Срещата Кабул-Вашингтон-Доха вещае мир в Афганистан

Решаващият осми кръг на преговорите в Кабул може да прекрати 18-годишната война

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пък Израел и Америка пак са нагъзили сирииците, иранци, ихтамнетьй - десетки избити... а руските боклуци Ц-надувни пак не са свършили никаква работа дори за 5 стотинки. Също като нашите червеногъзи троляци- много плач и крякане , а полза НИКАКВА. Взрив в военновъздушна база в Сирия. В резултат на експлозията, станала в събота, 3 август, в базата на сирийските военновъздушни сили Шайрат в провинция Хомс бяха убити над 20 души, включително няколко офицери. Според други данни има повече от 30 загинали военнослужещи, уточнява се броят на жертвите. Той също така съобщава за голям брой ранени. Някои от тях са в тежко състояние, така че броят на жертвите може да се увеличи, съобщава ТАСС, позовавайки се на местни медии.

Капитулация пред талибаните и предателство спрямо повярвалите на САЩ афганистанци. Запазват си само опиумните полета, заради които са там.

Явно върху покрива на посолството в Кабул няма широка и равна хеликоптерна площадка, та ще се наложи първо да се подпише капитулацията. Язък за хубавия бизнес с хероина.

Вие, от пропагандния отдел, не виждате ли, че това, което сте написали е простотия? НЯМА да има мир в Афганистан, защото: 1. Няма да има успешна договорка между талибаните и правителството. Американците и ние останалите от НАТО просто ще предадем своите в Афганистан, както сме го правили и друг път и с други. Причината е много проста, ами вие не само че не я пишете, ама май изобщо не я и знаете. Талибаните (впрочем, това е неправилно наименование, защото талибан е в множествено число, а в единствено е талиб) си имат собствена държава, която се казва Амират (емират) Афганстан за тях държава Ислямска Република Афганистан просто няма. Коя от двете страни ще се съгласи да изчезне при преговорите, да се откаже от съществуването си? Никоя. Възможно е само временно примирие, което естествено няма да бъде спазвано. 2. Освен т.нар. Движения Талибан, в Афганистан действа и набира все повече сили клонът на Ислямска държава, който се нарича Вилаят Хорасан и обхваща териториите от Индиия през Пакистан, то до Афганистан включително. Какъв мир с тея изверги? Та тези джихадисти дори и талибаните считат за вероотстъпници... Има и още "подробности от пейзажа", ама това стига.

САЩ и мир, за какво говорите?!?!

Афганите казват- няма държава която да ни окупира- понад 7000 км. граница в планински терени с пещери които само те си знаят и познават. На всичкото отгоре терена няма ток, няма каквото и да било което господата със съвремената си техника да проследят. Те си живеят по своему и дори ако американците и техните помагачи 100 години да стояха- все един ден трябваше да напуснат.

Kalin

Казано на простичък език Американците се издъниха и сега по бели гащи ще си ходят а тия там да се оправят като знаят.

Целта е проста и ясна! Да бягат! Да бягат спасявайки жалкия си краварски животец! Защото освен мъртви телета в чували за трупове, краварите друго не печелят в Афганистан...Е освен хероина за стотици милиарди долари с който търгува ЦРУ де!

Последният абзац в материала говори, че САЩ губят поредната си война и отчаяно се опитват да се измъкнат без сериозни имиджови щети. Последната спечелена от САЩ война е през далечната 1815 г. срещу Мексико. Операцията в Гренада не се брои, защото 80 кубинци задържаха 82-ра въздушнопхреносима дивизия 7-8 дни.

По тая логика, няма да броим победата на Съветския съюз над Германия, защото швабите стигнаха до Москва...

Е да де! Само дето руснаците не само стигнаха до Берлин! Но и го превзеха!

Целта им е да си вдигнат насраните гащи и да бягат станаха за смях едни оарцалку ги унижават вече 18 години :)

Работата стана:,,Ор кемел,ор драйвар кемел".

Никакво споразумение с краварите ! Бой до дупка и пълно изтребление !

Тодорчо, мамин сине, ти що не отидеш да се биеш. Или с мишка в ръка е по-сигурно.

Не е възможно това! "Военна сила номер едно в света-САЩ" да преговарят с талибаните, които са заклеймени като "терористи" от самото американското правителство...

Те са си такива, но целта е да се избегнат по-нататъшни жертви. Няма смисъл от иронични напъни.

Ясно е и за най-дебилния козяк! краварите изгубиха войната в Афганистан! както преди това направиха и във Виетнам! Сега просто се опитват да минимализират загубите, и да се подмажат на Ал кайда за да не ги напада докато се изтеглят, защото нямат безопасен маршрут за изтегляне! Руснаците им казаха да се факат след толкова много мизерии, а пакистанците искат да им резнат тиквите, за хилядите бомбардировки на тяхна територия! А какво остава за Иран! Иран направо искат да им майката! Така чер безопасно изтегляне по въздуха кур! А по земя ...по земя си е чисто самоубийство! Трябва да се доберат до Таджикистан, Узбекистан или Туркменистан през хиляди километри планински терен и тесни пътища! Не че и някой ще ги иска и ще им дадде минат през средноазиатските републики! Затова и сега говедарите са в поза Г с широко разкрачени крака пред Ал кайда !

Аз не знам, една държава да е спечелила война срещу Афганистан.

Точно...И краварите отекоха в кенефа на историята.

Щатите - миротворци. Кой знае каква е истинската причина за тези преговори.

Сащ и Нато не станахаза смях! Те не са победени от талибаните! Просто им излизаскъпо престоя в афганистан и се чудят как да се споразумеят с врага че да не забележи света колко са се посрали :)