Коментари - Депутатите забраниха споразуменията с убийци на пътя | Днес.dir.bg

Депутатите забраниха споразуменията с убийци на пътя

От 3 до 10 години да бъдат лишавани от свобода шофьори, причинили по непредпазливост смърт заради нарушаване на правилата за движение, реши парламентът, като гласува на първо четене промени в Наказателния кодекс (НК).

Обратно в новината

Коментари - Депутатите забраниха споразуменията с убийци на пътя | Днес.dir.bg

Коментари

Депутат да блъсне пешеходец, да видим сеира.

Ще изсмукват повече пари от шофьорите. Някой ще осъди ли кметицата, че пешеходната пътека е изтрита и не се вижда? Заграждения на опасните места, където може да изскочи дете, а и възрастен пешеходец. Заграждение и пред пешеходната пътека, за да не могат да изскачат изведнаж и да се спира внезапно на пътеките. Да не звучи дискриминационно, но много изперкали бродят като пешеходци, с тях никой не работи. Значи ли, че майките не са длъжни да държат под око детето си, той шофьорът ще е виновен. Могат да се изброят още много неща, но най-лесно е да се притискат шофьорите и който няма пари - да лежи. Разсипано семейство за разсипано семейство.

щом този е обявил от 3-10 години, няма какво да излиза пред хората и да прави срещи с почернени родители. То не бяха цеко, този дебелият от парламента! Много загрижени, но пак се повтаря старият минимум от три години. Каква ще бъде тази разлика от присъдата за три и десет години, когато и при двата случаи има убийства? Трите години за този, който може да плати на съдия, прокурор, разследващи, а 10 за останалите.

Завчера един такъв ми изскочи пред колата прескачайки оградата която разделя двете платна на булевард България. Озова се в най-лявата лента със скок. А там се кара поне със 70 (толкова е и ограничението). Ако до мен имаше кола и нямаше как да завия все го бях отнесъл. Нека господа депутатите огледат проблема от всички страни преди да ни изпращат задължително в затвора заради действията на някой пияндурник със самоубийствени наклонности. Идиоти има не само зад волана. Има и по улиците. Има даже и в парламента като се замисли човек. Дано да имам късмет не ме срещат, че не ми се лежи ей така за едното нищо.

Добре де... аз искам да разгледам другата страна на проблема. Пример: Ти си идеален шофьор. Винаги спазваш всички правила за движение, никога не си глобяван, имаш нормална жена и 2 деца. Аз съм идиот, искам да направя мръсно на някого или да се самоубия. Или и трите накуп. Избирам си една пешеходна пътека на която ти караш с 30. От засада така че да не ме видиш се засилвам и аз с 30 срещу теб и с плонж си размазвам манерката в предната ти броня точно на пешеходната пътека. Тиквата ми се пръска, а експертизата на остатъците от кухата ми кратуна ми показва, че скоростта с която си ме ударил е 60 км/час. Въпроса ми е: На колко години следва да те осъдят за това че аз съм си размазал кратуната в колата ти? 8 години в пандиза добре ли ти се виждат? И виновен ли си изобщо за моите действия? Някой ще каже че ситуацията е крайна, измислена и преувеличена. Може и така да е, но само малко. Тези които ми притичат пред колата на неосветена улица в черен анцуг през нощта докато вали на абсолютно изтрита пешеходна пътека не се различават много от описания идиот самоубиец.

дано се промени нещо,за да няма толкова почернени семейства ние сме едно от тях и вече 4 години поне на 10 души се промени живота изцяло в посока надолу няма ги усмихнатите лица мечтите за по добър живот единствената грижа ни е детето да израстне без големи комплекси УБИЙЦИ,ако знаете какви последствия има вашето шофиране ще карате с 20км в час СЪДИИ И ПРОКУРОРИ,АКОзнаете какво причинявате ще се откажете от професиите си

този престапник илиев дава ли си сметка какво означава да ти прегазят детето? тои престапника ште се лиши от доходи. ако го yмеря на пешеходната, ште натисна газта и ште се споразумеа

Да преброят покойниците и инвалидите от катастрофи, за да разберат колко са изостанали с това !!!

Общо взето нищо не са направили. И преди законът предвиждаше от 3 до 10 години. (справка НК). Само и единствено са отменили споразуменията с прокуратурата и то при наличие на смъртен случай. Без премахване на възможността за съкратено производство условните присъди ще останат - признава се за виновен и му дават гарантирана 2 годишна присъда (даже и минимум са сложили ;)) обаче тези 2 години ще са условни. Отново ни хвърлят прах в очите. Нищо не се е променило. Джигитите ще се разхождат на свобода.

Страхилчо, много си силен със затвора. Айде сега си представи, че си караш съвсем нормално с 50 в града и една баба-нинджа ти се хвърли пред колата и я утрепеш. И съдията да ти каже - да, не си виновен, но закона казва - минимум 3 години в затвора, и айде там. Тогава няма да си на това мнение.

Пинко а я сега ти си представи как същия този дето си кара из града прегази детето ти, майка ти, жена ти, брат ти или някой близък човек. И съдията ти каже ами закона е такъв живота на близкия ти човек не струва нищо така, че ще му дам условна присъда. Е тогава пък ти няма да си на това мнение.

съгласен съм!!! за неправоспособен, за пиян, за дрогиран и за шофьор утрепал човек на пешеходна пътека - да! нека има затвор!!! но да ме прощават пешеходците ако некой ги е утрепал на място различно от пътека!!! много мразя пешеходци като съм с кола и обратно! пешиход на пешеходеца свобода на народа!

По закон колата в движение ли е, то този който е управлява е виновен. и нещата не са само от едната страна на медала!

"правимЕ" -> правим! Като за начало - спираме "правописното мекане"

Неграмотни са учителите, неграмотни са и учениците. Куцо и сакато българска филология завършват.

Очевидно, че съдът ще решава в този случай. Нали затова има съд.

Защо да лежат,нека си изкупват греховете ,като работят в предвидени за това места и плащат наложените глоби и обезщетения,както и самоосигуряването на съществуването си там, а не да се ползват пари от данъците ни. .Дори и на мен да ми се случи,няма да се отметна от написаното !

Първо, не може да се причини по непредпазливост смърт БЕЗ нарушаване на правилата за движение, така че говорим въобще за причиняване на смърт по непредпазлизвост. Няма смисъл да ходят в затвора (а и няма и места) хора причинили смърт неволно. Трябва да измилят закон с/у "перничкия голфу" - трошка със затъмнени стъкла, тонколона в багажника и сини светлинки на пръскалките на чистачките. Е при тези индивиди вече не е по непредпазливост, а поради хронична умствена недостатъчност.

Тоя дето те е ударил 99,99% е бил с НЕсофийски (провинция) номера :(

Пак се огледай. Неспазването на правилата не зависи от регистрацията или произхода на шофьора. А от възпитанието и манталитета му.

ей, ама вече с тия регистрации БАТЕ! Аз като съм с регистрация СА да не съм софиянче.. ама ей така - за да не ми свиркат предубедени капути като теб за няма кво! Човека ти го каза - до манталитета си е!

От три до десет години? Ам ако убития е роднина/дете на депутат/прокурор?

Тогава 14 години. Справка: пияната перничанка, която затри едни деца без време. Едното от децата, Бог да ги прости, беше дете на съдийка. Както и да е - да не дава Господ никому такова изпитание!

Автомобилното движение е необходимо за бизнеса и функционирането на икономиката, данъци плащаме всякакви, но държавата само закони, глоби и наказания прави - само шофьорите са виновни винаги защото така е най-лесно! А къде са ни нормалните широки пътища, къде са осветените и удобни прелези и надлези???

Не виждам какъв е проблем. Да не би някой да използва надлезите, подлезите и други подобни. 95% от пешеходците минават на червено, рискуват си живота заради 30 секунди изчакване или малко по-дълъг маршрут през подлеза. Сами сме си виновни.

Наскоро щеше да ни премаже шофьор, който за да си спести обикалянето защото се беше объркал, реши да направи умишлено забранена маневра върху пешеходната пътека по която минавахме аз жената и бебето в количката. На улица с еднопосочно движение, на спирка на градския транспорт и върху пешеходната пътека даде заден ход с мръсна газ без да се огледа. Дойде ни като гръм от ясно небе и това че в последния момент го видяхме ни спаси живота. Тези кой да ги наказва? Или сами да раздаваме правосъдие и после да ги излежаваме? Тъпанара возеше жена си и детето си в тая кола.

А за тези дето паркират на пешеходната пътека и ограничават видимостта какво правим?Пример.. ул"Козяк"входа на Южният парк... всяка сутрин минавам и всяка сутрин най нагло са закрили пешеходната пътека

Какво са 2 години за пияндурник, причинил смърт на човешко същество? - "В особено тежки случаи - смърт, наказанието е лишаване от свобода за най-малко 2 години.."

"зам.-главният прокурор Валери Първанов заяви, че споразумения с прокуратурата са правят, защото няма място в затворите" че стига сте строили магистрали вече, направете 2-3 затвора да има за хората

ЗА ШОФЬОРИТЕ РАЗБРАХМЕ,А ЗА НЕПРАВИЛНО ПРЕСИЧАЩИТЕ ПЕШЕХОДЦИ- КАКВО ПРАВИМ?????

..погребваме ги?

Ако неправилно пресичащ пешеходец ти изкриви ламарините, може да го съдиш за повреда.

Има много неправилно пресичащи пешоходци,на които никои не обръща внимание,а те си смятат че имат предимство.А тях какво ще ги правим?Няма ли да има и наказание за тях?

Трябва да има по високи глоби и пешком патрулиращи полицаи които да налагат фишове и глоби.

повече от неправилно пресичащите пешеходци, са и шофьори, които никога не биха спряли на пешеходна пътека. Правилника за движение е един за всички и тези които го спазват го правят без значение дали са зад волана или на тротоара! Но нещата за в омагьосан кръг и поради още една причина - докато има шофьори които прелитат с 80 през зебра ще има и пешеходци, които ще се чувстват в същата "безопастност" когато пресичат и неправилно!

Еееее най-накрая ще лежат!!

Мръсни комунисти,напуснете веднага прокуратурата....където сте само проблеми стават

Браво! Време беше.

Години наред се наслушахме на споразумения между шофьори причинили смърт на пътя и съд. Някой да обясни какво значи това, защото аз не разбирам. Споразумение - т.е. получаваш свободата си а в замяна какво даваш/предлагаш за отнет човешки живот?

Коментари - Депутатите забраниха споразуменията с убийци на пътя | Днес.dir.bg

Депутатите забраниха споразуменията с убийци на пътя

От 3 до 10 години да бъдат лишавани от свобода шофьори, причинили по непредпазливост смърт заради нарушаване на правилата за движение, реши парламентът, като гласува на първо четене промени в Наказателния кодекс (НК).

Обратно в новината

Коментари - Депутатите забраниха споразуменията с убийци на пътя | Днес.dir.bg

Коментари

Депутат да блъсне пешеходец, да видим сеира.

Ще изсмукват повече пари от шофьорите. Някой ще осъди ли кметицата, че пешеходната пътека е изтрита и не се вижда? Заграждения на опасните места, където може да изскочи дете, а и възрастен пешеходец. Заграждение и пред пешеходната пътека, за да не могат да изскачат изведнаж и да се спира внезапно на пътеките. Да не звучи дискриминационно, но много изперкали бродят като пешеходци, с тях никой не работи. Значи ли, че майките не са длъжни да държат под око детето си, той шофьорът ще е виновен. Могат да се изброят още много неща, но най-лесно е да се притискат шофьорите и който няма пари - да лежи. Разсипано семейство за разсипано семейство.

щом този е обявил от 3-10 години, няма какво да излиза пред хората и да прави срещи с почернени родители. То не бяха цеко, този дебелият от парламента! Много загрижени, но пак се повтаря старият минимум от три години. Каква ще бъде тази разлика от присъдата за три и десет години, когато и при двата случаи има убийства? Трите години за този, който може да плати на съдия, прокурор, разследващи, а 10 за останалите.

Завчера един такъв ми изскочи пред колата прескачайки оградата която разделя двете платна на булевард България. Озова се в най-лявата лента със скок. А там се кара поне със 70 (толкова е и ограничението). Ако до мен имаше кола и нямаше как да завия все го бях отнесъл. Нека господа депутатите огледат проблема от всички страни преди да ни изпращат задължително в затвора заради действията на някой пияндурник със самоубийствени наклонности. Идиоти има не само зад волана. Има и по улиците. Има даже и в парламента като се замисли човек. Дано да имам късмет не ме срещат, че не ми се лежи ей така за едното нищо.

Добре де... аз искам да разгледам другата страна на проблема. Пример: Ти си идеален шофьор. Винаги спазваш всички правила за движение, никога не си глобяван, имаш нормална жена и 2 деца. Аз съм идиот, искам да направя мръсно на някого или да се самоубия. Или и трите накуп. Избирам си една пешеходна пътека на която ти караш с 30. От засада така че да не ме видиш се засилвам и аз с 30 срещу теб и с плонж си размазвам манерката в предната ти броня точно на пешеходната пътека. Тиквата ми се пръска, а експертизата на остатъците от кухата ми кратуна ми показва, че скоростта с която си ме ударил е 60 км/час. Въпроса ми е: На колко години следва да те осъдят за това че аз съм си размазал кратуната в колата ти? 8 години в пандиза добре ли ти се виждат? И виновен ли си изобщо за моите действия? Някой ще каже че ситуацията е крайна, измислена и преувеличена. Може и така да е, но само малко. Тези които ми притичат пред колата на неосветена улица в черен анцуг през нощта докато вали на абсолютно изтрита пешеходна пътека не се различават много от описания идиот самоубиец.

дано се промени нещо,за да няма толкова почернени семейства ние сме едно от тях и вече 4 години поне на 10 души се промени живота изцяло в посока надолу няма ги усмихнатите лица мечтите за по добър живот единствената грижа ни е детето да израстне без големи комплекси УБИЙЦИ,ако знаете какви последствия има вашето шофиране ще карате с 20км в час СЪДИИ И ПРОКУРОРИ,АКОзнаете какво причинявате ще се откажете от професиите си

този престапник илиев дава ли си сметка какво означава да ти прегазят детето? тои престапника ште се лиши от доходи. ако го yмеря на пешеходната, ште натисна газта и ште се споразумеа

Да преброят покойниците и инвалидите от катастрофи, за да разберат колко са изостанали с това !!!

Общо взето нищо не са направили. И преди законът предвиждаше от 3 до 10 години. (справка НК). Само и единствено са отменили споразуменията с прокуратурата и то при наличие на смъртен случай. Без премахване на възможността за съкратено производство условните присъди ще останат - признава се за виновен и му дават гарантирана 2 годишна присъда (даже и минимум са сложили ;)) обаче тези 2 години ще са условни. Отново ни хвърлят прах в очите. Нищо не се е променило. Джигитите ще се разхождат на свобода.

Страхилчо, много си силен със затвора. Айде сега си представи, че си караш съвсем нормално с 50 в града и една баба-нинджа ти се хвърли пред колата и я утрепеш. И съдията да ти каже - да, не си виновен, но закона казва - минимум 3 години в затвора, и айде там. Тогава няма да си на това мнение.

Пинко а я сега ти си представи как същия този дето си кара из града прегази детето ти, майка ти, жена ти, брат ти или някой близък човек. И съдията ти каже ами закона е такъв живота на близкия ти човек не струва нищо така, че ще му дам условна присъда. Е тогава пък ти няма да си на това мнение.

съгласен съм!!! за неправоспособен, за пиян, за дрогиран и за шофьор утрепал човек на пешеходна пътека - да! нека има затвор!!! но да ме прощават пешеходците ако некой ги е утрепал на място различно от пътека!!! много мразя пешеходци като съм с кола и обратно! пешиход на пешеходеца свобода на народа!

По закон колата в движение ли е, то този който е управлява е виновен. и нещата не са само от едната страна на медала!

"правимЕ" -> правим! Като за начало - спираме "правописното мекане"

Неграмотни са учителите, неграмотни са и учениците. Куцо и сакато българска филология завършват.

Очевидно, че съдът ще решава в този случай. Нали затова има съд.

Защо да лежат,нека си изкупват греховете ,като работят в предвидени за това места и плащат наложените глоби и обезщетения,както и самоосигуряването на съществуването си там, а не да се ползват пари от данъците ни. .Дори и на мен да ми се случи,няма да се отметна от написаното !

Първо, не може да се причини по непредпазливост смърт БЕЗ нарушаване на правилата за движение, така че говорим въобще за причиняване на смърт по непредпазлизвост. Няма смисъл да ходят в затвора (а и няма и места) хора причинили смърт неволно. Трябва да измилят закон с/у "перничкия голфу" - трошка със затъмнени стъкла, тонколона в багажника и сини светлинки на пръскалките на чистачките. Е при тези индивиди вече не е по непредпазливост, а поради хронична умствена недостатъчност.

Тоя дето те е ударил 99,99% е бил с НЕсофийски (провинция) номера :(

Пак се огледай. Неспазването на правилата не зависи от регистрацията или произхода на шофьора. А от възпитанието и манталитета му.

ей, ама вече с тия регистрации БАТЕ! Аз като съм с регистрация СА да не съм софиянче.. ама ей така - за да не ми свиркат предубедени капути като теб за няма кво! Човека ти го каза - до манталитета си е!

От три до десет години? Ам ако убития е роднина/дете на депутат/прокурор?

Тогава 14 години. Справка: пияната перничанка, която затри едни деца без време. Едното от децата, Бог да ги прости, беше дете на съдийка. Както и да е - да не дава Господ никому такова изпитание!

Автомобилното движение е необходимо за бизнеса и функционирането на икономиката, данъци плащаме всякакви, но държавата само закони, глоби и наказания прави - само шофьорите са виновни винаги защото така е най-лесно! А къде са ни нормалните широки пътища, къде са осветените и удобни прелези и надлези???

Не виждам какъв е проблем. Да не би някой да използва надлезите, подлезите и други подобни. 95% от пешеходците минават на червено, рискуват си живота заради 30 секунди изчакване или малко по-дълъг маршрут през подлеза. Сами сме си виновни.

Наскоро щеше да ни премаже шофьор, който за да си спести обикалянето защото се беше объркал, реши да направи умишлено забранена маневра върху пешеходната пътека по която минавахме аз жената и бебето в количката. На улица с еднопосочно движение, на спирка на градския транспорт и върху пешеходната пътека даде заден ход с мръсна газ без да се огледа. Дойде ни като гръм от ясно небе и това че в последния момент го видяхме ни спаси живота. Тези кой да ги наказва? Или сами да раздаваме правосъдие и после да ги излежаваме? Тъпанара возеше жена си и детето си в тая кола.

А за тези дето паркират на пешеходната пътека и ограничават видимостта какво правим?Пример.. ул"Козяк"входа на Южният парк... всяка сутрин минавам и всяка сутрин най нагло са закрили пешеходната пътека

Какво са 2 години за пияндурник, причинил смърт на човешко същество? - "В особено тежки случаи - смърт, наказанието е лишаване от свобода за най-малко 2 години.."

"зам.-главният прокурор Валери Първанов заяви, че споразумения с прокуратурата са правят, защото няма място в затворите" че стига сте строили магистрали вече, направете 2-3 затвора да има за хората

ЗА ШОФЬОРИТЕ РАЗБРАХМЕ,А ЗА НЕПРАВИЛНО ПРЕСИЧАЩИТЕ ПЕШЕХОДЦИ- КАКВО ПРАВИМ?????

..погребваме ги?

Ако неправилно пресичащ пешеходец ти изкриви ламарините, може да го съдиш за повреда.

Има много неправилно пресичащи пешоходци,на които никои не обръща внимание,а те си смятат че имат предимство.А тях какво ще ги правим?Няма ли да има и наказание за тях?

Трябва да има по високи глоби и пешком патрулиращи полицаи които да налагат фишове и глоби.

повече от неправилно пресичащите пешеходци, са и шофьори, които никога не биха спряли на пешеходна пътека. Правилника за движение е един за всички и тези които го спазват го правят без значение дали са зад волана или на тротоара! Но нещата за в омагьосан кръг и поради още една причина - докато има шофьори които прелитат с 80 през зебра ще има и пешеходци, които ще се чувстват в същата "безопастност" когато пресичат и неправилно!

Еееее най-накрая ще лежат!!

Мръсни комунисти,напуснете веднага прокуратурата....където сте само проблеми стават

Браво! Време беше.

Години наред се наслушахме на споразумения между шофьори причинили смърт на пътя и съд. Някой да обясни какво значи това, защото аз не разбирам. Споразумение - т.е. получаваш свободата си а в замяна какво даваш/предлагаш за отнет човешки живот?