Спряха евтаназията на животни, ще има активна дезинфекция в и около заразените зони

Засилва се контролът на движението на хора и животни от и към местата с огнища на зараза

Обратно в новината

Коментари - Спряха евтаназията на животни, ще има активна дезинфекция в и около заразените зони | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи всичко може в тая страна - портестираш, проплакваш и... Страна на деца.

А,значи можело и ...така ..продажни копе...та,като им наредят от Брюксел и държавата ни ще сринат със земята..съд и затвор за предателите на България !

Целият МС на бригада в селското стопанство. Да видят откъде идва храната им! Взели са се много насеризоно!

добре че не се е разболял някой депутат че щеше да се наложи да евтаназираме целия парламент....

Де късмет,де..!

София е много далече от Странджа и България изобщо. Колко е удобно да си седиш в мекото кресло и да не свършваш и грам работа! То е много лесно да вземеш едни пари ! ПАЗЕТЕ СИ ТОПЛИТЕ МЕСТЕНЦА, ГОСПОДА!

Такаааааа... Нали уж не можело, трябвало всички да бъдат избити, защото иначе Апокалипсис, Рагнарок и тн? Сега що тъй бе Миме? Ми като дрънкате с дни тъпотии, барем дерзайте до край....

Зараза няма, хората защо не са ваксинирани.Парите на Брюксел са целта.Дават по 640 евро на убито животно , селяните вземат по 140 евро максимум.Говорят от министерството на земеделието.Кое животно умря от чумата?

Некадърност, страх и робска психика ! Резултатът : унищожение на малкото останало животновъдство в България. Това накратко е селскостопанската политика на правителството на Б.Борисов.

Заразата идва от Турция според министъра.Оградата е скъсана на 54 места.Защо не се кърпи оградата.Това означава , че скоро ще има ново избиване на новородени и малки агънца.

Не кърпят, защото не стават за нищо. Некадърна прослойка!

Едно животно не умряло от чумата.Турците не са клали толкова.Карантина трябва, не и изтребление .Селяните ще умрат от глад.Шест месеца няма да гледат животни.

Е това е пълна простотия. На всякъде по учебниците масовото избиване на животнни при подобна ситуация е единствения сигурен начин за ограничаване на епидемията. Пак някои взеха да се правят на по-големи светци от папата! Да много е гадно да ти избият животните, и няма начин как да те обезмездят напълно, но по-добрее лие цялата страна да пламне и да ни бъде забранено да изнасяме животински продукти!!

Е па нормалните хора първо се уверяват, че има зараза... Слагат под карантина, вземат проби и ако има зараза - действат. Нашите лъжат, непризната лаборатория я представят като призната намсиква, полицаите и ветеринарите дори цитират несъществуваща лаборатория, а заповедта за евтаназия предшества с пет дни пробите.... Хайде кажи сега, как да вярва човек на тези некадърни, мързеливи и неадекватни служители.

Ти да не се зачете пак в учебниците по политикономика?

Пълен провал на бойковата администрация! Какво означава спряха евтаназията? А тези хора на които евтанизираха животните. Защо на едни са евтанизирани, когато се появиха брожения и протести заповедта се отменя? Така ли се води дуржава а боко? Държавнически решения взети под диктат на 200-300 животновъди. Бойко и калинките му за пореден път показа своята некомпетентност и липсва на интелект! Или се умъртвяват 2-3 животни, доказано болни, другите под карантина. А какво означава един ден масова евтаназия, след 2-3 дни спираме евтаназияъа. Боко с червен картон си вечемот мене!

Искам да попитам този министър, който сутринта искаше протестиращите да бъдат ограничавани. Да го попитам този с какво право има такива искания и още как ще процедират с дивите животни? Ще заличат ли всичко диво в Странжда планина или отново няма да предприемат никакви действия. Да го питам още тоя мишок какви превантивни действия е предприел той и какви смята да предприема, а още от какво са болни животните и какви документи за ветеринари имат "ветеринарите".

Ми никакви, толкова си могат.. то се видя и с "чумата" колко им разбира тиквата... Даже инсценировка като хората не могат да направят...

булгаристана вече убива и други животни, освен гражданите си - по пътища, в болница, с храни, стрес. опасна чума е това бюлгаристана.

от народното събрание на крадци усетиха дървото и започнаха друга песен да пеят и пари да дават мале само колко са щедри

Брей...., голямо безхаберие в това управление ! От тоя край бяха големи комити, ако генът им е още жив, ще има доста последствия за безхаберниците....

Досега животните трябваше да мрат масово бе некадърници ако въобще имаше чума и тя беше това дето вие самите плямпате. Ей тъпаци като вас няма втори на света и пуст късмет да ни се натресете на главите.

Работата е там, че нетрябва да се чака да започнат да мрат масово, трбва да се спре заразата. А това е единствения сигурен начин!!! Някой замислял ли се е какво ще стане с нашия износ на животински продукти?!?

Стига дрънка глупости, никой не избива животни без доказателства. Такива у нас няма.

Казано с езика на математиката, тук едновременно съществуват две големи множества проблеми: 1. Заразата и последствията от нея за цялата страна и извън нея. 2. Опасността вследствие на мерките по първа точка тези райони да се обезбългарят/обезлюдят. Последствията от това за България. Работа на българските политици е да намерят работещото сечение на тези две множества.

Така е който слуша Нинова и БСП остава гладен . Вместо да вземат по 20-30 хиляди лв. Сега никой няма да купи " пръскани " овце !

Като се счупи каруцата,пътища много. Първо действуваш,после мислиш. Проба-грешка,проба-грешка. ГЕРБ-ерски стил на управление - под любезното ръководство на министър-председателия. ВЕЛИКИЯ!

Е сега в София ще дойдат тия дето не са им избили животните . Защо те да са прецакани ? Изгоряха с по 20-30 хиляди !

На Бойко пак му омекна nu6ката. Ама в такива случаи трябва да се действа твърдо, понеже заразата няма много общо с политиката. Да очакваме скоро и отмяна на задължителните вааксинации по хората?

така е и така ще бъде докато ги търпиме тези крадци и продажници

Корнелия се прибра в София и чумата изчезна от Странжа!?

Слава Богу, че им текна и това безумие поне засега е спряно!Фермерите наистина трябваше да протестират и и то много остро!Не може заради 1-2 заразени стада да се избие всичко, още повече доколкото стана ясно, заболяването протича сравнително бързо и за кратко, тоест ако има проблем другъде би се появил много скоро.Разумното е да се дизенфекцират кощарите и приберат стадата, за да изкарат там нужния карантинен период, да дизенфекцират и площте в района на пасищата и най-вече спешно да се достави доказано действаща ваксина, която да се постави на всички животни в страната, за да няма повече риск от зараза.Няма какво да се моткат и да обясняват, че такава не е регистрирана и не се е ползвала в ЕС, та проблеми с нормативните уредби и дрън-дрън... Ако трябва от Африка да я доставят.Дори и един регистриран случай на заразяване да има, това вече е проблем и си трябва превенция.

След като спряха, дали е било наистина наложително да избият хилядите животни

Наложително ли? Те тия открай време се хранят със смърт. Като се започне от ликвидационните съвети /когато убиваха бременни животни/, та да се стигне до ден днешен, наредят ли брюкселските вампири, почва поголовно изтребление. Жалкото е, че това не е краят. Модераторът, престани да триеш!

Знае ли някой,кой беше на власт,когато избиваха на хората едрият рогат добитък?

Миро Мършата ,любимия кучкар на Баце/да се свети името Му/беше министър на земеделието-сещай се кой е бил на власт...

Ясно ,оня дето му правеше подсечки!

По време на ,,Ликвидацията" на АПК,на власт бяха СДС-рите,ама самите шефове на т.н.,,ликвидационни съвети",в по-голямата си част си бяха изявени до '89-та активисти членове на БКП и ,,номенклатура и" ръководни кадри на Партията! Днес,същите са НАЙ-КРУПНИГЕ ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ И АРЕНДАТОРИ!!! Поне в моя роден край Добруджа е...така. Познаваме се...

всичкия шум не бе вдигнат заради парите?

т.7. В съответствие с нормативната база на Брюксел ваксиниране на 350 000 глави добитък. Да се открие "обществен" търг.

Държава управлявана от безхаберници,продажници и иззроди!Какво очаквате да се случи в такава държава?И на това ,което го пияат ми се струва че е манипулация колкото да се укротят народните протести и всичко ще бъде избивано задкулистно начело с "патриотите"!

Слава на Бога, че спря това варварство! Дано хората намерят сили да се съвземат и да продължат живота и поминъка си.

Не от чумата,а да не би после да не са на власт.С тази варварски отношения към хора и животни ,,ние ще ги накажем,, в бъдеще,не значи като не протеститаме,ще забравиме.Не се справят с бедноста,смъртноста,престъпноста,изчезването на нацията,не може проекти от които само да крадът и да защитават монопола и олигархията,а пък и ако приемат ИК краят им е дошъл окончателно

и добре да си помислят за кого ще гласуват следващия път !

Няма се предвид болестта, а протестите.

Хубаво беше да трепете до край...животно дън остане