"Спират вътре и излизат от колите": 480 нарушения само за 7 дни в тунел "Железница"

На място пътни полицаи съставили и четири акта за административни нарушения

Обратно в новината

Коментари - "Спират вътре и излизат от колите": 480 нарушения само за 7 дни в тунел "Железница" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И защо ограничението е 80, а не е нормалното 110? Може ли там да се кара с 110 или не? Каруцарски ли е пътят?

Защото има кретени като теб! Ето защо.

_stankow

Минах и аз. Добре е, дума няма ! Тесничко, почти клаустрофобично. Но, толкова може ограбена от запада майка България. Хайде, на добър път !

Ограби я мутрата комунистическа Боко Тиквата, дето си пие водката с шефа на Лукойл и реските боклуци!

Очевидно имат шоьорски книжки без да са чели правилника и закона. Хайде сега всичките глобени отново на шофьорски курсове.

че само 4-ма са глобени.

Ами, да се затвори тогава! И да се ползва САМО като атракция - плащаш, влизаш и разгледаш! А колите да си минават по другия път..

чудно от прости говеда ... нищо нормално не се очаква

Иди виж какви мушички са мамалигарите в Румъния, не смеят дори с 5 км да нарушат. Скъсват им гъза от тежки глоби. А тук правят демонстрация. Още по-гадни са укро бандитите. Тях пък въобще не ги закачат, даже и ако са паркирали в парка или върху тротоара пред Народното Събрание...

поредното тъпо изказване. Ти в Гърция що спазваш органиченията? Щато те тресе шубето. Аман от комплексари, сега пък украинците им виновни ма то на скапан.. кр

и пачему ограничението е 80 като извън населено място е 90?

тунел и така са решили. В тунела Фружус между Франция и Италия ограничението е 70 км, всички го спазват и не задават тъпи въпроси.

А в другите тунели между Франция и Италия ограничението е 110.

И що спират, какво търсят в майната си в шибания тунел?

Трудно някай ще може да ти обясни... Етническа особеност.

За селфи, разбира се!

И защо не се приложи братския американски опит? Значи, в щата Западна Вирджиния ограничението на скоростта е 75 мили в час. Влизайки в щата, шофьорите буквално изпадат в някаква еуфория и карат с поне над 30 мили отгоре. И ги настига Кармата: зад хълмовете няма 1 полицейска кола а поне 10. Всеки полицай си захапва отделна кола. И настъпва Дискотека на магистралалата: през 100 метра е спряна кола а отзад свети полицейска с "бурканите". Особенно привечер е много красиво, дори романтично ха.ха.ха.

А виждал ли си на магистралата в Калифорния, където има трасета с по 6 до 8 платна само в едната посока, и още толкова в обратната. И изведнъж, всякакво движение спира, всичките платна застиват със спрели коли, а отстрани има поне двайсетина полицейски коли, които лепят стикери на всички, тъй като цялата колан от тези 6 или 8 платна е с автомобили, които са засечени с превишена скорост, примерно, с 10 мили над ограничението. Там, в колоната коли, ако първите тръгнат в нарушение, системата на стадото води до нарушение на всички след тях, просто защото в колоната няма как да не караш със скоростта на този пред теб, а другият зад теб прави същото. Въобще, карането в трасе на оживен аутобан никак не е елементарно, и нашите джигити там не оцеляват...

Горещ вЕтър, били вдигнали 10 мили в час отгоре. Кат' са толкова добри в превенцията, защо жертвите в ПТП на калпак са сравними с тези в България, а не с тези в Германия? Поредното доказателство, че катаджийскате мантри нямат нищо общо с реалността.

Хехе, като не можеш да мислиш, що се обаждаш, та всички да разберат??? Щото жертвите се броят на изминато разстояние, а по такова американците трудно ще ги стигнеш с милите, които изминават фокато пукне някой. Та в България или даже Германия мрът много повече хора на дадено разстояние от Щатите, макар че в Щатите са много повече дебили на 100 души отколкото в Европа, засега де А и друг факт е, че макар САЩ да са подписали същата Варшавска конвенция като европейските страни, таю имат само 30-на знака и 50 текстови табели.А в допълнение пътищата им са направени както е записано в конвенцията, докато в България, а и Европа е майка плаче.

Ми махнете камерите и няма да засичате нарушения ! Болни мозъци, оставете хората да си карат колите на спокойствие.

Докато живеят хора като теб България си заминава! Ти знаеш ли защо си жив?!

Нашата държава е единствената дето лепят ограничения на скоростта да щяло и нещяло. Слезте в Гърция - ограниченията за скорост са поне 10 (десет) ПЪТИ по-малко! Тези ограничения в тунели и на мостове само тука ги има. Убава работа, ама българска... И после глобяват за неспазване на ограниченията, даже 100 камери били поставили в тунела! Ебати и държавата!

ти верно ли си слизал в Гърция??? Явно само си слушал за там, и не само за там.Жалко ,че тук не може да ти се пусни снимки със знаците пред тунелите в чужбина.

Пробвай на гръцки полицай да се правиш на отворен. После сподели, тук.

Гърция само от ТВ-то я знаеш

Това е нормално поведение за шофьорите от тази част на света.По специално в БГ,без да се засягате!

Вие какво очаквате да направи тази просташка нация ?

Ти как очакваш да се реагира на простотията ограничение на скоростта без причина?

PEYTSCH

Пуснете през час полицейски коли с 80 километра скорост. Нека бибиткат и да плащат веднага !

Защо се направи тази Глупост ? Най-дългия Тунел в България ? Имам съмнения за Корупция или Показване по ТВ на Партийци . Само 5 метра в Страни , щяхме да имаме Магистрала , а не Тунел . Предполагам че всички сте виждали Тунела докато те пътували по Пътя , вижда се до прозореца на колата . Ще ме упрекнете че намирам кусури , но не е така .

най-доброто съоръжение против превишена скорост - една голяма хубава лента с гвоздеи. При засечена превишена скорост над 80 км/ч в началото на тунела, гвоздейте да щръкват на изхода на тунела от другата страна. При така образувалата се опашка от коли вьтре в тунела няма как вече скоросттта да се превишава. Това го пиша специално за малоумните маймуни с купени шофьорски книжки и с нула мозък в кратуните - не е нужно да плюете политиците, а по-добре си плюйте в мозъците.

и работи - за превяишена скорост те отбиват и седиш и чакаш 2 часа...след 50 километра - пак и така за 300 км 6*2 12 часа. да видим следващия път....всеки е готов да плати, но никой не е готов държавата да му губи времето, така че ще внимават вместо за 3 часа да не стигнат за 13 до морето от София. влакът ще стане много модерен.

Тунел като тунел, не знам къде са потънали 200 милиона за това тунелче 2 километра. Вече минах десетина пъти през този тунел и не забелязах някой да се форсира в него, общо взето се спазва ограничението от 80 км, отделно че ако кмета на Симитли си е карал с 80 км, то не виждам логика някой да му бибитка като спокойно може да се престрои в другата лента и да го подмине. Струва ми се, че този кмет си прави реклама, както навремето покойният Бачев му направи "реклама" с Бойко Борисов, та стана известен...

Къде, къде - написали са си го. Над 100 камери, засичащи скоростта. Отделно и това, дето не са го написали, но е също толкова безполезно.

От де да знаят хорицата. Никой не им е обяснил по време на курсовете че на мост не се спира, пред изход на завод, стопански двор и прочие не се спира, че се завива наляво на дясно с мигачи, че спирането става с десен мигач, а не на аварийни, че двойна непрекъсната не се пресича, спирането в тунел е забранено. Че изкачващият се товарен автомобил е с предимство пред спускащият се автомобил, товарен камион, автобус, че сеченето на завои е недопустимо. Ми то и знак забраняващ спирането, престоя, паркирането в тунел, на мост, на пешеходна пътека .....и още и още и още. Шофьорлъка не е газ -спирачка

Кога бе, бате, да ни ги обясняват тези подробности. Като даваме парата за книжката, или след това?

Я отиди попитай да ти обяснят в Австрия или в Германия като си толкова отворен.

Ми модата такава. Хората искат да са популярни и харесвани. И ако всички са добронамерени и спазваха правилата, никой няма как да се отличава от останалите. Така поне ще са различни ш уникални.

Нищо повече НЕМОЖАЧИ ос тав ка

пред Военния клуб в столицата, известна още като "къщичката на баба Яга", потегля към Вторични суровини. Демонтирането беше заснето днес от фоторепортер на "Булфото".

Вчера един такъв малоумник ми отне предимството на дясно стоящ и след като за малко не се ударихме излезе от каруцата си да ми иска обяснения. На въпроса ми познава ли ПДП се изрепчи, че го познава. На втория ми въпрос, като го познава не схваща ли, че в случая аз съм с предимство се развика да съм си таковал майката и си влезе обратно в каруцата. За някои е безнадеждно.

Тази практика я наложиха на правото на по -нахалния водачите на ТИР. Не признават право на дясно стоящ - с обяснението че отдавна не важело, дори и на равностойни кръстовища без означение със знаци, В същото време на много кръгови обясняват, че като дясно стоящи били с предимство. ТИР водачите няма да ти позволят и завой наляво независимо че си подал отдалече мигач; често те изпреварват с надути тромби.

Те, повечето са завършили в Харвард , та за това...

Тези свиркащите и светкащите ги лекувам бързо бързо със спирачките. А ако са прекалено нагли и съм в града, викам колегите от пътната да им обяснят кое как. Пс. Винаги карам с около 10-15 км/ч над ограничението и в най-дясната лента, извън града. За святкащите мал....умници - натъртвам, че в града не се изисква да караш вдясно, а в удобната ти лента - за неграмотните, недоучилите и купилите си книжките с ду...., - чл.15, ал. 2, т. 2 от ЗДвП. Иначе само бой и глоби до дупка ще оправят джигите. Скоро ще се приемат промените за средна скорост, директно връчване на глобата и ще започнат да хвърчат фишове. Никой няма да Ви издирва да ви връчи глобата, както е сега.

...на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, .... чети хубаво , не само това , което ти е удобно

Това е то! Бай ти Ганя в цялото му величие! Кмета ако иска може и с 60 да шофира. Шофира се със скорост, съобразена с пътните условия. Точно на тази магистрала, но доста по-нагоре, към Перник близо до Старо Село карах с около 70-80 на магистралата, просто защото валеше като из ведро а пътя е високи сини планини на вълни. Гледам, изпреварват ме два голфа с румънска регистрация с около 120 км/ч. Брей, викам си, на къде така, приятели? На Долна Диканя единия голф беше скъсал мантинелата и се беше нанизал(как се къса мантинела от такава сравнително малка кола незнам, питах, ама отговор не получих) ... Та резултата - шофьора на място, жената до него без крака ... Идеята ми е - В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ - знаците не са сложени за забавление, отделно указват максимална скорост на движение. Тук не говорим за "забравените" знаци 30 на магистрала или прочее

Иди виж какви мушички са мамалигарите в Румъния, не смеят дори с 5 км да нарушат. Скъсват им гъза от тежки глоби. А тук правят демонстрация. Още по-гадни са укро бандитите. Тях пък въобще не ги закачат, даже и ако са паркирали в парка или върху тротоара пред Народното Събрание...

Как така милиционерите все не могат да се справят с Ганьовците, а на Запад всички са тихи и кротки ?

Ганьовците редовно доказват и шофьорските си умения и това, че са грешка на природата.

Спирайте го, много е опасен! Всички по стария път с ограничение 50 и колчета като в дефилето - сигурна работа. Хем пари ще спестим от нови пътища, а и на границата все е опашка, няма нужда от бързане.

Дебилщината на тази биологична маса самонабедила се за народ, по нищо не се отличава от тази племената в Африка.

Аз имам уважение към племената в Африка, но към ганьовците- НЕ !

Тоя прост народ не е за обществото на белите хора бива го само за обслужващ персонал на руснаци но. тори там се справя по зле от узбеките

Ти ако се чувстваш, че само можеш да си обслужващ персонал, другите не мислим така! Еле па на рашките убийци!

Посочи ми друга държава гласувала тайно да стане република подчинена на друга случая Русия ? Посочи ми друга нация въвела чужда азбъйа ако и да си има своя собствена създадена от самия него справка до скоро руката кирилица беше офизиялна в България ! Посочи ми нация на която са избили 30 000 души затваряни и убивани в концлагери и издигнали паметници на убийците си. България е първата изпратила такнове в Прага дори е най силния инициатор за това в служба на Русия естественно . България е единствента държава в света която има русофилски партии в парламента ! България е единствената дала държавните си монополи на руски компании Посочи ми държава дори колония която да назначава с телешка упоритост руснаци да ръководят държавата ?

Направо чакам новият игрален филм "Приключенията на Индиана Джоунс в тунел Железница" ;-).

В тунела липсва аварийна лента. Ако някой аварира, това мигновено става предпоставка за верижни сблъсъци. Дори при идеални условия (суха настилка и нови гуми от добър бранд), Порше 911 има спирачен път 40м при скорост 100км/ч. Вие с вашите таралясници с каква скорост искате да се движите? На каква дистанция ще видите в тунела спрелия автомобил, ще осъзнаете ситуацията и ще реагирате с натискане на педала на спирачката с максимална сила? Това са изисквания за безопасност. Ако масово се лети със 100 и повече, след по малко от година ще има катастрофа със смъртен случай, статистиката за държавите в които масово се търкалят 20+ годишни таратайки е далеч по-стряскаща дори. Никъде в Европа не се разрешават по високи скорости на отсечки без аварийна лента - 100 км/ч при нормален надземен път и 80км/ч в тунел.

В Гърция ако си карал в някои тунели по магистралите скоростта е 100 км/ч в други 90 км/ч в трети 80 км/ч и в много криви такива има дори 60 км/ч Та има такива, не се изкавай неподготвен!

Ама в Гърция тунелите на магистралите имат аварийна лента. Малка разлика.

Я да ми обясниш как се развива такава ситуация с авариране на обикновен извънградски път? Там ограничението е същото и също така няма авариина лента, видимостта може и да е доста по-лоша от тунела/ особено нощно време понеже тунела е осветен/ и спирачния път на "поршето ти " пак си е 40 метра. Авариралия автомобил явно се прелита но тук не може щото е нисък тунела? Само да вметна - явно заради спирачния път на твоето порше са измислили, че при авария на скоростен път се поставя светлоотразителен триъгълник на 100 метра минимум - чл. 93 ал 4.

Извънградските нямат аварийна лента, но в повечето случаи има банкет или място ( дори трева да е) , да махнеш колата от пътя така, че да не пречи и да те ударят.

Извинявай за горния ми коментар. Не сванах идеята на твоя.

Добре че отпадна 15 км тунел. Ганьовците щяха да вадят масички и столчета и да си правят пикник в тунела.

Сега остава да си съберат глобите, ама едва ли.

Ми това е и най-дългия тунел все пак. Цели 2 км. Дебилите се уморяват и спират да си починат. Нема такава държава. Поне за това Славчо Трифонов е прав.

снимки за инста и да го мушнат три пъти, че кой не е клецал в тунел не е живял!

Скорост 80км/ч. Предлагам да я намалим на 8км/ч? Ако бързаш, можеш да го пробягаш... Защо ли скоростите по пътищата остават същите за последните 50г. въпреки, че автомобилите (особено според хората, които ги произвеждат и сертифицират) са в пъти по-добри? Едно от двете не може да е истина. Колкото до качеството на тези пътища и условията в които се подържат - това е темата за милиарди, тук. Значи кретени сред шофьорите винаги ще има, но самоубийците се изчистват бързо. Когато поставиш всички в ситуация да карат след Емили Тротинетката просто създаваш напрежение и условия за ПТП-та. После инвестиране, нови закони, санкции, карти 'наш човек' и препирай на ново.

автомобилите стават все по-добри, но не и задкормилните устройства. Там се наблюдава устойчива деградация. Заради това се работи над пълното елиминиране на задкормилните устройства и те да се превърнат в част от полезния товар. Резултатът е, че 80 км/ч е напълно разумно ограничение.

Защото шофьорите не поумняват. Не съм учуден, че не си се сетил. Ама изобщо.

Или трябва да носят такава. Когато Денко или какъвто беше кретена наркотрафикант за властимащи уби две момичета в София не ми слагайте ограничение с 10км/ч на пресечката, а го заключете и изхвърлете ключа. Ако може барабар с 'клиентите'. Какви глупости говорите за задкормилните устройства, когато всички системи(дори тези с камерите) се контролират от същите 'задкормилни' у-ва. Вие от треската в чуждо око, загубихте гората в която се намирате. Повече правителство, повече ограничения, повече правила. Луди ли сте? Пак казвам защо след наливането на безбожно луди пари, основно на гърба на същият 'лош материал', той е лош ползвател и трябва да бъде ограничаван? Ами направо не го стройте този тунел и ще е прекрасно, но ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ. Ако баба ми не може да кара с повече от 20км/ч да ограничим всички пътища до тази цифра, а?

А бе, човек, цялата магистрала до тунела е с ограничение 140км/ч, един тунел ли ти е проблема?? Що народ загина в дефилето защото разни ненормалници не можеше да си стоят в лентата за няма и 20 километра?? Някои хора сте със толкова слаби нерви, че не трябва да ви дават копчетата на асансьор да натискате, не да карате кола! Обърнахте пътищата на касапница... като ти е толкова мерак за скорост- закарай кочината в Германия и я юркай на Нюрбургринг, плащаш си, после ще те съберат от гората ако напуснеш трасето.

Защото колкото и да са се подобрили автомобилите, удар с 80-90 си все същия. Ако и отсреща е била скорост 80-90 то няма на света кола която да те спаси.

добре че сте бедни у бугаристан та не карате хеликоптери..... тогава кво мазало щеш да става...

примерно Б+К=Л

На полско-усрайнския Шенген задръстваньето е в хиляди грузовици "Не е важно я да съм добре важно е вуте да е зле"

Между тръбите има четири напречни връзки за пешеходци и още две за автомобили, по които ще могат да минават линейки, пожарни и други специализирани машини. В случай на пътен инцидент или затваряне на една от тръбите ще се използват за безопасно извеждане на пътниците, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗПОЛЗВАНИ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА!

Слзми д'пикаме, бе бате. Нав'нка много бахър. И вятра го духа, на панталона идва, бе бате.

Панели, ориенталски селяни и това няма как да се промени.. Ориенталска паплач

Затова сме фенове на чалгата, ориенталски ритмо

още мнооого вода требе да истече преди цивилизацията да промени манталитета в бугаристан

...идиоти в идотска държава

Системата за известяване доколко видех снимки е некъв светофар в спирачния път вместо на километри преди тунела

Да монтират роботизирани картечници, свързани с камерите за контрол на скоростта. При разрешена скорост от 80 км., при превишаване на 100 км. системите да открива автоматична стрелба. Като застреля двама-трима идиоти и останалите говеда ще се кротнат.

Системата за известяване доколко видех снимки е некъв светофар в спирачния път вместо на километри преди тунела

що за идиотия - всички тунели по магистралата с ограничение 90, но най-новият и най-модерният е ограничен на 80?!?! НАправете ограничението 50 както беше в дефилето 15 км и ще засичате по 10000 нарушения ма месец. Никакъв стандарт нямаме и после хората защо нарушавали правилата. Ще нарушават като ограниченията варират според настроението на някой тъпунгер от АПИ вместо да са еднакви навсякъде. То да беше само там, навсякъде е така. Ту 140, ту 120, 80, 90, на околовръстния път на София с 3 ленти знак 40, а после не се знае колко става 80 ли, 90 ли, 100, 120, село със 150 знака за един километър и още и още.....пълен ташак. В момента, в който човек мине границата всичко му проблясва - само у нас е тази олигофрения, после хората не били дисциплинирни, те тези, които пишат правилата нямат мозък за 5 стотинки, елементарни неща не съобразяват, чакат по-умните от тях да спазват тъпанарските им приумици....

Тъпия си ти, да не би всички тунели да са еднакви, генийчо? Има неща като денивелиация, наклон, тип на почвата, наличие на камъни, защитени природни зони, спирачен път и т.н.

каква почва те гони бе умник, това да не е офроуд??? Трасето го минавам редовно, няма причина тма да е 80, а в другите тунели, 90. Ако тези 10км/час се броят за нарушение - халал да са им, ще ги плащаме. Редовно полуюавам честитки за превишение с 10-15км/ч на някакви безумни места от рода на ограничение 30 по Вапцаров с трите ленти или 40 на входа на София от Перник. Че то дори градският транспорт не го спазва, какво остава за останалите "нарушители".....трябва да си много ограничен, ако смяташ, че така се подобрява сигурността по пътищата. То се вижда от статистиката ни - на дъното сме в Европа при най-многочислена полиция на глава от населението. Няма какво повече да коментираме

Ограниченията на всички тунели по магистралите в България е 80 км/ч...На кой тунел според теб ограничението е 90км/ч ?

на всички тунели от Перник до Железница - поинтересувай се

като ограничението 40 след Петрохан на правата долу... малоумен катаджия нещо сложил за захлебване

е като вали дъжд, къде да пикае човек

Е как къде ? Паркираш успоредно в насрещната лента, след това биеш обратен и продължаваш .. да доказваш теорията на Дарвин :)

Автомобильное сообщение между Ниццей и Монако теперь станет гораздо комфортнее благодаря строительству нового тоннеля в Кап-д'Ай.

Внимание! Този тунел е опасен, защото липсва аварийна лента!

къде има аварийна лента, че не се сещам. За Алпите не се сещам, а редовно съм в региона.

да допълня . Железница има 2 аварийни паркинга с авариен изход, което отговаря на изискването на всеки 750 метра да се поставя такъв.

А в кой тунел има аварийна лента, бе Муню?

ама ти сериозно ли? А колко други тунели у нас имат аварийни ленти, че аз не се сещам за нито един?... Не че на тоя, понеже е нов, не можеше да се "сложи" една "аварийка", ей така, за разкош! :-)

Българите са простаци с главно 'П'