Коментари - Срещу по-висока такса при джипито ще очаквате ли и по-качествен преглед? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато мисълта на доктора е как да вземе повече пари а не да свърши работа, няма смисъл от тази професия . Докато продължава тази слободия наречена демокрация - няма смисъл от нито една професия .Така не се гради общество.

Джипита станаха машини за пари /милионери/

Предпочитам да не си плащам здравната осигуровка защото във годината я ходя ,яне ходя на лекар

Имам даже две застраховки в друга страна, Испания. Но ходя на основни прегледи в България на частно. Бих плащал и повече за прегледите и лечението, но не като такса за прием, това е лоша практика. Добрите лекари в България са много по-добри от лекарите в Испания. Поне допускат много по-малко грешки. Който испански лекар е добър си прави частна клиника. Но има и много шарлатани, така че си е опасно ако не познаваш доктора. Е имах една лекарка в Испания, която беше наистина добра но си отиде в Казахстан. Интересно че едната застраховка дори може да ми плаща прегледите в България, макар че не си струва разправията.

Като си плащам за прегледите си получавам и съответното отношение.

Това да подаваш пари на Лекар -- това е точно вид КОРУПЦИЯ - жалко че се лансира от държавата - жална България

Лекарите без пари ли трябва да работят?

Лекарите да си получават парите от Здравната Каса -- вижте как е в Европа , нали и БГ е там

На преглед първо се чекираш при Лекаря и ако системата не патвърждава Здравна та ти каса / не си здравно осигурен/ ти казват - не можем да приемим , така е в Германия.

Лекарите трябва да получават парите си от застраховките.

Преди десетина години Таксата при лекар бе 10 Евро - качиха на по висок процент Здравната осигуровка и таксата отпадна. Иначе здравната осигуровка на всеки Пенсионер се удържа от личната му пенсия - държавата не дава нищо.

Германия става въпрос

Аз и до сега плащам по-висока такса! Гледам, да имам 5 лв на дребно. Защото ако подам десетачка , тя също се приема . Нещо, като негласно споразумение, никой не се оплаква. Но пък докторът е любезен, разговорчив, не отказва грубо направления, познава си добре пациентите. Ако е за нещо дребно, въпрос, рецепта, отказва заплащане. Може по телефона също да поискаш съвет, лично или за близък. Винаги си тръгвам с приповдигнато настроение и с увереност, че някой мисли как да съхраня здравето си! Да е жив и здрав доктора, пък да не ходя често, дай Боже! При това добро отношение ми е неудобно да подавам таксата 1 лв .

Колкото една тоалетна, ми каза една лекарка.

Срещу по-високата такса на ВиК услугите очаквате ли по-добро качество на водата!?! Хау!

JP-тата са като всички останали от това съсловие, което разглежда пациентите като ходещи банкомати. Възползват се от болките и страховете на хората. Нищо друго. Случаят с бебетата в Шейново го доказва. Майката се усъмнила?! А за тези 3 месеца, нали децата са били преглеждани от "лекари", как пък никой от тях не се е усъмнил в очевидното? Моята лична лекарка е неоткриваема - сменили са си телефоните, не са актуализирали информацията нито в Здравната каса, нито в МЗ, нито в другите два сайта, които са на ЛС. Трябва да ходя до там - КОВИД, грип няма значение и ако случайно я открия - чакма сред тълпа от такива като мене и се моля да не се заразя от тях и аз да не ги заразя тях ... И като искам направление ме гледа в ръцете, извинете - в портфейла щото били свършили, ама тя пазела едно-две за "извънредни случаи". Каква е ползата от тях?! Да отидеш, да ти изпишат куп лекарства, да те пратят в определена от тях частна лаборатория и после, като няма подобрение, да те пратят за преглед при "Един мой познат - много добър специалист в тази област. Вярно, ще трябва в изъвнработно време/частния му кабинет, ама е много добър! Най-добрият". А това време, "най-добрият" сигурно уговаря своите пациенти, колко велик специалист е твойто JP. Ако нямат договорка за процент от всеки изпратен пациент ... Та в тази връзка, няма ли да поискат и от близките на починалите си пациенти да им плащат - щото като не са се явили на уговорените прегледи са ги довели до "пропуснати ползи"?! Баси, тази система се доказа като тотално недействена, неефективна и грабителска в съвременни условия и е време да се махне.

Лекувай се при врачки и с народна медицина.

Добре бе! И да те питам - след като през миналата година с анекс им вдигнаха заплащането с 38%, почуствахме ли някаква разлика? Щото аз и семейството им - не. На какво основание да очаквам, че сега (ако им увеличат таксите) ще е по-различно? "Доходите на личните лекари се увеличават с 38% ..." segabg.com/category-zdrave/dohodite-na-lichnite-lekari-se-uvelichavat-38

Изобщо не трябва да има джипи категория лекари! Трябва да има само за децата до 18 години! Нека има всеки право да посещава специалист от който има нужда!

НЕ.

Олигофренно зададен журналистически въпрос. При кварталният бръснар подстригването е 12.00 лв. За бръснар има курсове по 3 месеца. За лекар се учи /със специалност/ 8-9 години. За олигофрените - КВАЛИФИКАЦИЯТА струва скъпо. А че в Булгаристан няма здравеопазване е виновна не таксата, а плиткоумният народец, който тичка и гласува за лъжци, крадци и вонящи краварски подлоги.

Ся ако ми кажеш, че лекар се издъжра от такси! Подстригваш се 12 лева и край! А при лекарите оттам се почва.

По принцип трябва да се повишат тези такси ,та те са смехотворни.Поне 5-7 лв, за пенсионери 3-4лв ,за деца 2 лв.Няма как някой да дава по 6-7 лв за цигари всеки ден и да се "стиска" за 5- 7 лв ,веднъж в месеца ,но направления трябва винаги да има. Така и не разбрах с какво системата на личните лекари е по- добра от социалистическата система с участъковите лекари. Тогава в 22-П-ка в София имаше участъкови лекари ,които знаеха всичко за здравният статус на хората .Нощно време имаше дежурен лекар и кола на разположение ,същото беше и за участъковите, имаше дежурен стоматолог.В сградата на поликлиниката имаше детска кухня , която приготвяше храна за децата. Но така беше във всички поликлиники. В момента има към 1 милион ,лумпен -дегенерати,които на плащат здравни осигуровки ,пият като скотове / те скотовете не пият/ , тътрузат се насам натам, правят се на "велики" , а им се виждат много, смешните суми на за преглед при Л.Л. Няма как "фалосът да е във влагалището , а душата в рая".Една от основополагащите мантри на американогейският ,юдомасонски ,демократичен ,неолиберализъм е ,че всичко е стока и има цена.Здравето е стока и трябва да има цена.Кратко ,ясно и дълбоко съдържателно. В продължение на 14 години аз ,съпругата ми ,дъщеря плащаме на "тавана на здравната" такса ,а освен това не сме използували общаствената ,защото имаме "пакет лукс", към някой частен здравен фонд,със съответните екстри за посещения при зъболекар,престой в болницата ,лекарства и т.н. ,но не се вайкаме от увеличението и не се чувстваме "ощетени"

Циганин не се осигурява,ходи само в бърза помощ да не плаща за измерване на кръвно или за температурата.Той не дава пари за образование и живее от кражби и социални помощи. Взема ТЕЛК и пари от партиите и от Социала в Германия.Накрая взема пенсия колкото тези висшисти с 45 стаж. Циганина е паразит .

Дава, дава. Тея дето се връщат от чужбина плащат. И изведнъж личния лекар забравя за всички пациенти, чакащи в коридора, за които му плащат с десетки години. Преживяно.

Не отивайте при джи пи без реална нужда , защото изписват лекарства за стотици левове без ефект . Джи пи то лъже за наличие на заболявания и предписва ненужни лекарства по странен протокол несъвместим с живота на човека.

Отива да взема здравната книжка, защото ще пътуваме(това преди години), то няма такава мъка, държат ги под ключ. В здравния картон надписвани предледи, дати, килограми, нищо общо с реалността. Но иначе си купи къща, нова кола, синът й следва в Швейццария и това селско GP и РЕВАТ!

Сиренето стана 25 лева и водното съдържание се увеличи от 40 на 70 процента.Така ще стане с прегледите.

А като вдигнаха кашкавала, сиренето и хляба двойно, да не би да са станали по-качествени? За 1 лв ще влиза при лекар, айде бе! Къде го има това по Света, а?

Не обслужването няма да е по добре. Нито отношението към пациента ще е по добро.

срещу по-високата такса очаквам GP-тата да подкарат още по-скъпи коли и още повече екзотични почивки!!!

Не знам от какво си недоволен, но в XVII ДКЦ - София всички лекари са изключително внимателни и некорумпирани. За съжаление на пенсионна и следпенсионна възраст.

Осигурявам се всеки месец с трицифрена сума, а като ми се наложи няма направления или пък като има аз не мога да отсъствам от работа. От друга страна веднъж ГЕРБ ограбиха резерва на здравната каса, а после коалицията ПП, ДБ И БСП натовариха всички осигуряващи се и с разходите за здраве за бежанците сякаш ни бяха малко ромите и държавните служители. Не мога да разбера малки ли са им заплатите на министри и депутати, та не могат да си поемат здравните, а на всичко отгоре за тях има правителствена болница ,а за нас-плаците се полага само сметката. Що за солидарност е това?

Що се отнася до осигуровките. Аз си мисля че задължителните здравни и пенсионни осигорвки не бива да се правят лично (т.е. който има мерак може допълнително да си направи колкото ще). Но понеже без пенсия (поне минимална) и без лекар никой не може, значи тези осигуровки трябва да са за всички и най-удобно към ДДСто. От ДДС измъкване се едно няма. Даже някой да купи в някое магазинче хляб без ДДС това са еденични случаи, в 90% от случаите ДДС се плаща от всеки. Даже алиекспрес го начислява вече.

В Дания част от ДДС се прехвърля към здравното осигуряване. Затова всеки е здравноосигурен, защото всеки консумира. Обаче, там ДДС е 25% върху всички стоки и услуги. В България всички искат ниско ДДС и тази схема няма как да стане.

Кво е това джипи?

Джипитата не живеят от потребителснкте такси. За всеки пациент записан при тях получават пари, независимо посещавал ли ги е. Преди доста години беше 8,50 месечно на пациент. Тоест, имаш ли записани 1000 пациента при тебе, получаваш всеки месец 8500 лева, събраните потребителски такси са допълнителни средства.

И целта на потребителската такса беше да не се ходи при личния лекар без нужда. Таксата трябваше да бъде символична...

И хиляда лева на преглед ще са им малко защото им е все тая как си / важи за 85% от джи-парито / Алчни , безскруполни , безодговорни , париприбирачи , търговци а са неграмотни мушмороци !

На професионалния лекар трябва да му е все тая как си. Ако вземе да преживява заради всеки с проблем (а там се ходи обикновено с проблем), той няма да може да работи изобщо. И да намериш човек на днешно време да не е алчен..... няма шанс. Всичко е с пари. Всичко е пазар (даже говореха и че бил свободен пазара). --- Лекарите са хора каот нас, от същия матрял. С тоз матрял - толкоз.

По тези географски шири с пари, с много пари и с още много, много пари нищо не става. Тук живеят само некъдърници, шмекери и "майстори".

лични лекари трябва да бъдат премахнати и да се върне старото и доказало се здравен център към общината с твърдо определени щатове на лекари и сестри . В момента главна грижа на джипитата е да фалшифицират прегледи и направления!

Дошло е време разделно да се разделим с турците и циганите в България!

И къде ще ходиш?

Ти ще си хващаш пътя според твоите чергарски традиции. На каруцата и диййййй да те нема!

плащайте си осигуровките! Това не е нацизъм. Вашето е наглост до брекрай!

Какъв ти е проблема с турците?

Болна му е главата (като на всеки норм нацист).

2 милиона и 200 хиляди българи плащат данъци и осигуровки. Турци и цигани са над 1 милион, които не внасят и стотинка данъци и осигуровки. Това е изходът, а не да вдигат цените. Без тези 1 милион си мисля, че много по-добре ще се живее. Да плащат, да плащат, ако ли не пътя!!!!!

Бай манго и фамилията по коя тарифа чакат пред джипито?

След като ми искат пари при положение, че си плащам медицинските осигуровки, да спрат да ми ги взимат и да ми ги върнат с годините назад.

На месец плащам 200 лева здравни осигуровки. Колко още искат да цуцкат? Я ДГД!

Здравните осигуровки са под 20 лева. Може би всичките ти данъци общо са 200.

Не получавам минимална заплата като теб!

Здравните осигуровки от много време не са 20 лева

Здравната осигуривка е 8% от дохода, като се разпределя 4,8% от лицето и 3,2% от работодателя. При 1000 лева заплата прави 80 лева здравна осигуровка, като 48 лева плаща лицето, 32 лева работодателят. При заплата 2500 лева здравната осигуровка платена от лицето е 120 лева, а общата 200 лева. 2500 лева заплата отдавна не е екзотика.

вноската е 3,2% е здравната осигуровка, която е за сметка на служителя.

Да му се отнема българско гражданство! И без това живее на гърба на всички останали.

Ами гнидите държавни чиновници не плащат осигуровки. Ние им ги плащаме

Ти по-голяма глупост не можа ли да напишеш? Точно "гнидите" държавни чиновници са най-изрядните платци, държавата си удържа каквото ѝ се полага и останалото им е чиста печалба, но виж частниците, или тъй наречения бизнес! Едно по документи, на ръка съвсем друго! Пише го на 4 часа, а го ползва по 12, въобще там е изтърван яко контрола и не се ловят, защото си плащат на съответните институции шефовете!

425 000 са

И като пред вратата винаги чакат поне 5-6 човека, а понякога над 10? Ако ги преглежда "качествено" по половин час поне, колко човека ще може да прегледа "качествено" лекаря днес? Проблемът е че няма лекари. И той се изостря всеки ден, защото младите лекари бягат от тук. Е, може да се тури такса 100лв за преглед, която такса автоматично ще откаже болните да ходят на личен лекат и за останалите прегледите ще могат и по час да са и с записване културно. --------------- Лекарите стават дефицит, скоро (след 10на години) изобщо няма да има при кой да идем ако ни заболи нещо. Трябва СЕГА НЕЗАБАВНО да се вземат мерки та младите доктори да остават у нас. Ако трябва дайте им заплати като в Германия, защото без самолети, кораби (че и армия) някак ще караме, а без лекари не знам какво ще правим.

Тя, баба ти, все на лекар е ходила. Здравето е стока за който може да си плаща, останалите да четат Дарвин

накарайте мургавите да си плащат осигуровки! не сме длъжни да ги отглеждаме! ако не, да хващат пътя. не са българи!

Държавата взе нов 1.5 милиарден заем при 5% лихва и никой не пита за какво са тези пари. Очевдино вече няма никакви очаквания.

ㅤ

Срещу по-висока такса ше очаквам да има направления винаги, когато ми трябват, а не като сега "Съжалявам, свършиха. Ела другия месец." Ама до другия месец я камилата,я камиларят. Все пак с данъците си ги плащам многократно.

Това е като да запиташ, ако на журналистите в ДИР им вдигнат рязко заплатите, ще станат ли по- грамотни!

Казусът е следният. Вчера спешно трябваше да си извадя направление за ортопед и съответно се довлачих до бърлогата на официалното ми ДжиПи, на което 20 години не сме виждали очите лично.....С ужас разбрах, че от началото на тази година си е вдигнало партакешите и се е чупило, проверих и в регистъра - няма го, отписано било. А по закон трябва да намери начин да уведоми поне записаните, че от еди-коя си дата вече няма да работи като такова и да си търсят друго. Къде ти?! И така, превърнах се в свободна водоплаваща птица, оставена на самотек! Добре че една женица се смили и ме прие, иначе с тези и други болежки направо си загивах...... Нещо да изкоментирате? Имам предвид грижовното министрество на здравното ни "опазване" и "обгрижване" по пътеки и поредните унижения болни да се разкарват и висят напразно като коне на празна ясла през заключените им кабинети, да не говорим и за другото - липсата на сответни лекарства /спешно се нуждая от проБиотика "Спиман - форте", който трябва да приемам ежедневно и редовно заедно с "Неоренал"-а заради тежкото състояние на бъбреците ми и то след операция....Направо са ни обрекли.......Дано са им сладки данъците и таксите ни, които им плащаме с последните си стотинки......Но той Господ си знае работата, забавя, но не забравя......

Ужасяващо

Никой не ти е длъжен! С нищо! Да не се мислиш за крал Чарлз! 20 г не ходил и някой трябва да го мисли!

Срещу сегашната не очаквам да вися 2 часа на опашка за едно направление. Ако ще плащам по-висока такса, то искам да получавам заплатата си без да ми одържат 1/3 в полза на държавата.

Какъв антибиотик имаш в къщи, давай, пий го, пък ще видим...

имате ли най малка представа колко пари получава на месец едно джи пи. Аз ще ви кажа, не по малко от 10000 лв. Колко повече трябва да получава за да ни обслужва по качествен. Това е смешно. Просто джи питата имат толкова много пациенти ме не на практика а на теория не могат да ги обслужат. Някой дори наемат допълнителни лекари и им плащат заплати за да наспмогнат.

1,5 трилиона евро нов дълг за да изкараме месеца и 8 лева такса за преглед при личния лекар. Много добре започваме годината нали?

Да махат здравното осигуряване и да си плаща при ползване. За какво плащам на тях, като не съм ходил на доктор от предният век?

От горчивия опит зная, че ако ти искат пари и се огънеш могат само още повече пари да поискат. Докъдето им позволиш да стигне нахалството - веднъж влезли в този коловоз задължително ще ти тестват границите. Финансовите, на нервите, на търпението, на желанието да забиеш един в мутрата .... Когато проблемът е качество ще ги напира отвътре да го предлагат и си личи кога не достигат пари. Ама качество упорито няма ..-.

ДП-тата вече не преглеждат! Отиваш и те изпращат на специалист. Прехвърлят отговорност и работа :) срещу съответната такса. Дори кръвно не мерят вече :)

От моето джипи нищо не очаквам.

Язе такси не плащам