪЕДИНИХ ДВЕТЕ ПОМЕЩЕНИЯ. Въпреки, че малко ме беше страх от тъщата. Ама преодолях го, нали съм "храбър зайко". Да живее Съединението, което направих в апартамента ми! Че като сте такива бабаити, айде съединете Одринска Тракия с България! ХАЙДЕ ДЕ! Тъкмо ще освободите родния край на моята баба, оставила дом и имоти от другата страна на река Резовска, До самата река е родното й село. Айде освободете го, съединете го! Да вземем и обявим война на Турция, а? както някога е направила Русия. И да си върнем Тракия!

Няма такова нещо като "Руско-Турска ОСВОБОДИТЕЛНА ВОЙНА. Има Руско-Турска война. Русия побеждава Турция На 3-ти март е подписан мирния договор помежду им.В този договор не се споменава името България нито веднъж. Османската империя е владяла всичко наоколо. Защо нито една от другите държави не нарича Русия освободител а войната ОСВОБОДИТЕЛНА

Логични въпроси.

Ами защото не са ги били изтрили за 500 г от картата на Европа

Е ич не са ги били изтрили. Румъния,Сърбия,Черна гора къде са били? Османската империя е владяла половин Европа и близкия изток

Всичко, което свързано с кървавата ни история с Турция и всичко с Русия. Идиотизма и платените НПО та ебават мамата на поколението.

Е на тях нали точно копелета с 2-ки на матурите им трябват... перфектен материал за НПО-та и в последтвие безхарактерни и продажни "лидери" и политици.

Не харесвам Станишев, нов случая е прав. Напълно подкрепям. 24 май не е дата с историческо значение. Като искат промяна да проучат кога точно през 681 г е хан Кубрат е казал " тук ще е България" и да обявят датата за национален празник. Мисля, че никой няма да е против. Ама те дали са чували въобще за хан Кубрат , а също и че преди Кирилицата е имало България?

Станишев е прав за неграмотниците..ха.ха ха ха А 24 май е дата на която България е една от малкото държави която има собствена азбука и милиони пишат на ней. Това е национална гордост а не дата на руската окупация.

Пълни глупости. Какъв национален празник може да е дата с културно, а не историческо значение

но вероятно имаш предвид хан Аспарух. Кубрат е баща му и е основател на Велика България - там където сега е Украйна.

Още по-добре. Тъпите Укри ще нападат вой.

Коментари - Станишев: Конституционните промени са невежествени, ще забранят и "Опълченците на Шипка" | Днес.dir.bg

Станишев: Конституционните промени са невежествени, ще забранят и "Опълченците на Шипка"

Целта им е да се заличи всичко от българската памет, свързано с Руско-турската освободителна война, заяви бившият премиер

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Конституционните промени са невежествени, ще забранят и "Опълченците на Шипка" | Днес.dir.bg

Коментари

кой го казва -родения в Съветския съюз, комунист от номенклатурата,, който без ден трудов стаж стана Премиер

Тоя мишок да се скрие , как само се целуваше с ДПС ? А мечтата на потурнаците е да се забрани 3 март и да заживеем в рахатлък с губителите ни ?

По време на 45 годишното управление на партията майка на Станишев Трети Март не беше никакъв празник. Даже не беше официален, а камо ли национален. Защо тогава настоящите социалисти, бивши комунисти не бяха такива патриоти? А освен това дипломната работа на Станишев не беше ли на тема " Ролята на униформата за повишаване на бойния дух на съветската армия"? Човек който разбира толкова много от съветската армия не е много уместно да дава акъл за Българските национални празници.

До 1977 даже е забранен, защото бил израз на "великобългарски шовинизъм"

Не вярвах че ще се случи, но сега съм напълно съгласен със Станишев

Съсела НЯМАше и 1ден трудов стаж когото стана Премиер БГ Интересно че Станищев стана Премиер ЕДНОВРЕМЕНО със ставането на генерал ЕМИР ДОГАН за шеф на Израелската МОСАД Генерал Доган също като Станищев е юдеохазарин и също е РОДЕН като Станишев в ХЕРСОН(хазарски център) Сещайте се от 3 пъти кой Управлява по Света

.....съсел , теб вече никой не те брои за слива ???????

Станишко отдавна трябваше да бъде в затвора задето опрости три милиарда долара дълг на Ирак, а не да дава акъл по медиите. Прокурорите се направиха на слепи за това какво е гушнал Станишко от тези три милиарда.

И даде "Камчия" на путлер тоз предател мръсен комунистически нелустриран!

По добре не се изказвай. Тамън се отървахме от теб, ти реши да се връщаш. Не те искаме. Видяхме ти умственият багаж.

_stankow

Това с 3-ти март е същият номер, както с "продажбата на реакторите на Украйна". Притрябвали са и. Но всички се съсредоточиха на маловажния въпрос и главният - за оръжието - мина, почти без съпротива. Същото е сега. Трябва да се видят другите "промени" в конституцията, там какво правят, какви права ни отнемат и какво предават в интерес на чужди страни и корпорации. Че няма да се учудя и ако в интерес на отделни личности, способни са вече и на такова.

я марш в россия, то и баща ти трябва да го екстрадираме там...

Еха ... и серГея се появи, бяхме го позабравили, или ... поне той така си мисли. Но нищо не сме забравили, помним всичките му "добрини"!

Жалко, че вече няма такива личности, политици като Станишев, дано се замисли за кариера в България...

Направо трябва и БСП да забранят и доста проблеми ще се решат.

Соросоида Станишев,възхитения от Майдана,вдъхновенияот Истанбулската конвенция ,каза нещо свястно,...сигурно е случайно?

СтаниШеф никога не ми е харесвал, но сега е рядко прав и точен. Сега изглежда направо като китка пред мутрошарлатаните. Поздравления за което. За НЕВЕЖИ шарлатани: 1) Бюджет: в Шенхен си казват – тия добичета искат да ни преметнат с фалшив 3% дефицит и да влязат по Втория начин. По Първия начин никога не могат да влязат. Забележка: Първия начин означава доходите така да се вдигнат, че Шенген сами да ни поканят. 2) 24-март ”национален празник” - този номер на психопата Киру означава от ”посолството” да кажат ”тия добичета мразят Русия, следователно са наши добичета” Това е мизерната истина за мутрошарлатаните ПП-ДБ.

Какво общо има шенген с бюджета? Не си прочел внимателно опорките на траверса мутропрофанова

е Шенген, това е и еврото, сладурче. Чешитите изобщо не мислят как да напълнят джобовете на българите за да спрат да мият чинии и носят пици на запад. Разбра ли нещо?

Викаш нема разлика, а патрЕоте? Карай си таксито и не мисли много, че не ти се отдава.

не разбираш и не отразяваш е, че шарлатанската пасмина въобще не мисли "на ползу роду", а мисли единствено "на ползу джобу". Дежа вю...

Тук неккъф си трие коментари за кеф

Абсолютно прав е Станишев!

Големият социалист понеже е голям фен на полската соц партия, да каже какво прави Полша по отношение на руските паметници

Не бе другарю...искаме да заличим русоробските и поклоннически празници..

тези промени са първите които не се диктуват директно от вън ... и търновската и тази след 9-ти са си преводи на оригинали пратени на една васална страна

oпълченците на шипка е добре набито в самосъзнанието на българина произведение много добре направено от неслучаен човек ... пропаганда с качество многократно по добро от това което се сервира днес. но ако искате да сте свободни като народ не може да възхвалявате момент в който зле въоръжени българи са използвани като примамка .. никъкъв смисъл не прави да сложиш най зле въоръжената част и да ги оставиш и да чакаш да се разбягат преди да пристигнеш с гръм

Наистина трябва да се осъзнае. И разберем че днешна Русия всъщност е грозна реплика на СССР. Чиято Червена армия окупира България през 1944. А днешните руско съветски мекерета защитавам срамния паметник на Съветската армия окупаторка. То всъщност когато СССР окупира България още няма съветска армия. Има РККА, която накратко всички наричат Червена армия. Тъй че съветката армия няма как да освободи България от когото и да било. Но затова трябва да се прочете историята. Апропо, Червената армия и НКВД са избили огромна част от наследниците на офицерите,освободили България.

На 3 март се веят руски знамена. Колко е прост българина. Днешна Русия няма нищо общо с Русия по онова време. Във войната са участвали и много румънци, финландци и най вече украинци. Защо няма тяхно знамена. Защото с този празник Русия ни държи за топките. 24. Май е чисто български празник и той е по подходящ за национален. Русофилите реват защото там няма как да веят фашисткия червен байрак на Русия.

"Най-вече украинци..." - Ти ли брои? И по онова време имало ли е изобщо украинци?

са участвали във войната като част от руската армия. Войната се води от Руската империя и в нейната армия са призовавали войници от всички територри, които е обхващала. И разбира се, руският император не е започнал тази война с цел да освобождава България, защото това една от многото руско-турски войни. Всички войни се водят по политически, а не по нравствени причини. Приказките за справедливост, за "освобождаване на братята славяни" са само тогавашната форма на ПР, за да я "продадат" на населениието си. Това е така и при всички следващи войни, които някоя държава започва по целия свят. За нас е важно, че Санстефанският договор приема, че се възстановява държавата България и то на цялата територия на Българската патриаршия, коята е по-голяма дори от съвременна България. Жалкото е, че впоследствие в Берлинския договор това е загубено.

Е голям глупендер.

Не е светски празник. Помогнал е на българите да оцелеят в много критични моменти. Този празник е УНИКАЛЕН- няма друга държава в света която да чества азбуката и писмеността си. Всяка друга дата е по- подходяща за национален празник. Това е опит за обезличаване на нашата цивилизация.

Още 15-20 г. България нямаше да я има. Реформите на Митхад паша в Дунавския вилает са показателни за тези които могат да четат. А населението в източната част е 50 на 50. Това не ви ли ясно бе дърдорковци. Прав е Станишев за Опълченците, Защото без 3-ти март нямаше да има "На Вашата сила Царят повери прохода, войната и себе дори!" Осъзнайте се.

Българските ученици изкарват двойки на матурите защото изучават съветска и руска литература когато им се зададе въпрос за България те не знаят нищо това е тайната Станишев

Явно не си наясно с учебната програма по литература в съвременното училище. Но да, изучаваха се произведения на руски и съветски писатели, но това беше преди 1989 година. А едновременно с руските и съветските писатели учениците изучаваха и западно-европейската и световната класика - Сервантес, Шекспир, Фокнър, Юго, Балзак, Гьоте, Шилер. И тогава нямаше толкова много двойки на матура.

Някой знае ли дали те имат достатъчно гласове да ги прокарат тези промени?

Конституцията може да се променя от обикновенно народно събрание в 2 случая. Събират 180 гласа на 2 гласувания през 2 месеца. Събират 160 гласа на 3 гласувания през 2 месеца - 4+ месеца. С оглед че ДПС иска стратегически да ни откъсне от руснаците и да не се презнува нещо срещу турците (то Турция е създадена една 1923г.), да имат над 160 гласа.

Новата сбирщина а не коалиция иска да промени конституцията и докато е на власт и има достатъчно гласове за това преди да се скарат и последват нови избори.

3 март е едно нищо .Един договор който прави малка част от България васал а 2/3 остават роби ? Това ли да е националният празник за страна била 2 пъти империя в 1300 годшната си история ? Ако питаш повечето българи кога бБългария става свободна страна те дори не знаят че е 1908 година заради този 3 март . Защо ?

3 март възтановява държавата след 5 века робство. Без него нямаше да има нито съединението. Нито обаявената независимост. Нито търновска конституция. Нищо от другите неща дето изтъквате. И на Гърция и Сърбия национален празник е освобождението от османско робство. И защо църковният празник 24 май? Който даже по църковен календар е по старо му на 11 май. Какво се е случило тогава в България? Нищо! И го предлагат от партии, където преди са искали да наложат латиницата и да се изхвърли кирилицата. Само че дори където е наложено в Сърбия, гледах на протести на плакатите им си пише на кирилица. Явно им е неудобна латиницата. И въпросът е мотива защо го правят. Искат да ни учат на тип северомакедонска история, само за да няма някакви заслуги Русия в миналото.

само че не става на 3-ти март. 3-ти март е просто дата за веене на руски байряци.

тупане, пиши опорна ода за 2-ри март, защото ако нямаше 2-ри март мямаше да има трети март

Ами то, като стана дума за 11 май, празника на Кирил и Методий, нека да напомня че прелиминарния мирен договор, демек примирието е подписано на 19 февруари. В предградието Сан Стефано. То, по дефиниция не е мирен договор, а споразумение за прекратяване на бойните действия. Истинският мирен договор е подписан на Берлинския конгрес. Тъй че.... всъщност на 3 ти март 1878 май не се е случило нищо.

Ами тя България още си прилича на турска дълбока провинция.....може ли да се сравни с която и да е Европейска държава...само села и махали..пълни с прости хора и цигани....Руснаците са си вкарали таралеж в гащите като са дошли тук.

Нито е имало турско робство, нито освободителна война. България е дйржавя на 32 години откакто има демокрация. Преди това е само комунистически гнус.

Щом оплетените в руските мрежи за влияние не ги харесват, значи предлаганите промени са добри.

Това не е партиен а национален празник.Трябва да се реши с референдум....Да вземат да вдигнат минималната заплата на 2000 лева и тогава да говорим за празници...и партита..

Шепата предатели дори да сменят 3-ти март, някой ден той пак ще се върне! И преди се е случвало. Които са за смяната на тоя празник като цяло са хора без морални ценности.

Я ни разкажи за твоите ценности, да биеш жени и да убиваш животни като един истЕнски петЕот, нале?

Войната, довела до освобождението на България, никъде в руските исторически документи не се описва като освободителна. Според лъжата разправяне от другарите, руският император едва ли не е започнал война за да освободи България. От друга страна, точно комунистите-болшевики, убиха и руският император и семейството му... Така че , ако сте благодарни на русия за освобождението, то трябва да мразите комунистите, съветския съюз и КГБ агента Путин.

Войната е освободителна за нас, не за Русия и това е записано дълбоко в съзнанието на българския народ.

Ще премахнат една историческа лъжа...

Важното е да не забранят: " не човек, а желязо, казал агентът фашист. Тихо мъртвият казал:"Не! Комунист."

Тва е художествена измислица. Действителността е била съвсем друга. Два шамара и ремсистите са се напикавали и издавали всичко. Ако не го нсправят за пари де.

Глупости!

3ти март - празник на Задунайска Губерния

Не, 3 март 1878 е денят Първи - на Санстефанска България.Верно, границите на Санстефанска България за жалост не съвпадат с реално по-широките екзархийски граници и така пак не всички български територии на Балканския полуостров са включени в Санстефанския договор, но това безспорно е началото. Сега сме още по-стеснени, защото враговете на Санстефанска България имат грижа за това, а ние ... ние много често нямаме добра и хладнокръвна преценка за нещата. Пример - подминаваме (с разбираема все пак досада) горното изказване на съветския человек Станишев - а пък става ясно, че на него му е важна не България, а Руско-турската война. Ах, "к'ъв ужас" щели сме били да я забравим?! Уверявам го, няма да забравим нито епопеята Шипка, нито Дядо Вазов, чието име неговото, станишевото, племе изчегърта навремето от Народния театър и чиито стихотворения за руското вероломство бидоха забранени през онези 45 години, овъртяни в руска агентура и културна руска развала, дето ни стигат и пре-стигат на българския народ. Няма тъкмо Сергей С. подлярски сега да подтиква българите да забравят важните темели на българското минало - Иван Вазов, опълченците на Шипка, 3 март 1918 - Добрич и победите на генерал Иван Колев.

Всички ние трябва много добре да се замислим, дали имаме повод да се гордеем, че сме българи. Защото, всички ние позволяваме на едни доказано, антибългарскси личности да ни управляват.. Да то е ясно, че нямаме моралното право да се наричаме потомци на Симеон, Самуил, Кубрат, Аспарух, или поне Ботев, но имаме ли право да обясняваме на децата си, че България съществува, защото някоя си държава и позволява.

Какъвто си ( по народност) - такъв си. Нито е повод за гордост, нито обратно. Ако не ти харесва - отиваш където ти харесва и се правиш на местен. Свят широк.

Нито Симеон, нито Аспарух, нито Кубрат, нито Ботев имат паметник в София или който и да е български град! Паметнци има само Великата Съвестка Армия Освободителка, защото тя ни е освободила!!

Като чета коментарите по-долу си спомням една ГЕНИАЛНА реплика на византииския император към хрониста му: ,,Велизарий, ИСТОРИЯТА не е ТОВА, КОЕТО Е БИЛО, а това,КОЕТО Е НАПИСАНО ,че е било. От филма ,,ХАН АСПАРУХ '' Е.

От посолството ни принудиха да си подарим реакторите, и бтр-ите, да спрем руски газ и нефт, да, купим американски реактори, газ и ядрено гориво, да платим 16 самолета, които никога няма да получим,и да променим начина, по които управляваме държавата си. Но сега искат да променим, заличим и забравим историята си. Точно ние, най старата държава в Европа. Да посолството е силно, но само на думи, защото то никога няма да разбере, какво значи свобода, родолюбие, род и родина. Дори и онази жена, която държи факлата на свободата, извисявайки се над Ню Йорк, им е подарена, за разлика от България, която с пролятите хиляди литри кръв е засужила свободата си. И колкото и да не ви се вързва с педераскитте ви евроатлантически ценности, нашата свободата е извоювана, но и подарена

Буквар, Петре, буквар и чак после писане.

Както са тръгнали нещата, така ще стане. И на шибаните жълто паветници, които си скъсват гъза от раболепничене към посолството, един бивш комунист трябва да им го каже. Не че те не са бивши де.

Това че Русия през 1877-78 г.води война с Османската империя за да завладее проливите и Цариград, но спира при Санстефано тъй като получява ултиматум от Англия и английската флота навлиза в Мраморно море за да защити Цариград не значи че датата 3 март когато е подписано споразумението за прекратяванена военните действия не е дата когато България е освободена от турско робство и османските войски са принудени от руските войски да напуснат територията на България и тя може да се счита за освободена.

Националният ни празник трябва да е 22 Септември, когато цар Фердинанд обявява независимостта на България. СанСтефанския мир от 3ти март е тъжна дата за нас, защото осакатява България. А 24 май е празник на нуквите и на децата. Да не си присвояваме гърците Сирилос и Методиос, защото не са българи.

А дали без събитията на 3 ти Март въобще щеше да има държава България, както я е нямало 500 г?

Не Сан Стефанският договор осакатява България, а БЕРЛИНСКИЯТ КОНГРЕС И БЕРЛИНСКИЯТ ДОГОВОР. В старите учебници, издадени ПРЕДИ 1944 ГОДИНА ще прочетеш, че ние се борим точно ЗА САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ!

Аре бегай смотлъо

За да може цар Фердинанд да обяви независимоста на България на 22 септември е било необходимо тя преди това да е била освободена и в нея да е нямало османски войски и това е станало на 3 март 1878 . когато се подписва Санстефанския мирен договор и руските войски прогонват османските от българската територия и те повече не стъпват там. Така че ако е нямало 3 март логично е че няма да има и 22 септември и датата на освобождението ни от турско робство е 3 март 1878 г.

без независимост? Баси глупостта.

Историята, историята чете. Независима България я обявява КНЯЗ Фердинанд. И чек после става Цар на българите. Чак в независима България. Но за червените кратуни, дето веят червени знамена, много от които със сърп и чук , образованието е без значение. Важното бе да си верен на Москва. Даже и в последния куплет на Химна си го бяха написали Дружно братя българи С нас Москва е в мир и в бой Партия велика води нашият победен строй Резил, резил....

България е осакатена не от Санстефанския договор а от Берлинския конгрес. Впрочем, изконни български територии остават извън територията на България дори по Санстефанския договор - вижте на историческите карти какво получават Сърбия и Румъния след руско- турската война.

Никой няма да забрани ОПЪЛЧЕНЦИТЕ на ШИПКА Проблемът е че до момента се набляга изключително на руските жертви. Но не се споменава че БЪЛГАРСКИТЕ жертви са СТОКРАТНО повече и че е можело да бъдат много по-малко. Мисля всички са чували за зверствата на турците, за клането в Стара Загора и прочие да не изброявам. Само че нашите историци въобще не споменават че Русия преди това превзема ОДРИН. И то руската армия превзема всички турски крепости до Одрин плюс самият Одрин с помоща на българите. И вместо да ни освободи Русия ни заменя срещу Гърция и Сърбия. Русия се изтегля и ни оставя безащитни на яростта на турците като срещу това свобода получават Сърбия и Гърция. А нито един сърбин или нито един грък не е помагал на Русия да превземе Одрин и другите крепости. Клането е нечувано и много българи бягат в Румъния и в Русия. А Русия по това време са си ПОМЕШЧИЦИ. Там хората са ги продавали със селата като РОБИ. Също като негрите в САЩ. Докато в Турция по това време все пак българите не са били продавани като роби. Българите са дали СТОТИЦИ ХИЛЯДИ жертви - много повече от руската армия. Но това никъде не се споменава. Удобно се замълчава и факта че когато египетските МАМЕЛЮЦИ обсаждат Цариград и са на път веднъж за винаги да ликвидират Турция то Русия вместо също да нападне Турция и да я ликвидира и по тоя начин да освободи България - Русия праща ескадра от кораби десант който разбива мамелюците и помага на султана. Просто историята е сложно и многообразно нещо. И когато се говори че Русия ни е освободила трябва да се изговаря ЦЯЛАТА истина а не само една малка и удобна част. Защото ако България беше получила 100 години по-рано свободата си и то ПЪРВА преди Сърбия и Гърция, и без турците да изколят стотици хиляди след руското отегляне- то тогава нещата за България щяха да тръгнат в съвсем друга посока Примерно - при първото ни освобождение румънската армия въобще не участва. И нямаше да се налага да даваме на Румъния Констанца Мангалия и делтата на Дунав Или пък на Сърбия - ПИРОТ Защо не се споменават тези факти на 3 МАРТ въобще не ми е ясно ???

Не е вярно че се говори само за руски жертви. Всички които поне малко "чуват" от Ист рия, знаят какво е било.

там е работата че НЕ ЗНАЯТ Направи си един прост експеримент Тръгни из улицата и спирай хора, няма значение дали са млади или възрастни - ЕДИН ако намериш да е чувал кой руски генерал е превзел ОДРИН - ки са обеся на джамията на входа на одрин То мани другото ми даже не знаят че Дибич ЗАБАЛКАНСКИ не е руснак ами е чист ФАШИСТ

И пак ти казвам - не е номера колко убити са дали руснаците- 5 или 50или 500 Номера е че ние БЪЛГАРИТЕ плащаме МАСРАФА- НАС ни колят - в замяна 100 години по-рано ни разменят за Белград и Атина Това ако не си схванал значи татко ти та е правил на спукан капут

Сигурно според вас тези стотици руски паметници на руски войни загинали за освобождението на България от турско робство пръснати из цялата страна са само едни театрални декори и нямат никаква стойност.

На всеки да е ясно каквото и да става , ДС управлява страната !

Не Сержо, ще изтрием уродливата съветска пропаганда от историята си.

Безмислен спор! Единствената дата за национален празник е 06.09. - Съединението на България. Защо никой не го споменава?