Стачката на миньорите от Бургас може да стане национална

Втори ден продължава стачката в мина "Черно море". 59 миньори са над 36 ч. под земята, а 2-ма са болница. Миньори от Бобов дол и Перник се включиха в протеста.

Обратно в новината

Коментари - Стачката на миньорите от Бургас може да стане национална | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ковачки плати 15 милиона и оттърва и съд и Затвор Сега е убеден, че нема какво лошо да му се случи. А за миньорите от Бобов Дол си имам специяално мнение. Заслужават всичко което има се случва , даже им е малко. Има да Взимат Кренвирши НАРОДЕН на вересия още 30 години

Къде е шефката на бюджет комисия КУрнелия Нинова дето много обичаше минъорите и дето щеше да им защитава правата.

Тя сега обича земеделците;о) Вчера се беше снимала до комбайна на нивата. Миньорите вече си имат нов защитник в лицето на капута (щото Ковачки така каза) - затова предишните снимки на Курнелия в мината вече не са актуални;о))

Липсата на борбена лява партия като координационен център на народното недоволство от криминалната ни държава е причината да няма резултат от протестите. Подземието на власт не разбира от митинтги и стачки, то разбира само от сопа по гърба. Демокрацията е неприложима там, където са наследниците на СИК, ВСК, наркотрафикантите, бандитите и криминалните, залели държавата на всички равнища. Миньорите би трябвало да хванат тоягите и да дойдат в София и Пловдив и да поискат сметка за 25 години лъжи, глад и анархия.както направиха навремето колегите им в Букурещ. Времето на благите приказки отмина.

точно лявата партия докара нещата до тук . и държавата няма общо с заплатите на тези хора ! мините си имат собственик ковачки и той трябва да им си плаща ! защо не търсят него ? с кого са подписали трудов договор ? с държавата ли ?

Драги ако си въобразяваш,че бсп е лява партия - жестоко се лъжеш.Коя лява партия ще въведе плоския данък, коя лява партия ще се съюзи с мафията дпс. В коя лява партия има толкова богати и корумпирани хора. Без лустрация няма да се оправят нещата и тези утрепки ще си разиграват коня още дълго време.

Като набожен човек искам да ви кажа, че Господ ви показва що за човек е Бареков и неговата партия, щом се е съюзил и играе в комбина с Ковачки.Помислете си добре искате ли такъв плазмодий да влезе в парламента.Наясно ли сте, че Ковачки -ако влезе в НС никога няма да се съгласи да се прокара закон, който да наказва такива работодатели като него. Мислете хора, мислете!!!

тия миниори малко се поувлекаха с стачката. не били получили 1 1/2 заплати, а ката получаваха що ги изядоха

Яла съм "попарата" на Квачки... със системното забавяне и неплащане на заплати. Прави са си хората, това като е системно, ти идва да го убиеш в един момент. От заем в заем... тамън стъпиш на крака и хайде ново забяване с по няколко месеца. Че и датите никога не се знаят. Отговора е винаги един и същ "Няма пари! Утре евентуално."

Ковачки измъчи всичките си служители и въпроса е това некадърност ли е или друго ?

Аз ще ти отговоря - това е алчност, властолюбие, незачитане на задълженията които си поел, безотговорност и наглост.Келфайда ако си умен и начетен , а нямаш капка човечност.

АЛЧНОСТ! Той, кадърни хора да го съветват си има..

НАЦИОНАЛНА СТАЧКА Веднъж за винаги да прогоним-настоящата,икономическа и политическа клика в БЪЛГАРИЯ!!!

Тоя па. Защо нямаше национална стачка като бяха мафиотите на бесепе?

Национална стачка могат да организират профсъюзите - ако искат да работят за хората, но нали сме маясно ,че и синдикатите са пионки в ръцете на олигарсите. Това не са гръцките синдикати.

Ами ако стачката ще е национална, да се вдигаме всички тогава! Защото аз пък не съм съгласна с моите непрекъснато растящи сметки за ток да пълня дупките в НЕК, които не аз съм отворила! И към които дупки немалък принос имат ей такива "назначени бизнесмени" като другаря Ковачки! Къде е впрочем собственика на мините - др. Ковачки?! Защо не се изправи пред работниците си и да им даде обяснения?! Или , ако вече не е собственик, да излезе и да обяви: аз продадох мините и ТЕЦ-те на лицето Х! Търсете си парите от него! Странно ми е, че самите миньори и синдикалистите им днес в ефир заявиха, че собственик е Ковачки, но пък не чух да имат претенции към него?!

Ковачки е собственик и както виждам и на миньорите. А Кондомът щял да слиза в мината. Да го почакали с генералната стачка.

Точно затова ми миреше лошо от тази стачка! Сутринта слушах миньорите, а непосредствено след това имаше откъс от интервюто на Диана Найденова с Капута - отиваха право в мината и Капута я уверяваше как радушно щели да го приемат! След това си спомних, че Капута и Ковачки са политически ортаци по тези избори - и стачката на миньорите или по-скоро на тези, които им дърпат конците, ми отмиля!

Абе аз ви казвам, че държавата отсрочва плащанията на Ковачки за осигуровки - я ми кажета на колко малки предприемачи държавата направи някакъв реверанс.Герб смачкаха и унищожиха малкия бизнес.Сега пък спряха строежа на магистралата към Дунав мост - уж искат да съживят Северозапада , а действията им говорят друго.

После да "повярваме" на Бареков, как щял да съживи северозапада с подкрепата на ЛИДЕР... :) А дано, ама надали! Колкото до Олигарха... той от години е с привилегии за осигуровките, които винаги плаща с месеци закъснение и то на хиляди души.

защо не стачкуваха когато експерта ореховски беше на власт , и опрости на ковачки 40 000 000 лв ? или комунягите още от сега подготвят краха на следващото правителство ? защо държавата дава пари на частно предприятие да си плаща заплатите ?

Сбърканата система за пране на пари на Ковачки доведе до това. Топлофикация Сливен - собственост на Ковачки, дължи на Мина "Черно море" също собственост на Ковачки - пари!? Бобов дол бе също негова и мината и ТЕЦ-а. От години в неговият Холдинг се работи така. Плаща се аванса, а заплатите се бавят с по няколко месеца - средно 2 или 3. На горките хорица и на тях вече им е писнало. Вземат за май, юни и юли чакат, иде август, септември - пак нищо. Затова е и голяма трагедията. А Ковачки в крайна сметка почна да продава заводите, мините, фирмите и се говори, че дори не е в България. Изкара си печалбата и готово.

Извинявам се, че дописвам... но, Мина Перник - открит въгледобив, мина Станянци, мина Чукурово са също на олигарха. И следва такива като него да бъдат съдени от държавата, за да плащат редовно. Гърмят бушоните на всички предприятия и заводи на лидера на партия ЛИДЕР!

Няма закон - ако работодателя не изплаща заплатите на работниците си да бъде съден и вкаран в затвора.Тъй че другия път като дойде някой политик да ви облъчва - попитайте го дали е склонен да прокара такъв закон, който съществува във всички европейски държави.Но от сега да ви кажа, че нито ББЦ, нито Герб, ДПС, БСП или атака ще гласуват такъв закон, защото мафията няма да ощети своите олигарси.Тъй че добре си помислете дали ще гласувате за тия боклуци - сега поне имате избор.

Малко манипулативно се изказвате. По времето на кабинета "Борисов" от ГЕРБ направиха промени в закона точно в тази посока, даже ако си спомняте достка шум предиздвика, веднага скочиха работодаделските организации от БСП и ДПС и Атака тогава бяха против, именно тогава обвиниха Борисов в диктаторство.Даже закона беше готов за първо четене. Така, че не слагайте всички под една черта.

Отговорете ми тогава, защо закона не е внесен в парламента щом е бил изготвен. Нали тогава правителството беше на Герб и бяха мнозинство - какво ги спря ? - това искам да ги попитам герберите. Питайте ги и вие!!! И не ми обяснявайте, че Герб е нещо по-различно от останалата политическа мафия - не им вярвам. По делата ще ги познаете - това е казал Дякона.Написали закон и какво от това - на дело има ли го -НЕ!!!Само популиски приказки.

Заплатите трябва да им бъдат дадени от собственика на мината чрез касиера естествено.Вчера бе предложено, като няма пари за заплати, миньорите да започнат да продават въглищата на една поносима за населението цена.Това е много правилно, законосъобразно и целесъобразно.Населението ще получи евтини въглища, а миньорите-парите си.Така и управниците няма да имат главоболия.Иде зима и газова криза,въглищата ще вървят.Собре е за всички!

цитат от Тодор Живков " като плащаш с фъстъци, получаваш маймуни " И какво да правят хората, да пасат трева ли ? или да се боядисат в зелено и да фотосинтезират ?

Тази " гражданка" може би е пиарката на миро мършата-с една счетоводителка изработи за 2 месеца 300хил. лв европари.Делото за това престъпление все още се мотае някъде из прокуратрата.

все по малко вярвам на тези които казват че нямат пари, нямат заплати и пр. Ето тези миньори. Всичко с малки изключения са от селата и от там се хранят в голяма степен. Получават част от заплатата си. Не е истина че два и повече месеци не са ги получавали. Писна ми тая българска ЦИГАНИЯ вечно да хленчим и да се оплакваме. Аз съм добре и благодя на Бог че имам приличен доход, че дъщеря ми и двете ми внучки са добре и могат да се издържан трите със 700-те лева доход на дъщеря ми. А може да хленчим и ние. Ама не го правим. Така сме научени, да не бъдем ЦИГАНИ. Да действаме, не да мрънкаме. И да не лъжем.

Ти гражданко, от кое село си по - точно.И колко ти плащат за да нагнетяваш и без това нагнетената обстановка.Ако на теб ти откраднат две заплати, сигурно ще оревеш орталъка колко си зле.И преди да парадираш с благосъстоянието си и да пишеш глупости, отиди на място и се запознай със ситуацията - виж хората - имаш тази възможност, защото си добре, за разлика от тях.

Действайте, гражданко,действайте!

Мнението ти е чиста жестокост. Хората работят най-тежкия труд и искат собствените си пари. Как ще се издържа дъщеря ти, ако два месеца не получи 700-те си лева?! Ще ходи на селото ти, защото някой като теб не вярва, че не заплащат труда й?! Ти като си добре значи ли, че и другите са добре. Това се казва егоизъм!!!

По-абсурдно изказване не мога да си представя. Какво като са "от селата и оттам се хранят в голяма степен"? Едновременно с това упражняват най-тежкия и рисков труд срещу унизително ниско заплащане и имат правото поне да получават мизерните си заплати редовно, така както на депутатите най-редовно им биват изплащани и актуализирани техните. И да, тези хора "действат, а не мрънкат". Срамно е възрастна жена като въпросната "гражданка" да разсъждава така.

Айде разследващи журналисти, да ви видя сега как ще откриете новия стар собственик, дето се е скрил зад поредните офшорки. Така ще си изчисти дълговете. На мен на такова ми прилича... "Мина Черно море бе собственост на Христо Ковачки, като сега собствеността е прехвърлена на фирма от Кипър. Съща е ситуацията и с ТЕЦ Сливен . През лятото Комисията за защита на конкуренцията одобри прехвърлянето на ТЕЦ "Бобов дол", 3 топлофикации и 2 мини, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки. С нови собственици са топлофикациите в Габрово, Сливен и Велико Търново, "Мина Станянци", "Мини открит въгледобив-Перник" и "Мини Бели брег" с. Габер. Купувачи са неизвестни физически лица от Великобритания и Кипър. Интерес към ТЕЦ Бобов дол имаше Stockett Limited, притежавано изцяло от физическото лице г-жа Ерлин Родригез. Дружеството искаше да придобие контрол върху Консорциум енергия МК АД, а чрез него и върху ТЕЦ-Бобов дол ЕАД. Към този момент няма точна информация дали дружеството осъществява дейност."

В това няма нищо незаконно, нали ! Друг е въпросът за морала, но в България никой не го интересува ! А е препоръчително да се скриват собствениците на български фирми със значителни обороти в , защото, пич, наясно ли си с политическия и данъчен рекет върху тях. От всички политически сили управляващи, без изключение!

Ковачки няба пари, защото ги даде предизборно на Капута! А Капута в неделя ще слезе под земята и ще раздаде заплатите на протестиращите... Или пък няма да слезе... Вие как мислите? :)

подценявате бареков. той е много смел маж и даже веднъж съм го виждал да се полива със студена вода от минерален басейн! ако е за пари- ще слезе, но... ако може.. миньорите да не са там.

Тшя 300хил.,за които са ги принудили да протестират, ковачки ги харчи за 2 дни предизборна кампания,или за седмица почивка с поп фолк певицата. Сега чакаме да започнат да стачкуват знайни и незнайни шивачки и обущари,които са все с нередовно заплащане от ЧАСТНИТЕ си работодатели.

А Близнашки да плаща! Мамицата му! Да плаща с НАШИТЕ ПАРИ, ние пари не искаме, по-добре с нашите пари да се покриват задълженията на Ковачки! А съм за, а вие???

Шило

Питам сериозно- кой наистина е собственик на мините?

Абе Бареков не е ли с ковачки ортак? С едно щракане на пръстите и решава проблема... какво са няколко милиона за този мощен бизнесмен? ще размаха пръст на Ковачки и той незабавно ще плати... :)

Къде е Капута? Защо не е долу при миньорите тая лакърдия?

Крайно време е за закон забвяне изплащането и не плащането на работна заплата да бъде криминално престъпление и да се наказва със затвор. Проблемът със заплащането е масово явление защото фактически няма никакви санкции за некоректните работодатели. В нормалните държави работодател не би си помислил дори да забаи заплата, защото образно казано ще му скъсат седалищните части

акива престъпници са в тази държава- Трябва незабавно да се изплатят заплатите на миньорите-те работят най-тежният труд! мисля ,че всичко е една предизборна мръсна кампания на този престъпник Кавачки- който е за затвора. Къде е колегата Близнашки ?

Тая мина държавна ли е, че ми убягна информацията...?

за утешение на миньорите мога да кажа - вие не сте сами! богатите собственици на мините също плачат с вас (съдът на партията, де).

Какво се оправдавате с Ковачки! Тук става въпрос за държавата, чийто закони важат за всички, ВСИЧКИ! Става въпрос и за обществото, което тряба да реагира на ВСИЧКИ "КОВАЧКИ"! Защото "КОВАЧКИ" ги има по всички партии. Ама ние просто си делим мутрите на наши и ваши- вашите са лошите, а пък нашите са си хубави, нъц!!! Хаиде, гледайте си биг брадър и наздраве!!!

ало ковачки ти ли си ?

Май точно Ковачки НЕ ПЛАЩА... Или нещо не съм разбрал? :)

Ковачки доведе хората до скотщина , да не говорим че тези хора имат право да си почиват , да имат пари за отдих

Нагли и прости миньори. Не разбирате ли че ви използват бе. Мрете като сте прости. И без това цялата държава вас ви издържа. От какъв зор трябва да се вземат от данъците на всички да ви се дават пари на вас щото се прости, че като не сте получили първата заплата сте продължили като овце да да работите вместо да съдите собственика. Отиваш, намеш адвокат, съдиш РАБОТОДАТЕЛЯ си. Негов проблем е от къде ще вземе парите и кой не се разплатил с него.

кр..тен .. Не си позволявай да съдиш хора които намат пукната паар а имат семейства

ТЕ ТРЯБВА ДА СЪДЯТ !!!! А не да ми мишкуват и да чакат съжаление докато Бюреков ги използва за предизборна кампания.

МНОГО ЯСНО ПО МИСЛЕНЕТО ТИ ЛИЧИ,ЧЕ СИ МНОГО ПРОСТ КОМУНИСТ ИЛИ НЕКОЯ ПРИСЛУГА В ТОГА ИЛИ УНИФОРМА.КАКЪВ СЪД,КАКВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ УРКО???ВАСИЛЕВ Е В БЕЛГРАД И ПИКАЕЕ ВЪРХУ ВСИЧКИ И ИНСТИТУЦИИТЕ МЪЛЧАТ.ДАЖЕ НЕ ГО БЕШЕ СТРАХ И ДА СЕ ПОЯВИ ПО МЕДИИТЕ?ТИ ЖИВЕЕШ В СОМАЛИЯ?КАКВИ ЗАКОНИ ТЕ ГОНАТ???

Пут*о нещастна. Къде си видял комунист да съди някой ма? Толкова ли си прост, че незнаеш как се решават такива проблеми. Със стачки ли ма? Каквото стане - Костов е виновен. Много добре сте се научили. ИМАШ ДОГОВОР СЪС РАБОТОДАТЕЛЯ СИ. НЯМАШ ДОГОВОР СЪС ДЪРЖАВАТА !!!! КАПИШ???????

минимална заплата 300 лева , кражби.. и Хората не Работят НАЛИ

ТОВА Е НАЙ-УЖАСНАТА ДЪРЖАВА НА СВЕТА!МЪЧИ ДО ГРОБ..ОЛИГАРСИТЕ СА НАД(МИЛИЦИЯ,ПРОКУРАТУРА И ИНСТИТУЦИИ).ЕВАЛА НА ХОРАТА ЧЕ СА НАДИГНАЛИ ГЛАВА.В БГ Е КАТО АФРИКА САМО ЧЕ СЪС СНЯГ.ЧУЖБИНА Е СПАСЕНИЕТО УЧЕТЕ ЕЗИЦИ.МНОГО Е ВАЖНО...

Luna0102

Има по-гнусна държава, там няма да си позволиш да стачкуваш.

надигнали глава?????? против кой.... на ковачки милиардерчето феодално не му пука

Хайде бе Барек.Слез при миньорите и им обясни как ще получават по 1000 месечно.Ама не ти стиска да отидеш там.Защото знаеш че и пазачите ти няма да те спасят от линч.

За всички тъпи плювачи по призвание по-долу информирам, че държавата в лицето на НЕК не е изпълнила задълженията си, затова няма пари за заплатите на миньорите ! Съшо така тази шибана държава подаде "комат" на ПИБ и разгони КТБ като мащеха ! Същата тази шибана държава ще ви съдере кожите с увеличенито на тока, и ще подкрепи мафиотите от ВЕИ, фотоваолтиците и ЕРД !

Luna0102

Значи казваш, че г-н Ковачки едвам свързва двата края. Днес е на хляб, а утре на картофи.

Как НЕК да си изпълни задълженията като е вътре с двата крака.Да ги даде Стойнев който една година все обещаваше че има резерви за още намаление на тока.И НЕК хлътна с още 320 милиона.

И кой е виновен за това ?? Самите политици, управлявали последните 25 години, едва ли Ковачки, не че ми е е симпатичен, или други предприемачи !

Luna0102

Аз все си мислех че най-големите престъпници са събрани в БСП, а то излезе че ББЦ им взе лидерското място, все пак в БСП има и малко нормални, а в ББЦ всички са за до живот на закрито, под земята, да не видят слънце докато не им изгният костите.

Това не е агитация, но моля ви не гласувайте за ББЦ на Бареков, защото по-този начин Ковачки ще влезе в политиката и кой знае какви лобиски закони ще си прокара.После да не се чудим кой ни е виновен.

Законите, които може да прокара Ковачки са само едни-АНГАРИЯ, докато народа измре от глад. Тази стачка е показателна, за тези намерения на "елита". ИМА ЛИ СЪД И ЦАЦОРАТУРА В ТАЗИ ПОРОБЕНА КОЛОНИАЛНА СТРАНА, БЪЛГАРИЯ? На байряма отивайте за гъби, за риба, НО НЕ И ДА ГЛАСУВАТЕ!!! Миньорите в мината предпочитат да измират преди изборите от глад, но не и след тях.

Хора, миньорите си търсят парите от НЕК защото тя не се разплаща с фирмите ама защо? Щото нема кинти. Защото са инсталирани са около 2000 мегавата /колкото двата блока на АЕЦ/ ВЕИ от които произведената ел. енергия до 2012 година се изкупуваше по около 650 лв, а след това на около 400 лв. От американските ТЕЦ в Мариците - между 300 и 400 лв като НЕК е длъжна да изкупува тяхната енергия. В същото време битоеите потребители я заплащат по около 150 - 200 лв мегавчаса, а промишлените около 100 лв. Това е цялата проста аритметика.

Лидер и Ковацки и ББЦ , МИла Моя майно ле!!! И после тези хора не работят нали , отврат държава

Докато герберите са на власт е така! Ако беше Партията, щеше отново да опрости на Ковачки едни 16 милиона, че да има човекът за лизингите на бронираните Роувъри и евентуално да даде по 150 лева на миньорите! И наденица щеше да пусне в магазините - по 15 лева килото! Тези миньори трябва да знаят коя ръка ги храни и къде е успешната социална политика!

Мисля че са много наясно дори;о) Ако не самите миньори, то синдикалните им лидери много добре знаят какво правят - нито една лоша дума за шефа Ковачки и всичките екскременти по лошата НЕК! Иначе нямаше да повтарят като навити "протеста ни е насочен единствено към държавния орган НЕК"!

Как не го е срам този Ковачки ще ми пише по плакатите , че имало изход , а хората да му работят за безпари....Хора НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нали държавата е тази която опрости на Ковачки милиони, които дължи на работноците си за осигуровки - нямал милия пари, ами като е лош бизнесмен защо се е захванал с това. Знаете ли какви глоби правят данъчните на един ЕТ ако не си е платил осигуровките към НАП , а за тоя боклук Ковашки му опростяват милиони. Ако и това е държавна политика -ашкосум, а искат да се развивая малкия бизнес.

Като е частна, не е извънземна! Държавата е отговорна, че толерира такива частници като Ковачки. Кодекса на труда е задължителен и за частниците!

Luna0102

Не разбрах кой е собственика на мината.

Luna0102

След като прочетох коментарите разбрах кой е собственика, но не разбрирам защи си искат парите от държавата, след като собственика е Ковачки? Излиза че за един е печалбата, а за държавата са разходите.

За съжаление държавата е безхаберна не само към тези 60 мъже, доведени до отчаяние. Тя е безхаберна и към всички, които осигуряват заплатите на "милите ни политици". С преференции на държавата се ползват само ромите, крадците, убийците на деца по пътя, политическите лакеи и .............!

горките миньорчета лапнали са стръвта на ковачки закачили са се и сега се гърчат на кукичката в името на политическите амбиции на ковачки а ковачки е комунде от ДС

Мината е на Ковачки, който се кани да влезе в политиката с ББЦ. Внимавайте за кого ще гласувате.Тоя мародер не плаща на работниците си, а сега и в политиката иска да се набута- аман от такива боклуци.

Ще им платят в деня на изборите, след като гласуват в секцията под земята.

те пък едни пари 270к.. цялата галимация не струва

Да сте чували в друга държава, например от ЕС, работодатели да не изплащат заплати, при това с месеци!!! Къде са сега великите политици ББ и Роско, да се снимат миньорите! Къде са сега великите журналисти да слязат при миньорите! Къде са будните и красивите да протестират срещу тази несправедливост!!! Къде си народе...а,да....на тебе ти дадоха биг брадър да се кефиш и да не се усетиш, че утре, като гласуваш отново за демократите-мутри, може и ти да питаш къде са ти заплатите! Хайде, наздраве!

Защо не питаш къде са Орешко и Стойнев? По тяхно време направиха глупостите, сега други ти виновни?

да няма ме........ не ми дреме за ковачки от дс...... и къде4 бяха миньорите през 2013. кой ехидно се гърчеше, когато им даваха аванса, изработения аванс за определен глас..... кой се биееше в прадните магазини.........защо тогава мълчаха защо и днес мълчат за олигарха ковачки тръгнал към нс....

Е, не е като съвсем да няма политическо присъствие - Дудука отиде да се среща с тях;о) Той сега нали е политическа дружка с шефа им Ковачки. А понеже Ковачки се е покрил, сега Дудука ще спретне една пламенна реч - на друго няма смисъл да се надяват! Когато го изберат за министър-председател, може да им плати и част от заплатите!

ПОВРЪЩА МИ СЕ от това име - барек.

Аз пък питам къде са синдикатите!

Luna0102

ББ в качеството си на какъв да отиде там? Станишев що не отиде?

горките миньорчета са изманипулирани политически по схемата "ковачки"

Аз съм последният човек, който би защитил администрацията и чантаджиите, но в случая малко омесваш нещата: НЕК е държавна, ТЕЦ Сливен, който превежда парите на мина Черно море, е частен. Собственикът е един и същ - Ковачки. Ситуацията би могла да се онагледи така: аз работя в частна фирма. Фирмата работи с държавата по договор. Държавата превежда част от парите по този договор, но моя шеф превежда парите на друга фирма, вместо да ми плати заплатата! Аз от кого си искам заплатата - от шефа ли или от държавата?! Моят трудов договор все пак е сключен със шефа ми, а не с държавата, нали?!

кредитите на орешарски къде са ? с кой са сключили трудов договор миньорите ? с държавата ли ? да обявяват в несъстоятелност работодателя си и да си получат парите !

Кога най-накрая, посерковците политици ще вкарат текст в Наказателният Кодекс, че за неизплащане на заплати и осигуровки, РАБОТОДАТЕЛЯТ ВЛИЗА В ЗАТВОРА?!?!?!

Че той бесепарът Ковач.и, партньор на Кондома, тогава няма да излезе от затвора, бе!