Спорната пенсионна реформа във Франция - печеливши и губещи

В създалата се ситуация не е ясно каква ще е съдбата на премиерката Елизабет Борн

Обратно в новината

Коментари - Спорната пенсионна реформа във Франция - печеливши и губещи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност е имало "МАРШ ПРОТИВ ВОЙНАТА" и призиви за ИЗЛИЗАНЕ НА ФРАНЦИЯ ОТ НАТО , но... новината при нас е представена различно! Дано скоро и ние имаме такива МАРШОВЕ, трагично е какво МИШКИ сме! КЪДЕ СА Българските Революционери?

""Трябва да работим повече, защото в противен случай няма да можем да финансираме нашите пенсии. Всеки знае, че предвид това, че живеем по-дълго", заяви Макрон" Тоест, един работещ за 40г труд не внася достатъчно за 20г пенсия? Или може би един работещ издържа 5 хлебарки на социални и 5-ма нищоправещи бюрократи! и за това не остават пари за пенсии, на тези дето са се трудили!

Няма ли кои да им напреви антипротест . Преди две години борисов вдигна годините за песия и твърдеше че сме с най- малко години от цела европа. и антипротести имаше хората искаха да пъкнат на работното си място, та тетия да ги закарат с рейсове там да видят и айфеловата кула безплатно.

Французите доказват на света, че не са робски народ. Цяла Франция се надигнала. Хората искат нормални старини, искат даа не се дават пари за Украйна. Искат излизане от НАТО и ЕС. Десетки хиляди хора са на улицата и протестират.

А, бе, Ману, бъди по-съпричастен към пенсионерите. Все пак, баба ти, пардон - жена ти, е такава...

lu4ka

Проблемът е, че управляващите не се интересуват от протестиращите.

Не мога да разбера за кво скачат франсетата - там пенсионерите живот си живеят. Ето една типична пенсионерка, която споменах, как куфее, а внучето й, пардон мъжо й, й казва на уха да се кротне малко, че да не счупи тазобедрена става - https://youtu.be/Zr7lj_61-f4

А каква е алтернативата излезеш от НАТО? Има ли такава? Иначе путлер много би се радвал.

цяла франция десетки хиляди Като нашите 150 копейкаджики с руски знамена, които били народа.

Сам можеш да си сметнеш дали за 40 години си събрал достатъчно за 20 години нататък.

Има да! Да си имаш Армия както искат германците и го заявиха още преди войната в Украйна!!!

Вдигайте, вдигайте...Черните мангусти дето ги внесохте кой ще ги храни иначе?

Абе, Костя Копейкин колко ще направи пенсионната възраст в България като стане цар?

Според мен трябва да има избор. Някои хора не могат да стоят без работа и да им се даде възможност да работят, ако здравето им го позволява , ще им осмисли дните - такъв беше дядо ми , той до последно работеше активно. Други хора , къде по здравословни причини, къде емоционално изтощение или просто искат да се оттеглят и да си почиват, да се отдадат на хобита, и да си гледат старините спокойно. Но когато една огромна чат от населението ти ,очевидно не е съгласно да е на пангара до последния си дъх , трябва да измислиш нещо друго , за да поддържаш икономиката - да впрегнеш младите, даи нвестираш в образование и тн - не може старите да движат икономиката , а огромна чат от младите да инфлуенсърстват, или да са в сферата на развлекателния бизнес или сферата на услугите.

Пълна ви е с грешки статията - четете ги преди да публикувате. Франция дава пример как "народните избранници" игнорират интересите на народа. А народа няма механизъм да ги отзове и да поправи нещата. В една демократична държава единственото което може законно да направи е да чака следващите избори (след 4 години). И да се надява, че няма да ги спечелят същите костюмари, че няма да ги фалшифицират, и че няма да са на дневен ред други проблеми. Демокрацията отдавна не работи, събудете се.

Ама това не е важно бе! Важното е , че Путин ако влезе във Франция ще бъде арестуван, нали!

ако евентуално се върнеш от фронта в Бахмут ще разбереш.

Некакви си пенсии, възраст, внасяне на 50 милиона тарамбуки и т.н. Маловажни неща. И военен бюджет требва да се вдига освен това! Как да не опънем робите с някоя и друга годинка бачкане. От къде иначе пари за изтощаване на Русия.

Т.е. ? Ти като си събуден кво правиш?

Е нали като стане Костя Копейкин цар, нямало да има българи на фронта?

Франция има 920 депутата . Ако приемем този модел на Демокрация , България трябва да има 92 депутата .

Кажете бе драги копейкаджии. колко ще стане пенсионната възраст ако Костя стане цар и излезем от ЕС и НАТО? Що не казвате?

Франция има 1 президент. Ако изберем тяхния модел - трябва да имаме 0.1 президент.

Защо французите не искат да работят.Ако им намалят пенсиите дали ще искат да се пенсионират

С Марсилезата няма да стане.Да вадят гилотините.

Колкото кажеш робе, толкова ще направим възрастта. Кажи, до колко искаш да блъскаш.

Защо копейкаджиите не казват колко ще е пенсионната възраст, ако излезем от ЕС и НАТО? Таман бях решил да гласувам за възраждане, пък нещо Костя мълчи по въпроса за пенсиите.

Искам да се пенсионирам на 38. Костя Копейкин ще го направи ли? Ако да - гласувам за Възраждане. И ще вея руски знамена даже. Ще съм свободен човек като в русия и северна корея. Стига европейско и натовско робство.

Може само нагоре робе, надолу не. Че требва Русия да изтощаваме. Това е въпрос на ценности. А когато става въпрос за ценности, нищо друго не е от значение, нали знаеш.

Голямо робство е в това НАТО е в тоя ЕС. Смятам да емигрирам в русия или северна корея. Там са свободни хора. И политиците правят всичко за народа си.

Че кво ме интересува в Русия кое колко е бе дебил! Не плащам данъци в Русия. Интересува ме кое колко е там където плащам и ме крадат.

Над 2 милиона турци ще могат да се пенсионират по всяко време стига да имат 7200 работни дни. Това е 2023.

Видя ли къде е истината? Пък ти - освободиха ни та освободиха ни.

Истината е, че с парите от френския пенсионен фонд се финансира подкрепата за Украйна. Това налага французате са работят още две години повече за сега , но явно не искат.

Путин и кликата му ще гният в ада за всичко, което причиняват на цивилизования свят...

Вие ще го плюете Путин, а той ще ви осигурява нефт и газ и куп още суровини. Да, АМА НЕ. Натуту се навря до границите на Русия, вербува покрайна, ще разполага там военни бази и ракети. Да, АМА НЕ.

ЗАЩО БИЯТ И АЕСТУВАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ. НАЛИ ИМАЛО ДЕМОКРАЦИЯ. АЛЧНИ ЗАПАДНЯЦИ.

Във Франция правителството бие народа. Ква Русия збъркал си статията.

Какъв е тоя "цивилизован свят", който не може да си изхвърли боклука, а го оставя да смърди по улиците.

Защото парите в бюджета няма да стигнат, а няма да стигнат защото няма кой да го пълни. Постъпленията от ДДС са паднали в сравнение с миналата година. Естествено, отговорът няма да ти хареса.

Макрон оцелява засега с парламентарни номера, но дните му са преброени. Лошата новина за Баби-еба е, че французите имат навика да си съдят бившите президенти.