Синдикати плашат със стачки заради стаж

КНСБ и КТ „Подкрепа” заплашиха със стачки, ако не бъдат оттеглени гласуваните от Министерски съвет промени в Кодекса за социално осигуряване.

Обратно в новината

Коментари - Синдикати плашат със стачки заради стаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО всички млади интелектоалци за какви бизнесмени става въпрос ,работодатели ами нали профпредседателите и партийните секретари изпраха парите деца. Това бяха най-мързеливите и некадърни хора. Какво да очокваш от тях те само крадяха и ако направиш проект за нещо ново трябваще да ги напишеш на първо място и тогава да си пуснеш проекта.

След като нашият агент "Хер Флик" скапе финансите на РъБъ, вземате заем от нас и тогава щете -нещете ще работите до гроб. Ние нека не си опичаме акъла, и ако пак има национални протести софиянци нека отново да си стоят по балконите, защото "нашата полиция и жандармерия ни пази". Сега се планира нов гробищен парк (са софинци) в Казичене, на обработваема земя. Собствениците на тази земя са се преборили някога с Фердинат и Живков. Сега наред е Борисов.

С кого ще тръгнете на стачка с пенсионерите ли?На младите хора им е все едно защото знаят ,че никога няма да стигнат до пенсия.Кой им вярва на тези придворни господа наредени барабар с управляващите на държавната софра.Дали има някой будала,който да им плаща членски внос.Ако имаше все пак някакво правосъдие тези велможи отдавна трябваше да са зад решетките..........

А трета категория която бачка като лудите без никакви бонуси и добавки ще работи до гроба...

ДА ВИДИМ СИНДИКАТИТЕ.Иначе сам за стачки до успех.

Вината е във всички нас за да сме на това дередже.Отиваме и гласуваме като коне с капаци-избираме едното пипало на октопода да се бори с другите с помощта на държавата.Въртим се като пумпали и нищо ново.Тези които избираме си преразпределят това което ни окрадоха.Така и синдикатите са част от това статукво.

Гърците след стачките през лятото ,минималната им заплата скочи от 740 на 760 евро ; При нас в БГ минималната заплата трябва да е колко е минимума за оцеляване - ок.500 лв ; Която фирма не може да дава тия пари да закрива,стига са ми се правили всякакви идиоти на "работодатели"...Заради такива като тях 1,5 милиона българи работят в странство.

Ако имаше реални синдикати у нас те щяха да направят нещо за 20 години. Факт е, че само легитимират мафията и служат за параван на действията и. Проспаха приватизацията, проспаха плоския данък без необлагаем минимум, сигурно са проспали какво ли още не. За 20 години социалната държава деградира до мафиотско свърталище. Учителската стачка беше мижава и бързо потушена. Какво означава да стачкуват по-малко от месец ? Стачкува се до победа. Реално, не символично, капитала го боли когато дейността реално се прекъсва. Ако трябва - година. Или две. До локаут, до закриване на държавата, до мообилизация на армията и гражданска война ! У нас трудовият пазар е тънък, не е трудно да се организират 200 000 души в подбрани сектори, които в един момент да откажат вкупом да изпълняват задълженията си ако тутакси не им се дублира заплатата. Това може лесно да блокира държавата и да принуди криминалните структури да развържат кесията, както и да се отвоюват различни трудови и социални права. Трябва да се изкорени дълбоко погрешната логика на ефективизма, на убеждението, че всичко зависи от парите. Синдикатите трябва да защитават по-широки понятия - начина на живот на хората, почивките, свободното време....

Защо омаловажавате учителската стачка? Да, учителите биха стачкували и по-дълго време, ако обществото беше ги подкрепило. С мижавите си заплати трудно могат да издържат повече от месец, защото повечето са учителки и са майки, чиити деца освен социална справедливост, искат и да ядат. Вие подкрепихте ли учителите? Няма да се уморя да давам за пример прословутия проф. Вучков, който доста пари направи да говори за липсата на гражданско общество в България. Когато ,обаче, беше учителската стачка, той не подкрепи учителите, а започна да ги хули. Така че: поклон пред учителите, които за сетен път показаха, че са хора с гражданска позиция, достойни да водят обществото! Но тъй като винаги избираме за ръководители невежи, малограмотни хора, за които просветата не значи нищо, то отношението към българското училище и учители е такова, каквото е.

"Стачкува се до победа. Реално, не символично, капитала го боли когато дейността реално се прекъсва. Ако трябва - година. Или две. До локаут, до закриване на държавата, до мообилизация на армията и гражданска война !" Това е - всичко друго са приказки край дувара с единствен резултат - удобната за олигарсите перманентна "КРИЗА":):):) !991 г. имах 20 г. трудов стаж и не ми стигаха 5 г. стаж за пенсия...оттогава все не ми стигат:)

Няма да стане Jack! Казвам го с болка, но е факт! Защото българите, първо сме индивидуалисти, второ сме страхливи и трето, може би следствие от първите две, умираме да си играем на "прееби другарче". Ако в една фирма собственикът се прави на гугусчук, не плаща заплати, а в същото време дриска грешни пари по луксозни дестинации, работниците тръгнат на протест, то още на втория час от протеста, половината ще са влезли в цеха, чинно навели глави, готови да оближат обувките на шефа. А другата половина ще бъдат, ако не уволнени, то прецакани с парите, които в случая ще вземат "на върба у сряда". ЗА да се случват нещата и работодателите, включително и държавата, да третират хората като хора, а не като помияри, трябва всички да са единни, а не единия да руши, това което се опитва да направи другия. В България обикновено се случва второто. ЗАтова казвам - няма да стане! Шибан народ, както се изрази един небезизвестен министър.

Хора - неуспели във властта, се 'ориентират" към синдиКАЛ-изъма!

Това са най смешните синдикати в цял свят! По-големи подлоги няма никъде !!

парламент, профсъюзи, видни БГ политици и работодатели. За по-големи ваши иконимии и печалби, работещите да се приковат с вериги към работните си места и прокарване на специялна линия на метрото към крематориума.

Айде да видим поне една стачка или друга ваша дейност от която да не излезем още по-губещи, а правителството, партийките, великите БГ бизнесмени....по-доволни, по-богати.

Синдикатите са най-големите мошеници и лапачи у нас. Само правят това което е изгодно за тях. Не трябва да им се вярва!

тия синдикални лидери особено Я.Такева незнам защо ми приличат повече на босове на мафията. може би знаейки за делата им ...гледат да устроят само себе си и приближените си

Че нямаме синдикати е ясно за всички,но предлаганите промени относно пенсионирането ще са с катастрофален ефект.1.Няма да спестят пари за 5г.сумата ще е малко над 100 млн.лв.за сравнение годишния бюджет за пенсии е над 3млрд.5г.-15млрд.2.Заради новия закон куп хора ще се пенсионират по-рано,сега съществуват поне три начина затова.3.Тези новопенсионирани ще увеличат разходите за пенсии главоломно.4.Приходите в НОИ ще спаднат,всеки нормален човек би се демотивирал да плаща осигуровки като му кажат,че пенсията му по-всяко време може да бъде намалена по усмотрение на правителството,оставаме настрана факта,че ще са му необходими 40год.стаж.5.Създава се прецедент чрез който пенсиите могат да бъдат намалени по-всяко време от управляващите.Пенсията се определя чрез коефициент и натрупания стаж.Досега този коефициент вървеше само нагоре,сега закона предвижда той да се променя независимо нагоре или надолу.С прости думи вие сте пенсионер но работите,натрупвате 3г. допълнителен стаж отивате в НОИ за да си вдигнете пенсията,но там ви казват,че няма да имате увеличение защото коефициента е намален.Ха сега работи и си плащай осигуровките.

БГ синдикати да защитят интересите на работниците! Гледам и не вервам на ушите си!

До къде се стигна? Да делим хората,които да имат промени в годините,в повече, и тези,които да нямат. Тук може да има само разлика в размера на пенсията,според категорията труд. Но ,да се прави това увеличение на годините само за трета категория,не трябва да се помисля,а камо ли и допуска! Уважаеми депутати,министри и синдикални деятели, спрете с тези намерения! Нашата страна влезе скоро в ЕС,където има висок стандарт на живота,като във Франция,където се говори за промяна от 60 на 62 г. възраст,а Вие какво мислите за 65 г.,тук у нас??? Не Ви ли стига тормоза на народа вече 20 години? СПРЕТЕ!!! Осъзнайте се! И нищо не променяйте! Кажете ми,кой от народа,от нас избирателите, Ви е упълномощил за това? Самозабравихте се! Да се снеме от дневен ред това намерение!

Хора, не си давайте левчетата на тези казионни мафиотски структури за някакви 5 дена повече отпуска - вие си я предплащате, нищо не ви дават! Кожйто иска, нека се организира в реален браншови съюз и да се чувства наистина защитен, не само профпредседателя/-лката и касиера/-ката! Някой да е почивал с тяхна помощ или не дай си боже - на тяхна станция? Ако ги мързи, се събират над Кремиковския манастир /Масларовица даде тон някога.../ на "обучение" /така му викат на няколкодневното спане, ядене и пиене/. Нямате си представа за какво става дума, кой и коя в по колко борда е и откъде цоца и превръща нацоцаното в имоти и бижута.....

Хора, не си давайте левчетата на тези казионни мафиотски структури за някакви 5 дена повече отпуска - вие си я предплащате, нищо не ви дават! Кожйто иска, нека се организира в реален браншови съюз и да се чувства наистина защитен, не само профпредседателя/-лката и касиера/-ката! Някой да е почивал с тяхна помощ или не дай си боже - на тяхна станция? Ако ги мързи, се събират над Кремиковския манастир /Масларовица даде тон някога.../ на "обучение" /така му викат на няколкодневното спане, ядене и пиене/. Нямате си представа за какво става дума, кой и коя в по колко борда е и откъде цоца и превръща нацоцаното в имоти и бижута.....

Винаги съм смятал, че синдикатите у нас са купени от управляващите и се предвиждам, че това е само пушилка.По този начин нашите вече умрели синдикате си защитават заплатите и заблуждават населението, че ще ръководят стачни действия.Колко ръководиха такива действия за Кремиковци.

До сега нищо не са свършили, хайде да видим ще променят ли нещо....

Двамата Такева и Никифоров, крачат отпред по "Граф Игнатиен" на път за митинга пред Народния театър.... Говоря за учителската стачка, която се опитаха да яхнат, не можаха и си затраяха - каквото стане, все добре. Това е посто шапка на шапката, нов вид бизнес, маскиран като синдикално движение. Простосмъртен дори не го допускат до секретарките си.

Писна ми от синдикално клатене на въздуха. Вдигането на минималната заплата яко ще бръкне в джоба на нископлатените квалифицирани работници и служители - всички цени и услуги ще хвръкнат нагоре.

Подкрепа, ами другите спят ли?

За съжаление няма синдикати в българия, има само фигуранти, които гонят личния си интерес.

При най-ниската продължителност на живота в БГ с две думи "промените"ни обричат масово на смърт преди пенсия! Толкова години на никой "управляващ"не ну пука ни дали работим, ни дали изобщо ни осигуряват... сега 40 год стаж !!! И откъде, бе?! Работа предлагате ли?

Кого представляват тия палячовци синдикатите де ?