Изтеглят и оръжия до 100 мм от фронта в Донбас

Русия, Украйна и ОССЕ постигнаха дългоочакваното споразумение за изтегляне от фронтовата линия в Източна Украйна на оръжията с калибър под 100 милиметра.

Обратно в новината

Коментари - Изтеглят и оръжия до 100 мм от фронта в Донбас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста стратези са се изказали авторитетно....а пък аз нещата ги виждам така: шоколада нямаше топки и изпусна сезона за настъпателна кампания.....сега ще събира смелост до следващото лято; сега трябва да отстъпи, за да не му спрат газта; провеждането на самостоятелни избори окончателно ще ги отцепи от киев, най-малкото защото от там се отнасят без уеажение към този процес....

Според ВЦИОМ, Всеруския център за изучаване на общ.мнение, само още 16% от рашките искат да присъединят ДНЛ&ЛНР към Рашата ( wciom . ru) ! Дали не са поумнели от лечебното гладуване ?

що ли това съвпада с решението на Русия да бомбандира Сирия? който има глава на раменете си - да мисли... останалите тикви да люпят семки.

Щатските творения и марионетни правителства в Близкия Изток изкарват по 3-4 години и следва тотален хаос. Толкова ще изкара и режима в Украина. След 2018 ще има разпад, части от сегашна Украина ще се отцепят на етнически принцип и ще формират нови държави в посока Унгария, Полша, Русия. Остатъчна Украина е културно близка с Русия и Беларус, та ще е съюзник с тях навярно.

Дa видя когa Петрото , ще се извърти към Русия. Той и Янукович много му лaеше бaлaлaйкaтa. Беше стигнaл дотaм, че рускире корaби в Севaстопол, дa искaт рaзрешение от укрите, дa излязaт от бaзaтa.

То и преди беше постигано, ама урките нищо не изтегляха

Иде зима. Сега ще трябва да се кротнат, че иначе без газ върхушката на Киев ще бъде, като Наполеоновата армия в Русия в снега...

Сладурко си ти смехурко

Не сте ли сбъркали заглавието г-да Редактори? Може би вярното е, че се изтеглят оръжия с Ф > 100 мм! Според сега поставеното заглавие излиза, че освен оръдия, ракетни установки, трябва да се изтеглят автоматите, пушките и пистолетите! Смешки!

Взеха им на руснаците Украйна, това е вече факт!

Е, ако Путин помоли учтиво за присъединение на Рашата към Киевската Рус, то Порошенко може и да се навие. Това би решило доста проблеми :-D

A нaвсякъде рaзпрaвяхa, че е избор нa укрaинския нaрод. Много добре си го кaзaл. Взехa им я зa сегa. Докaто хорaтa провеждaхa Зимнa Олимпиaдa, други действaхa.

Подписaните договори не вaжaт зa сaксите. Дaже Ивaн Aсен втори го е рaзбрaл. И Янукович го рaзбрa, и чехите го рaзбрaхa, сaмо поляците не, aмa те сa си бaвнорaзвивaщи.

Калоян също го е разбрал след като е отпил от католическата отрова и затова е размазал физиономиите на кръстоносците при Одрин.

Аз доколкото разбирам от джапане, войната би могла да продължи и без тежко оръжие. То ли е проблема? Или проблема е по друг и решението му трябва да се вземе не на бойното поле? И едно литературно отклонение. Случая с Украйна много ми прилича на "Тебеширеният кръг". За разлика от притчата, Украйна няма истинска майка, която да пусне ръката и така та неминуемо ще бъде разкъсана. Или тя вече е разкъсана. Хев а найс дей.

Мaрципaнa гое стрaх дa оргaнизирa местни избори, или нямa дa оргaнизирa, aмa кпгaто друг смелчaгa ги оргaнизирa, нямaло дa ги признaе.

И как няма да кандиса Рашата този път: докато Путин се чуди как да се измъкне от Асад-омазохизма си, УСА вече разрешиха доставка на ЛЕТАЛНО оръжие за Украйна (според министър Аваков, във Фейсбук): 1. Едрокалибрена снайперистка пушка BARRETT М107А1, 12.7мм (с/у такива няма 'жилетки') 2. Реактивна противотанкова граната DRTG-73 (Тандемна: гръмва първо динамичната защита, а после броня до 70см !) Което е вероятно само началото. Кофти за Недорусия у Донбас. . . ;-)

Те и досега доставяха, но незаконно.

БългАриец

Може да си прав, но 'незаконно' ?! Има отдавна решение на конгреса на УСА, ама негрото го игнорираше. Вярно, ЕС не бяха съгласни, но не ултимативно, ще си премълчат и сега.

Сближаването на Русия с Украйна е неизбежно, въпреки неистовите усилия на инсталираната от краварите, превратаджийска фашистка власт.

Бе като гледам как братски се прегръщат вече повече от година. .

Аха, страшно са се сближили. Освен, че спряха икономическите връзки, започна Руско-Украинска война, спряха полетите, строят се граници, скоро очаквам опашки от руснаци за украински визи. Днес Холандия са внесли доклада за оня Боинг, който АРМИЯТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ свалиха по погрешка от територията на Донбас, Украйна.

Всички знаят, че самолетът бе умишлено вкаран в зона на военен конфликт от украинските диспечери на Коломойски и доказателства че е свален от руснаците, няма и няма да има защото там са намесени копърките.

За всички е ясно, че в Донбас е замразен руско-украински конфликт. Че за Пу8тин тн Новороссия е просто разменна монета, която ще жертва, за да изтъргува Крум. Че тези тн ДНР и ЛНР никому не са нужни: за Украйна те са спирачка на прогреса и реформите, а за Русия са ненужно бреме. На всичко отгоре Новороссия владеят само половината от Донбас, а имат претенции за цял Донбас. А и Крим е блокиран от украинците и кримските татари

А не съм съгласен. До славянск има огромно газово находище което ще подкопае икономиката на руснаците които изнасят единствено газ...ха..ха Украинците почнат ли да продават шист на Европа и Русия е фалирала и Путин-сепуко..ха..ха

Добре, че каза за блокадата, че ДИРа нещо я пропусна. А и укрите почват поетапно да спират тока за Крим, пишат от региона. . .

Еми да, това е най-сигурният начин Крим окончателно да скъса с всичко украинско.

Путин води мъдра политика. В крайна сметка ще има и Сирия и Украйна.

засега има само две войни: Новороссия и Новосиррия. Ако за теб прокарване на политика чрез война е мъдра политика, то да. Путин е мъдър, ама кървав

Как ще изтеглят като цяло лято трупаха объжие в зоната на конфликта? И как Потрошенко или Перушанко, както и да е името му, се кълне, че ще върне Донбас и Крим дори?

че те са си в Украйна!

Ами, ВЕЧЕ не са! Особено пък Крим, който просто отново е руски, а и ЯВНО такъв ще си остане... Май си изостанал във времето...

за да се опита да ПРОДАДЕ СИРИЯ СРЕЩУ УКРАЙНА!

Ако не си забелязал, Русия не търгува, не заменя и нито купува, нито продава! Тя просто си взима това което реши, че е нейно... Те, и американците се опитват да го карат по същия принцип, но нещо напоследък не им се получава...