Стана още по-лошо

Спасяването на Ангела Меркел никак не се получи. Затова пък в ЕС има консенсус: мигрантите да бъдат държани по-далеч от Европа. Жертвите също се знаят, но това явно не интересува никого в ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако Меркелица отиде в Сирия, Аганистан, Мароко, Либия и т.н. и от там ги призове: "ЕЛАТЕ ТУК ИМА МЯСТО ЗА ВСЕКИ", дали пък няма да повярват и да вземат да тръгнат?!?!???

Ставате досадни вече с тези евтини манипулации DW! Никой от нас, българите, не може да бъде държан като пряко отговорен за положението в тези държави. Никой не им е длъжен за нищо. Никой не пита, дори в ЕС как се справят всички българи, живеещи и оцеляващи с минимални пенсии и заплати... Но в същото време някой се опитва да ни вмени отговорност за някакви африканци, на всичкото отгоре мюсюлмани/ а ние имаме 500 годишна кървава история с такива /, още повече агресивни към нашата култура и вяра, целящи единствено да грабят, убиват и живеят на гърба на нашите социални системи и държави. Като се прибави, че всичко това е добре координирано от НПО-та, медии, правителства, се оказва, че това няма нищо общо с подпомагане на тези хора, а целта е друга. Вече всеки интуитивно усеща , че това е заплаха за нашата култура и цивилизация, за бъдещето на нашите деца и държави.

Дира, новият ви дизайн е губи време за читалетелите. А някой работи, например реда на показване на коментарите не само че са с по-лош интерфейс от преди, ами просто не работят.

Номерът за бежанците е ясен: Всички що-годе квалифицирани бежанци, които могат да работят за минимални пари са добре дошли в Европа, а всички останали -извън ЕС или в България или където и да е било. Все още не е отпаднала възможността България да събере бежанците от цяла Европа. А дано не стане ама знае ли човек ....имаше някакви политически изцепки по тая тема.

Другарки и другари джурналя, а кой е виновен на... непопулистите като Меркел, че не могат да разделят на две магарета слама??? Ама хората по Европа не са нашенските телета, че постоянно да вярват в думите за светлото бъдеще на шепа ояли се тунеядци, а хора, които виждат на къде отиват нещата!!!

Дойчовците имали медия, по-тъпа от всички наши заедно. Възможно било!

Много неуважаеми драскачи от Дойче Веле, Не само мигрантите, 99% от които не са бежанци са нежелани в Европа и в частност - в България. Също толкова нежелани в българското публично пространство сте и вие с вашата тъпа и проста пропаганда, с която не можете да убедите никого.

към ДВ, кой създаде тази брутална Либия за която говорите, кой създаде проблема с Либия, Сирия, Ирак, Афганистан и бежанците като цяло? Когато си отговорите на този въпрос ще намерите и решението.

Е, това никой, никога няма да признае от властимащите.

онези, дето заклеймявах Виктор Орбан, че бил фашист, може официално да му поискат извинение и прошка!

ARD-Journalist fordert Merkels Rücktritt - so reagiert die Tagesschau auf den Aufruhr https://www.merkur.de/politik/kanzlerin-in-kritik-ard-journalist-fordert-merkels-ruecktritt-so-reagiert-tagesschau-auf-aufruhr-zr-9980469.html Немската обществена телевизия АРД поиска оставката на Меркел

Хуманноста ще ни унищожи. Трябва при влизане на който и да било от Азия и Африка - задължителна кастрация. Ясно ще нчма да ги върнат, ясно че ще правят проблеми и ще живеят на наш гръб. Поне да не се множат

Да не забравяме и за кастрация на всички които пристигат от евразия. Те са по-опасни и от арабите с налудничавите си идеи, като комуйнизъм и путинизъм.

бабо Мекел бабо Мекел Какво ни докара на главата Първо ни каниш и обещаваш После не ни искаш Е - - насилихме бая жени в Германия ама такава е нашата култура -ти го знаеш

Извинете ме, но не разбрах какво е "станало по-лошо", както съобщава заглавието? Това трябваше да стане още преди години - центрове за мигранти в северна Африка и там да подават молбите си за убежище!

Какво означава незаконно? Стига с тези глупости? Както сме подписали конвенцията за бежанците, така можем и де се оттеглим от нея. Не само БГ, ами и целият западен свят. Защо никой не дискутира тази възможност? За какво ни е това нещо? Само проблеми ни създава, на които един ден ще "берем плодовете", но ще е късно.

Путин е виновен !

Ами виновен е, виждам че го казваш с ирония, но си е самата истина. Планът беше да прецака глупавата и добра Европа с бежанци. Засега го постига! Какво правеше путин в Сирия? Нищо, само хвърляше бомби по мирните жители, които избягаха от войната.

Поредната радка жълто-кафява статийка от DW. Ами като сте много загрижени за мигрантите, що не си ги вземете в DW? Защо нищо не пишете защо изобщо има мигранти? Кой създаде и поддържа ИДИЛ? Кой направи войната в Ирак? В Афганистан? И ако не беше Меркел, да покани мигрантите в Европа, то изобщо нямаше да има такава вълна. Сега да си ги гледат в Германия, нали ги искаха? Сега що ревът?

Ама не нато срещу Русия, а междуособна.

Само боко ще я спаси.За нея той би прогонил всички българи ,и ще настани мигрантите ,но трябва да бъдат вързани. Никой не иска да го заселят на територия с крадци наричащи се "управляващи"на територия, която още е в ерата на "дивия запад"без работещо правосъдие.

Бе тая статия ми мирише на гнило, дай да вземем да приютим целия свят тука и да разрушат тея диваци малкото култура и развитие дето сме успели да създадем... Тея малоумници с тея човешки права ми дойдоха до гуша, няма равеноство на тоя свят и то е невъзможно!!! Не го ли научихте от социализма и комунизма...

ЗА НАЗИДАНИЕ !!!! А НЕ ДА Я СПАСЯВАТ ! ОТ СПАСЕНИЕ СЕ НУЖДАЕ ЕВРОПА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

една време само наште граничри бяха повече от 10000! границата имаше полоса,кльон и беше минирана!!

Альоооо, за какво служеше Българската граница ,знаеш ли? Как сравняваш несравними неща? Нашите граничари,момчета пазеха не България от външен враг а от това да н избяга някой от Соц лагера!!! Режима на БКП имаше своите кучета! Кажете за поне един случай на нападение от външен враг? Всички бягаха навън, никой към България!

Ти си един вътрешен враг. Как сме те пропуснали тогава?!

Всяко зло за добро- така че Германската вЪлна пак бърка.

От доста време не бях чел подобна статия.Има напредък явно въпроса с нежеланите пришълци.

Сорос ми плаща да плюя всички ,които искат Европа да остане християнска

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Европа не помни толкова слаби политици, като днешните. Ама, като се надигне народаа, ще ги помете, всичките дето си играят на ''елит'', ... Историята помни и други самозабравили се ''лидери''. Меркелица не я слуша главата, толкова поразии надроби това бабе. Ще пламне война, никой не иска да изхранва чужди племена, ние плащаме данъци за да живеем добре, а не за да храним Африка и Азия. И как се размножават, като мишки, с по 10-15 деца... Ще стане страшно.

Предвагам такива да ги пуснат малко да поживеят като бежанци, пък тогава да ми дават акъл. Европа и Америка изсмукаха останалия свят с колониалните си политики, а сега не им харесва, че обеднелите по тяхна вина народи искат да живеят добре. Но алчността и грабителството са били водещата сила и преди, и сега.

Не знам с каква репутация се е ползвала Дойче Веле преди , но в момента е една отчайващо дезинформационна, дезориентировачна, смешна медиа.

Та не се сещат да емигрират например в страната на дракона, иЗгряващото слънце или водката и то твърде подобаващо.

В Либия чакали стотици хиляди кандидат имигранти? Ако се вземат в ръце могат да направят каквото си искат по родните си места. Това е цяла армия. Но не, те идват в Европа да цуцат наготово. Цял континент да се изселва в друг не е нещо добро нито за местните, нито за пришълците. Ще стане помийна яма.

... кога за последен път ходихте в Африка или поне да седнете да прочетете за калнетата в Чад, например? Вие в Добрич защо не направите "каквото си искате в родното си място", а то прилича на един селски курник, а не на гермаско или френско градче?

LeGrandTulup

В Чад кланета? А в останалите 53 (петдесет и три) страни в Африка все кланета ли има? Ако във всичките 54 а африкански страни се колят, ние в никакъв случай не трябва да допускаме тук африканци, щом клането им е в кръвта. И нас да ни подпукат и Европа кланица да стане.

Десетилетия наред (да не кажа векове) Франция, Англия, САЩ и половината западни империи експлоатират африканския континент - най-богатия на земята. Умишлено държат хората в бедност, финансират групировки, свалят и качват правителства. Така че всичко се връща на тоя свят. Кадафи беше този, който спираше мигарнтите от дълбока африка. Е, Хилъри Клинтън го уби. Така че франсетата да се сърдят единствно на себе си. Жалко е, но каквото си посял-това и ще пожънеш :(

Колкото и да беше силна и цивилизована, Римската империя падна, когато нахлуха варварите...като отговор на грабещите навред римски войници...когато варварите са гладни и искат да живеят като римските богаташи, то ето това се случва...справедливост насила!

наш бай боико ще оправи нещата,той е велик дипломат и политик

"DW: Бъдещето на Меркел зависи и от сделка с България"! Интересно какво прави "Великия" зад гърба ни. Той каза, че от нас са отишли 60 000 навляка в Германия и иска пари, за да ги приеме обратно! А иначе ние тука си дърляме езиците, да става вятър!

И с меркелица,като за Адолф си спомняме като изрод,така и европейците ще си спомнвт,,кой,,ги е поробил от исляма.Целият европейски народ я ненавижда и проклиня

с жълтата боя , за това стават . Слави-БТВ да се ожени най-после на 96 годишната зарад каквото да си е . Сидеровката да се изяви кат майсторът по конституционно дело относно границата. Нинджата-БСП най-после да взема тежкото решението в мраморната зала на управленското си кантора отчуждаването на английските Голф игрищата , по стойността данъчната преценка , базова цена . Останалите по клаузурата : Мики Мокс обича пилето от Брюксел , както и Доналдо Пилекланица от Вашингтон не обича Мики Мокс . Съответно : Хем Мики Мокс от пред снимачната площадка , хем Мики Мокс отзад снимачен план ! А на това , как се казва : Спазяване на редник Пилето !

отдавна стоя лично аз зад идеята пилетата да си имат собствена закрила от Съвета за Сигирността на ООН ! Смятам че както и Мелани Тръмп , така и Мистър Президент Доналд са на същото мнение , без да съм ги попитал . Изводът ми е такъв . Така , предвид изводът ми : обединение за куку - перенатите ! Нека да пуснем "гуаното" от-горе остъкленият купьол на Ватенбергова констукция Псевдо-Мавзолей . Вътре ще си имаме светлинен ефект както в дискотека. Само че няма да има дискотекно освучлението - дали ще се намира такова ? Поздрав, Буди Майлс енд Карлос Сантана на Хавайти

Ама разбира се... Доче Веле. Прави впечатление, че доста стаии се препечатват и цитират от въпросната агенция. Много въпроси изникват защо ли? А като коментар - разбира се, ако слушаме Меркелските средства за дезинформация, тряба всеки вкъщи да приюти по няколко МИГРАНТИ (престанете с това БЕЖАНЦИ). 90% са такива които не бягат от нищо. Просто отиват там, където дават пари без да правиш нищо. Това проповядва Дойче Веле, а същи и ДИР, след като така въодушавено препечатва такива статии.

едно време,преди много години,Доиче Веле(DW) си беше добро радио,сега и за тоалетна хартия не става.

Никога не е било добро...

Това е политическата линия начертана от Rodchild, Rokefeller u Soros. Хвърлят много пари за да постигнат целта си. Обединен и беден свят с много джендари. Меркел е само изпълнител.

... не хвърлят пари за това - хвърлят пари, за да попречат на един богат свят с много Асенчовци. Свят, който, ако се населяваше само с такива тъпунгери, като тебе, щеше да ти е перфектен, нали?

Съжалявам духът на дядо Адолф! По-добре ще му е да витае в полетата около Сталинград.А?

заглавието обаче е точно в стил блиц...

за съжаление и съдържанието

Плача, плача и ридая, треперя като ударена от стерео-волтов ток едновременно на хиляди телесно-психически места, главата ми пружинира от мъка, гърдите ми се задъхват от омерзение като същевременно прунижинират стремглаво-панически нагоре-надолу като две обезумяли прасета, метнати върху пластичен батут, подскачайки обезумяло- квичащо във всички посоки на нашето вселенско-аллахово мироздание!!! Позор! Гавра! Мерзост! Духовна полюция!!!! Не мога да се побера в кожата си от оправдан гняв как мерзките, неадекватно-ксенофобски, лъжливи европейски лидери ДОКАРАХА моята скъпа приятелка Меркел, майка на всички демократи, защитничка на бежанците и мигрантите, да ВИЕ като ранен вълк-единак, да врещи като побесняла коза, да квичи като незаколена свиня, да кукурига като незадоволено-кълвящ петел, да мучи като луда крава, да цвили като дръглива кобила, да кудкудяка като оскубано-озверяла кокошка, да блее като заблудена овца, да буха като кастрирано-кривоглед бухал-ингьозлия, да кука като самотна кукувица!!!!! Господа европейски "лидери", омерзена съм от ваши шевстващ наационал-империализъм и долнопробно-нечовешкото ви отношение към бягащите и просещите!!! Вас, вас трябва да изпрам в пустинята Сахара, в ледения Сибир, из планините на Патагония или африканската джунгла, където озверени диваци ще се нахвърлят върху изнежено-джендърските ви тела и ще си вземат своето!!! Ах, как се радвам, че в Турция спечели моя приятел Едоган! Дълбок поклон. Надеждите ни са само и единствено в него!!! Днес нямам вече думи, нямам дъх, нямам емоции, за да пиша по-обстойно. Трябва да проведа един продължително-сериозен разговор сега с турския президент по новосъздалата се тежка кризисно-катастрофална сутуация!!! Позор!!!

вземи си лекарствата

Кое е станало по-лошо? Що за инфантилни идиоти са писали тази статия?

Тая дъртачка Меркел толкова злини донесе на европейските народи,че малко и е да я линчуват ,това бабе направи бели,които поколения не могат да поправят!Превърнаха добрата стара Европа в миризливо бунище ...стига безумия,безумните сме ние ,че сме послушни слуги на дебелогъзи шваби и изперкали брюкселски зелки, , щото ако в Брюксел кихнат-тук наште продажници се насират !

"материалът е публикуван в дойче веле" все едно те вас са преписали ли бе, кълвачи крадливи? "материалът е копи-пейстнат от дойче веле" напишете. новият дир.бг..

"За нечовешките условия в либийските бежански лагери, в които хората биват изтезавани, изнасилвани и убивани, ЕС явно не се чувства отговорен..." А защо трябва да се чувства отговорен? Видяхме резултата от "отговорните" действия на г-жа Меркел. Видяха го и стотици изнасилени и убити германки от същите тия беззащитни, страдащи бежанци. На евролиберастите трябва ясно да им се каже - не желаем тази паплач в държавата си! И ако не можете да ги изгоните вие, ние ще изгоним вас!

Колкото до въпроса дали тези 60 000 могат да бъдат върнати у нас има готова опорна точка.И тя е личния профил във ФСБ на гн Атанас Джамбазки.Той отговаря за този проблем защото сам лично преди време се беше ангажирал със него.Държете го него отговорен за този проблем барабар със Борисов.

а в Австрия? Холандия?................................

съсипахте толкова страни в Близкия изток и Северна Африка, сега ми говорите за международно право? Не питам с кой акъл, питам с кой мандат на ООН бомбихте Либия? За какво ви трябваше да разбунвате кошера с пчелите, лош бил Садам, лош бил Кадафи - на ви сега демокрация, на ви сега някакви милиции, които били нечовешки?! Всички от началото на века до сега управници на САЩ и ЕС са за трибунала в Хага. Но от друга страна и гражданите на европейските страни не са виновни с нищо

А за Сърбия и Косово поле нещо?

Абе тия, които бомбиха Близкия изток са оттам локвата и сега ни гледат сеира !! Тия трябва да духат супата студена, защото от тях тръгват всички неразбории и кризи по света !!

ама като се замисля, те като се позамогнат и позасилят в Близкия, Далечния и Северния, пак ще ни нападнат, ама не с бежанци, ами направо с войски...което май не е по-добро :(

Френския президент се държи така защото все още Меркел се държи компромисно.Втвърди ли тя позицията си по бежанския въпрос а това неминуемо я приближава до позицията на Виктор Орбан тогава нещата придобиват коренно различна посока.Някои си мислят че Ердоган вечно ще ги държи останалите на негова територия.Едва ли? Той е вече Президент със ясен мандат.В скоро време той ще ги изтъргува здраво тези които ги е приютил или ще ги пусне насам.А тяхната дестинация е ясна или Германия или Франция в краен случай Италия.

А правата на европейците кога и къде са статията

Измекярската DW е слуга на сорос и цру. Вместо новини пробутва антиевропейските напъни на сорос.

Има книга за ЦРУ там всичко е описано. Всички тия оргнизации и медии, включително и социални, се оргнизират от ЦРУ за да се прокарват Американски интереси.

И какво стана сега с политиката на Меркелица за "welcome" ? После Орбан бил лош. Ама, тия меркелици и подобните й въобще нямат мозък и ние ги слушаме сляпо. Не може така.

Какви са тези вопли за имигрантите и техните права. Права от човешка гледна точка имат само бягащите от войни. Всички останали са нежелани пришълци и народите в Европа не ги искат, защото проблемите, които донасят със себе си, нарастват всекидневно. Освен това има и други континенти и държави, много по-богати и при това с мюсюлманско население, където мигрантите въобще не се насочват. Защо ли? Стига смешен плач на гърба на европееца.

В историята на човечеството истинските бежанци са бягали винаги в страни със сродна култура, традиции и религия. Сегашните не са бежанци, а нашественици.

да вземат да отидат в богатите и мюсюлмански Катар, Емирати и Саудитската, Бахрейн, Бруней и там всякакви други, дето имат нужда от работна ръка, ама искат бели хора да им работят, а не африканци...щото африканеца не е изучен и нищо не умее...

информация, че на вчерашната среща ББ е казал, че може да се мисли за разпределяне на мигранти между отделните страни в ЕС, след затваряне на външните граници...Или нещо греша?

Приветствам консенсуса на европейските лидери лагерите за мигрантите да са извън Европа. Дори бих предложил къде да бъдат тези лагери - в САЩ и в Русия. Те забъркаха кашите, те да се оправят. И въобще не ме интересува дали краварите ще пращат бежанците в Аляска да търсят злато, а руснаците- в Сибир да режат дърва. Проблемът си е техен !

Русия нищо не е забъркала. Всичко направиха САЩ в Сирия, Ирак и арабската пролет и Франция в Либия. Муамар Кадафи в последната си реч много точно ги предупреди, че са Слепци, които унищожават преградата, която спира мигрантите от Африка към Европа.

Колкото по лошо за DW, толкова по добре за нас. обикновените нормални хора !