Преговорите в мините продължават, ТЕЦ активира резерва си

На петия ден от стачката в "Мини Марица-Изток" отново имаше преговори между ръководството на дружеството и синдикатите. Междувременно ТЕЦ "Варна" активира 3 блока студен резерв заради протеста.

Обратно в новината

Коментари - Преговорите в мините продължават, ТЕЦ активира резерва си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марица-Изток конплекса произвежда 3000 хил мегавата ток скоро аконе свърши стачката щеима режим на тока друготоса лъжи на семерджиев и траиков

Според мен протестиращите от Марица изток май прекаляват с искнията си. Там работещите получават доста добри пари, много социални придобивки и е доста нахално в време на криза да извиват ръцете. Имам близки които работят там и знам какви са им заплатите. За една тяхна заплата ходя няколко месеца на работа, макар че имам добро образование.

ПРОСТО МЛЪКНИ!!!ЕЛА ПРИ НАС ,ТЪРСИМ ХОРА,АМА НЕ ТИ СТИСКА ,НАЛИ?ЗАВИСТ И ПРОСТОТИЯ БЪЛГАРСКА...

Ти хубаво знаеш заплатата ама знаеш ли и работата? Ела утре при мен да вдигаш на ръка 100 кг ролки и да ги монтираш ,като вземеш да чукаш и в дупето ти влизат въглища и тогава завиждай.

ГЕРБ с всеки изминал ден доказват своята некомпетентност на всички нива в управлението защото не назначават за ръководители експерти в дадената сфера а разни подлизурковци и некадърници които са от тая партия която дойде на власт станахме за смях на цяла ЕВРОПА

аааа.незабавни преговори. като видите на къде отиват нещата бързо подвивате опашките.

защото ги е страх да не стане като в Румъния.

Борисов беше казал че който иска повече пари да работи повече.Чуйте си началника бе мизерници.Или целта е някой да купи печелившите дейности на тънка лайсна?

Тия гербаджии както много се репчиха маи нещо се уплашиха то ако не е Марица Изток кои работи в тая държава и внася редовно данъци и осигуровки и стига с тия манипулации в медиите които не живее в региона и не е запознат с условията остава с грешно впечатление и говори и пише глупости да идват да обуват ботушите и да слизат в добива да изкарат една нощна смяна при - 10 градуса и една дневна лятото при +40 градуса и да видим тогава за какви заплати ще искат да работят имаите уважение към хората които изкарват пенсиите на вашите родители

Хайде,хайде,не се изхвърляй толкова-има и по трудни професии.А и всички не могат да бъдат миньори/на открит рудник/!Милиони хора в страната ни се трудят и не сте само Вие другари,които осигурявате пенсиите на хората...Хайде давайте го по коректно!

БРАВО НА МИНЬОРИТЕ ,ВИЕ СИ ИСКАТЕ ЗАСЛУЖЕНИТЕ ЗАПЛАТИ И НЕКА МУТРИНСКИТЕ УПРАВНИЦИ ВИ ГИ ДАДАТ. НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ. А ОНЯ ГЛУПАК СЕМЕРДЖИЕВ ДА НЕ НАСТРОЙВА ОБЩЕСТВОТО СРЕЩУ МИНЬОРИТЕ , ЧЕ ТЕ ЩЕ СА ВИНОВНИ ЗА ПОВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА. ТАЗИ ИДЕЯ СЕ ЛАНСИРА И ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ. СТАЧКА ДО ДУПКА -ДОКАТО БОКО И КЛИКАТА МУ ГИ ОТСТРАНИМ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО.

Нещо не ми е ясно. Как ТЕЦ "Варна" с 440 000т въглища и мощност 5 блока по 210 MW ще работи 40 дни? Или това е като за Пернишките въглища за ТЕЦ"Марица изток 2" - 1000 т/ден за 1300 MW?

Там работат с Домбаски въглища ,които са калорични и е възможно по малко да отиват за 1-мегават,но пък са много скъпи и за това тока там излиза 50% по скъп.

Пусто дърво неокастрено! То бива, бива наглост, но тая на т.нар. миньори(какви миньори са тия, забой не виждали) надминава всякакви граници! Пази боже - сляпо да прогледне...

Иди ти да копаш щом си толкова отворен. Щом искат и е обещано да го получат. Министъра предпочита да загуби повече за да си умре на ината. Там е проблема.

Хайде сега да си вземеш недокастреното дърво и да ходиш при стачкуващите. Ама не ми се вярва много. На топло пред компютъре е по-добере нали?!? И много ми е интересно като не ти платят бонусите за преизпълнен план, за постове във форумите дали на следващия "пишман" писач ще му хрумне да те навестява с дърво недокастрено.

Кое е наглост бе , палячо ?!! Миньорите искат ТОВА , КОЕТО СА СЕ ДОГОВОРИЛИ ЛЯТОТО ЧЕРНО НА БЯЛО ! Премиите много им се виждат на ръководството , поставено от ГЕРП , явно искат да излапат те милионите . А и МНОГО пари тряя да се избиват , нали през 2009 г. ГЕРП купиха червените фирми на Р. Овч., източващи държавните ТЕЦ и рудници ...

От Световната и Европейската организации на миньорите са заявили намерение да направят инспекция в Мини Марица изток, за да разберат как е възможно да се работи с намален състав и амортизирана техника в рудниците и в същото време да се спазват здравословните и безопасни условия на труд. Еха , и те ако дойдат и видят мизерията дали няма да лупнат няколко милиона глоба?

Не подкрепям стачката,бивш миньор съм.Вземат по 2000 лв,а условията им на труд са несравними с тези в подземните мини!

Я бързо се скрии че всички те разбраха че не си миньор.

Много усилено капаеш .... във форума

ти още не си ли подал оставка? Научи ли,че проучването и добива на шистов газ става само и единствено чрез технологията ХИДРАВЛИЧЕН УДАР? Е,НАРОДА ТИ ДАДЕ УРОК,ТАКА ЧЕ ВНИМАВАЙ И СЕГА СЪС МИНЬОРИТЕ!

той,продажника и лобиста-ТРАЙЧО

Побързай Трайчо, Побързай защото нещата стават сурави и курави. Ще го отнесете като куцо пиле домата.

Браво на миньорите.

ЗАДАЛИ СА СЕ ЕДНИ ХУБАВИ СТУДЕНИ ЗИМНИ ДНИ. Кво правим без въглища за ТЕЦ-те ?? Ами духаме супата. Господа управляващи, забравили сте Жанвиденовата зима. Скоро ще ви потърсят сметка и зърнопроизводителите. И на тях ли парите са много. Ами вашите пари и банки не са ли много. Не е ли време да се разделим със вас и вашата наглост.

7,100 работника по 1000 лв бонус = 7,1 млн. лева. Загубите за сега са 5.6 млн. Скоро ще достигнат 7,1 млн... Да им бяха дали щяха да са по на далавера.

Спокойно,ще платим и загубите и премиите и по високата цена на тока и т. н. !!!

Тия загуби ще им ги удържат от заплатите,так че всяко увеличение или нещо подобно ще бъде гнусна провокация и герберски популизъм!

"В знак на добра воля помолих мениджмънта на мините да оттегли съдебния иск за законността на стачката" - как така ще ги помоли, не са ли му подчинени...нали той ги е назначил

Според трайчо хора които продават здравето си срещу някои лев не заслужават повече от неговата заплата. Би трябвало да изкара една седмица в мината долу и тогава да решава дали парите им са много

мината е горе.........рудниците са открити там

това рудници за сяра ли са?

Как ще е горе,умнико,нали десетки метри се копае надолу,за да се достигнат въглищата?!И през това време се наслаждавашна прекрасни изпарения от огнищата със сяра,ностоп,докато работиш там!Смятай за 40 години стаж колко налапваш и колко години се радваш на пенсия

Ако замахнеш и не уцелиш, това е израз на добра воля. Ако изплатиш заплатите за декември, е израз на висша добра воля. Да благодарим на Трайков и за изгрева!

Какви експерименти за ТЕЦ 2 та те горят от години Пернишки въглища. Само да ви уведомя че за да получават въглища в централата трябва да използват железопътните линии на рудниците. Така че става дума само за прах в очите на обществнноста и търсене на оправдания от некъдърнато ни управление ( или умишленно) в България. Преценете сами.

В дружеството трябва да има приети Вътрешни правила за организация на работната заплата.На работещи- те по норми се заплаща по"зделна" форма на заплащане или "зделно премиална".Каквото е записано във ВПОРЗ това трябва да се плати на миньорите.Мисля,че проблема е при администрацията.

Кой ще отговаря за загубите от стачката, които по съобщения в медиите са милиони? От така написаното излиза, че стачката е законна, че неплащането на договореното в колективния трудов договор е по разпореждане на министъра или поне одобрено от него. Аз, като граждани, не желая да плащам и тези загуби, тези щети, заради ината на някой некадърен управленец, да не плати договореното възнаграждение на миньорите. Грешка бе, че заедно с миньорите не стачкува и цяла България, за да се отърве от това некадърно и лъжливо управление.