Орешарски спрял работата по „Южен поток”

Пламен Орешарски е разпоредил спиране на работата по газопровода „Южен поток”, докато процедурата не се синхронизира с Брюксел, съобщи самият премиер.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски спрял работата по „Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност, повечето от пишещите в този форум страдат по старите си господари - СССР и Русия. Ако ЕС и САЩ ни притиснат за нещо, те веднага си спомнят думичката "суверинитет". Аз пък си мисля, че ако ЕС и САЩ ни помогнат да изкопчим по-изгодни за България условия при строежа на ЮП, то те са добре дошли. Защото научавам, драги СУВЕРИНИТЕТЧИЦИ, че нашата тръба ще струва 6-7 пъти по-скъпо отколкото тръбата на Северен поток. В чии джобове отива оскъпяването? Имаме златният шанс в тази политическа ситуация да договорим по-изгодни за нас условия. Въпросъте, че Орешарски е некадърник и не може да го постигне.

Абе, аз не че съм за Южен Поток, но откъде накъде ЕС ще се бърка в суверинитета ни.. Американците тоже.. Я у лево.

"Южен поток" е друга опера. На България й беше припомнено, че не е суверенна държава и че процесът по вземане на решения не е в България. Това безспорно е унизителна ситуация не само за правителството, а и за България. Показва на българите, че избирайки едни или други на власт, всъщност те не избират особено много. Не избират суверенна власт.

Спомням си как по време на управлението на г-н Борисов ,на посещение в България пристигна кръвожадната г-жа Клинтън .Тя проведе кратка, стегната ,мотивирана строева подготовка на правителството ,което вкупом и по единично отскачаше до съседната стая да си сменя бельото , а тя след като разбра,че заповедите и ще изпълняват безприкословно се качи на аероплана и изпълнена с оптимизъм отлетя.Правителството изчака от кумова срама 15 дни и гръмогласно обяви прекратяване на проекта "Белене"поне с руски реактори , за което сега ще изплащаме нещо от сорта на 1,5 милиар. евро на Русия. Сега драмата се повтаря вече , като фарс.Още не са известни исканията , но съм сигурен, че ще има такива и ние отново на стартовата линия по чорапки защото пари за шпайкове няма и не се предвиждат. Тук трябва да се подчертае , че скоростта на навеждане на това правителство пред заповедите на презокеанският началник остави далече зад себе си сервилността на предхождащото правителство.Ясно е , че проекта"Южен поток"ще се сътои , но без Българийката просто ще мине през Турция,Гърция, Сърбия и виж пак достигне крайната си точка.Ние защото сме много ,ама много хитри ще купуваме от Турция , или Гърция , или Сърбия газта, но съответно натоварена с няколко вида такси.Това е единия вариант, след една студена зима без парно,поради липса на газ ще бъде бързо разрешено на "Шеврн" да започне проучвания и евентуално добив на шистов газ.Тогава ведро ще кажем сбогом и малкото останала чиста природа ,и добре дошли различни онко заболявания.А нали знаете каквото и да Ви говорят , те Ви говорят за пари

Празно, неверно, изтъркано... Не ни губи времето с простовати коментари... И не знам какъв манталитет може да има един днешен човек, за да се кръсти Waffen SS...

Както друг може да се кръсти "ла-ла-ла", предполагам от "лапацало".Човека добре го е казал с толкова малко изречения

Путя ще бие на канадска МакКейн и готово !

Г-н Орешарски, искрено ви съчувствам. Не е лесно, първо тълпи протестиращи, неудобни въпроси, сега нагазихте в голямата геополитическа игра. Ама признайте честно не ви се отдава нали, нищо то не е за всеки!

Tрябва да се признае че Oрешарски е най-доброто попадение на Cтанишев!- Hай-дебелокож гьонсурат!! Tакъв друг налъм нямаше да може да намери, който да издържи толква дълго!!!...

виждам многозначната усмивка, но не мога да видя подробности от значката му

Хеи, предатели, стягаите куфарите че Белене ви чака всичките от прехода . Народа ще избухне вече като вулкан и ще ви помете .Идва денят на истината мислетему продажници и изедници .Да живеят истенските българи и патриоти .Вън на тази анти българска измет.

Един американски пилот на бобардировач през 1967 год. е участвал в операция Rolling Thunder във Виетнамската война. Резултат е трагичен - избити са близо 183 хиляди цивилни по данни на ръководството на акцията. Като се има броя на децата в едно виетнамско семейство, всеки сам може да прецени колко деца са избити. Познайте кой е бил един от тези пилоти - бомбардировачи.

И това значи, че трябва да строим Южен поток, така ли? Е, това е логика! И не плачи на виетнамските гробове, щото същия този пилот ходи във Виетнам в т.нар. Хилтън, затвора, в който е лежал и бе посрещнат от кмета на града.

Мак Kъв-беше...

ГАДНА, МРЪСНА ПОЛИТИЧЕСКА ПРИОСТИТУТКА=ПРЕМИЕРА ПЛАМЕН ОРЕШАРСКИ; ПОНЕ ДА ВЛИЗАШЕ В ТОЗИ ФОРУМ , ЗА ДА СЕ ПОГАДИШ ОТ САМИЯ СЕБЕ СИ!

все международният имперялизъм им виновен , а бе продажни говеда гърците защо изгониха американските бази и не клекнаха нито на американци ,германци или руснаци ?!?!

Орехчето клекна пред американските военнопрестъпници. Както и Боко рапона, явно и той има досие в американското посолство. ВВП поне е мъж, а не мека китка като нашите. Няма ли мъже в тази държава? - питам и отговор не ща. Купуват се, но ни продават. Те и майка си биха продали, и децата си също. Мекотели. Безродници. Срам за нацията. Предатели. И на какви избори разчитат?

Орешарски не е първият нито последният политик готов да продаде интересите на българите. За предателството му американците ще му се отблагодарят като на един от бившите ни президенти. Ще му дадат възможност за предателството на народа си да поживее в Америка и за камуфлаж ще му дадат възможност да изнася лекции на студентите от Зимбабве в американските учебни формати. В историята ни ЗА СРАМ ПРЕД ПОКОЛЕНИЯТА много други ПОЛИТИЦИ СА ПРОДАВАЛИ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ.

През 2013 г. например общият внос на газ от "Газпром" от шестте държави - основни получателки по "Южен поток" (България, Гърция, Сърбия, Унгария, Австрия и Словакия) - представляваше 18.3 млрд. куб. м годишно при 23.8 млрд. през 2008 г. Това е намаление с една четвърт. Къде ще мъкнете тези 65 млр. куб. м годишно? Ясно тая тръба никога няма да е пълна на 90% и ние няма да видим такси от пренос. Та за какво ни е ЮП? Да богатеят олигарсите на наш гръб?

И все пак заради Орешарски трима навлеци си направиха труда на крака да му дойдат, за да заплашват. А ако беше Боко, само посланичката щеше да мръдне с вежда и той щеше да изпълни нареждането с песен.

Някой ден , когато Орешарски напише мемоарите си ще разберем как са го "увещавали" американските ни приятели. Той се показа през изтеклата година един способен премиер. Но тези мили гости вероятно са го заплашили сериозно. Друго обяснение аз нямам. А добре известно е как действат американците по цял свят. Чили, Никарагуа, Панама и др.

Ти как мислиш, че са го увещавали? Щото като не можеш да си го обясниш, аз ще ти го обясня... Просто са му казали: вие криете този договор от българския народ, но от нас не може да го скриете. Искате ли да го обнародваме? А как действат американците в Чили, Панама и пр. не ме интересува. Мен ме интересува кой действа в България, а то си личи пределно ясно още от 9-ти септември насам...

Увещавали са го като са го стиснали за орехчетата и той се е предал. Затова са били трима.

Разбирателство между големите: Ето според мен какво ще стане до месец: Русия ще позволи на САЩ да добиват шистов газ в Добруджа, а САЩ ще позволят на Русия да си направи газопровода Южен поток. Може би скоро се очаква предложение за отмяна на забраната за добив на шистов газ. Но ако големите не се разберат ще стане лошо за България. Българските политици трябва да са наясно за това.

Предстоят ни бурни протестърски провокации! Посещението на тримата американски ястреби (сенатори) не означава нищо друго освен старт на българската цветна революция! Това е основната им задача, която им е поставена и те имат утвърден сценарий, който не се променя! Орешарски е заплашен с евромайданче, чиято цел ще бъде да се неутрализират русофилите! Да не би последните да ориентират България към Евразийския съюз! Сега и на Винету ще му бъдат поставени задачи-затова е привикан в САЩ! Възможно е русофилите да получат прозвище "московци" или "рубладжии"и да станат обект на нападки от нашенския "Десен сектор". ДАНО ДА СЪМ ЛОШ ПРОРОК!!!

Че, вие сте си рубладжии, друго обяснение на факта, как някаква си гражданска война в Украйна може да стане причина за такива обяснения в любов на Путлер ;-) А, ако не сте платени, значи сте направо за Карлуково ;-)

Ти противоречиш сам на себе си. От една страна признаваш, че сегашното правителство е "русофилско" и иска да ориентира България към Евроазиатския съюз, с други думи да продаде България на Кремъл, а от друга предварително клеветиш българите, които искат ориентация към Европа и ЕС като "майданци" и Винетувци и т.н. МНОГО ГРЕШИШ...България е ВЕЧЕ в ЕС, т.е. ориентацията е ясна. А никой не може да ми попречи да наричам продажниците "московци" и "рубладжии", за което не са ми необходими американски "ястреби", а само библейското "по плодовете ще го познаеш дървото". Така че ние отдавна си ги знаем московците и рубладжиите, мно-о-о-го преди американските сенатори да дойдат в България, още от 1944 си ги знаем... Така че, Спасе, не ти мина номера, Спасовден ще дойде и без тебе...

И аз мисля, че сенаторите са заплашили България не със санкции, а с цветна революция. Те си имат отработен сценарий. ПП. Не, че е основно или много важно, но например методът със снайперистите, които стрелят по свои и чужди в Украйна е същият използван и в Либия.

Хъм, само се моля "петата колония", която у нас все още е "летална" да не би в един момент да се активизира по заповед на .... е, всеки знае кой е. Да не дава господ! Но, има и друго - за да избегнем боя, да не се наведем прекалено много за по-лесно и удобно претаковане. България е подложена на жесток натиск, както от ЕС, така и от Америка. Докога и как ще устискаме, не знам и въобще не ми е ясно. Ще използвам един стар възглас: "Дано Господ да е българин!"

Англия заплашва, че ще излезе от ЕС, ако бъде избран Юнкер. А ние нямаме право да решаваме кои фирми да изпълнят строителството на Южен поток. Какво е това ?

Кои сме тия "ние", дето решиха кой да строи? Защото мен, моите познати, познатите на моите познати и т.н. и т.н. не си спомнят някой да ги е питал кой да строи. И именно това е едно от възраженията на ЕС - непрозрачността на проекта и укриването на договора от обществото. И какво общо има това с Юнкер? Защо и ние не ги заплашим, че ще излезем от ЕС?

Русия увеличи двойно цената за ремонта на 5 и 6 блок на АЕЦ Козлодуй И сега БГ без тръба, и без АЕЦ. Ей това искат наште приятели от САЩ.

Южен поток ще се строи, но без България. Северният мина под Балтийско море, Южният ще мине извън България. Ние в ЕС ли членуваме или по силата на секретни договори сме подчинени на САЩ?

Още преди два месеца споделих, къде е проблема и сега излязох прав. Къде е документа, където е написано кой строи какво, на каква цена, защо го строи и какво ще стане после, как ще се разпределят печалбите, колко газ ще получават заинтересуваните страни и на каква цена? То е ясно, че червените дементи са мобилизирани да вият там както са им казали господарите, ама ние нормалните хора, къде ни е акъла? Кремълските маши се мъчат да ни отклоняват вниманието с плюене по Запада, което е ничего нового, така си е от 1917 година, ами ние? Добре ете им майката на "западните монополи" грабители, дайде да видим какво ни предлагат "източните монополи", ама черно на бяло, с цифри, пари и срокове. Или пак ще има "търговска тайна", която ще е "тайна" само за българите...И какво излезе сега? На пет прости въпроса за договора "Южен поток България" отговори "търговска тайна"!!! Т.е. за нас българите е търговска тайна колко ще плащаме ние всичките българи??? А понеже за ЕК това не е никаква тайна, оня ден Илиян Василев коментира, че "сметката е надписана с 2 млрд. и ЕК няма начин да не го забележи това". Та сега не смеят да дадат гласност на договора, и Орешарски клекна, не защото се уплаши от Запада, а защото Запада го заплаши, че ще направи договора достояние на широката публика. А точно от това изпитва страшен ужас Кремъло-софийската ДС-КГБ-БСП мафия.

wenci

Няма такъв срам !!!! Голям срам !!! Посрами се и посрами народа ни !!! Този не е Българин - продажно мекотело - л...но !!! /Същото се отнася и за Паляка - говнокомадващ./ СМЪРТ !!! - казал Левски

Орешарски - слуга на много господари. И се шашна - в петък строи, в понеделник спира строежа, после идва вторник...не се знае какво ще му хрумне. Съдейки по липсата на информация за търгове, договори, цени - май наистина със Станишев са се засилили да отхапят голям залък и са се задавили. Личен залък, имам предвид.

Я, кво стана бе орех? Нали лепихте тръбите по TV -то. Според Стойнев не може да се спре. Нали договори подписахте. По тях неустойките кой ще плаща? Пак ли като Белене?

ами ти как мислиш, кой изплаща неустойките по договор, кожто политици са сключили? нека да позная...1. баба ти (лека и пръст!) 2.чичо фичо от америка. (тяхната фамилия се си намърда седалището на принципа: аку ни мъ уважааш, щи пратя войските на америка за сметка на муриканцити тъпи). 3. аз плащам и военните действия на кончита, на която и е вурст, какво ганешко(агнешко) ще приеме към песните си на мъшка сирена, каквато са един куп главанаци, предсатавяжки ни се за общество - развито, но само за разрушение!

малко кофти се получава, да не ме триете по навик... по сигнал от ламбичката на ... (постави име, парола)

орешарски бе най-добрият избор, но не/за народа, а за сергей костов и малко цар, за мирис на воня. евтината постановка на дс - да продължи! всички, все още верваме на илядо пърсент!! ми да бе!

не може да бъде! орешарски над милер. чудо на чудесата! пасторе, как е фамилията?

А ще им резнат ли сега комисионните на наго и сие руснаците?

Лъжливи комунисти, фалирахте умишлено най печелившите предприятия и после ги закупихте за по 1 лев. Някак си абсолютно без всякакъв отзвук от когото и да е (министър на икономиката, министър-председател, вестници и телевизии) бе публикуван на страницата на Българският енергиен холдинг (БЕХ) Годишният консолидиран доклад за дейността, Доклад на независимият одитор Грант Торнтон ООД и Консолидираният финансов отчет. А може да се видят много интересни неща на тези 110 стр. Стига разбира се някой да може да чете финансови отчети(за разлика от премиера и финансовия и енергийния министър). НАПРАКТИКА ИЗВОДА ОТ НЕГО Е ЧЕ БЕХ И НЕК СА НА ПРАКТИКА ФАЛИРАЛИ. По-важното обаче е друго: Защо този отчет не бе дискутиран и анализиран никъде в публичното пространство? Защо при един анализ на тези данни не бе дадено обяснение на причините, които са довели до това? Защо след такъв анализ не са поставени цели за преодоляване на проблемите и слабите места? Защо не е постановено какви мерки са необходими за изпълнението на тези цели? Защо се обръща внимание на това, че ще се отпуснат помощи за 10-на милиона лева, като само едно грешно управленско решение в енергетиката ощетява бюджета със стотици милиони левове, което би довело до много повече мерки в защита на социално-слабите? Последно: къде са финансистите в БЕХ и министерството на енергетиката?! Може още много въпроси да се зададат, но май се сещам само за един: Да сте чули някой да говори за структурни стратегически промени в енергетиката и финансово оздравяване на дружествата?! Не отговаряйте, аз само така си питам ИНАЧЕ ПРЕМИЕРА ВЧЕРА СИ ПИСА 5..... ИНАЧЕ БЪЛГАРИНА ВЯРВА ЧЕ ЩЕ ПЛАЩА ПО-ЕВТИН ТОК ГАЗ ВЪГЛИЩА ТОПЛО И ПОДОБНИ.....

ДИР.БГ защо заглавието на новината е в минало време "спряЛ", а не сегашно време "СПИРА", това неграмотност ли е или умишлено показано неверие...

как краде БСП преценете сами Данните са взети от Уикипедия. Станишев: Крадем по 2 милиона На всеки километър или Ние сме на всеки километър Най новата кинопродукция Ние сме на всеки киловат да се има предвид че лот 1 е пуснат 2006 г а само за 2007 има 12.5% инфлация а за 2008 7.8% инфлация и пак ГЕРБ спестява десетки милиони.. Лот 1 Оризово-Стара Загора -38,7 km. изграден от БСП за 198,160 млн. лв. 1 КМ =5.12 МИЛИОНА Лот 2 Стара Загора - Нова Загора 31,8 km построен от ГЕРБ за 137,868 млн. лв. с ДДС. 1 КМ =4.3355 МИЛОНА Лот 3 Нова Загора Ямбол е 35,7 km построен от ГЕРБза 133, 973 млн. лв 1 КМ = 3.753 МИЛИОНА Лот 4 Ямбол Карнобат-49,28 км построен от ГЕРБ за (цената без ДДС - 174,705 млн. лв)1 КМ =4.254 МИЛИОНА. Като прибавим и инфлацията от 20.3 % до 2009 и 11% (2009-2012) за последния лот се получава 1. лот 1 - БСП строи за 5.12 милиона лв на километър 2. лот 2 - ГЕРБ строи за 4.3355 / 1.203 =3.525 милиона на километър 3. лот 3 - ГЕРБ строи 3.753 / 1.203 = 3.05 милиона на колометър 4. лот 4 - ГЕРБ строи 4.254 / 1.313=3.24 милиона лева на километър.

БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА Е В ТОТАЛЕН КРАХ !....ЩЕ ИМА НОВИ НАЗНАЧЕНИЯ НА ДИРЕКТОРИ И ТОТАЛНА ПОДМЯНА НА СЛУЖИТЕЛИ В ДРУЖЕСТВАТА ! ПЕНСИОНЕРИ РАБОТЕЩИ - НЯМА ДА ИМА ! ...НА ДВА СТАНА, ДА ЦИЦАТ ДВЕ ЗАПЛАТИ !

ПРЕДСТОЯТ ГОЛЕМИ ПРОМЕНИ В БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА ВЪВ ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА !

Искам, да попитам, след като ЮП беше атакуван от ЕК, заради "нередности при избор на изпълнители", ЗАЩО ЕК не атакува и строителството на 7-ми блок на АЕЦ от Усестингхаус, за същото?!АЗ който не помня да е имало конкурс. И защо, разните американо-лизачи, не коментират че цената му два-пъти по скъпа от двата руски реактора за АЕЦ Белене! г-н Орехов - замрази и този проект!

Момент моля - нали членуваме в Евросъюза, а не се числим към американските щати - какви сенатори, какви съвети, какви напътствия? Досега като авторитарен диктат беше само Брюксел, сега - американци! Абе, нямаше ли островче в Пасифика - километър на километър - я, да питаме там какво мислят за Южен поток, да не им нарушим храносмилането с нещо! Добър повод за командировка на президента - тъкмо да врътне офшорчица пътьом...

Това означава наистина само едно: че наесен ще има нови избори. Иначе не виждам просто този как ще изкара зимата при положение, че Русия още от сега се заканва да врътне кранчето на газта, минаваща през Украйна. Най-вероятно това ще стане както и обеща Путин след 1 юли.

Не е ли прекалено малка утеха - да загубим газопровод и да спечелим избори ? Голяма печалба за България, няма що !

Към фразата "... американските сенатори еди-кои" си липса най-същественото уточнение - "които са в България по покана на... " не ми се вярва да е повсеместнен журналистически пропуск, най-вероятно господата просто идват и викат нашите политици да им поставят домашни. Сбогом, наивни 90-тарски надежди за демокрация, здравей, поредни Големи Братко!

ОК. И на мен не ми харесва някой отвън да ни нарежда какво трябва да направим. Не ми харесва Вашингтон и Брюксел да ни казват кой проект да пускаме и кой да спираме, но не ми харесва и Москва да прави същото. Затова искам да попитам къде са БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ в целия този пъзел: 1. Колко плаща Газпром за това, че тръбата му минава през територията на България? 2. Защо България трябва да плаща за това със заем? Абсурд!!! 3. Защо България плаща на братска Москва най-скъпия газ от цяла Европа? Украйна сега след всичките си ценови санкции ще плаща на подобна, на която ние вече години купуваме и си мълчим. 4. Защо България като член на ЕС не съгласува предварително такива стратегически проекти с Брюксел, а става заложник на конфликтите между ЕС и Русия? 5. Каква би била ползата на България, ако Южен поток би бил изграден през нашата територия? Ще намалее ли цената на газта и с колко и кога и за колко време? Ще бъдем ли после заложници на чужди интереси, както Украйна сега? 6. И друго. Когато ни притискат Брюксел и Вашингтон да вземаме такова решение, какво ни предлагат в замяна? 7. Къде е българския интерес??? И кой го защитава??? И в заключение. Обичам Русия, руския народ и руската култура, хоресва ми и реда, културата и просперитета на запада, но повече от всичко това обичам България и желая българите (всички, не само комисионерите) да живеят добре. Защото и в Москва и в Брюксел и във Вашингтон хората живеят в пъти по-добре от нас. Докога??? Кой от запознатите ще отговори?

Няма Български интереси! Докато има комуняги, Български интереси няма! Те, комундетата заличиха всичко в нашата история, даже повече от турците през робството=безчинството=упадъка.Те искаха интернационализъм. Демек, това е сегашното понятие глобализъм! Разликата е, че при интернационализма имаше дупедавство от нас, а при глобализма има робство от нас.

Да не забравяме, че новите "демократи" спряха АЕЦ и назначиха ликвидатори на нашето производство, заради което до ден днешен нямаме икономика. А при социализма, при всичките му недостатъци, само се строеше и то фабрики, не само пътища.

Аз мога да отговоря на част от въпросите: "2. Защо България трябва да плаща за това със заем? Абсурд!!!" Защото имаме бюджетен дефицит и нямаме заделени 1.5 милиарда. Няма откъде да ги извадим, освен да ги получим като заем. "3. Защо България плаща на братска Москва най-скъпия газ от цяла Европа?" Защото потребяваме сравнително малко газ и договорите ни са краткосрочни в сравнение с тези на големите европейски консуматори. Който купува повече получава и по-голяма отстъпка в цената - нормална практика. "4. Защо България като член на ЕС не съгласува предварително такива стратегически проекти с Брюксел, а става заложник на конфликтите между ЕС и Русия?" Напротив, всичко бе съгласувано с Брюксел, но за съжаление те също се поддават на американския натиск. САЩ, а не ЕС, имат проблеми с Русия и правят всичко възможно да прекратят взаимноизгодната търговия между руснаци и европейци.

Откъде знаете с какво са заплашили Орешарски, че толкова много плюете? А ако на вас ви бяха казали, че ще сринат държавата ви и ви заплашат и лично, как щяхте да реагирате?

Каква държава бе?? Ние нямаме вече държава.Мутри, предатели и гладуваш народ.Дали сега ще ни бомбандират или зимата ще мрем от студ и глад каква е разликата?!?

Има разлика, не дрънкай глупости. И без това американските марионетки се опитаха и тук да правят Киев.

Ако Маккейн дойде да ме заплашва лично, ще му извия врата пред другите двама сенатори. Затова за този вид заплаха и за другата срещу България трябват предварителни мерки. Такова нещо като скрит неофициален разговор не трябва да съществува за премиера. Всеки разговор от такова ниво (премиер - сенатор/посланик) трябва да се стенографира/записва. Иначе историята вече се повтаря. И преди дойде Килъри и на другия ден Борисов се извъртя за Белене. При положение че Трайчо казваше - "Искам да дам шанс на тази централа да се случи" (цитирам по памет). И пак си говориха на скрито. Разбира се накря имаше малка пресконференция с общи приказки, но на всеки е ясно, че частния разговор е вжен. Друг е въпроса ако за нашите политици има компромати и Маккейн ги носи в куфарчето.

Добре де, сещаме се за сценария, наричан напоследък "майдан" - но това е непроменимият модел във външните разправи на американците - на няколко пъти го избягнахме с гъвкавата си български мисъл, мързел и пословичен непукизъм, та сега ли няма...

Не е само майдан. Те са мръсни и силни. Могат да направят всичко. Все едно не знаеш, какво значи рекет. Наистина трябва да имаме отработена система срещу такива срещи. Най-малко наистина не трябва да има неофициални разговори, но не знам дали това е възможно. Друг вариант е нашето правителство да поиска това, което му казват да се документира официално, иначе няма как да знае, че това е легалната позиция на държавата, от която идват. Трябва да се измислят много неща за защита. Действай, народе.

те и германия и англия са уплашени от америка че ние ли ще се противопоставим, ако се противопоставим сащ ще измислят постановка като в ирак и ще ни засипят с бомби ей така профилактично

Евразийски съюз, включващ ЕС, Русия, Китай, Индия. Ако Бразилия иска може малко и да вдигнем прата на Янките, ама това са само мечти.

за съжаление решение няма, тъй като висшите политици ще пазят баланс докато са живи за да не си развалят рахатлъка, на никой не му се воюва а концепцията за еднополярен свят продължава да работи защото националисти и патриоти не се допускат до политиката, това са хора които ще работят за идеи а не за пари, съответно ще развалят системата на демокрацията

Сънуваш кошмари, най-вероятно.

Това не е ''наш'' проект, нито е българо-руски, още по-малко булгаро-съветски. СССР е мъртъв другари, събудете се зомбита.

и децата знаят че боклушарски си сваля насраните гащите на всеки които му предложи - черепа ,доган а със сер-геи дори си бъркат в гащите ..

Не знам защо от САЩ вече не назначават директо българското правителство, евродепутати и кметове. ЗАщо харчим милиони за избори, когато от там нареждат всичко. ПОвече от срамно и позорно е как ни заповядат всичко печелившо и изгодно за нас да бъде ликвидирано, за да купуваме после от тях на тройни и петорни цени и сме им роби. И още по срамно, че има такива като ББ, които изпълняват тази политика.

лошото е че и Орешерски се подаде, не е само ББ. Интересен факт е че ЕС ни заплашва, но ние упорстваме, а идват Янките и веднага се съгласяваме, а уж била ЕС политика.

САЩ назначиха директно убийците и сектантите, които управляват в Укайна, така че това, което говориш не е толкова невъзможно.

Kомплексираните империалисти от САЩ, ЕС и Русия не могат да се договорят по между си, така че целия натиск на който са способни изливат върху ей такива като нас...и ей така се раждат новините като тази горе...Ще продължи така докато не се разберат или някой от тях не вземе надмощие...

ТИ на това новина ли му казваш? При положение, че по-голямата истина се скри. Дано някой ден да научим какво точно е станало и как САЩ диктуват каква политика да имаме спрямо ЕС и Русия.

Aко искаш може и на нас да споделиш скритата истина и какво е станало ? : D

оставям рубладжиите да си изплачат голямата мака може и газ да попикаят и ще им мине.