Синдикати: 30 хил. енергетици излизат на протест

След спирането на мощности в трите ТЕЦ „Марица Изток” в неделя и миньорите излизат на протест. Опасявайки се от предстоящи съкращения, членовете на Федерацията на независимите синдикати на миньорите планират митинг пред ДКЕВР във вторник.

Обратно в новината

Коментари - Синдикати: 30 хил. енергетици излизат на протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не съм съгласен с тази фраза "В отговор на въпрос за баланса между интересите на гражданите и няколко хиляди миньори, Валентин Вълчев подчерта, че всички са граждани на България и държавата е длъжна да им осигури нормални условия на живот и труд. " Държавата е длъжна - да стимулира инвестициите, бизснеа, подпомага за създаване на нови работни места но не да осигури работа и да намира пари за заплати. Държавата е длъжна да следи да няма картели, да има конкуренция, да има няколко доставчици

Вечният капацитет Тренчев и бонзите от КНСБ да се саморазпуснат и да се регистрират в бюрата по труда. Те са мафията на трудовия пазар. Протестирайте пред централите им, чупете им прозорците. Създайте си истински синдикати!

Всеки, който протестира в Б-я за пари, да каже от кого да се вземат /отнемат/. Дори утопично да конфискуваме парите и имотите на митничари, прокурори, съдии и политици /защото са крадени!/, разделени на 2.5 млн пенсионери, ще ги изядем за няколко дни...

Хора, това да долни инсинуации. ТЕЦ Марица изток 2 през последните години има рекордно производство на електрическа енергия (виж линка link Лошото е, че тя не достига до нас, потребителите, а се продава на незнайно какви търгаши, по напълно непрозрачни правила. Историята помни 1999г., когато ТЕЦ Марица изток 2 работеше редовно само на един блок и то на строго минимален товар 140 МВт, но някой да си спомня проблеми с Мини Марица изток през тези години. Всичко е измама.

те тея синдикалисти що не се разберат сами със себе си че те и мойте и миньорските нали са едни и същи ... или аз кат седа на бюро и лапам комисионни тока ми е скъп а миньора който дълбае под земята кат се върне в къщи никакви проблеми няма с плащането та то с тази цена му се обезценява съвсем трудъ ами да дълбае и да си плаща скъпите сметки ако му харесва така

rado_7_6@

Аре Миньорооооо! Съслю знае как да държи калъчката и Ви би и Учителите също, но сегашните са меки толераски китки.

Какво имате да протестирате? Достатъчно е да потрошите фотоволтаиците и цената на тока ще падне с50%

Лъже "синдикатите"са десният крак на ОЛИГАРСИТЕ що не изкарахте хората когато политиците заробваха хората....защото и вие сте на хранилките! чао че ми стана нещо "гнусно"

Някой май ще ги изкара "спонтанно" енергетиците както изкара прасетата.

SH

Знае ли някой, каква беше съдбата на прасетата от "подкрепата"? Да не би да са захранили ГЕРБ, в лицето на вталената Фидосова или може би от крехкото свинско се получи болежката на Буда и лечението му в Правителствена..... :))))

Хайде да ти спрат тока за един час и ще овикаш "орталъка" Как никой да не го купува? Без зарзават може, защото си направихме туршии есента на ток, но без светло и топло не може.....

Balgaria ima dva pati pove4e mo6nosti ot sobstvenoto potreblenie, da vi kaza li kakv oste stane ako CEZ pusnat TEC VArna s ukrainski vagli6ta na 60 leva na megavat.......

Е сега вече ще стане интересно, представяте ли си 5 хиляди миньори в София, добре организирани и знаещи какво искат. Сценаристите на протестите това май не го бяха предвидили.Сега на пияно-дрогираните протестиращи лумпени, ще им се стъжни...Сега някой ще разберат какво значи РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА и че е опасно за здравето им да я дразнят разни дрогирани лумпени.......Ха ха ха....изведнъж се оказа че имаме свръх производство на ел. енергия и се започна с ТЕЦ-овете, това което искаха протестиращите олигофрени и то стана......а аз си мислех че герберастите са тъпи и дремят докато им взимат властта, признавам подценил съм ги и ги поздравявам за хода с ТЕЦ-овете.......

SH

Представи си, че в София получат просветление и се присъединят към протестиращите и в тяхна защита....!!! И К'ВО ША ПРА'ИМ ТОГАВА?.... :)))

СЕГА ПЪК ПЛАТИХА НА ЧЕСТНИТЕ СИНДИКАЛИСТИ И ТЕ ВДИГАТ ПРОТЕСТИ ИЗПРАВЯТ НИ ЕДИН СРУЩУ ДРУГ. ГОСПОДА СИНДИКАЛИСТИ ДЖИПОВЕТЕ КОИТО КАРАТЕ СА И ОТ ПАРИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАТЕ ОТ РАБОТНИЦИТЕ ОТ ЕРП-ТА ИЛИ ТАМ РАБОТЯТ НЕ ХОРА ,А МАИМУНИ . ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВСИЧКО ИЗЛИЗА НА ГЪРБА НА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК НО НАЛИ ВИ Е ЯСНО ГОСПОДА ЛИДЕРИ НА СИНДИКАТИ КОЛКОТО ПО МАЛКО РАБОТНИЦИ ПО МАЛКО В КАСИЧКИТЕ ВИ ,А ТЕ СЕ ПЪЛНЯТ ОТ ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ В МАЛКИТЕ НЯМА СИНДИКАТИ И ПО ДОБРЕ ЗАЩОТО НИЩО НЕ ПРАВИТЕ САМО ЛАПАТЕ

Тези лентяи от синдикатите само се чудят как да насъскват хората едни срещу други. Няма нужда от тия ТЕЦове. Само вдигат цената на електрическия ток. Закриват се и толкова. Те са губещи. Дори и при социализма биха ги закрили. А въглищата са най ниско качество и не са годни за употреба в домакинствата. Който иска да работи - работа се намира. Селското стопанство има нужда от работници. Вярно, няма да имат такива големи заплати, но ще имат работа и храна. Смятам, нормалните хора не ще подкрепят протеста. Не може да се произвежда нещо, което никой не иска. А и от екологична гледна точка - тези ТЕЦове са вредни.

Е,не го ли очаквахте?То беше ясно че Ковачки ще си изкара хората.

Когато некадърни политици и продажни експерти управляват, тогава принципът е "разделяй и владей", за да оцелеят техните приходи и далавери, защото друго не могат да правят.... Жалко. Така всеки ще протестира срещу всеки и накрая - нищо!

Ами на Нас на пазара, като никой не ни купува зарзавата какво да правим - да излизаме на протест ли . Всеки който иска да произвежда да си търси на кого да си продава продукцията.

Явно на енергийната мафия и депутати не им изгодно да се махат и затова измислиха нов ЦИРК. Видете ли няма консумация и трябва да уволним 30 000 души , да затворим АЕЦ Белене и ТЕЦ- овете и да чакаме да духне вятъра и да пекне слънце за да може Цветелинка да си пълни банката.

Нещо не разбрах от статията има излишък еми щом пазара е пренаситен не трбвали цената на тока да падне още или някой другари са подписали едни договори да се купува скъпо

Тука правилата на свободния пазар не важат. Важат правилата на Р. Овч. Има много червени маймуни на клона и трябва да ядат банани.

Синдикатите са най-несменяемата мафия. Който плати, те са с него.

Чета за намаленото потребление и слабия износ и си спомням, как енергийният мафиот Р.Овч. и СерГей ревяха, че АЕЦ Белене сега щяла вече да дава ток, ако било започнало строителството навреме и че ако дойдат на власт - ще я строят... Боже, представяте ли си сега как щяхме да плащаме произведения но непродаден ток на АЕЦ Белене?! Щото то ядрената централа не може просто така да си спре блоковете, нали?!

Kalin

Що не протестират пред работодателите си и техните марионетки да си смъкнат цените и да ги изравят с тези на другите?!!!

Ето това вече е енергийната мафия. Нека сега да се проследят пътищата за финсиране на миньорските протести. и ще се разбере картинката.

Изпълнителният директор на ЕСО твърди, че няма никакъв срив в електроенергийната система и е нормална практика, мощности да бъдат спирани при свито потребление и ограничен износ. Ненормалното тази пролет е политическото искане на масовите протести. Заканите на "профсъюзите" са насочени срещу тях.

Може и да излизат,обече те едва ли го знаят.Пак куклен театър.Едно време цирка се казваше Кремиковци и с него синдикатите плашеха гаргите.Сега са наред момчетата на Ковачки.Иди че им вярвай на т.н. синдикати

30 000 енергетици????????????????? и ние изхранваме тази армия която сигурно е заета да върти педали за да произвежда тока????????????????

Точно така, актуалните цени за изкупуване на енеригия от ВЕИ, всеки може да види от интернетстраницата на ДКВР. В момента най-високата е 369,08 лв на мегават. Явно на някой е изгодно да спекулира с ВЕИ, но чистата енергия е бъдещето.

Всички кризи досега са били свързани с недостиг на енергия, а сега с излишък, E тогава защо им е на другарите АЕЦ Белене? Явно е, че за да си пълнят партийните касички. Ако това чудо беше построено тока щеше да стане още по-скъп по тази логика, защото щяха да включат в сметките и задължително изкупуване на ток от новият АЕЦ, без обаче да се спират нерентабилните ТЕЦове, които също ще са в микса.

АЕЦ не се строи за 2 дни. Можеш да си сложеш "излишния" ток в джоба. Сега не ползваме ток защото ни отказаха от него. Надявам се обаче до 2-3 г. всички коли да са на ток. А ти на педали. Утре любимата Еврота ще нареди на Йесмените да затворят ТЕЦ-овете. В Европа няма ток от кал.

Пропуснали сте нулите! След 20 - 30 години може всички автомобили да са на ток, но за 2 или 3 години нищо няма да се промени! Електрическите автомобилите са в пъти по-скъпи от бензиновите и дори и на запад не могат да си ги позволят масово!

Заради това обаче ще продължи да се плаща произвежданата от ВЕИ енергия по 699 лв. за мегаватчас, докато токът от ТЕЦ Марица Изток 2 е най-евтиният в България след този от АЕЦ Козлодуй, който струва44 лв. за мегаватчас. wow, айде стига с тез лъжи! само 3 MW инсталирана мощност от PV са на тази цена;

Това е очакван ход. Насъскват ни едни срещу други. Когато няма пари за един отрасъл казват, че е за сметка на друг и обратно. Не вярвам, че е нужно уволнението на толкова много хора. Обаче енергийната мафия не спи и насъсква отрасъла срещу всички протестиращи. Ако тази мафия прежали едва 5% от огромната си печалба всичко ще е ок - и народа доволен и "енергетиците" сити. Опомнете се преди да са ни насъскали едни срещу други.

КАК ще се намали цената на тока, АКО ОТПАДНЕ ТАКСАТА ЗА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ??? Точно обратното, таксата НАМАЛЯВАШЕ ЩЕТИТЕ от въвеждането на зелени мощности!!! ДОКОГА ТАЗИ ЛУДНИЦА И ПРОФАНЩИНА??? ИСКАМЕ ДИКТАТОР!!!

изходът е един - произвеждаш на цена на която се продава а не заради идеята че произвеждаш

"Просто там всеки краде", заяви синдикалистът д-р Константин Тренчев, лидер на КТ "Подкрепа". Всеки приказва как другите крадът и никой неще да го докаже това твърдение в съда, дори подкупната прокуратура не се самосезира, за да разследва тези обвинения за кражба на тока. Ето една от основните ппричини народа да е вънка, защото му омръзна да го крадът и всичко да си отминава просто ей така. Е, този път няма да стане, докато не се изправят пред съда всички парламентарно представени крадци на държавни пари и няма да отстъпи народа и крачка назад, докато не получи възмездие или иначе казано съдебна справедливост. Затво за крадците, парламент за кадърните.

Още в началото им казвах, че тези протести са за пред съда и прокуратурата, но кой да слуша? Свалиха единственият, който беше склонен да се вслушва в протестиращи! Борисов! Някой пита какво е харакири - ето какво-това, което направиха тези ЛУМПЕНИ!

Изчезвай бе платен драскач! Оня, твоя, ще умре от мъка за загубената неконтролирана власт. На всичко отгоре сам избяга от страх да не си загуби ореола .Психопат. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОБ. НАМЕРИ СИ РАБОТА, БОКЛУК!

ЕВН ЧЕЗ ЕНЕРГО-ПРО СА РЕШИЛИ ДА СПРАТ ПРОТЕСТА НА БЪЛГАРИТЕ , ЧРЕЗ ПЛАТЕНИ ОТ ТЯХ "БЪЛГАРИ" Е ГАТИ И НАХАЛНИЦИТЕ.....ИЗХОДЪТ Е "ВЪН МОНОПОЛИСТИ"

ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-про нямат думата. Те са само последица. Решението и средствата за спирането на протестите са на олигархията, която управлява държавата. Енергийната мафия няма да отстъпи властта си доброволно.

Ако не сега, то след 60 години така или иначе ще спрат и мините и ТЕЦ-овете като свършат въглищата. Някой е очаквал, че ще работят вечно ли? Проблемът е, че никой не е смятал колко енергия ни трябва, как ще се развие индустрията и колко ще ни трябва, колко произвеждаме и от какви източници...

Лео, Не се изказвай като нищо незнаеш. Въглища има да се добиват за над 100 години още. А защо има излишък от ток? Защото токът ни не е конкурентен с тази такса пренос от 17.52 евро за MW/час. За сведение в Сърбия, Македония, Хърватия, Словения, Унгария и други страни от ЕС са с нолеви такси. Единствено Румъния е с 10 евро, а Турция - 3 евро. Ако я нямаше тази такса ще се изнася ток и миньорите и енергетиците ще работят. А що се отнася за намаленото потребление на ел.енергия в България, причините ги търсете в голямата безработица в България /всеки се е свил до мининум в своето потребление/ и най-вече в това че българсаката икономика не работи, както никога досега.

goose

За да се изнася ток трябва да има някой, който да го иска. Само ниска цена не стига :-) А тъй като и съседите ни са със свръхпроизводство - на тях нашия ток и да им го подаряваме, не им върши работа ;-) Така че хайде да си извадим главите от свинкстера и да почнем да мислим, не само сляпо да вярваме на партията-майка?

Откога миньорите станаха енергетици?

Миньорите не са станали енергетици, но синдикалните лидери им обясняват колко са важни и как без тях държавата не може! Проблема не са миньорите, проблема са синдикатите! Мафиотска организация, която действа от позицията на силата!

Ковачки сигурно пак ще плати на синдикатите, за да се вдигнат на протест миньорите. Това не е за първи път.

699 лв. срещу 30-44 лв.-такова е съотношението между енергията от АЕЦ (Козлодуй или Белене) и ВЕИ!Ето причината за закриване на АЕЦ "Белене"!От наличието на АЕЦ (Козлодуй и Белене) печели българският народ, а от наличието на ВЕИ печелят Иван Костов,СДС и Бориславова (ГЕРБ)!Помислете дали да има АЕЦ или ВЕИ и за кого да гласувате на изборите!

Да не би Вие да предлагате да гласуваме за БСП и Р. Овч.???? Относно АЕЦ Белене първо трябва да се похарчат едни 10 - 12 милиарда евро за да почне централата да произвежда електричество! Пари, които нямаме!

Парите ги плащаше Росатом (Русия),а АЕЦ оставаше за нас.В момента България почти нямаше да има разходи за това.Токът не на БСП или ДСБ и ГЕРБ така че АЕЦ-а нямаше да е собственост на Овчаров,докато ВЕИ са лична собственост на Бориславона или Костов.

НЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СТРОИШ КОГАТО ИМАШ 3 И 4 БЛОК ЗА ЧИЕТО ПУСКАНЕ Е НЕОБХОДИМО САМО ДА БЪДАТ СЧУПЕНИ ДВА КАТИНАРА !!!! Спомнете си за онази кривоуста Пръмова - Кунева. Благодарение на нейното УЕС бяха затворени тези два блока , а последвалият я скок на цената на тока доведе до инфлация и убиване на част от българския бизнес !!!!

Пролет е, неделя е - както много години досега. Но днес имаме новина, че спират ТЕЦ-ове заради необичайно ниско потребление, въпреки твърдението, че такива спирания били обичайни. Не искането за коригиране на цената на тока, а искането на гражданско участие в управлението и контрола на институциите е това, което олигархията иска да смаже със всякакви средства. Затова политическите профсъюзи стягат редиците, за да отговарят на политическите искания на протестите. Обаче ще се получи интересно, ако 30 000 енергетици и 500 миньори в един момент излязат от коловоза и застанат зад исканията на протестиращите за смяна на политическия модел на управление. В края на краищата, няма директива на ЕС, нито наш закон, който да забранява съществуване на активно гражданско общество в България!

Преде десетина дни когато петролът поскъпна от 115 на 117 долара веднага вдигнаха горивата, а сега когато падна на 109 долара, някой да говори за намаляване...?

Няма как правителството да си подаде оставката, а президента не, те са едно цяло.

Има, има, нали виждаш. Нарича се троянски кон. И президента не е единствения КОН!

Не си прав! Президента е избран чрез проведени специално за тази цел избори! Ако си забравил, Президента беше избран с гласовете на над 1,69 милиона български гласоподаватели! Смешно е шепа граждани да настояват за оставка на Президента!

Същия театър като с горивата и всичко останало. Първо вдигаме с 30% цената, а после намаляваме с 6%, след което отново вдигаме с 20%. А накрая се помни само, че е намалено с 6%. Интересна народопсихология.

Грешката е в системата за управление! А не, в протестите!

Имате огромен проблем и той се нарича държавна собственост в енергетиката. Защото е държавна собствеността затова и миньорите са два пъти повече от необходимите. Затова в АЕЦ Козлодуй 3000 човека ходят на работа на СПРЕНИТЕ РЕАКТОРИ. Затова американските и френски ядрени централи продават тока по 3 ст. а Козлодуй по 5, 3 ст. Така е когато има комунизъм.

уточнение: 1. френската енергетика не беше ли даржавна ? 2. социалните помощи не се ли плашат от државата, - т.е. като заплатите на "работещите" при социализма ?

Пълен глупак!

Électricité de France - Seit November 2004 ist sie eine Aktiengesellschaft. Der französische Staat hält 84,8 % der Aktien... ...доколкото разбирам от германски, 85% от акциите са даржавни ... или не ?

не е така, защото проблемът не е в собствеността. А, в контрола над експлоатирането на предприятието! Понеже управлението на държавата се осъществява задкулисно от няколко икономически субекта, то държавната собственост също е тяхна и служи на тяхни интереси. В момента искат да я използват за отстраняване на искания, които застрашават задкулисното управление.

... Понеже управлението на държавата се осъществява задкулисно от няколко икономически субекта, то държавната собственост също е тяхна и служи на тяхни интереси ... +++++++ Tова звучи някак си много познато ...

Tемата беше, че ...(американските и френски ядрени централи продават тока по 3 ст...), и затова се питам как печелят тези "задкулисни елементи" при тези цени на тока ??

Bиждам, че се затрудняваш с отовора, ще ти пусна еди жокер: държавата изпълнява функцията на регулатор на икономиката, като създава благоприятна атмосфера за индустрията -да може да произвежда конкурентни стоки. Tова важи особено за хилядите малки и средни предприемачи. A сащо така даржавата има и социaлна функция...

неподготвен, без достатъчно знания, аргументи! Излагаш се като енергетик, без производство на енергия, на който му пречи Държавата, или "Сламата"! Пий редовно хапчетата срещу заболяването "Комунизъм"- рядка болест -незивестна, трудно лечима поради факта, че не се знае какво е" Комунизъм" и никой не го е преживял!Има хапчета срещу Социализъм , но това е бързо лечимо и заболелите бързо се възстановяват!

Sazdava6 ,,energeti4ni mo6tnosti,, bez da ima6 promi6lennost. Koi da ti usvoiava elektroenergiata???Samo domakinstvata i za ,,iznos,, ako ima tarsene. Tova li sa golemite investicii v Bulgaria!!!

Тези протести са на практика за оставката на Плевнелиев, защитник на монополите и враг на протестиращите. Докато той не се махне няма да се почне на чисто.

Тези протести са на практика последен вой на лентяи, като теб, някой друг да им плаща сметките. Че и не само това, ами и джобни да им дадат за малко ракийка в близката кръчма!

Тези протести не са за оставки! Те са за смяна на политическата система! И за възможност за съществуване на активно гражданско общество!

Не е ли крайно време да се каже истината за тази жена ЧУДОВИЩЕ която със създаденият от нея през 2002 година МАФИОТСКИ КРЪГ наречен ДВИЖЕНИЕ "ГЛОБАЛНА БЪЛГАРИЯ" превърна страната ни в бананова република, а поданниците и в роби !!!!! ЗАЩО ЗАТВАРЯМЕ ОЧИТЕ СИ СЯКАШ НЕВИЖДАЙКИ, ЧЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ОТ СМЕТКИТЕ НИ ЗА ТОК 15 % ОТИВАТ В БАНКАТА НА ЛИЦЕТО ЦВЕТЕЛИНА КАРАГЬОЗОВА БОРИСЛАВОВА. ПРОЧЕТЕТЕ : "ще продължи да се плаща произвежданата от ВЕИ енергия по 699 лв. за мегаватчас, докато токът от ТЕЦ Марица Изток 2 е най-евтиният в България след този от АЕЦ Козлодуй, който струва 44 лв. за мегаватчас." !!!!!!! ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ СЪЗДАДЕНИЯТ ОТ БОРИСЛАВОВА МАФИОТСКИ КЛАН НАРЕЧЕН "Глобална България" ДА НИ ЯХА И КРАДЕ ТАКА КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е ПРАВИЛ ???!!!!!! НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ПАДНАТ МАСКИТЕ И ВИДИМ КОЙ СТОИ ЗАД И МУТРАТА И МУТРЕСАТА БОРИСЛАВОВА ????? Разровете си и вижте кой и защо създаде през 2002 година движението "ГЛОБАЛНА БЪЛГАРИЯ", кои са лицата участващи в него които през последните 10 години принудиха хората да слагат край на живота си самозапалвайки се ??!!!!!!!!!

Зад нея стои Светослав Божилов. ПРОЕКТА "ГЕРБ" Е НЕГОВА РАЗРАБОТКА. Израстването му като фигура на българския политико-икономически небосклон започва посредством членство в Управителния съвет на фондация "Отворено общество - България". Впоследствие се изявява като съосновател и акционер в СИБанк. Изпълнителен директор на създадената от него фондация "Communitas", която се занимава с евроинтеграция и подпомагане на образованието. Президент и собственик на "Venture Equity Bulgaria" с предмет на дейност финансови инвестиции и проекти свързани със ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ т.е. с т.нар. екоенергия промулгирана като алтернатива на атомната енергия (представяна от противниците и като технологично опасна). Светослав Божилов съвместно с Иво Прокопиев е съдружник в медийното начинание и проект Re:TV в навечерието на изборите за 41 НС. Той е сред съучредителите на сдружението "ГЛОБАЛНА БЪЛГАРИЯ" (ЮЛ - организация за осъществяване на дейност в обществен интерес според регистрацията), което според някои анализатори е в основата на българския политически проект ГЕРБ !!!!!

и крадците - забили се във всички нива на Управлението! Вън - крадливите Фондации и Сдружения ! ОТВСЯКЪДЕ - ВЪН НА КРАДЦИТЕ, КРЪВОПИЙЦИ НА НАРОДА !

И дотам ще се стригне, само полека. По примера на варненци, които осъзнаха влиянието на многоглавата ходра смучеща благата в региона и определяща неговото развитие. Сега се започва и няма връщане. Дано повече българи прогледнат и осъзнаят робската си същност, а оттам да решат Рая ли ще бъдат или Народ ! А ГЕРБ, че е поредното, след БСП, ДПС и СДС, изчадие на Мафията си пролича от цялостното им влияние в управлението на държавата и обществото.

околните селища ще имат по-чист въздух, по-малко болести - астма, рак и т.н. по- малко въглеродни емисии и квотите може да се продадат не е лошо

Знаеме ги тея номера - противопоставят различни групи от обществото и така истинските виновници остават скрити. Виновни са посредниците и тези, при които отива основната печалба от продажбата на електричество. Те не искат да намалят и стотинка от печалбите си, а искат да намалят цената на тока на базата на съкращаване на работници.

"Разделяй и владей" - поне едно умно нещо е усвоил мутрата ... ама няма да му мине номера вече! Усещам, че тоя "покой" дето му го препоръчаха при изписването му от болницата може да стане ... вечен ... ама дано не е само за него де!!!

Истинските виновници са ясни - така наречената енергийна мафия. Имат си и имена: Р.Овч, Гоце, Ковачки, Гергов, Семерджиев.

Лъжеш-виновни са Костов и ГЕРБ.

Та тя 23 години е в хаос на къде да изпада повече

Днес на първа страница на "Преса" пише следното: "Сметките ни за ток са надписани с 68 МИЛОНА! лв. от държавата в полза на енергото през 2012 г." Този факт е установен не от филанкишията, а от "работна група на ДКЕВР". Без коментар!

Лъжат това е капка в морето, само за януари и февруари са опънали към милярд. Няма как сметките да скочат със 100% и да са прибрали едва 68 мил, като се има предвид колко са абонатите. И не се заблуждавайте че тези пари ги взимат Ерп-тата, с тези пари от сметкитени януари и февруари ние всички наливахме в ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА, по нареждане на управляващите естествено.

Не се заблуждавам: точно Държавата КРАДЕ безогледно от поданиците си, за да защитава интересите на шепа енергийни олигарси! И това не е трудно да се установи: виж разликата за МВЧ произведена енергия между Марица 2 и ВЕИ! А и самия факт, че "ударно" изпълнихме , че и преизпълнихме квотата за зелена енергия още през 2012 вместо до 2020 говори достатъчно красноречиво чии интереси обслужва т.нар. ни "държава'!

и сега кво става- всеки срещу всеки в татковината. всеки си гледа неговата правда ама да видиме дали някой няма да почне да издава вестник правда след всичките събития.