Курумбашев срещу френския посланик за ”плачливата периферия”

Евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Курумбашев и френският посланик у нас Ерик Льобедел влязоха в задочен спор в Туитър.

Обратно в новината

Коментари - Курумбашев срещу френския посланик за ”плачливата периферия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

другаря кур-умбашев защо не е в азиатския парламент на путкин

КУРУМБАШЕВ, НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ С КАЛАМБУРИ ЗА ВПЕЧАТЛЕНИЕ! "СЪБЕСЕДНИКЪТ" ВИ Е ЗАВЪРШИЛ ХАЙ ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ, КЪДЕТО ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ КЛАСИРАТЕ...НЕ СТЕ ГЛУПАВ ЧОВЕК, НО ЗАБРАВЯТЕ, ЧЕ ВИСОКОТО САМООБРАЗОВАНИЕ НА ИЗТОК НЕ Е РАВНОСТОЙНО НА СИСТЕМАТА ДА СЕ РАЗПОЗНАВАТ И УПРАВЛЯВАТ ОБЩЕСТВЕНО- ПОЛИТИЧЕСКИ СТРУКТУРИ, КОИТО ИМАТ РАЗЛИЧНИ НИВА НА РАЗВИТИЕ И НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ СРАВНЯВАНИ! ИМА ЛАТИНСКА СЕНТЕНЦИЯ: "НЕ СЕ СРАВНЯВА НЕСРАВНИМОТО"!

В крайна сметка значение има само задника. Сритваш го или го целуваш. После в протокола ще запишем кой къде и какво е завършил и колко престижно е било.

Запознах се с жена си в Интернет, Стефан Софиянски ни ожени. Курумбашев не членува в БСП и е единственият безпартиен в 12-членната червена група на столичния парламент. Построил е малък ВЕЦ в село Михалково в Родопите. Женен, с две деца.

Когато на времето имаше стачки срещу Луканов този беше инфилтриран в стачния комитет и ходеше по провинцията да "организира" щабовете на студентите-стачници.Тези,срещу които той "стачкува" го излъчиха за евродепутат.

когато бойко разтриваше ушетата на бай тошо,когато дИмократите фалираха България и обвиниха Виденов/да сте чули Жан Виденов да има банки,фирми,милиони,милиарди...ами не и му дължим извинение и уважение за почтенноста му и за това,че не го оценихме и позволихме да го прецакат и оклепят западните служби заради това,че се опита да защити Българските национални интереси/...така до никъде,в случая той защитава интересите на България,ние като мазохисти отричаме и плюем срещу всеки опитал се да направи нещо в наша защита,аман от чуждопоклонници и измекяри...добрата новина е,че измекярите са малцинство вече...богати ама малцинство

Боклукът Курумбашев бе авер със Слави, секс телефони и пр.простотии.

Франция и другите от "първата скорост" се опитват да се държат с новите страни членки от източна Европа като с колониите си от преди 100 години.

Абсолютно правилно

Курумбашев не беше ли един дето окраде боновите книжки на хората, купи предприятия и след това ги обра. такива обикновенно в центъра ги прибират на топло, а периферията ги правят евродепутати, за да не позволяяат законите на центъра да действат в периферията. Боклук и то нагъл.

Дьо БАНАН вече го няма.... ЛьоДЕБИЛ е новият учител...... Да се учуди човек, с такъв акъл как издържали дори и тези 5 дни срещу немците през Втора Снетовна!!:):)))))))))

апартейда който си правите сами никой не може да ви го направи.

Има един положителен момент във случващото се и то е че това случващо се съвпада със изборите.Ето сега дори и ПРОТЕСТНА МРЕЖА участва в тях.Хубав момент на срещи на кандидатите със хората по места да се постави въпроса КОЕ Е ПЪЛНО ПРАВО И ТО ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО СЪС ДИФЕРЕНЦИЯТА?НАЛИ ВСЕ ОЩЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ И ТЯ ДАВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТЕЗИ ДВА ТЕРМИНА?

Европа се разделя официално на господари и слуги. Това е. На хора първа и втора категория. И да, това е "мека" форма на апартейд. Апартейд, между другото, означава - "разделеност".

е това ДС в ЕП не го разбирам - чемодан, вокзал, масква

Върви да миеш з..дници в Европа на първа скорост. Ти ще си щастлив от такава чест.

Честито господа.Узаконяват неравенство и дискриминация в ЕС рекламирано като семейство на равноправни държави.Това ще повлече много опасни последици за самия Съюз и ще подкопае без това неустойчивото му положение.

а тези които се другаросват да не ги пускат в европа

ЕхООО от "Периферията"-България към индоевропейския запад "Голямата четворка Y-R1b" на многовековни измамници, лицемери и престъпници!!!!!!

Кой му управлява розовите телефони на този, докато се прави на европейски депутат?

Не е ЗЛЕ да попитаме ДРУГАРКАТА Кунева да ни обясни термина ДИФЕРЕНЦИРАНА ЕВРОПА какво означава?Хубава би било точно от нейната уста да излезе това обяснение .Хората със по дълга памет биха ме разбрали какво имам в предвид.

Курумбашев е червено мекере открай време!

Абе ти си пълен малоумник. Като искаш толкова марш във Франция и живей като абориген

...КАТО МЕКОТЕЛО.

а къде живее ком. мекере Курумбашев. марш в Сибир

Прав е Курумбашев.

Курумбашев е истински приятел на Русия,на водката и на рублите.

...КАКВО ВИ ПРЕЧИ ТОВА?

Франция преди няколко години предложи да се уеднаквят приблизително поне доходите на гражданите от целия ЕС. Къде бяхте тогава господин Курумбашев и къде бяха социалистите от БСП - прекалено улисани да служат на едри картели и финансови кръгчета и мафиоти и твърдо подкрепяйки идеята всички българи да работят за жълти стотинки в тежко робство ли? Как да се движим на една скорост като тук масовата заплата е 300 евро? Как да стане ?

Курумбашев отново се е изказал като руски агент!! Човека му го е казал, ама той нали си е тъп!!

Ксавие беше истински приятел на България и това не му пречеше да говори за кривиците и гнилите ябълки.

Как ги познаваш приятелите на БГ? Тия дето чукат българки ли ги броиш за такива, като въпросния Ксавие? Аз да ти кажа, не ще да е било любов към БГ, а най ще е било любов към чукането!

те курвите отдавна са по бордеите в африка и азия - Дубай

...ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ МНОГО ПРАВИЛНО Е РЕАГИРАЛ.ИМАМ ВЪПРОС КЪМ НЕГО.ПРЕДЛАГАНИТЕ РАЗЛИЧНИ СКОРОСТИ ЗА СТРАНИТЕ ОТ ЕС КАК ДА СЕ РАЗБИРАТ? СПОРЕД МЕН АКО НАИСТИНА СЕ ГОВОРИ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ РАЗВИТИЕТО НА СТРАНИТЕ ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ТРЯБВА ДА Е НА ПО ГОЛЯМА СКОРОСТ ЗА ДА НАВАКСАТ С ИЗОСТАВАНЕТО.С ЦЕЛ ПОСТЕПЕННО ИЗРАВНЯВАНЕ НА СТАНДАРТА НА ЖИВОТ!

"Големите" го разбират по друг начин: първо ти ме поноси, а после аз ще те пояздя!

...ВАС ХАРЕСВА ЛИ ВИ ДА Е ТАКА?

..Курумбашев срещу френския посланик за плачливата периферия... --- плачливата периферия на европата започва от виена на запад! ние тука от истанбул до виена сме балканската федерация! да се обясни на посланнико!

Това комуне дали знае че благодарение на Франция Ирина Бокова стана шеф на ЮНЕСКО, а Станишев шеф на ПЕС. Май скоро и на двамата ще им бият шута.

Някои явно се обиждат но по света хората не са слепи те виждат отдавна това което става у нас.Ами например близките нам съседи премиерите на Сърбия и Македония при всеки удобен случай ни сочат със пръст като лош пример.Да не говориме за Гърция.Румъния ни изпревари значително.Ами да погледнем и от друг ъгъл явно единственно Курумбашев се е сетил да реагира на обидното название Периферия.Радев мълчи Борисов мълчи Герджиков мълчи и най интересното Кунева също мълчи.А каква би била реакцията например на някоя държава от Вишеградската четворка ако за тях кажат че са Периферия?Така че аз не съм трол и примера със Поптодорова го дадох във този контекст за същата тема макар и по косвенно.

Сочат ни като лош пример в смисъла , че сме прецакани, а не че ние сме виновни за нещо.

"Първата крачка е това. Продължавайте"- написа френския посланик Льобедел Ок, продължаваме, за да си излекуваме синдрома на "Периферията" ще Ви кажем и това г-н Льобедел! 2-рата крачка : Вие сте лицемерни и високомерни западни индивиди, които за да прикрият своето несъвършенство, комплексираност и мързел заучават тази форма на държание и фалшив маниер, за да внушат на другите Народи една илюзията(алигория), която подържате векове наред, че сте това, което всъщност не сте! 3-тата крачка : Вие водите паразитно същестуване като колонизирате и унищожавате други Народи от нахлуването Ви в стара Европа след завладяване и разрушаване на древна Тракия и поробване, изтребване и асимилиране на автохонното население на Балканите и стара Европа и заличаване от лицето на земята на първата цивилизация на Европа(цивилизацията на нашите предци, които толкова много ненавиждахте, както ненавиждате и нас между впрочем) и до наши дни! 4-та крачка : Паразитирането и разрушението е заложено във вашето днк всъщност!

Някакъв руски възпитаник дава акъл на мосю Льобедел.Абе Байгуй,грухай си в кочината!

"Европа на много скорости" е нищо друго освен край на ЕС. Трябва да си супер тъп или супер лицемер за да предлагаш "ЕС на многото скорости".

Много е прав, даже! Комунистите в ЕС искат само да ползват благините от ЕС, но да спъват ЕС и да се кланят на Москва! Затова няма да ни търпят повече в ЕС и ще ни изпратят там, където ни е мястото в периферията, колкото и да хленчим! Като не ни харесва, пътят навън е отворен! Но там е много, много по-страшно! И комустите, които свикнаха на благините в ЕС, много добре го знаят и никога няма да го допуснат!!!

Всяка империя е започнала разпада си от периферията. Имаш ли периферия-обречен си. Това и на т.нар. "големи" трябва да е ясно. Макар, че какви са тия само нарекли се "големи" е смешно! Италия и Испания, ха! Че една Словения има по-високи доходи от тях и няма 60% младежка безработица , като една "голяма" Испания!

Комунистите по заповед на Москва засилват антиевропейската реторика и подготвят почвата за деня в който ще поставят на дневен ред излизането ни от Евросъюза!

Помощ! Бият членове на профсъюза! А да не говорим за негрите в САЩ.

Аман от изперкали зомбита.Британците да не би комунистите и Москва ги накараха да гласуват за излизане.

НИЩО НЕ ЗНАЕШ ТИ ..... ЛИЧНО ПУТИН Е ХОДИЛ ДА ГИ АГИТИРА ... ХА ХА НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ Е ТЪП СОРОСОИД .

Така е благодарение на крадливите политици до сега без изключение БСП,ДПС,НДСВ ,СДС ,ГЕРБ -ТЕ НИ НАПРАВИХА ЗА СМЯХ ,КАТО НАЙ-КРАДЛИВИТЕ И КОРУМПИРАНИТЕ В ЕС ,ИЗМЕТ !!!!! Тези същите пак се напъват да управляват ....!?????

Бе все едно и също нижете, не зависимо от темите. Я виж в заглавията на ДИР-а, Заражда се ново ядро в ЕС. Да де, ама чукчата само пише, пардон, спами. Нещо да кажеш по това "ядро" в ЕС и къде сме ние. И на чия страна си гражданин?

ЗА ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ,ПОСЛАННИКА НА ЗАПАДНАЛИТЕ Е ПРАВ!!!ПОД ТЕХЕН ДИКТАТ БИВШИЯ ФЕОДАЛ НИ ПРЕВЪРНА В ПЕРИФЕРИЯ!!!СЕГА Е МОМЕНТА ДА НАПРАВИМ ПРАВИЛНИЯТ ИЗБОР И ДА ВЪЗТАНОВИМ СТРАТЕГИЧЕСКОТО СИ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЕВРОПА!!!АКО НИЕ НЕ СИ ГО СЪЗДАДЕМ,ЗАПАДНАЛИТЕ,НИКОГА НЯМА ДА НИ ПОМОГНАТ!!!ГРАБЕЖИТЕ И ВИСОКОМЕРИЕТО ИМ Е НАСЛОЕНО С ПОКОЛЕНИЯТА И НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ТАЗИ СИ СЪЩНОСТ!!!"ЮЖЕН ПОТОК" И АЕЦ"БЕЛЕНЕ",СА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА!!!

САМО БЕЗ НАЙ-КРАДЛИВИТЕ ,КОМУНИСТИТЕ !

Курумбашев е реагирал адекватно на това унизителното изказване. Моите извинения, но френският посланик преигра и отиде твърде далеч с това си изказване.

Курумбашев и Паси които са АКТИВНИ в Туитър да напишат 2 реда за тяхната ПРИЯТЕЛКА Поптодорова дето БРЪМЧИ на КОЗМЕТИКА из европейските ФРИШОПОВЕ.Пак добре че не са намерели и по ОБИДНА дума от ПЕРИФЕРИЯ.

не си по темата

"Извинявайте и благодаря. Казаното беше, за да ви помогне да отидете отвъд "синдрома на периферията". Първата крачка е това. Продължавайте".

все по често започвам да се питам,какво правим в тоя съюз!!!заслужаваше ли си да правим толкова жертви,за да визаме в тая организация,която днес все по ясно показва истинските си намерения спрямо нас.за колко шепи долари господа политици продадохте страната и народа си.изборите ще покажат настъпва ли края на българия,или има някаква искрица надежда.турция вече явно настъпва.продажници регистрираха антибългарска партия и вместо да се видим на улицата пред парламента,само си чешем езиците тук.защо послушахме именно тия педали французите та спряхме реакторите в козлудуй ,след като експерти проверяваха централата няколко пъти и проверките показваха че няма никакъв проблем да продължи експлоатацията и,сега се чудим от къде да вземаме ток.

ами защото на тях им беше ВАЖНО да ни спрат реакторите, за да си построят техните в Румъния! и така е с всичко, Марици Изток и ток от тях, Златната мина в Челопеч, Авиокомпания Балкан и много още!

да,да,въпросът ми е по скоро риторичен!!!!

на тея мурзилки от бсп като им заповядат от москва веднага се хвърлят на амбразурата :)))) не е за пръв път пак ли ще взривявате черкви???

И троленето ви плоско като вожда ви.

Този трол не е плосък,този е тъп та чак вдлъбнат...:))

АБЕ ДРУГО СИ Е ДА ТИ ЗАПОВЯДВАТ ОТ БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН ...... ДА ДАВАШ КОНЦЕСИИ НА БЕЗЦЕНИЦА .... СРЕЩУ ЕДНО ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО . ИЗМЕКЯРИ СКАПАНИ ..... БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ВИ Е БАЩИНИЯ БЕ ИЗРОДИ СОРОСОИДНИ .

Достатъчно е казал посланика за комплекса на маргинала /периферния/ и Курумбашев ще го израсте! От сега нататък няма да му се привижда апартейд посред бял ден, той е умен човек!

Не мога да разбера какво прави този потомствен комунист в Европейския парламент?!

същото, което правиш ти във фейсбук, защо ли се срамуваш, че или си бил член на БКП или си наследник на такъв.

го е натикал новия посланик на к. в г. Бравос! Плачлива периферия ли? Тоя се е самозабравил!

Предлагам периферията да си купува български, а не френски стоки

при всякакви възможности. Френските коли ги отказахме, поради изтичане на срока на давност за безопасно придвижване, козметиката беше заменена с италианска, френските вина са пълни с пестициди и други убавини...ми то останаха само мухлясалите сирена, но и без това се живее.

Льопедел - к'во да му обясняваш?!

иска ми се, повече български политици, да имат самочувствието да изразяват ясна, национална позиция ! Писна ми от страхливи п..ки, да представляват страната ми !

Коментарите са интересни но не кореспондират със едно основно нещо българите 27 години избират да ги командват мутри или ченгета симпатизиращи на мутрите или добре облечени ГЛАВОРЕЗИ.Оттук нататък другото не е ИНТЕРЕСНО.Другото е ПОСЛЕДСТВИЕ.

Точно тези лицемери ни ги назначават за да им дърпат конците. Без тяхна подкрепа мутра е пътник.

Де го чукаш ,де се пука.Я прочети статията и после коментирай.Става въпрос за обида нанесена от един посланик на цялата българска нация.

Много ербап бил, бе!

Франсетата защо не си гледат все по-разширяващите се "джунгли" и многобройните гета, скитниците, спящи пред вратите на магазините на Шанз-Елизе и под мостовете на Сена, бандите, завладяли Марсилия и бъдещето на държавата като второстепенна африканска колония, а ходят да дават акъл насам-натам?

Не ми пука от коя партия е Курумбашев. Всеки български политик защитаваш българските интереси и достойнство заслужава адмирации.

Много от плюещите оо себе си тука се смятат за по-нисши от африканците, защото франция е вдъщност с контингента на африка....

Браво на Курумбашев. Провокира го да си покаже истинската лицемерно двулична същност.

франсето провокира и нашя налапа.

Не им трайте на тия мръсни колониалисти.... По нищо не им отстъпваме българите, нито по красота на природата и жените, нито по изобретателност, нито по идейност и логика (говоря за обикновените образовани българи, не за политиците ни). Не им се страхувайте и им отговаряйте според както са си го заслужили...

Ние нямаме право да се обаждаме, само ще слушкаме, а големите началници да решават, както каза г-н Бойко Методиев Борисов.

Както бедноста, така и богатството са вътрешни състояния на човешкия ум. Насажданите в продължение на деситилетия от източната пропаганда социални (пролетарски и какви ли не още) идеи за бедния произход, с който трябва да се гордеем ни направиха наистина безлични същества. В резултат обедняхме не само духом, но и физически, икономически, финансово и всякак. Днес повече от четвърт век от Промяната продължаваме да си живеем в бедност и мизерия, да се примиряваме с безкрупулната Върхушка от бивши бармани, сервитьори, шофьори,някакви учили, недоучили перекендета, обсебила всички сфери на Държавата, мутризирала Институциите, ограбваща ни системно и методично, пропагандираща някаква измислена Руска мощ и тласкаща ни в лапите на нейната олигархично-авторитарна система. НЕ! Изключително богата Държава сме, невероятно твърд и духовен народ сме, борци, воини, герои. Имали сме и пак ще имаме водачи като Раковски, Левски, Ботев, Бенковски и ще бъдем Сила, Мощ. Трябва да бъдем хора - работливи, благородни, добродетелни, да се впишем в Европа, а не да хленцаме и да оплюваме посланици и политици от Запад, показващи ни съвсем внимателно и добронамерено пътя на просперитета.

Тук прозира опит за изплакване имиджа на френския посланик, който се на'ка с това си изказване, макар и да съм съгласен с доста от написаното.

По-голяма тъпотия не днес не бях чел.Децата които са родени през 1989 г.вече са та 28.Ти които са били на 10-12 и не са знаели още на кой свят живеят вече са 38-40.Оправдания за господарския тон на френския посланик е само обида към страната ни.Изказването му е в стил "Стойте си в обора,слуги и не хленчете"

Нещо не си разбрал, в случая посланикът оплюва България, включително и теб, и не го прави нито внимателно, нито добронамерено. Дипломатическият протокол не търпи такива надменни коментари.

Той може да е от тия дето ти го плюваш,а той мисли че дъжд го вали.

деер

Курумбашев!!! Курумбашев!! Защо не го засече с въпрос кой точно съдия в България не е бил Купен от кантората на предшественика си -Ксавие дьо Кабан????? Защо, де? Не знаеш, коя е кантората му така ли? Ами, до Руската църква е... или знаеш?! Виж им портфолиото и после ми говорете , че чуждите инвеститори не играят мръсно!!!! Просто си избират едната мафия и го карат до дупка!!! И стига сте сте прокарвали идеята , че от България зависи съдбата на ЕС!!! Цирк!!!!

Курумбашев, не ми харесваш , но за този отговор 6. Много елегантно го измисли. Господин посланик, когато вашите фирми се възползват от корупцията в моята държава, не ти пречи че е периферия, нали

Извинявайте, но тази новина, която сте публикували е абсолютна идиотия!!! Пример какво точно прочетох: две баби докато плетат чорапи си говорят: - Бустанке немаш зъби. - Минке ко рече.