Срещата на върха в София приключи, но какво от това?

Интеграцията на Западните Балкани, зреещият конфликт със САЩ и бъдещето ни - само част от обсъдените теми...

Обратно в новината

Коментари - Срещата на върха в София приключи, но какво от това? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срещата на върха приключи. Айде сега всички един по един на опашка пред Кремъл :))))

Ами, нищо.

Едно голямо нищо/ако не броим снимката на финала/.

Опростено: Еврпа не ги иска ,ама иска не иска ,ще трябва да ги вземе,за да не ги вземе някой друг.

Това "Ако не се вземат мерки, страни като Македония може лесно да попаднат в чужди зони на влияние." показва капацитета и "върховите" познания на гн Лаков. Елементарната логика показва, че ВСЯКО външно влияние е ЧУЖДО. Така, за Македония всяко външно влияние - независимо дали то е от Сърби, България, ЕС, Русия, САЩ или Китай е чуждо. Същата "свещена простота" личи и от друг шедьовър: "Има много повече регионални супер-сили." И кои са точно регионалните "супер-сили" в региона на Западните Балкани? Сърбия, Албания, Хърватска ли? Кои бе?! Ако толкова държи да използва "супер-сили", ми да каже че такива се опитват да влияят на Балканите. И те пак са ясни - САЩ, Русия, Китай и ЕС. Може би донякъде - и НАТО. Въпреки че напоследък НАТО доста позагуби капацитет - заради споровете и противопоставянето вътре между САЩ и европейците, заради Турция, заради тотално загубените военни способности на Германия (4 оперативно способни изтребителя, нито една оперативна подводница, доста под 100 боеспособни танка и т.н.). Но това е друга тема.

Чета постингите на комунягите и се чудя дали да им уйдисвам на акъла или просто да взема да им тегля една майна. Е, все пак ще напра3вя едно последно усилие в опит да опровергая крилатата мисъл на Шопа: "Уй да е , да му го намааш. акъл не мож' му вкара" Нека да започнем от там че нещо е повече от нищо. Колкото нещото и да е малко, все пак е по-добре да го имаш, отколкото да го нямаш. Какво направи ББ? 1. Събра всички лидери на ЕС е София. И с епроведе доста полезна дискусия. 2. Събра виски лидери на Зап. Балкани в София. и въпреки огромните си различия те намериха общи теми за разговор. 3. Постави основния приоритет на нашето председателство в контекста на интересите на България. нещо повече, организира срещата на ЕС със Зап. Балкани. Където страните ясно си казаха кой какво иска от другия. Само тези 3 неща са достаъъчни за да с еприеме срещата за успешна. е, БСП и киомпания биха предпочели да се мазним на путьовците в Кремъл, но това няма как да с еслучи. Поне при ББ. Те затова и го мразят. След като комунягите и всякаква проруска пасмина реве срещу ББ, занчи е направил нещо значително. Ревът на БСП срещу ББ е най-ясния индикатор че се втърви в правилната посока. Всъщност какъв е резултата? България с епозиционира като медиатор между различните държави. Само факта на срещите на Ципрас със Заев и вучич с Тачи са достатъчен атестат за огромното влияние на ББ в балканската политика. а това че Франция и Германия са казали на Сърбия и Македония че ще бъдат приети в ЕС само след като си решат проблемите с6ъс съседите, това прехвърля отговорността към тях. От тук нататък ние ще сме в ролята на "доброто ченге". Но къде толкова акъл у червените дебили. Техния човек им каза че са 80% дебили. Пък той знае, нали е тези среди...

Kalin

Много шум за нищо би написал Шекспир. Трите ти точки са три провала защото реално нищо не се случи освен дойдоха хапнаха пийнаха потупаха ни по рамото и си отидоха.С нищо това придседателство не допринесе нито за България нито за Балканите нещо.Дооброто ченга тоест ББ добави още една снимка към албума си.това е единствения видим резултат.Да не забравяме и провала на срещата която искаше да организира преди това-терция ЕС и тя ще се запомни с няколко албумни снимки и без резултати.Просто товае друга лига а той играе в зоните далеч далеч от първа или втора лига.

Айде по-кротко със суперлативите! Срещата си дойде и мина според очакванията - нищо не бе постигнато. То не се е и очакваше. Кво стана с прословутия "План София"? Да оставим настрана, че в него буквално са преписани нещата от годишните доклади на ЕК за страните от Западните Балкани. Има декларация - НИЩО ново няма в нея. Щото, какво направи ББ по твоите опорни точки: 1. Събра всички лидери на ЕС е София - че те и така и така се събират на подобни срещи (неформални). И нямаше как да не се съберат след изтеглянето на САЩ от ядрената сделка с Иран и обявяването на сакнкциите, които яко удрят ЕС. Отделно е и това за митата и таксите, въведени от САЩ на стоките от ЕС. 2. Твоите 2 и 3 - за Западните Балкани са всъщност едно и също нещо. Та за това ще ти го кажа на едно място: Лидерите на страните от ЗБ не се събират за първи път и не се срещат за първи път с лидерите на страните от ЕС. За това наричат срещата в София "Солун-2". И ЕС отдавна играе "доброто ченге". И още - България не е медиатор на страните от ЗБ, медиаторът е временният председател на ЕС. От 1 юли друг ще им е медиатор.

Интересни времена. Няма ги старите съюзи. ЕС срещу Русия, САЩ срещу Русия, ЕС срещу САЩ и обратното, напрежение в Близки изток, Сирия, Палестина, Баските, Южна и Северна Корея се сприятеляват, Китай си стои кротко и тихичко си обира позитивите. Много интерсно време... накъде ли ще избие!?!

За мен българите са царе на безполезните неща без никаква злоба водят воини печелят някоя битка но губят винаги воините. Пишат се че са македонци а не са правят среща а полза никаква правят политика а не оправят своя си народ.вдигат безполезен шум за нищо но Европа не се интересува от мислите и просията на вашият боко и от коментарите на Радев

Единственото сигурно е че всички дружно ще защитаваме инвестициите на Германия и Франция в Иран. Другото е "ще видим" и "друг път".

И митата на стоманата и алуминия, които не касаят България, а само упоменатите от теб държави.

само с мюфтиите ли,говори?

Постижението на тази среща не се дължи на управляващите, и най-малко на злобната и беззъба опозиция. Постижението е на БЪЛГАРИЯ. И резултатите, предимствата и значението от нея също са за БЪЛГАРИЯ. Да дойдат тук, в България, в София всички ръководители на Европейския Съюз, всички най-големи политици и държавници от европейските държави, трябва да признаем, съвсем не е дребна работа. Да се струпат тук, в София 1000 журналисти не само от Ерропа, за да отразяват за света събитието, също съвсем не е дребна работа. Само един факт от това събитие. Да дойде тук този Макрон и със струпаните на Цариградско шосе ТИРОВЕ и автобуси да покажем не само на него, но и на по-важните от него, че неговите, изсмукани от пръстите му "грандиозни" предложения са недоносче и мижава работа- и това е също важно постижение. Не се и съмнявам, че големите на тази среща, на четири очи, са го посъветвали, докато е време да дава заден ход. Така, че нека бъдем реалисти и да признаем, да защитим тази среща, че тя е била успешна, допринася за позитивни отзиви за БЪЛГАРИЯ.

Абсолютно безмислена среща- просто прочетете пожелателната декларация от нея. Никъде никой не казва нищо точно, нищо конкретно. Черно на бяло няма нищо - не знам откъде идва този приповдигнат тон.

Е то какво друго може да се очаква от шепа бюрократи на издръжка от европейския данъкоплатец? Срещнали се Юнкер, Мей, Меркел и Ципрас, поразходили се по моста, 24-каратови усмивки за пред камерите, и това е. Естествено че тяма да има нищо конкретно. Макар че в никакъв случай не съм защитник на Ал. Йорданов, но в случая според мен той е прав, отбелязвайки, че разходките и усмивките далеч не са достатъчни. Ние трябва да се интересуваме не от общи, абстрактни и безсмислени лозунги /в стил СССР от 70-те/, а от това какви конкретни ползи ще извлече България от тази иначе фанфарна инициатива. По-конкретно - дали пакетите за мобилност ще бъдат ревизирани. Това е единственото, което следва да има значение за нас.

Уникално изследване върху вредата от микровълновите лъчения - GSM, WiFi, DECT, BlueTooth ...

Нулев резултат. За приемането в ЕС ще стане, но някога. Не е ясно, при "новия ред", който се готви това изобщо дали има смисъл. Както се вижда нища не се обеща и във финансов аспект. Ще строим връзка със Сърбия, но за наша сметка, вероятно за да получаваме от нея газ. Слушах Сталинка сутринта, за инфраструктурата ЕС щял да даде всъщност за Западните Балкани само 1 млр., останалите 10 щели да бъдат кредити и то на частни компании, вероятно концесионери, а държавите сами ще трябва да осигурят останалите 20 млр.

Или казано другояче: "Дайте да дадем" :) Нищо ново, македонците и сърбите тепърва ще сърбат попарата на евроинтеграцията.

Ядоха, пиха, пуснаха по едно скъпоструващо в българската канализация и дуфта. Ползи от срещата? За България НЕ! Македонците могат да сънуват някой и друг хубав сън, сърбите са на ясно и шикалкавят за да си вдигнат цената, албанците гледат към Турция за команда и толкова. Бабите и бабоклатците си отидоха, а БоБожеството, остава да се любува на собствения си образ.

като отворили едни усти. А ако яхте спечелили изборите щяхте ли да се откажете от председателството което е на ротационен принцип или дебелогъзата Корнела щеше да ъврти задник и да говори тихичко, а не да крещи както навсякъде. Лошо ли е че се постави въпросът за западните Балкани, Корнела се прави че не съществуват. Не е малко че лидерите им и лидерите на страните-членки на Ес седнаха на една маса и раговаряха. Предатели-комунисти - що не кажат как щеше да бъде ако бяхме станали 16-та република - тяхна мечта. И защо пращат децата си да учат и работят н Европа и САЩ, като толкова харесват Русия?

Боко сега матряла ще те възпее заради многото което направи за България... а народа дзяпа тъпо богаташите като след лоботомия.....

като го гледах боко, как след като той и кликата му (+комунягите разбира се) ограбиха тотално България и убиха всякакви шансове да се приобщим към "нормалната" Европа, сега да ми се прави на велик евро-политик и лидер на Балканите ... ако не беше тъжно и грагично щеше да е смешно. А човека просто е супер безочлив - не мога да му го отрека. Не виждам как цялата шибана Европа ни го казва в очите - вие сте най-корумпираната държава и поради това най-бедната, и той да ходи да се целува и прегръща с тях - само супер безочлив човек би го направил (от друга страна те пък са супер лицемери, така че всичко е наред) Истината за нас е, че ние изгубихме всякакви шансове за тая Европа, и единствения начин да присъстваме на общата маса, е като бъдем част от менюто.

Твоят продажник Костоф който разсипа България му даде през 2012 г. 50% от СИБАНК бе льохманино прост

Много джангър за нищо! боцеви изхвърляния!

Основни изводи от срещата в София : 1. С приятел като САЩ на ЕС не са необходими врагове. 2. На алеята на влюбените имаше само трима влюбени. 3. Истинският проблем на Мей не е БРЕКЗИТ , а Западните балкани. 4. Установи се, че Вучич е по-висок от Тачи. 5. Спорът между Гърция и Македония почти е решен - Ципрас каза ще видим. 5. За сетен път се доказа, че там където има маса с ядене и пиене , вечно е жив призивът : да не забравим за какво сме се събрали .

Браво! Много точен коментар. Щом най-големият успех на срещата е, че се събрали европейските лидери, значи всички срещи са успешни - те си се събират периодично в различни, все хубави места. Не виждам ние с какво се гордеем, след като няма нито един решен проблем. По-възрастните още от соцвремето сме свикнали, че на такива срещи освен прегръдки и целувки друго не произстича, надявам се по-младите бързо да се научат, че не трябва да вярват на прехвалените "исторически успехи". Обикновена демагогия.

Това беше поредното лицемерие на западноевропейския елит.От една страна СМИ в западна Европа наричат с рисуват с правилните думи облика на недоразумението Б.Б., а западноевропейските лидери на тази безсмислена среща му се "възхищават".И пак - въртят-сучат, неизменно стигат до темата Русия - как Русия имала едва ли не намерението да завладее целия западен свят, или поне да го разруши.Честно казано, дреме им на руснаците за прогнилия западен гейропски свят.А факта, че в сърцето на Европа създадоха в лицето на Косово плацдарм за ислямисти, които в близко бъдеща ще са вече подготвени да тероризират цяла Европа някак си го подминаваме и леееекичко го замазваме в очите на хората.Една безсмислена среща, която няма как да вземе сериозни и дългосрочни решения за решаването на цял куп наболели проблеми, касаещи бъдещето на цяла Европа.Панаир на суетата,пир по време на криза.но очевидно тези "лидери" само на това са способни.

Чудя се какво са се загрижили за Косово например, след като американците имат там голяма военна база. Тя не ги ли пази от разпространение на ислямизъм, че непременно трябва да бъдат в ЕС, със същия мотив. Малките балкански държави са само пълнеж и нямат особено значение. ЕС може да спечели икономически, само ако приеме най-богатата на природни ресурси европейска държава - Русия. Но така няма с кого да се конфронтира, а това е истинската храна за западните политици от векове.

Едно е безспорно Борисов Си бетонира властта !

Ами като гласуват разни малоумници ще я бетонира! Или всъщност той купува тогава, така че си прав!

Научиха сивия му кардинал, че завладееш ли администрацията, властта ти е сигурна. После се хвалят, че хората ги искали. "Искат" ги подправените протоколи.

Чак пък! Нека да кажем, че си бетонир предимството от 2 процента пред партията на социално слабите лентяи!

"Социално слабите лентяи" оставят след себе си укрепнала държава с финансов резерв, който обслужва следващите - така стана след управлението на БСП. Да видим ГЕРБ каква държава ще остави на следващите - не искам да мисля, като виждам колко компетентно управляват навсякъде.

Корнелий

Майкоооо, Оставиха 7,7 милиарда резерв - големия успех! Само за справка - Радев иска да се плати 3 милирда за самолети. Сега е 12. Бюджет 22 милиарда - сега е 40 милиарда. Има двойно подобрение в макро показателите спрамо преди 10 години.

Имаше локуми ,имаше шербет!!!!!!!!!!!!!!!Трак Марийке на портрет!!!!Какво повече от това да видим ДЖЕНДЪР ОРДАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!

И в България, глад, мизерия нищета, унижения. Ще оправяме хората. Нас кучета ни яли.

Що не ги разведохте тия "лидери" по малките населени места, да видят мръсотия бездомни животни неокосени тревни площи хиляди дупки и най-вече бедни и гладни БЪЛГАРИ?

И защо да виждат? За да ни се смеят още повече ли? Да казват из цял свят: Видяхме едни влачещи се, хленчещи мърши, прости, необразовани, алкохолизирани, псуващи и искащи 1000 заплата, без да имат покритие за това.

когато никой не ни поглежда-рев "защо нямаааа раааадооост и никой не ни поглежда?!". когато дойдат тука всичките-"тия навлеци за какво се довлякоха тука, вееее, само за хапване на корем, нали?!" е, поне си имаме класици в литературата-Алеко и Елин Пелин, те са описали нещата точно-от устата на Ганьо и Андрешко никога не се е чула и една добра или поне позитивна добра дума за нещо, за някой... апропо, през всичките тия дни имаше постоянна връзка не с кой и да е, а с китайския премиер, поради тъжна и тежка причина, но имаше солидарност, разбиране и помощ, а дори и това е пробив....обаче-дай да рИвем за всичко, "защооооо нямаааа радооооост за теееб и за меееен".

Ти радваш ли се, когато в западен вестник наричат премиера ти "безсилен портиер"? Това не показва ли истинското отношение към нас? А че се срещнали? Вероятно ще се срещнат в същия състав и във Виена следващото шестмесечие, защото тогава там ще е Председателството. Няма по-блага работа от тази, ще знаеш! Разходки, скъпи хотели, прегръдки, разговори, в които всеки си остава на своето мнение и...довиждане до следващата среща.

Йедине, пийене, и тези три неща... - за сметка на мат'риала!!! С т'ва ще се запомни тази "среща"...!!! :::))) Дааа...!!!

Попитали радио Ереван какъв е резултата от срещата в София ? Отговорът бил : ще го разберете след три дена.

Другата година по същото време могат да изядат още няколко тона храна на друга такава среща за присъединяването на Марс към ЕС например

Гледайки тази снимка и хората на нея възниква въпросът може ли все още да се говори за анексиране на Крим от Русия? Значи Путин е виновен, че си върна територия, която от векове е руска, но Тачи е приет като равнопоставен на европейските лидери, макар, че представлява територия, откъсната от Сърбия с война. Двойният стандарт вече е запазена марка на ЕС. Как да им вярва човек!

Е, 'ората хапнаха, пийнаха, разходиха се, поспаха в хотел Маринела. Какво повече? ЕС си е една машина за пране на пари, САЩ гледат неистово да скарат ЕС и Русия, за да заемат мястото на Русия като снабдител, Сърбия и Приматия нямат място в ЕС. Не, че ние имаме, де.... Ако стане война между еврейските кучета и Иран, ще стискам палци за нашите предци. И това е.....животът продължава.

Резултат има ! И за този резултат се шепне в ...кремълските покои...Македония и Сърбия са последната надежда на Москва да има нещо като македонските земи или патнер фор евър на Балканите...Какви патоци или гъски, и кога ще ги сготвят, ще стане рано или късно...Путин знае че мандата му е последен...

Май си гледал друга конференция - ясно заявиха твоите еврогейски лидери, че разширяване на ЕС няма да има в близките 10 години, а Путин ще е на власт поне още 5 години ! Значи Путин може да има още два мандата и нито Македония, нито Албания нито Сърбия няма да влезнат в ЕС ! Математиката не ти е силна наука, мисленето е закърняло от ГМО .. живуркай и не злобей, живей си живота и не пречи на другите да се развиват ! А и само да ти напомня, че ако Русия иска да влезне в ЕС няма да е проблем - може и до Берлин да влезне ! Веднъж го направиха и още ви държи влага - нали ?

Всеки, който разсъждава така, трябва да обясни логично какво печелим ние, живеещите на тази размирна територия от това, че се отдалечаваме от Русия, водила войни за нашата нездависимост и се обръщаме към Запада, който винаги е бил против нас и е всявал раздори между балканските държави. Сегашните лидери или не са си учили добре уроците по история, или очакват да продължим да сме "барутен погреб" - онова маловажно място в Европа, където могат да се водят войни. Пример - Сърбия, където и сега виждаме бомбардираните сгради в Белград.

Едва ли някой е очаквал някакво кой знае какво развитие. ЕЦ няма да се разширява поне следващите 10 години. Това е пределно ясно и на идиотите. Дали заради Турия, дали заради Албания - няма значение. Безспорно е постижението, че такава среща се състоя в България

Айде трол, по-добре кажи, ти колко изяде безплатно там от баницата с трюфели, та да изчислите твойте персонално лично постижение , другите си тъпащини ни ги спести, тях на партийните ви секти ги пробутвай

Премиерът обеща да нахрани гостите със същите боклуци, които ядем ние тук. Надявам се да е удържал на думата си, ама надали. Той два пъти едно и също не казва.

Корнелий

Ти да не си албанец с турски паспорт от арабски произход, че се засегна нещо? Това е положението! Свиквай! И освен това трябва да ти е ясно, че всяко разширение ще удари именно такива, като теб - разчитащите на помощи и социални придобивки, щото ЕС ще има още 50 милиона гърла да храни. Няма да сте единствените лентяи на софрата!

Ами означава нищо , плюс 1 милион похарчен з за ядене, пиене и охрана на прялите

Апване, пийване, подаръчета, няколко заклинания от сорта "дайте да дадем", командировъчни от 304 евро (608 лева!) на ден, и айде бързо в самолета за в къщи! Защото в Европа, в петък започва Петдесятница. Това беше "огромния, изключителен свръхуспех" на срещата!