Синдикат предложи трудова полиция и съдия изпълнител за неизплатени заплати

КНСБ поиска нов закон за стачката и законодателни промени, които да ограничат случаите на забавено изплащане на трудово възнаграждение, обяви лидерът на синдиката Пламен Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Синдикат предложи трудова полиция и съдия изпълнител за неизплатени заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от началото на септември миналата година до з0 декември работех при един работодател които нещя да ме назначи на трудов договор.и за тези четери месеца ми е дал само 50лв а имам да взимам над 2000лв и отказва да ми ги плати каде трябва да се обарна и какво мога да направя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и вижте какви заплати получават работниците, които работят по 12 часа на смяна по 8 дни без почивка и им отдържат от мизерните заплати защото бизнесмените имали кредит и не им стигали парите, като си изплатят кредитите щяли да им върнат парите. Там синдикат няма и няма от кого да поискаш и съвет. Ако се разболееш те принуждават да напуснеш, защото им трябвали работници да работят. При тези условия на труд как да си здрав.

Какви 5 лева, какви профсъюзи, какви стачки и барикади?! Закани и лакардии много, резултатни действия никакви. Когато пожарът на бунта се разгори, профсъюзите ще го потушат къде по-ефективно от "пожарната команда" на таралежа Цецо. Досегашните стачки се превръщаха в "седЕнки" и с нищо не способстваха за подобряване на положението на работническата класа, за разлика от увеличената "спестовност" на управляващата каста.

Ако работодателя има да взима пари от държавата или общината, как ще действа полицията.

Обичам многото администрация! Искам всяко министерство да си има собствени (поне няколко) полиции; искам да има и по няколко агенции, които да контролират полициите, а те да контролират министерствата... Искам да имаме и няколко министър-председателя, няколко президента и поне по един омбудсман на министерство...

ПОГЛЕДНЕТЕ ФИЗИОНОМИЯТА ОТ СНИМКАТА. ЛУДОСТ В ПОГЛЕДА ГОРИ. ТОЗИ Е В ПОРЕДНАТА ФАЗА НА ЦИКЛОФРЕНИЯ.

Редно е да се помисил за работниците, които са изпълнявали трудовите си възнаграждения и въпреки това същите не им се изплащат. Такъв е примамра с ДП"Строителство и въдстонвяване"/ГУСВ/. Но по-интересен е отговора, който дава зам.Министър Захариева, отговаряща за държавните предприятия в МРРБ.Според нея щом хората са ходили на работа без да получавт заплати са краднали.Това е становище не на кой да е , а на зам.министър.За какво да говорим повече?

Имам познат, на когото от 1.1.2008 г. не изплащат цялата заплата. Изп.листове на други негови колеги са блокирали сметките на завода отдавна, но завода продължава да функционира чрез личната сметка на Изп.Директор. Промяната на закона ще криминизира ли подобни действия или ще остави "вратата в полето" широко отворена, да не би някой да се удари по погрешка в нея?

Ал

Ако работодател не може да намери пари за заплати (има си банки, от които да тегли кредит), то значи е във фалит и колкото по-бързо мине производството по несъстоятелност, толкова по-малко контрагенти ще завлече. Това е пътя. Няма друг начин.

бизнеса да се иснася от боклук-булгария докато не разберат българете каде серат гладните

Икономическа полиция също може да върши тази работа. В Слънчев бряг почти всички хотели (ако не и всички) изплащат заплатите с месец закъснение, за да могат собствениците да "въртят" парите.

Корумпирания Пламен Димитров е седял срещу мен в кабинета ми и ме увещавал да влезна с него в корупционна схема за източване на държавното предприятие,което управлявах.Сега отново е в корупционни схеми и иска закони за удовлетворяване на нечии интереси, но най-малко го интересува отношенията работник - работодател. Работниците пак ще ги прецакат и както досега-тези горе,които са за кратко и трябва да спечелят много. Флирта на тези паразити с работниците е само за да направят някой удар.А работодателите имат истински интерес работата да върви.Понякога с големи лишения за самите тях....

Всеки си гледа от неговата камбанария. Синдикатите, нали би трябвало да защитават работниците, искат редовност при плащането на заплатите. Правителството иска редовност при плащането на данъците. Всички са прави, но ако се решат само тези проблеми, се действа полвинчато и в малко по-дългосрочен план, след като фалират работодателите, ще пострадат всички. Рапотниците, защото ще трябва да минат на социални помощи и правителството, защото ще събере само частица от предвидените приходи от данъци. Тук трябва комплексно решение - да се реши проблема с междуфирмената задлъжнялост, забавените плащания от държавата и накрая да се търсят нередовни работодатели. Останалото е популизъм.

Аман от некадърни и мързеливи вечно мрънкащи мърлячи. Работата в Б-я (няма нищо общо със съзнанието за добре свършена работа) по традиция е имитация , както и загрижеността на този артист от профсъюза. Няма ли бизнес (почтен разбира се) няма от къде да дойдат парите за заплати и на тези високо поставени чиновници. Как ще стане този фокус ?

Точно така, но кой ще си направи труда да го разбере?........

Наистина са необходими решителни мерки за преустановяването на практиката за забавяне на заплащането на работещите.В противен случай бизнесменчетата , разчитайки на беззъбата ни съдебна система и корумпираните чиновници...ще се гаврят с бедния български работник. Похвална инициатива...но дали ще мине.???

Да, ама не....пак е недомислено, като всичко в тази наша държава! ...имате ли представа с какви плащания е натоварен бизнеса? как в криза плащанията от клиенти се бавят с по 30 дена, как се покриват разходи? ...държавата и милите хорица вместо да скапват бизнеса и да създават трудова полиция да помислят как да помогнат и на работниците и на работодателите! да не говорим колко голям е процента на служители, които и грам работа не вършат, но си търсят парите - за проспано време на работното място!Вярно, е че в БГ и работодателите не са засвета, ама не всички са така! ...общо взето с тези едностранчиви и леко налудничави предложения нищо добро няма да излезе!

Прав е. Забавеното изплащане на болнични и заплати е работодателско мошеничество. Трябва закон срещу него. Когато има да взема от нас, на държавата не и пука ние откъде ще намерим пари.

Еднократната помощ не управя нещата, системата трябва да се смени, да се потърси отговорност за откраднатите пари, да влязат в затвора много хора.Да се спре унищожаването на хората извън трудоспособна възраст, да се спре дискриминиращата здравна реформа !

Има ли нормален работодател, който не плаща заплатите при положение, че има постъпления? Ако няма - трябва да уволни служителите си. А пари за трудова полиция откъде? Пак по-високи данъци, за да има повече контролиращи отколкото работещи.

Има Ерго ИМА, нарича се български работодател,за него е пресъщо да не дава или забавя заплащане с месеци.Определя се като студенокръвен,безчуствен,безпардонен,алчен,любимете му ИНВЕСТИЦИЙ са скъпи коли,злато,ресторанти,пиршества,разходки.За него ивестицията в бизнеса и в работника му не са необходими,клиентът е необходимо зло,законите не са за него...

Има ..и то много. А парите - от тези за които се установи , че имат , а не плащат....тогава просто явлението ще изчезне...или незабавен фалит на фирмата ...или нормални трудови взаимоотношения. Друг изход няма...А пък и фирми без банкови сметки и нормален финансов ресурс за договорни взаимоотношения...са винаги потенциални генератори на измами...в България.

Ти явно си работодател, така че плюещите във форума няма да те разберат. У нас още не е осъзнато, че работната заплата е функция от положения труд и получената цена за този труд. Без приходи, няма как да има разходи. Уважавам американската система. Работодателя плаща бруто заплата, а пък всеки се осигурява както си иска.

То хубаво, ама съдебното решение си е още по-хубаво.

И какво? Работодателят ми забавя 1-2 месеца заплатата, защото аз и колегите ми не сме си свършили качествено работата, след което му пращаме съдия изпълнител и полиция и той ще не ще ни плаща за мърлявщините ни? Или - друг вариант - перфектен работодател, забавя заплата, 99 човека проявяваме разбиране и изчакваме да се разплати с нас, само някакъв жълтоуст келеш ревва: "Ама аз пък веднага си изскам заплатите!" и го топи в "трудовата полиция". Идва съдия изпълнител, хвърчат глоби, глави и наказания - работодателят ни пада на колене и не може да се разплати с всички... Какво ли ви обяснявам, всъщност... Ще се видим на изборите, до наесен - може и на барикадите!

Тебе като те гледам не си работник,щом пишеш от страната на работодателя! Щом ми бавиш заплатата глоба, пък като не ти изнасят работниците, намери си други които ще си вършат работата и ти им плащай редовно!

Много си прав. Ами ако заработените пари дойдат с 1 - 2 месеца по късно или за да подсигури работа на своите работници, за година напред работодателя инвестира в материали и т. н. и просто забавя 1 - 2 мес. заплатите, какво пак ли ще се съдим? Или това работника не го интересува.Работодателят също е работник. На него също трябва някой да му плати за да може пък от своя страна той да се разплати с работниците си.

Чак пък специален съдия-изпълнител за заплатите айде, няма нужда. А за учителските заплати по времето на БСП/ДПС имаше много сериозни протести, забравихте ли?

Ша се уволнява 60% от персонала ЯВНО!

сакън , бащице, жив да си....

Ей ПИШМАН БИЗНЕСМЕНЧЕТО...,ТИ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАШ С БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ.СМЕХУРКО АКО МАЛКО МОЖЕШ ДА СМЯТАШ ТОВА СА ОТ 10 ЧОВЕКА ДА ОСТАНАТ 4.РАЗПРОДАВАЙ ФАЛИРАЙ И ДАЙ ПЪТ НА СЕРИОЗНИЯТ БИЗНЕС,

Чччч, Калиткооо, маймуно пенсионирана! Я се спри и кажи какво значи "сериозен бизнес", а? Ако имаш предвид чуждите работодатели в България - имаш ли идея за какво са дошли тук? Иначе - си обикновен промит мозък!