Стажът за пенсия се вдига от 2016 г.?

Ако не бъде подписан протоколът за съгласие с премиера в следващите часове, преди, по време или след митинга, КНСБ ще проведе национален протест утре.

Обратно в новината

Коментари - Стажът за пенсия се вдига от 2016 г.? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКВИ СИНДИКАТИ - СМЕШНИЦИ. КЪДЕ БЯХА КОГАТО В НОИ НЕ ПОСТЪПВАХА ПАРИ ЗА ОСИГУРОВКИ ОТ КРЕМИКОВЦИ - ЗА ВСИЧКИ Е ЯСНО ,ЧЕ ПАРИТЕ ОТ КРЕМИКОВЦИ ЗА ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ СА В ДАМБОВЦИТЕ - БИЗНЕС ЗА ОКОЛО 300-400 МИЛИОНА НА ГОДИНА. ЯНАЯЧКОВ ДА БЕШЕ ПО АКТИВЕН ТОГАВА - НЕ СЕГА ДА ЗАЩИТАВА ХОРАТА ЗА ПЕНСИЯ - МНОГО ОТ ТЯХ СА СЕДЯЛИ В ТОПЛИ КАНЦЕЛАРИИ И СА БИЛИ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД - СЕГА ЩЕ КРАДАТ ОТ НАС

Ееееехххххххх 2016-та ще съм на 48 и....цели 3 години ВЕЧЕ пенсионер

Има ли значение дали сте десни или леви - желанието за ограничаване на пенсионирането е удар по правата Ви ! Аз съм за пълна свобода на бизнеса от правила и регулации, с изключение на екологични и социални регламенти. Тьй като хората са основното - икономиката трябва да е подчинена на нуждите им, а не обратното. За това - ранно пенсиониране, щедри помощи за безработни, всякакви социални глезотии. Това води до поскъпване на работната ръка - нещо, което искаме всички без 3-4 % олигарси и мениджмънт с промит мозък. Не може временни или доир постоянни финансови проблеми да са причина за промяна в СЪЩНОСТТА на осигурителната система. Имаме един живот, няма да се пенсионираме на 150 години. Какво ни засяга висока пенсия, която голяма част от нас няма да достигнат ? По тая логика спокойно могат да приемат пенсии от по 5000 лева, получават се при навършване на 150г. Няма НОИ да се вътри, сигурно е !

да продължават да пенсиоонират ВСИЧКИ ЧАНТАДЖИИ в полицията на МЛАДИ ГОДИНИ И ДА ИМ ДАВАТ ПО 30 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ че много работа са свършили а народа нека се мъчи

Може ли да влиза в класната стая един 65 или 70 годишен учител ? С бастун , чене и памперс !И не дай боже с паркинсон !!!!!!!!!!!

Пламен Димитров е психолог, от икономика много не разбира. Така е в нашата държава всеки прави не това, за което е учил и има познания. Това обаче е опасно, когато се опитваш да налагаш решения с ефект върху големи групи от хора. Синдикализмът в БГ отдавна е развенчан до шарлатани, които експлоатират недоволството на хората за лична облага. Г-н Димитров да вземе да направи психотерапия на кабинета, че нещо почнаха да се тресат от безпомощност и страх. Това е една агония на управляващите. Дано го осъзнават.

Ето защо не плащам пенсионни, а си заделям пари в сметка всеки месец. Докато мога и стига да мога няма да дам една излишна стотинка на нашата любима държава. Парите в банката си седят и се трупат, може и да се инвестират след време, а пенсионните всеки, който разбира от елементарна математика може да си направи сметка кога ще се пенсионира и до колко години трябва да живее за да получи примерно 1/3 от това, което е дал...

Много си прав, това е самата истина. Нашите осигуровки ги черпят тези дето нищо не внасят - интересно на какъв праг осигурява държавата своите полицай и военни , много ми е интересно

Не може днес за утре реформа. Трябва модел, трябва национално съгласие. Партиите трябва да са единни за да следват модела сменяйки се една с друга. Математически сметки - вноски, разходи, застаряване, стаж, безработица, заетост, ръстове на доходи, пенсии, осигурени, неосигурени, сива икономика, категории. Дайте да ви видим модела господа депутати. 20 години вноските отиват у киреча. Искаме си индивидуални партиди и пенсии според вноската. Категориите ограбват системата. Първа категория - 20 години внася , 40 години пенсия взема. Трета обратно - 40 внася, а 20 години пенсия взема. При равни пенсии първата кат. и трябват 4 пъти по-големи вноски. Дали ги е внесъл наистина тея вноски някой. Категориите вземат поне 2 пъти повече обаче. Я не ми говорете че разни хрантутници ченгета са внесли 8 пъти повече. Полит. комисари не щем да хрантутим моля. Реформа ама дясна - лична сметка в пенс.фонд. Стига комунистическа уравниловка. Смешно е 20 години по-кясно.

Не може днес за утре реформа. Трябва модел, трябва национално съгласия. Партиите трябва да са единни за да следват модела сменяйки се една с друга. Математически сметки - вноски, разходи, застаряване, безработица, ръстове на доходи, пенсии, осигурени, неосигурени, сива икономика, категории. Дайте да ви видим модела господа депутати.

Първо трябва да се създадът работни места а после да се вдига стажът!При сегашната безработица единици родени след 1960 год. ще направят стаж за пенсия.

Браво , ако увеличаването на стажа стане от 2016 година.Трябва да се подготвят хората, а и защо все едни и същи хора ще страдат с новите разпоредби.Плавното увеличение е правилно и дано стане.

Смятам да се самоизключа от системата на общественото осигуряване и да заменя месечните осигуровки с вноски от по само 100 лв. на месец, но по личната ми сметка при лихва 8-10% годишно. Тази услуга се предлага вече от доста банки. Аритметиката я оставям на Вас, а за мен е бонуса, че ще си се пенсионирам когато си искам и аз или моите наследници (ако се гътна преждевременно) ще си харчим моите си пари, а не циганите и държавните служители. Ето как стигнах до тази идея: 1. Случайно разбрах каква пенсия взима средния държавен служител пенсиониран след 01.01.2010 г. за инфо пенсийките са им над 500 лв. на някои и над 1000 лв. 2. Оказва се, че държавата очевидно не изпълнява задълженията си по внасянето на осигуровки в.ч.и здравни, като работодател. 3. Тия дето са се пенсионирали по отдавна, обаче имат таван на пенсиите си и никога няма да успеят да получат и половината на това дето са го внасяли, освен ако не живеят с орлите. (да им се чудиш що се примиряват с този факт и не съдят държавата) 4. Циганите, държавните търтеи и вече съществуващите пенсионери т.е. харчещите парите на касата и сега са твърде много, спрямо тези които внасят, като тенденцията е твърде неблагоприятна 5. Не искам да прекарам целият си живот в офиса, 6. Считам, че системата на съществуващото обществено и здравно осигуряване в страната е крайно несправедлива и облагодетелсва вече споменатите прослойки, както и тези които получават заплати над 5000 лв. В тази връзка трябва да се премахне максималния праг на облагане. Има хора, които получават по 15- 20000 лв.- как така ще се осигуряват, колкото и този с 2000. 7.Не на последно място дефицита по ОК расте лавинообразно и само това е достатъчно за нас дето ще работим още 40 години, че текущите промени няма да са последни, ани чакат още много трудни дни.

Много си прав, това е самата истина. Нашите осигуровки ги черпят тези дето нищо не внасят - НО НЯМА КОЙ ДА ТЕ ЧУЕ

Вместо да вдигат вноските и да ни принуждават да измисляме начини да не ги плащаме за да оцелеем нека държавнитеслужители също да плащат социален и медицински налог като нас и тогава да видим дали ще подкрепят ежегодните увеличения ту на прагове ту за здраве и тн

Че не стигат парите във фондовете - не стигат. Правят се кампанийни проверки, тежестта и отговорността се прехвърля върху наетите (наемните) работници. Няма да се пенсионират, защото нямат стаж. Нямат стаж, защото не са го осигурявали. Ами да се се борили (сами) с работодателя се, за да си извоюват осигуровки. А къде е държавата. Който иска, нека провери обявите за работа, какви заплати се предлагати после на какви действител;но се осигуряват работещите. Излиза, че е много просто, но не им се занимава. Така е по-лесно - всеки да се спасява и да се оправя сам с работодателя си.

още една много голяма икономия АКО ПРОЧЕТЕТ ТОВА Г-ДА МИНИСТРИ ЗАЩО ДИРЕКТНО ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА НЕ СА ПЛАЩАТ В ЕДНА И СЪЩА БАНКА ДА ИМАТ СМЕТКИ ВСИЧКИ ХОРА ТОГВА И НОИ НЯМА ДА ПЛАЩА ЗА ВСЯКА СМЕТКА ПАРИ АМОЖЕ ДА РЕЧЕМ ДА СЕ НАПРАВИ КОНКУРС И КОЙТО ИСКА ПО МАЛКО ТОЙ ДА СПЕЧЕЛИ И ДА ОТВОРИ СМЕТКИТЕ НА ХОРАТА БЕЗПЛАТНО НО С МАЛКИ ТАКСИ ЗА МЧЕСЕЦА И ДА НЕ СЕ ДАВАТ ОТ ПОЩИТЕ ВЕЧЕ ВСИЧКИ МОГАТА ДА СИ ТЕГЛЯТ ОТ БАНКОМАТИТЕ ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО НЕ СЪМ ЛИ ПРАВ

да се вдигне нинимум на 75 години и за маже и за жени

Червените дупедавци се опитват да яхнат митинга!?! Първо Серго, Масларката и др. крадци в панделата пък после ще давате предложения!

Всяко вдигане на стажа или възрастта за пенсиониране БЕЗ ДА СЕ ПРИЗНАВА ВРЕМЕТО ЗА СЛЕДВАНЕ ЗА СТАЖ, Е ГРУБА ГРЕШКА!

Пенсионната възраст за мъжете е твърде висока , и трябва да бъде намалена! Това се отнася и за изискванията за трудов стаж при пенсиониране! Задължително е пенсионната възраст за мъже и жени да е еднаква-не повече от 60г!

Ами правете си протеста. Ако мислите че някои ще ви подкрепи за вгигане на осигуровките ( с изключение на няколко пред пенсионера ) - сте на крив път.

Уведомявам държавата, че плавно започвам да спирам плащането на осигуровки. Смятам до 2016 да спра изцяло...

всички пред Министерски съвет.- Не само за здравеопазването, а и за пенсионирането, за безработицата, за ниските заплати (!!!!!!!!!!!).

защо не си вдигна кокалите,когато КОБУРГА ПРОДАВАШЕ ВЪНШ.ДЪЛГ И БТК НА ТАКАВА ЗАГУБА ,ЧЕ СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ ИЛИ КОГАТО ТРОЙНОТО "ШУШУ- МУШО" ПРАВЕХА НЕДОПУСТИМИ ЗАМЕНКИ СЪС ЗАГУБИ ЗА МИЛИОНИ ,КУПУВАХА СТАРИ ВАГОНИ, ВЪРТОЛЕТИ ДАВАХА ЗА БЕДСВИЯ/НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ/ НАШИТЕ ПАРИ А СЕГА ОЛЕЕЕЕЕЕЕЕ МАЛЕ. БЕГАЙ.

май ти хлопа дъската!!! " За каква стачка говорят при безработица от 20 процента. В сегашната ситуция работодателите са в много по - изгодна позиция" Не си ли чувсл, че митинги, стачки, революции стават при тежки икономически условия, кризи..?? Да не мислиш,че хората протестират когато им е гот??

Браво на Vesso! Много точен!

За каква стачка говорят при безработица от 20 процента. В сегашната ситуция работодателите са в много по - изгодна позиция. Никави отстъпки не трябва да се правят повече и Бойко да вземе малко повече да слуша Дянков.

абе мамино синче такова /да не използвам по-ценни епитети/ какъв бизнесмен си ти бе та ти цял ден си в нета. Егати бизнесмена - безделник. Ако си истински бизнезмен няма да ти остава време и вода да пиеш.

Не сме срещу Бойко, срещу Тотю сме!

Не сме срещу Бойко, срещу Тотю сме!

Това е пародия на национален протест. Целият народ срещу всичко, което прави това некадърно правителство - на протест.

а каде бяха тези прачове ,когато червената ламя омиташе дарявния хамбар?защо не протестирахте срещу истинската напаст,а дори спряхте учителската стачка!дали не сте част от червената смрад задушила балгаря за десетилетия? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"в България експлоатацията на най-онеправданите се е превърнала в печеливш бизнес, отбелязва агенцията. Собственици на фирми, свързани със или принадлежащи към мафията, "забравят" да плащат данъци и такси, а после обявяват за собственици неграмотни лица (често от ромски произход), които получават по 200-300 лева, за да "купят" едно такова предприятие и така оцеляват, казва за АФП началникът на Икономическата полиция Дарина Обретенова. Според българското законодателство новият собственик, неразполагащ с каквито и да било средства, трябва да плаща дълговете, най-вече към фиска и службите за социално осигуряване, а предишният се измъква безнаказано от задълженията си"

Твойята тъпотия и егоизъм никъде я няма! Не видя ли, че колежаните и студентите демонстрираха във Франция!

".Какво ги засяга работещите 25 годишни - докато дойде тяхното време никой не може да каже какво ще се случва.Тук става въпрос за 200-300 000 души" Точно тези приказки са най-вредни за всички! Така действат и "управляващите" Нас какво ни интересува, че хората са зле, ние нали сме добре

хайде БЪЛГАРИИИ ... хайде на всенароден протест... да докажем на тия мижетурки от герб- гроб , че повече няма да спекулират с нашия живот , с нашите права , с нашия труд ... да не им позволим да ни загробват ..ДОЛУ ГЕРБ...ОСТАВКА НА НАЙ- НЕКАДЪРНОТО В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ПРАВИТЕЛСТВО .

Ей пролетарий къде си тръгнал да се изявяваш бе?Не виждаж ли,че лявата идея е мъртва.Комунета безумни.

хахахаха..... никага , запомни , ама никога лявата идея няма да умре ...напротив- бъдещето и в световен , и в национален мащаб е ляво ..предсказали са го много видни гадатели и пророци ... за доказателство- като първа стъпка- многобройните протести , заляли почти цяла европа срещу десните антисоциални , онтипенсионни реформи , провеждани от десните правителства .. хората по цял свят си търсят правата и искат социална справедливост .. така , че не ми се пени много , защото очевидно , е че надсякъде десните сте персона нон грата ...примири се-БЪДЕЩЕТО Е ЛЯВО ...

Какви 3 млн българи засяга шоковото вдигане на възрастта - какви простотии ръсят тези провсъюзи .Какво ги засяга работещите 25 годишни - докато дойде тяхното време никой не може да каже какво ще се случва.Тук става въпрос за 200-300 000 души които искат да се пенсионират по рано и да продължат да работят а младите да стоят по борсите.Жалко е ако хората се поддат и протестират.

браво бобчо,ти си истински мъж,който държи на думата си!!винаги променяш мнението си ,а това показва ,че си постоянен в действията си!!

Ш.... крадец,ще уволняваш?Забогатял си не защото нещо си произвел или създал,а защото си крал.В тези времена на промяна, на повърхността изскочиха крадци и престъпници с бели якички,защото не им пукаше за закона,морала или каквото и да било друго.Сега строят параклиси.Амин.

Ами създай и ти бизнес.Нали си много умен да плюеш по-тези,които са по-умни от теб.В България всеки мизерник е на мнението,че видиш ли този има фирма значи е крадец. Глупако в бизнеса няма място за чувства. Държавата като ми вдига всички данъци аз пък ще съкращавам персонал и после държавата ги мисли. Аз имам от каково да живея ами ти?

ИМА ЛИ ИЗОБЩО СИНДИКАТИ. КАКВА СТАЧКА , КАКВИ ГЛУПОСТИ ,ИМА ЛИ ЧЛЕНОВЕ КНСБ РЕФОРМА ТРЯБВА ДА ИМА. ПЪРВА И ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ДА СЕ РАЗГЛЕДАТ ВНИМАТЕЛНО И СЕ ПРЕУСТАНОВИ ТОВА ОГРАБВАНЕ НА РАБОТЕЩИТЕ ТРЕТА КАТЕГОРИЯ ТРУД . ХОРА ОТ МИНИТЕ,КОЙТО СА СТОЯЛИ ПО КАНЦЕЛАРИИТЕ , НО СА ВОДЕНИ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД ОГРАБВАТ ОСИГУРОВКИТЕ НА ТРЕТА КАТЕГОРИЯ ТРУД И ИЗТОЧВАТ ЗАКОНО НОИ . ТРЯБВА ВНИМАТЕЛНО ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАТ ПЪРВА И ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД. ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ИЗПЛАЩАНЕТО НА 20 ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ

Напълно подкрепям това мнение. Единственото смислено дотук.

в Гипс Кошава жена която е била цял живот секретарка на директора изведнъж се пенсионира като трудеща се при условията на 1-ва категория труд. Мн.справедлиро няма що

Видя се Видов ден! Искат да им работим без заплати, без осигуровки и до гроб!!!

Отново грешен ход! Резултат- намаляване на приходите! Защо се мятате между надежда и безсилие? Правилният ход е увеличаване на годините за пенсия, рязане на ранно пенсиониране на непроизводилни сфери и драстични бонуси, рязане на бюджетните разходи, разкошното и безогледно пилеене на средства по високите етажи...Холандия с БВП 650 млрд долара и население 17 млн. има 150 депутати и 25 % по-малко администрация от България??? Водите страната към упадък и социално напрежение! Стига превилегировани, стига търтеи, стига икономически хиени и геноцид над населението!

Увеличаване възрастта за пенсия? Добре, ама някой от господата от МВФ знае ли каква е продължителността на живот на българина? Знаят ли, че сме на първите места по инфаркти, инсулти, злокачествени заболявания, психични заболявания, или не ги интересува, че малцина ще доживеят до пенсия?! Или точно това целят-внасяните от нас пари да ги ползват те! Защо не направят като на Запад-да можеш да се пенсионираш и след 10г.трудов стаж, например? И какъв е смисъла да ходят на работа, стари, изкуфели и болни хора, а младите и умни наши деца да подобряват генофонда на европейците и американците, а ние да губим децата си, нашата надежда и упование на старини! Защо все народът трябва да плаща за некадърността на всички управлявали ни досега? Ех, Българийо, оцелява си от турско робство, но от своите си ще бъдеш затрита!

Имам 15 - човека бачкатори - от воле съкращавам 5 и на останалите им увеличавам работното време - няма аз да тегля, защото държавата си прави каквото си иска! Нямам намерение да си продавам LEXUS-a и да си купувам GOLF 2! АРЕ баста.

абе оли много си наперен

При два милиона пенсионери, при два милиона рома и при един милион деца както и при 20% безработица и 75% от работещите в сивата икономика внасящи минимума. Колкото и да ги вдигнат пак няма да стигнат парите.

На всеки работещ трябва да се даде възможност да избира каква пенсия иска да има и респективно с колко пари иска да разполага сега - искаш висока пенсия - моля - внасяй си високи осигуровки за своя сметка. Искаш сега да имаш повече пари, искаш сега да гледаш деца, да ги образоваш, да се развиваш, да живееш - плащаш малки осигуровки и после получаваш малка пенсия. Просто е! Откъде накъде някакви синдикати, за които никой не е гласувал, никой не ги знае какви са, ще определят моите доходи и моята пенсия??!

ти не си разбрал,а се изхождаш по тези въпроси.От къде разбра,че синдикатите ти определят пенсията?

Да се намалят пенсиите на бившите номенклатурни кадри ! Те са преките виновници за сегашното положение, а взимат макс пенсия. Да се преразгледат пенсиите на всички със статут "държавен служител", както и на бившите военните !

ЩЕ ЗАПОЧНЕ ПРОТЕСТЪТ И ОТ КЪДЕ??????????

синдикатите са мафя навсякаде,прочетете автобиографята на роналд реиган или "синдикатат на преступниците",вижте кои и защо контролира синдикатите...истинската сила са хората ,излезли на улицата,на са уплашени,защото си мислят,че са бедни..елате в испаня и вижте как един работник работи з0 години и още няма дом,плаща всеки месец 90% от заплатата си...тои е уплашен,ти булгарино от какво се плашиш...шъе ти вземат дедовя...ти си свободен защото си беден

като толкова е лошо в испания ти същия този дедов ли дириш, еле си в булгаристан. Писна ми да цоцате от другите държави и да ги плюете, пък и най-нагло лъжете, смрад ганьовска.

в испаня сам,защото имам топки и ми стиска да работя зш0 дена в годината,получавам 1700 евр. и не се оплаквам по цял ден като вас..а испанците са буклук и тор,сащото ви очаква и вас защото ни прее,,,ха с тази демокраця...по-зале сте от татово време,но ви е срам да си го признаете...но...беднотята ви прави свободни..и това е много ..дори за вас

Дянкоав спешно да си ходи там откъдето дойде. Оставането му на поста всеки ден е беда за България.

RRR я се прибирай в партийната дружинка и не се мотай тук паплач червена

Още по-голяма беда за България бяха управленията на НДСВ и на Тройната коалиция,но си останаха до край ,за да извършат пагубното си дело и ограбването на държавата.