Срути се мост на италианска магистрала, има десетки ранени и жертви (видео)

Съоръжението е построено през 1960 година и е реконструирано през 2016 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, изглежда така са го реконструирали, че да убият невинни хора!

Няма причини за радост. Построеното, ако не се поддържа, се разрушава. Така че с тези наследници на Бай Тошо тепърва ни предстоят жертви по пътищата, и този път заради престъпна небрежност, алчност за крадене на управляващите, не заради природата. Та така за соца, няма вечни неща, щом в Италия се случва, значи ще се случи и в България. С тези умници, професори по строителство на пътища, каквито са Бойко и свитата му, как си мислите - няма как да се размине.

Аз пък не вярвам от дъжд и вятър да падат колоните на мост. На 11 септември двата близнака пак ли ги събори мълния из основи? Смешно е да казват, че е от мълния, когато из Европа стават атентати през седмица, обаче ги покриват като инциденти. Самият факт, че никое официално изявление даже не допуска възможността това да не е "инцидент", за мен е красноречив. А вие си джафкайте за соца, бетона, арматурите, АПИ и тиквата.

Сега стана ли ви ясно какво е западна европа. При социализма не се жалеше бетон и арматура затова нищо не е паднало и няма да падне. Дори един малък мавзолей построен за 72 часа му бяха нужни 3дни да го разрушат. Изобщо разликата е в полза на социализма. Получаваш пари и купонясваш без да работиш много а сега ни купони ни пари само данъци и лоша храна водеща до рак

Още един "носталгик" по соца. Това, което казваш, изобщо не е вярно. Бях на 4 години, когато започнаха да строят моста на Марица до ВХВП в Пловдив. Строиха го 4 години. Пада 3 пъти, а единия път сами го бутнаха, защото се разминаха с около метър от двете страни. Живеехме на реката, на около 200 метра от този мост, та помня всичко много добре. ДОри и сега да минеш от там, ще видиш останалите набити пилоти в реката от двете страни на този мост. Трагедии стават навсякъде. Недей да правиш политически капитал от това. Защо не споменеш висящите мостове на инж. Айфел, например. Висят си вече 150-200 години, при 100% натоварване. В най-различни страни.

Не е ли верно че сега измират поголовно от рак. Бахти тъпака. През социализма някой да има рак беше мега рядко. Щото храната беше храна а не менделеевата таблица

Истина е ..и нас това ни чака. Слизал съм да гледам гредите на няколко виадукта на Хемус. Положението е страшно. От 40 години не е пипано,армировката е изложена на външни влияния, а бетона отдавна се е изронил. На някои от тези виадукти,вече карам само в лява лента.

Нормално. Строителството в Италия се слави с висока корупция и ниско качество.

Това ни чака и нас ако не се вземат спешни мерки за всички мостове и виадукти по магистралите

За драскащите минуси фенове на ГЕРБ ще добавя че хората обследвали тези на Хемус, вече не минават по нея и казват че нямат обяснение как досега не са паднали. Почти цялата арматура в колоните е изгнила и липсва. Имат си и приказка за случая вече "Бетона не си знае силата"

Аве, безмозъчен, как така "липсва" бе?! Ти виждали ли си колко желязо има в тези колони, че пишеш идиотии?

Има прах и парчета от ръжда в основата на колоните, само това е останало от арматурата.

се "виадукт" дето прилича на мост, е бил ремонтиран през 2016 година. Така, че не знам дали си прав.

tonk11

Има ли значение? Важното е да се плюе. Ако е срещу герб е още по добре!

въх, тоя мост се разпадна като Фиат...

Моста е реновиран 2016г и после тържествено му напраскаха нови такси за преминаване по него. Видите ли инвестиции са направени... няма нищо безплатно. С прискърбие трябва да добавим, че с новите стандарти няма нищо безопасно! Преминаването струва 5 евро за лека кола и е на ваш риск.

Сигурен съм, че има грешка в новината. Такива неща могат да се случат само в България.

Убедена съм, че там ще има разследване и виновни. Мостът е дълъг 200 метра. При нас разследват само Иванчева с УГОВОРЕНИЯ подкуп.

Като е проста и алчна фризьорка, ще я хванат много ясно....от гладна въшка си повярва, че може да стане ,,бизнес дама"

Като е проста и алчна фризьорка, ще я хванат много ясно....от гладна въшка си повярва, че може да стане ,,бизнес дама"

Залисан в роналдомании и други глупотевини, предназначени да го държат в полукоматозно състояние, обикновеният човечец хич и не се усеща как му го начукват по хиляди различни начини и как плаща, понякога и с живота си, за комфорта на една разкапана от корупция и алчност шайка политици и мафиоти.

Е, ся! Кво тие виновен роналдо? И той може да мине по този мост! Никой нее застрхован

Да, господа новинари, може и навън да има неуредици и т.н. Но те не са в такива размери като тук. Да не забравяме, че България е най-бедната евространа.

Кажи , бе беден....

На теб? Няма какво да ти казвам. И нямам желание да те обогатявам с мнението ми.

Това като видях снимката и ми парилича на около връстното на София преди бъл. България по посока Бояна, и изтръпнах!

Тва е близо до марщрута на вожда-слънце и там такива неща са невъзможни.

Има ер-пе-ге.та. Чисто и бързо. Но подозирам, че него някой ще го прегръща с шахидски пояс.

Тези са толкова прозрачни - търсят новини от чужбина, които да показват че навсякъде по света има корупция, некадърност и т.н. Не ви чета новините.

Колкото колите са им коли така са и мостовете им

Ферарито е гадно викаш? Друго си е немакият кенеф!

Ферари е гъзария. Карай го ссеки ден да видиш дали не е гадно. Да не говорим за обслужване през няма 5000 км. и живот на двигателя 3040 000 макс.

е не е голф или астра с газова

Е к'во му харесваш на ,,Ферарито".... Нито теглич има,нито багажник на покрива да не казвам,че дори и през ,,легнал полицай" не може да мине без да опре.... А багажника му....къдя е? Няма място за газовата бутилка,дори две любеници от бостаня няма къде да свреш:))) Друго си е ,,Лада"-та....пак пръкнала се от Италия ския ФИАТ-124,ама....поРУСНАЧЕНА...за типично наши си пътни условия и фин.възможности.

То от италиянски гейове какво да се очаква

Руснаците са виновни . Трябвало е те да построят моста . Жабарите се опитали да го построят но паднали при жабите.

И там санират като у нас...

много се печели, разбирай краде от строителството, факт, дойдоха едни да ми санират къщата, оказа се, че със собственика се познавам от преди 2 години, преди караше пасат комби, сега дойде с нов джип ауди q7...смятай за две години как са купува такава кола само от санировка...та така и тук с ремонта на моста, бог да ги прости хората :( !

Гледайте снимката и не пишете глупости от рода: "виадукта, окачен на стотина метра над земята ... Срутената секция на моста е дълга няколко десетки метра, ..." мостът е висок колкото 5-6-7 етажна сграда. Секцията е над 100 метра. Второ, отдолу има река, която не се вижда на снимките, и път. Не е жилищна част, тоест няма сгради под моста. Дано загиналите да са малко

тази снимка е само част от картината. гледах други нимки. има сгради под рухналата част от моста.

аф

Какви 5-7 етажа бе? 45 метра е височината на срутената секция, дължината ѝ е 209 метра.

както прочетох - пропадане на конструкциите.

"гадината" построи 20 км. мост над Азовско море с магистрала и ж.п.линия и започнаха да падат мостовете в стара европа. На всичкото отгоре стана първи враг на клошарите-купонници от Чикаго до Столипиново през Манхатън.

имало едно време една нация която строяла най-добрите пътища и акведукти. За жалост станали мързеливи и некадърни. Не им е за първи път да им падат мостовете. Вече 2 в рамките на година и един от гръмната цистерна.

И понеже българите сте много работни и кадърни, една магистрала я стройхте 50 години. И само с нея се останахте. На стройна мостове със СССР. Смешници!

Намесила се мафията в строителството на пътища и акведукти и въпреки, че италианците продължават да са едни от най-добрите специалисти в пътното строителство почват да падат мостове. Това ще почне много скоро да се случва и у нас. На младите строителни инженери им препоръчвам да си сменят квалификацията - там където мафията строи инцидентите са неизбежни. Досега нямаме инциденти

Обща дължина на виадукта - 1182 м, височина на опорите — 90 м. Железобетонният мост е открит през септември 1967 година. На откритието присъства президентът на Италия Джузепе Сарагат. според Rai News 24, позваващи се на източници в МВР на Италия броят на жертвите е 11 души. За съжаление, според това, което намирам като инфо, много е възможно този брой да нарасне.

Преди няколко години падна мостът над р. Струма при с. Рибник между Сандански и Петрич, а друг съседен беше затворен малко преди да падне. Имаше пострадали, паднали коли. На мястото на падналия мост построиха нов, но явно много се е крало, защото мостът е тесен за коли, да не говорим, че два тира се разминават на магия.

Да ви кажа, пак е виновен Путин, Русия, БКП и така нататък. и добре, че са американците да хранят мутрите и мафията, че иначе щяха да крадат още повече и да има повече такива катастрофи и жертви. Хайде на манифестация и да се вика "САЩ и България вечна дружба"

не не не.. Меркел е виновна и Тръмп. Ама най-вече Костов и Борисов.

Виновна е корупцията в ЕС и невъзможността да се пребори. Така че Меркел и ББ са добро попадение, те със сигурност не се противопоставят енергично на корупцията. Тепърва ще падат мостове и други неща, в близко бъдеще. А Русия няма нищо общо, но се подиграх с дежурното извинение за всякакви неща, често абсурдно несвързани..

ЕС е създаден, за да има корупция, най-корумпираните най-много слушат.

същите мафиотски строителни фирмички, като от кръжеца бсп-дпс-гроб!

Последните 50 години в Италия цялото пътно строителство беше в ръцете на мафията ,всички проекти се печелеха от техни фирми и това е резултата ,още със строежа е крадено от материали ,евтино изпълнение и много милиони в джобовете на босовете и политиците ,подобно е положението и у нас а и почти навсякъде по света ,от пътното строителство чистата и мръсната печалби са огромни..

Те, затова ли ГЕРБ са се научили да правят пътища като,ИТАЛИАНЦИТЕ?

Моста е издържал толкова много години, явно е бил направен качествено, но е интересно разследването какви причини ще изтъкне. Лоша поддръжка, довела до корозия ...?Важно е все пак, за да се извадят изводи. Бог дано да прости загиналите.

ЧебуРашките пак къртят мивки с коментарите ! Ама не се усещат , че плюят там откъдето се хранят . Нашите магистрали и виадукти ги ремонтират фирмите на техните началници - Вальо Златев и Васил Божков !

така бе другарю милиционер ,пак ли ти спряха хапчеат .Я сега да разкажеш как Путин : враг на клошарите в Матхатън и Чикаго и първи враг на купонната система на дървеното гето фащ.

точно тук ли се изказа, лешояде?

Schilo

Ужас!

коментират, сякаш мостът е се е срутил в булгаристан

кажи, бе неандерталецо, какъв ти е проблемът на теб

Абе много инциденти в Италия напоследък ? Нещо неудобно правителство, антисистемни били, проруски били, нам кви си били. И хоп, гърми цистерна, хоп, пада магистрала. Цветна революцийка няма ли да има ? КриСталина казва ли нещо по въроса :)

Случайно и нашите основни ремонти и реконструкции на Хемус и Аспарухов мост да не се окажат такива, че по достоверна информация се подписва без никъкъв контрол от АПИ и надзорните дружества, тъй като дружества изпълнители са на бащицата "Х"

или очите?

Не ми се мисли за нашите кочини направо....

Тези които са строени по соца вероятно са добре, тогава не се е икономисвало желязо. А, сега всеки си прави сметка - 1 метър арматура номер 40 тежи 10 кила. А такава трябва много..... И ако наместо 40 туриш 20.... излиза 4 пъти по евтино, 4 пъти по-малко метал.... Пазар свободен, нищо лично.

отдолу да ги видиш, колко бетон е икономисан!

Случайно и нашите основни ремонти и реконструкции на Хемус и Аспарухов мост да не се окажат такива, че по достоверна информация се подписва без никъкъв контрол от АПИ и надзорните дружества, тъй като дружества изпълнители са на бащицата "Х"

1. ...виадукта, окачен на стотина метра над земята 2. Срутената секция на моста е дълга няколко десетки метра, .. ПАК СТЕ ОБЪРКАЛИ НЕЩАТА. Точно обратното е. Мостът е на 30 метра височина, а падналата секция е дълга над 100 метра. Може да го видите сами по италианските тв-канали на живо в момента.

аф

Мостът е 45 метра висок на нивото на пътя (а колоните се издигат до 90 метра) , а срутената секция е с дължина 209 метра. Така че 45 е доста повече от 30 , чудя се и на това колко плюсове са ти наслагали.

п.п. Бог да ги прости хорицата, явно е, че пак някой е "усвоявал" пари от държавата...

оффф сега като минавам всяка седмица през мостовете на Витиня и ще ми е чоглаво, те и нашите са строени горе-долу тогава, не, всъщност май са строени 80-те години?

Според мен ще излезе, че моста е проектиран за едновременното присъствие на N коли, а последните години както и при инцидента на него са били 3-4 x N, отделно тежките камиони ... Мир да душите на жертвите!

Имаше много критики, че са мафията в Италия строи магистралите и големите инфраструктурни проекти, по нещо което си приличаме. Да видим сега дали ще има виновни или пак времето или някой друг фактор, а не тези които строят и ги контролират са виновни...както е при нас!!!

Това е положението момчета и момичета, със съвременните строители на капитализЪма.

Както и у нас, в Италия един от отраслите, в които мафията е най-много забъркана, е строителството.

Сега по стар български обичай АПИ ще нареди проверка на всички виадукти и мостове

Тва да не е атентат...как пада такъв мост

си - атентат е. На евромафиотите от Брюксел, с изпълнител италианки или други мафиоти. Определени след провеждане на обществена поръчка. Хайде, със здраве.

Ха сега, къде е Нинова да реве, че само магистралите на Бойко се рушали?

ами то нали и тук и в Италия ги строят фирми на мафията!

Горките хора...

Качеството става все високо и както се вижда не само в България. На всякъде се краде и се замиват очите на хората, в големите държави за 10 нови мерцедеса всеки от народа дава по 1 евро и си затварят очите, но в малките като нашата всеки трябва да даде по 1000 евро и там не излизат сметките вече. Време е за нов строй в света

Лош късмет! Съчувствам на пострадалите и близките им. Смели проекти са виадуктите. И ние имаме такива. Дано доживеем сериозна отговорност, относно поддържането им в якостно отношение и изправност на защитите им. Видяхме какво се случва с тунелите ни. Виждаме и върха на отсъствието на отговорност от безотговорните лица на заплата.