Дянков: Сега е моментът за емисия еврооблигации

България ще излезе на световните пазари с емисия облигации, като се надява да постигне лихва от 5.5%. АЕЦ “Белене“ не трябва да се прави. Трайчо Трайков ще има нов пост, а “Горубсо“ - нов собственик.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Сега е моментът за емисия еврооблигации | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И АЗ ТАЙ- АМА ЯВНО ТИ СИ РЕДОВНИЯ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ НА РАПОНА И НАРКОМАФИЯТА ОКОЛО НЕГО... ЗЕМИ КАТО ИМАШ ВРЕМЕ ПОЧЕТИ МАЛКО В НЕТА - ПРИМЕРНО ДАЙ В ЧИЧО ГУГЪЛА- БИВОЛЪ- БОЙКО БОРИСОВ И ТАКА НАТАТЪКА,,... ДА ВИДИШ КОЙ Е ТВОЯ НАРКОИДОЛ БЕ ...

НЯМАТ ПАРИ ТИЯ И СЕГА РАЗПРОДАВАТ ДЕ ЩО ВИДЯТ... БЕЗСРАМНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ НАГЛИ ЛЪЖЦИ КОИТО УМЕЯТ САМО ДА ЛЪЖАТ НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО - И НЕ СЕ СПИРАТ ПРЕД НИЩО САМО И САМО ДА СА НА ВЛАСТ... НЕ РАЗБИРАТ ЛИ ЧЕ АКО НЕ НАРОДА- СЪДБАТА , БОГ , ИЛИ НЕ ЗНАМ КАКВО СИ - НО ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ТЕХНИТЕ ЗЛИНИ И БЕЗЧИНСТВА.. ТАКА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДОРИ И ТУРЧИН , ДОРИ И НАЙ ЗЛОВЕЩИЯ НИ ОКУПАТОР И ГРАБИТЕЛ НЕ СЕ Е ДЪРЖАЛ... ЖАЛКОТО Е САМО ЗА МЛАДИТЕ- ЗА ПРОПИЛЯНАТА ИМ МЛАДОСТ И ИЗЛЪГАНИТЕ НАДЕЖДИ... БОЙКО НЕ САМО ЧЕ НЕ ДОКАРА ЕВРОПЕЙСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ , НО НИ ОТДАЛЕЧИ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ НЕЯ- ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК КРАДЕЦ И НЕЩАСТНИК Е ЯВНО , ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГО СЪДИ- ЗАТОВА ПОЖЕЛАВАМ НА БОГА ДА СИ СВЪРШИ ЕДИН ПЪТ НАВРЕМЕ РАБОТАТА... А ТОЗИ ВДЯНКОФ ОТ СНИМКАТА Е СЛЕДВАЩИЯ НАРЕД- НАКРАЯ НА ВСЕКИ ЩЕ ИМА ПО ШУТ В ГЪЗА- ЗАЩОТО РАПОНА ИСКА ВСИЧКО- ИСКА НЕ САМО ДА МУ СЕ ЛИЖЕ ЗАДНИКА- НО И ДА СЕ РАБОТИ ЗА НЕГО И ТО С СТОКРАТНО УСИЛИЯ.. ЯД ГО Е НЕЩАСТНИКА , ЧЕ МАТРЯЛА ЛЕКА ПОЛЕКА СИ ОТВАРЯ ОЧИТЕ -И ЧЕ ЗА НЕГО СКОРО НЯМА ДА ИМА ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ....

Сега е момента да си ходиш батка. Зимай си адреналинката и марш на место, че си вреден

Маските паднаха, само лъжи и измами, Дянков и в Америка ще те намерим да връщаш парите, знаем, че там ще се скриеш.

Сега е моментът финансовият министър да гепи милиард. Сега е моментът, както навремето онзи негодник от правителството на Симеон -Милен Велчев, измъдри друга схема и ни ограби отново с милиарди. Направи си верига от петзвездни хотели и други нещица с една заплатка на български министър. Традицията на тези продажни, крадливи и престъпни правителства, от 1878 година до днес, се спазва. Те не са на власт, за да ни направят силни, богати и културни, а за да ни докарат до кофите с буклук, да нарядите за цървули, до перверзиите на 200компрадорски рентиерски семейства с неясен произход и накрая - до фашистки, ултрадесен тоталитаризъм с воня на полицейщина. Това е момента на Дянкофф, и ако той сега не направи своя си удар, както например Малкият капут с продажбата на БТК на десетократно по-ниски от нормалните цени, то няма да има втори шанс. ГЕРБ си отива, защото опиянчените му лумпенизирани поддържници един по един се освестяват. Докато останат без гащи.

Остава обаче още една част, за да се намести мозайката. Интересно е при какви условия България ще вземе еврооблигационния заем и дали няма да се стигне до ситуацията, дават ни заем, но срещу участие в европейския спасителен фонд.

24 часа по-късно 2 от трите водещи новини в изказването на този смешник се оказва, че не са верни. дали след 2 г. няма да се окаже така и за 5,5% лихва?

Кремиковци трябваше да го закрият още 89 година. 20 години го влачихме тоя камък, не ми се мисли колко милиарда са потънали.

дават ни заем, но срещу участие в европейския спасителен фонд.

22 март 2012 г. Симеон Дянков: В интервю за БНТ министър Дянков обясни, че вече подготвя сделка с еврооблигации за погасяване на част от външния дълг.

Ако това се случи, ще имаме моралното право да наречем министър Дянков "Абсолютен лъжец", а засега го считаме за относителен такъв.

17 януари 2012 г. - Биволъ: Фискалният резерв е остърган. Правителството провежда консултации с чужди банки за голям външен заем, най-вероятно чрез еврооблигации.

Фискалният резерв е такъв, какъвто го ставиха БСП: 8 милиарда минус милиард и половина за неизплатени задължения към бизнеса (това БСП продължавата да го премълчават, а си е нарушение на Закона), близо 3 милиарда за покачени пенсии преди изборите без направени разчети. Ами то останаха 3.5 милиарда, колкото иима в резерва. И това при световна криза!! Реално Станипев е изхарчил десет пъти по-некадърно парите ни при пик в икономиката, който пик го заработиха Костов и Симеон, като уредиха да влезем в ЕС. БСП са като викачи на брега на Дунава, които викат: Течи, реко, течи! И понеже са кресливи, селяндурите тях чуват само. Бойко се грижи за руслото, гребе, копае, укрепва. Ето така Дунавът ще тече правилно! :-) Инвестира в строителство не на безумни бетони по Черноморието, а в пътища за българската икономика. Браво!

А къде са приходите за годините управление на ГЕРБ? Къде са нашите осигуровки върху повишаваните всяка година прагове??С-но КСО пенсиите се променят , не когато искаш а по швейцарското правило!Отивай да четеш!!

Сиреч, ако предишните не бяха повишили пенсиите тогава, до ден днешен щяха да си стоят на ниво 2008 г.? Е, бравос, това се казва управление от класа! ;) Пак гласувайте за ГЕРБ, ахмаци смотани!

Ще се тегли заем за да се праща заем ???? Извод: "финансово стабилната" България е фалирала ... Гърците са направо на курорт ... имат си икономика ... имат си доходи 10 тина пъти над българските ???!!! България няма икономика ... доходи колкото да се каже че има т.е хората са пред умиране понеже се чудат дали да си купят храна или да се лекуват или да си пратят сметките ... ????!!! Българите са в дълбока кома ... и ако скоро не се събудят най-вероятно някой ще и изключи живото подържащите системи ... че и те струват пари ???!!!!

Долу първобитно-общинният строй; Долу робовладелският строй; Долу феодализма; Долу комунизма; Да живее криминализма- там е бъдещето на България. Ура.

Вече съм сигурен, че Бог не е забравил България, щом имаме историческия шанс Дянков да е министър на финансите. Ако беше все още Орешарски, сега щяхме да се гърчим в гръцки гърч, даже гръцкия гърч щеше да не се струва манна небесна...

Ти верваш ли си наистина ???????? Я пак си помисли.........

ТОЯ ПЪК И.ИОТ - МАЙ НЕ СИ Е ПИЛ ХАПЧЕТАТА И ПИШЕ ПАК НАСЪН...

Флик и Телето у панделата! И да не изпуснем притаеният крадец Орешарски- правещ се на света вода ненапита!

Няма ли кой да го скрие този нагъл боклук?! Освен че ръси наляво и надясно простотии, действа също нагло и просташки! Или пък Бойко си го държи за отсвирване точно преди изборите, за да си вдигне спадащия ... рейтинг?

Как така "... да си взима дисагите и да изчезва там откъдето се появи ...". Заедно с Милен Велчев директно в пандиза докато върнат нанесените щети на България.

....А помните ли щетите от земетресението там-не помня годината

БОРЧЪТ СИ Е БОРЧ!

Крайно време е този клозеточистач от Светованата банка да си взима дисагите и да изчезва от там откъдето се появи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Само 30 % от Сребърния фонд щели да се използват!... Абе аланкоолу, вие три години с три процента не качихте пенсиите при неизвестна за обществото инфлация..

Първо, има ли още някой който се съмнява кой е истинския премиер? Второ, след магистралите, изплащането на външния дълг трябва да е приоритет 1, докато останем без никакъв дълг и то в най-скоро време. Ама истинско плащане, а не чрез нов дълг. Ако Дянков продължава да настоява за плащане на дълга с нов дълг, ще излезе че не е много добър икономист.

Аз пък мисля, че намаляването на веншният дълг трябва да е с приоритет, но да става умно и не на всяка цена. Ако Дянков успее да плати дълга с нов дълг но по-малък от предходния (поне с 15%) е добре. Голям икономист и финансист е този, който успява да работи без дълг. Но още по голям е този, който успява да работи с дълг и обслужва този дълг редовно. Защото той така работи че прави печалба и за себе си и за кредитора. Та да гоним непременно плащане на дълга на всяка цена е неприемливо. Това означава още свиване на колана, пък то няма много накъде.

И ТИ СЪНУВАШ РОЗОВИ СЪНИЩА- ЯВНО В ЕДНО ЛЕГЛО С РАПОНА И ВДЯНКОФ... СЪБУДИ СЕ ЧОВЕЧЕ- РАЗГРАБИХА НАПЪЛНО БЪЛГАРИЯ- А ТИ СИ СЕДНАЛ ФИЛОСОФИИ ДА РЪСИШ- АКО СИ ТАКАВА КОМПЕТЕНЦИЯ - ЗАщО НЕ СИ МИНИСТЪР БЕ ...

Нищо лошо няма ако успеем с нов по-малък дълг да погасим стария по-голям дълг. Последните години в България 40% от кредитополучателити се опитват това да направят. Но малко успяват. Повечето се набутват допълнитлено но поне постигат отсрочка и чакат по-добри дни.

Няма кой да ви плаща вече "удобните моменти", продажни мизерници! Та най-добре осъдете Телето да си плаща 1 милиардната загуба от задълженията по-дълга, който най-изгодно за купувачите продаде!!!

никои не обецнява какав е този огромен ванчен оалг и от каде це е натроупал тои--- *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жони, братче, сигурно съм червено човече, защото изпадам в ужас като чета какво си написал...

Трайчо- в Горубсо.

ТОЯ ДЯНКОВ ОТ ДЕН НА ДЕН ВСЕ ПО ПРОТИВЕН И НАГЪЛ СТАВА.. ТЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ-А СА ТАКИВА-АМА ВОДЕЩИТЕ СА НАЙ-НАГЛИТЕ И НАЙ-ЛЪЖЛИВИТЕ...

Ето затова трябва такъв човек в ГЕРБ - всеки ден да навира БСП и компания на Мурджо в уаспуха. Като преди това им е наврял боксова ръкавица отзад. Колкото повече червената сган мрази някого, значи той си върши добре работата. Мачка червените боклуци та пушек се вдига. Нали затова избрахме ББ - да смачка главата на червената пасмина. И по-внимателно с президентската република - застъпи ли ББ като президент няма мърдане. Справка - Путин.

Яяя, Трайков намекна, че ще разказва след 15 дена любопитни неща, и на 7-мия ден му намериха нова работа!

С този ход, "умниците" от ГЕРБ ще запушат устата на Трайков. Той е единствения досега, който говори срещу тях, след като е бил уволнен. Колкото до харченето на парите за пенсии на работниците и служителите, за да се плати дълга на държавата, т.е. на всички - освен работници и служители и на богати и много богати, хич не се учудвам, след като направиха т.нар. само от тях пенсионна реформа, с която ограбиха всички обикновени хора, които са си плащали за пенсионно осигуряване цял живот. Дянков винаги като трябват пари гледа как най-лесно да ги привлече, независимо дали това е най-справедливото, логичното от ик. гледна точка и т.н., което го прави престъпник. Трябва да лежи в затвора до живот.

Този псевдоекономист за връзване

Добре де, може би моите коллеги от САЩ не са много обективни, питайте вашите.

Има ли на света, ми кажете, по-тъпи, по-нагли, и по-алчни управници от тези, които ние продължаваме робски да търпим?!

Въпросът защо ги търпим остава.

Няма по-тъпи и нагли управляващи. Но и ние се оказахме много тъпи щом продължаваме да им гласуваме доверие.

сега е момента хер Флик да се разкара завинаги от Бьлгария, нищо че мястото му е в затвора...

ТРАЙЧО НЕ ПРИЕМАЙ, ИМАЙ ДОСТОЙНСТВО, АМИ ТИ СИ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАД ТЕХ. А И ТЕ СЕ ИЗГАВРИХА С ТЕБ. ИМАШ ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВА ЗА ПРЕМИЕР ОТ СЕГАШНИЯ.

За да стане Трайчо Трайков министър в бандитското правителство на ГЕРБ означава, че е мафиот от същата мафия.

БЕЗ АЕЦ БЕЛЕН СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В БАНАНОВА РЕПУБЛИКА, РАЗВИВАМЕ САМО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ТОВА Е НИКАКВИ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ И ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО МЛАДИТЕ И КАДЪРНИ ХОРА БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ

А с АЕЦ Белене, построена от Русия се превръщаме окончателно в руска колония. Нещо като бананова република, ама в Сев. Корейски вариант. Не на руските скапани боклуци! когато видя някой от БСП и компания да си купи руска кола като личен автомобил само тогава бще повярвам че е искрен. Идиот, ама исктен русофил.

КГБ ние сме малка държавица и ако не се въртим да си гледаме интереса хич не трябва да ни интерисува руснаци американци. Важното е да се произвежда даже и на руснаците да се продава ама то няма какво да им се предложи.......ние си сдадохме пазарите "без бой" найййййййй тъпо нещо в пазарната икономика. Прост и беден народ най лесно се манипулира!!

бягат от кухите червени глави. Защото историческият експеримент показа пълната несъстоятелност в мисленето на болшевиките.. И бягането , както се вижда , не е на изток, а на запад.

цялото котило на ГЕРБ трябва да се изрита, то пуска фандъците на недоДялков

Цялото котило на БСП и компания трябва да с еизрита. не, не само да се изрита от властта, ами да се тикне в пандиза.

ГЕРБ=БСП, една майка ги е раждала всичките им самозванци-тъпанари

Какво заначение има чие производство е централата, важно е да я имаме, за да не ни продават ток другите държави. Ако купим американски реактор със совалка ли ще ни докарват горивото, а отработеното такова какво ще го правим. Много сме прости, така затрихме оръжейните си заводи и какво да не би войните да спряха, само хората от Сопот и Казанлък си лягат гладни. С АЕЦ без АЕЦ ще видите като решат турците да се погрижат за малцинствата си от Русе до Кърджали та през Смолян ще си поискат. Та тогава ще ви питам с ДС или без ДС ще сложите фесовете продажници

Тук е пълно с крадливи социалисти,които си изливат яда в дира,защото им е спряно кранчето на кражбите.Добре е да знаят обаче ,че и тази тактийка няма да им помогне.Народа вече знае,а това е много важно.Журналистите информират и това не са комунистическите джурналисти,които хвалеха комунизма.Сега е дошло времето на истинските журналисти и истината,такава каквато е,а тя е далеч от идеала на социалистите да могат да крадат безнаказано и да опъват по диваните чуждите булки.

много бъркаш драги, тук е пълно с реалисти, стъпили здраво на земята, а не с хвъркати калинки като теб гербераста с миниатюрно мозъченцеце

Сега е моментът Дянков да бъде изритан. Иначе, не се знае какви още поразии може да сътвори, та сегашното ни положение да ни се вижда розово.

Трайков бягай като от чума човече. Не се връщай. Тези крадливи кръжочници са изпята песен.

Оставка, оставка, оставка! Долу правителството! Избори и народен съд!

Дянков е за затвора. Изхарчи парите от здравните ни вноски, изхарчи парите от раб.фондове. Ликвидираха държавния резерв. Сега и парите ни за старини ще прахоса. И всичко това не за благото на народа, а за рейтинга на Борисов. Не е възможно българите да са толкова смотани и тъпи, че да не забелязват как управляващите са решили да ни изтрият от картата. Не е възможвно по чесетен път да печелят избори тези идиоти от ГЕРБ.

с оригинала. Похарчиха ги...А събирането става от много хорица...дълги години..и стягане на коланите, но не от тия, които ги харчат, а от тия дето сбират пред заплахата да им вземат я жилище, я нещо друго...

Божкеее, колко тъпотии и небивалици написа! Като на селска седянка на електорат на БСП. Всичко може да се каже, стга да е против ГЕРБ. Няма значение дали е вярно, или не е. Хора, срам сте за човешки род! Я си записвайте какво говорите, и си го прочетете след 1-2 години. Вече ще е ясно, че са били глупости. Товага пак запишете, че след година-две пак ще си личи какви сте прости. Така (може би) ще разберете наисстина колко сте прости! Ама много!

В подкрепа на ГЕРБ нещо да кажете? Някои конкретни факти... Дали с нещо, някак, се е подобрил живота на народа или напротив. Е?

Да бе, и отделно остави една дупка от 4 милиарда + увеличени пенсии без покритие - ловко

Я моля, разясни каква е "дупката от 4 млрд". Ако може.

Абе не знам кой каво е оставил, ама май това ще се окажат легенди. Като Големия шлем на доносник Гоце. Това се оказа такъв чеп дето руснаците са ни го намаврили, та години напред има да се чудим как да се оправяме. Увеличението на пенсиите 1 месец преди изборите не свърши работа на БСП-то - все едно пенсионерите не гласуваха за тях. А това си е пар-екселанс опит за купуване на гласове. Което е наказуемо от закона. БСП обещава - ББ плаща пенсиите. От парите на онези от нас дето работят. И които никой не ги е питал от БНСП-то искат ли или не да си харчат парите за ядене и сране на пенсионерите. Дянков води достатъчно консервативан фискална политика. По-просто казано той не е прахосник. Като някои други мушмуроци преди него. И всъщност негово право и задължение е как да се разпорежда с финансите. Пък на когото от червената пасмина не му харесва - влакчето и тупа-лупа - в Русия. И наистина след малко повече от година ще се види кой колко струва. Само да не се окаже че масовото недоволство е било само по форумите на Дир-а.

Що се правиш на луд? Повишението на пенсиите през 2009 г беше планирано по т.н. швейцарско правило, което е записано в КСО и има силата на закон, който герберастите вече три години не спазват. Оставиха хората със жалки пенсии, на фона на все по-високите цени и много от тях не могат и лекарства да си купуват.

Тоя не се прави на луд, той е психопат. Леле, как ще сврат в дупките си скоро и как ще ги вадим от тях....

Дянкоф, мълчи бе, не се обаждай! А се обади, а каза някоя глупост!

хаха цял свят неможе да предвиди пазара на облигаций и ценни книжа .Излезе дянков и казва че знае какво ще се случи за момента нито българия има добър рейтинг, нито европа очаква се сриване на европейския съюз държави от ЕС продават острови и земи за да си платят дълга . аз не съм икономист но, от обща култура знам че световните пазари ще натиснат цената на акцийте и облигацийте на ЕС . ЗАШОТО Е НЕСИГУРНА ИКОНОМИКА

Ами дянков пусни си собствените пари там а не тези на хората дето ги внасят всеки месец за да има да харчат такива като теб...И халал да са ти печалбите...

Тоя не е добре,ама никак... Има едни хора в бели престилки и едни заведения ,дето трябва да настаняват такива...ПСИХИАТРИИ се казват.

ха, как така нов пост.нали работата му беше скапана? Сега пеете друга песен - ало, ало, ИМА ЛИ НЯКОЙ В САМОЛЕТА ??

НЯМА ПО-УЖАСНО ЗЛО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА БУРЖОАЗИЯ У НАС-СЪЗДАЛА СЕ ОЩЕ КРАЯ НА 50ГЕ ГОДИНИ И УКРЕПНАЛА ПРЕЕЗ ЖИВКОВИЯ РЕЖИМ.......НА ВСИЧКИ НАС Е ЯСНО -ЧЕ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ОТ ГЕРБ-ДЯНКОВ,ТРАЙКОВ,БОРИСОВ,НИКОЛАЙЧО МЛАДЕНОВ,ЦВЕТАНОВ И Т.Н,КАКТО ПРЕДИШНИТЕ СТАНИШЕВ,РУМЕН ОВЧАРОВ,ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ,ПРЕДИ ТЯХ МИЛЕН ВЕЛЧЕВ,МЕГЛЕНА КУНЕВА/ПРЪМОВА И Т.Н.-ВСЕ ИЗЧАДИЯ НА ВЕЗДЕСЪЩАТА ЧЕРВЕНА БЪРЖОАЗИЯ В БЪЛГАРИЯ НАРОДЕ-ИДЕ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО-ДА ОТСЕЧЕМ 7ТЕ ГЛАВИ НА ТАЗИ ЧЕРВЕНА ЗМИЯ-НЯМАЩА НИЩО ОБЩО СЪС СОЦИАЛИЗЪМ,КОМУНИЗЪМ И НАРОДНО БЛАГОДЕНСТВИЕ.... СМЪРТ НА ГЕРБ,ДПС,БСП,СДС/ДСБ,НДСВ.. ГОСПОД ДА СПАСИ БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИЯТ ПРАВОСЛАВЕН НАРОД!АМЕН!

Емигранте, много си отворен и "умни" мисли изказваш. Дай някакви други де, ако бяхме живяли в друг режим щеше други да има. Не е в червените проблема - хората, който изплуват, когато се разместват пластовете са точно такива корумпирани и безскруполни, като Костов, Бакарджиев, Царя и мутри като ББ и уникално прости и напористи, като Цв Цв и обсебващи всичко като Доган. Ние имаме друг сериозен проблем. Румъния иска част от морето ни и се загрижила за малцинствата си. Проблема ни чука на вратата, а западните ни съюзници ще го подкрепят, когато турците решат да се погрижат за онеправданите си малцинства, който станаха безбожно богати покрай субсидйите и други кражби е тогава ще ви видя когато Разград стане Косово

Точно в червените кратуни е проблема. И то в две насоки. От една страна ДС (което е класическа креатура на БКП), което е ясно че си има нелегални структури, на практика има по-голямо влияние от всяка партия. От друга, червените олигарси, тясно свързании с Русия и СССР. Не че структурите на ДС не са свързани, точно обратното. В нормалните държави компартиите бяха забранени. Коя за 10 години, коя за повече. И влиянието на партийните функционери беше силно ограничено. А у нас се докарахме до там да ни турнат за президент един доносник на ДС. Червена кратуна, естествено.