Сестрите ни от Либия ще търсят обезщетение

След разкритието, че режимът на Кадафи е заразил със СПИН децата в болницата в Бенгази, обвинените българските медицински сестри ще търсят обезщетение.

Обратно в новината

Коментари - Сестрите ни от Либия ще търсят обезщетение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мега глупостите на запада - да се оправдае, че е убил един чужд държавник... Само си представете, Кадафи, който е имал план да откъсне търговията на петрола от долара и също е искал да изпомпва питейна вода от Либия и да захранва цяла Северна Африка, управлявал страната успешно десетилетия, изведнъж да заразява дечица нарочно. На него пари не са му трябвали изобщо... Абе пълни западни кретенизми. Ама това е то....

...не Либия а синът на кадафисейф-ал-ислям кадафи, на който Германия даде бежански статут и се подвизава някъде в Германия да обещити сестрите и да върне 10 000 000 000$(десетте милярда долара) които Либия дължи на България+лихви+пропуснати ползи+морални щети към България и към българските сестри!!!!, този сейф-ал-ислям кадафи(това му е името) тогава каза, че дългът на Либия към България няма да бъде върнат и прехрърли милярдите в някакав фонд също в Германия на негово име за да помага уж с парите на заразените от СПИН либийски деца. България да изиска от Германия да му се направи запор на всички сметки, депозити и на фонда с 10 милярда $ които са собственост на България !!!!

тъпчете ги с пари и отзад. Забравихте ли, че за да ги освободят ние опростихме голям дълг на Либия

TIREX

пак да Повторя : сестрите трябваше да бъдат обесени така загубите от тяхната престъпна Дейност щяха поне малко да бъдат компенсирани.

Сега да осъдят Путин да им изплати обещетенията. Мислите ли, че това не е било поръчка на КГБ? Добре, че го махнаха Кадафи. Хората там още щяха да страдат от тиранията му.

Напълно правилно! Когато поляци, французи и всякакви други успяха да си дръпнат хората, а Надето спа, така става. А и от кой ще си искат парите сега? Либия скоро няма да съществува и на картата дори. Откакто убиха Кадафи те нямат правителство, нямат държава... какво правим тогава?

Е защо не потърсиха обезщетение докато Кадафито беше жив и управляваше? Сега кой там ще им обърне внимание? ИД от град Сирт ли?

Ще се бият за ИДИЛ!

нека да осъдят либия и да си похарчат паричките в българия!

Бях в Либия по време на процеса. Всички прокурори и следователи бяха наши хора. Учили в НРБ и нещата им бяха ясни. Дори филипинските сестри/много мили и хубави/ ме предупреждаваха за акция, лекарства от Франция с изтекъл срок/непроверени за СПИН/. Същите процеси ги има във Франция и ЕС. Няма фирма да унищожи кръвни лекарства за стотина милиарди долари, защото не били тествани за СПИН.

А пък аз си спомням, че докато тчеше процеса министърът на Здравното министерство във Франция си подаде оставка заради износ от страната на ваксини за които се предполагаше чеса заразени със СПИН. Назряващият скандал (с евентуално разследване) си умря по този начин от естествена смърт а по-късно Франция смело се хвърли в защита на нашите сестри!

турски платен фес си ТИ! И ТИ ПОЖЕЛАВАМ В ТУРЦИЯ ДА ТИ ПРИЛОЖАТ ВСИЧКИ НАКАЗАНИЯ, изтърпени от тези невинни хора!!!! АМИН!

Когато СПИН-аферата гръмна и се е знаело за предстоящите арести, държавата ни можеше безопасно да изведе медиците ни от Либия(по дипломатическите канали - както са постъпили другите държави). Имала е на разположение 10 дни. Вместо това Н. Михайлова си взе отпуск. А впоследствие Ив. Костов приказваше простории по адрес на медиците ни, че са виновни. Сестрите са в правото си да съдят България, заради безхаберието на СДС-правителството(най-вече Ив. Костов и Н. Михайлова/Нейнски). А д-р Георгиев - заради далаверите си, няма никакво морално право на компенсации.

да, може да съдят България (Костов и Надето), но не и Либия. Първо, то вече няма такава държава. Второ, Кадафи е мъртъв. Трето, джихадистите там няма да платят нищо.

а българя да им плаща, така ли? плащаи им ти като си толкова умен

забравиха, че освен тези обвинения имаха и реални за обмен на валута, за проституция и др.

Нагъл си ти, продажна гнидоооо! Скрий се и си чакай божието наказание, гнусаррррр! Може и да те настигне тяхната съдба - да те пускат на кучета... и да те изнасилват. Но няма да те съжалим, защото си варил ракия забранено и си продавал домати от двора, без касов апарат.

Е какво вярно е - ами ги уважили - какво толкова

Редно е да ги осъдят жестоко, така че либийците да ги боли 1000 години!!!

По минусите тук личи, че турските избиратели са нападнали форума! Ще са АНАТЕМОСАНИ от БОГА на ПРА-БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ИМ - ХРИСТОС!!!!!!!! Да живее Либия, но не и България, КОЯТО ГИ ИЗХРАНИ, ОТГЛЕДА, ВАКСИНИРА, ОБРАЗОВА - КАКЪВ ГРЯХ!!!! Ще си го получат, но не от нас, а от Турция, според КОСМИЧЕСКИТЕ, ПРИРОДНИТЕ закони. Не според ислямските, нито според християнските! НЯМА ПРОШКА В ПРИРОДАТА!

Защо сега ? Съмнявали ли са се досега? Да се радват, че са здрави и се измъкнаха, че можеха да увиснат още тогава, но алчността заличава минало, лошо или добро.

А ти се радвай и пей химни! Идва същото към теб, същата съдба! БОГ Е СПРАВЕДЛИВ!!!!!! Още малко!

Наври си господ където искаш,но тия да си налягат парцалите и да си гледат здравето,а не да търсят пари

ХОДИ ЛЕЖИ 8ГОД В ЛИБИЙСКИ ЗАТВОР И ТИ СЕ ГУШИ ЛОЯЛЕН ТЪПЪНАРЮ

Либия сега има Други Проблеми. Много сериозни от "Кадафи". На това "с мед. сестрите" изобщо няма да обърне внимание. А Французите да си гледат Франция. Че Нова Година и Коледа наближават. Колко ще се гърми пак там, само ИДИЛ си знаят. Не им го пожелавам да се случи.

Аре писна ми от тия те достатъчно се нагушиха тука още малко ще ги направят и народни будители

Тефтерчето не е доказателство. Е,пари може да търсят. Оня,палестинец къде изчезна?

Я ходи да търсиш доказателства, продажнико! И си вземи вазелин! СРАМ СИ ЗА БЪЛГАРИЯ! НЯМА ТАКЪВ НАРОД НИКЪДЕ, СЪСТАВЕН ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ!

А кой ще възмезди българския народ за милиардите му, които потънаха в Либия?

ДЪРЖАВАТА трябва да се възползва и да си търси загубените милиарди!

Алчноста на тия к*и няма край не им ли стигат парите в кипърските и други банки ами да подпалят и България да се върнат сирийските бежанци от либия от Германия тук и да почнат атентати.Добре се бяхте скрили .Като се върнахте нали ви ги затвориха в резиденция Бояна, за да ви инструктират да си затварят устата.Лаком гъз кръв сере .

ей, турски джагал, не се кичи с името българско! Да те застигне съдбата на сестрите, но в Турция, ТИ ПОЖЕЛАВАМ! АМИН!

къв ПЕТЪР е тоя фес платен, наистина? Св. ПЕТЪР е най-верният Апостол на Христос! Да не ползва това име, че лошо му се пише в кармата!

Тази история с спина си беше активно мероприятие срещу Кадафи! Наистина ли има такива наивници, дето да се хванат на въдицата, че понеже бил лош и желаел да си отмъсти, затова заразил децата си със спин (който пък как ли го е намерил?) забравиха само да кажат, че от лошотия пиел кръвта на новородени бебета... да не говорим, че преди да приберат сестрите, ни предупредиха, но Надежда Михайлова (външен министър) не ги евакуира "защото били на частен гурбет". Обаче имаше лекари от други страни, които бяха евакуирани от техните си правителства...

Сериозно?????? Лелееее, Кадафи пострадал от света и му обяснили, че има спин при бебетата в болниците!!!! Ауууууу, добре, че ни го обясни!!!!!! Ние не знаехме. Сега трябва да знаеш, че си задействал същата карма върху теб и поколенията ти до девето коляно - ПО КОСМИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ! Не по ислямските, нито по християнските закони. В природата НЯМА ПРАЗНО! ЧЕСТИТО!!!!!! Жалко за наследниците и поколенията ти!!!!

- Твърдиш, че неин любовник виден, скандален и влиятелен роден политик от настоящето, й бил осигурил работа в Либия. Кой е той? - В книгата тази история е с истинските имена и събития от 15 глътки кафе с въздух. А какви са тези тайни видеозаписи с българките в Либия? Какво съдържат? - Не са снимки и записи със скандални кадри, макар че и такива има. Този запис беше подхвърлен пред посолството ни с едната ръка държавата светкавично го засекрети, с другата ръка обяви го за негледаем, понеже бил повреден. В крайна сметка министрите го изгледаха. Затова онемяха освен за затворничките, в кадрите ставаше дума и за самите тях.- Вярно ли е, че роднини на Кадафи и роднини на цар Симеон са търгували с банки кръвна плазма, заразена със СПИН? - Да. Не пожелах да спестя имената им. Но не са само те. Преди тях родните депутати така са променили закона, че дебели фирми са внасяли спинозните банки у нас още преди случилото се в Бенгази. Резултатът са десетки починали в Добрич, Варна, Плевен. Това също е сред най-мръсните тайни на елита ни. - Има ли либийска връзка по делото срещу братята Маргини? - Има! Подпечатана е дори с кръв. Не е случайно съвпадение, че началото й съвпада по хронология с онова, което е ставало зад кулисите на делото.

Тия банки са можели да помогнат на Митъо очите

Може ли да си нормален човек в Либия когато вождът е маймуна живееща на палатка? Той е бил свалил граждански самолет със либийци навремето, какво остава да зарази деца. Просто тези нещастни хора са заседнали в историята без никакъв напредък!

Редно е да съдат Хайдукостовите разбойници,начело с баш хайдука, които са най-виновни за случилото се с тях ,но няма как да стане това,защото все още дърпат конците в бедната ни и оглозгана държавица.

Значи мислиш, че хората у нас са били излъгани, за да симпатизират на сестрите? - Ще дам пример за онова, което действително се е случвало зад кулисите. Например нашата защита, която уж е била толкова велика, вместо да изпише вежди, изважда очи. На едно от съдебните заседания се изправя един от адвокатите ни и казва: Ако либийската страна беше разследвала своите служители, а не нашите сестри, следата на заразените със СПИН кръвни банки щеше да я отведе съвсем другаде. Прокурорът светкавично репликира за първи път чуваме официално признание на българската защита, че намерените в дома на Кристияна Вълчева банки наистина са били заразени със СПИН.Из книгата на Публикувано на 28.05.2008 / 18:13 Григор Лилов....Въртели са далавери с кръв варели са рекия забранена в джамахирията и накрая получиха жилища пари .А това си е международен заговор срещу кадафи .Съркузи интересува ли се от вас или на някой да му пука за вас.Ами медиците в България за пари и тук ще ви извадат каквото пожелаете.

в Бенгази бе, простак. Ходи в С.арабия ти да ти пръснат халката. Не ни трябват тук такива българи продажни!

Я погледнете в България какво става. От 20 години ни заразяват с какви ли не зарази. Ами ваксините, за децата на пишман елита хубави ваксини, а за раята замърсени ваксини. Тези изроди кой ще ги осъди.

Тези сестри държавата не ги ли направи милионерки. Прав беше един дето каза, че в България се наказва само доброто, лошото се поощрява.

Ти за лоши ли обяви сънародниците си бе, болен мозък. Кадафи мразеше българите, заради това, че държеше под домашен арест Т. Живков. Освен това търсеше изнудване на държавата, за да не плати 2 милиарда дълг към нас. И тези хорица бяха жертвите. "Кой смее да хвърли първият камък"-питал Христос.

Ясно, Т.Живков ще да е бил либиец, че Кадафи да мрази българите заради него. Или по партийна линия го е обичал?

отишли да печелят пари.Забъркали се в проблеми.Сега ще съдят.Кого бе България ли която им даде апартаменти и хиляди мангизи ?

Дано и Бог бъде толкова щедър към теб!

И аз се моля да бъде щедър към този ----- . Обещавам, че ще го споменавам в молитвите си следната година!

...не Либия а синът на кадафи, на който Германия даде бежански статут и се подвизава някъде в Германия да обещити сестрите и да върне 10 000 000 000(десете милярда) които Либия дължи на България+лихви+пропуснати ползи към България и към сестрите+морални щети!!!!, този сейф-ал-ислям(така се казва) тогава каза, че дългът към България няма да бъде върнат и прехрърли милярдите в някакав фонд също в Германия на негово име за да помага с парите на заразените от СПИН либийски деца. България да изиска от Германия да му се направи запор на всички сметки, депозити и на фонда с българските милярди също!!!!

НАЙ-НАКРАЯ: ЕДИН БЪЛГАРИН

Ами ако сестрите няма да ги харчат всичките някой лев и за заразените деца може да остане.

Просто смятам че ако юридически има как да си вземат парите да си ги взимат. Но да не го превръщат в национална кауза. Сами са отишли там за пари не са изпълнявали дълг спасиха ги сега вече идва малко в повече мрънкането за жълтици на фона на мизерията в Либия и на тия деца които са далеч далеч повече ощетени ... ако това наистина е направено .. защото и Кадафи не е толкова луд според мен.

МАХНИ СИ ИМЕТО ДОСТОЙНО БЪЛГАРСКО, БЕ БОЛЕН МОЗЪК!

Мазната Кристияна не е проституирала, ама хич. Даже не си е помисляла. Тия кво си мислят, че пасем трева ли? Много ясно, че ако имаше нещо със СПИН-а, отдавна да си бяха понесли наказанието. Но за останалото, да млъкнат и да гледат надолу. А тая да вземе да си вдигне гащите.

ЕЙЙЙ, КАКВА ЗМИЯ СИ ТИ!!!! С оная си работа тълкуваш политиката, света, човешките права и морал! Проста кучка си! А съседката, дето не си мие терасата, дали да не я дадем на мъчения в Саудитска арабия или на Ердоган, как мислиш? Какъв срам си българските жени, държава и религия!!!

измислиха ли го най-после....

ама тази версия с тефтерчето - тя от нас бе, сега ще тръгнат версии с телефонни разговори между каки, после и до чадъра може да стигнем.

ДА БЕЕЕЕ, АНТИБЪЛГАРИНОООО! Ние сме най-голямото зло на света, бе, комплексарррр! Как се сети, бееее! Да те предложим за Нобелова награда за ПРЕДАТЕЛСТВО!!!!! БРАВООООО, проста, комплексарска кратуно! Като ходиш на море в Гърция, играш ли сиртаки? А в Турция и Сърбия мяташ ли гюбеци? А ако си поръчаш хоро като музикален поздрав, обиждаш ли се, че не ти го изпълняват???? Или викаш, то там е срамно да си БЪЛГАРИН, АААААА?????

По време на арестите бях там. Посланниците на Украина, Филипини , Румъния взеха адекватни мерки за освобождаване на техните граждани, от нашето посолство мълчаха. Имало е и много други обвинения, наказуеми според Либииските закони.Колегите да благодарят. че са живи, че натиск върху Моамар Кадафи осуети присъдите им да бъдат приведени в действие. Всички ние работили там , си знаем колко често сме пристъпвали закона.Кадафи ,ако искаше, щеще да ги убие. Имали са вина и са имали късмет да са живи. Ламтежа за пари бледне пред факта , че живота им е подарен, а в случая той е.Никой не би имал власт да принуди Кадафи да ги помилва, ако самият той не беше пожелал.

Жалко, че точно ТИ си се измъкнал/а! Нямаше да е голяма загуба за България, за да не се множи злото!

колко измъчени дойдоха - като от Освиенцим. Не мога да бъда на тяхното място. Не съм алчна - ръгнали да ходят на гурбет - да не съм ги карала аз.Айде бе - все да се поставяме на мястото на алчните хора - на тези които си вложиха парите за големи лихви - кой им плати - четири милиарда - от данакаплатците. Народът е казал - алчното д..п..е. - кръв сд. ре.

А ти що яде от парите, спечелени от арабския свят чрез политиката на Т. Живков? А майка ти и баща ти що ползваха тези пари? Сега Турция зае тези ниши на строителство, медицина, хидромелиорация и за 20 години стана световна икономика. ТИ ЩО ЯДЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ, ИЗКАРАНИ ОТ ТАКИВА ХОРА, подложени на високи температури, лишени от среда, заплатите им взети от държавата, за да ги дадат на теб и родителите ти, ааааааа? Гнидо проста, неграмотна, неблагодарна, със самочувствие да се изказваш неподготвена???!!!!!

каквто и да значи това. Много хора са невинни в затвора, но за тези не съм сигурна. Добре де - не са заразявали дечицата. Ами това че са проституирали, че са варили и продавали алкохол, занимавали са се обмен на валута - това е достатъчно за излежаните години.

Ми да затворим и дядо ти за 8 години дето вари ракия на село, а ?

А ти , че лъжеш всеки ден шефа си, че работиш? Трябва да те затворим или да те пратим в ислямския свят да те убият с камъни, че поглеждаш скришом и явно към хубавия колега! И съсед! И семеен приятел! ПРОСТА ЧОТУРО!

Не само сестрите, а и България трябва да търси обезщетение за направените разходи и за нанесеното петно върху държавата ни.

Ето това е разковничето. За това се разбъркват лайната и се подхвърлят тефтерчета по български патент, за да може държавата да си върне парите които е дала. Ами да не ги е давала, да спасява доказани убийци.

Ами Алчните сестри да си платят на Алчните адвокати и да си водят дела и ако спечелят да си платят разходите на държавата за преди

Простотията и злобата ходи по хората.Не са ни виновни Иван Костов и Надежда Михайлова-ние си ги избрахме.Оставете сестрите на спокойствие и нека да предявят претенциите си.Злобари,ако вие бяхте на тяхното място в затвора и то без вина нямаше да издържите! Бъдете по- смирени.

Платен антибългарски боклук замърсява сайта. Очаквам и вие антибългари да прекарате невинни 8 години в арабски затвор. Жалкото е че не сте невинни.

Наистина си голю като не можеш да направиш разлика между обзаведена къща като хотел и арабски затвор!

ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ СЪЩАТА СЪДБА! УРААААААА ДА СИ ВЪЗНАГРАДЕН!!!! УРАААААААА

тия пък не се налапха

И са напълно в правото си да го направят. Побъркаха ги там.Отнеха им години от живота.Осъдиха ги на смърт-само те си знаят,какво всичко са преживели в либийските затвори. Успех,сънародници-съдете ги,искайте си дължимото.Поне по милион долара за всяка трябва да има.

лекинко ще те коригирам- нека си се борят за обезщетение.Заслужават го. Но после,държавата ни да прецени колко пари на нас, данъкоплатците е похарчила в борбата за освобождаването им и да си ги търси.Така е справедливо. Защото като си дойдоха тук, дадоха им апартаменти, вероятно и парични облаги са получили. Щото излиза, че са забогатели на гърба на българския народ. Нямат срама тия.

Доколкото знам,смъртното им наказание в Либия още не е отменено.

по 7358 евро обещетение на всяка сестра да дадат, за доктора 321 евра в повече отколкото на сестрите защото е доктор а палестинеца да търси обезщетение от Палестина

Стига с този фалшив тефтер! Маде ин ЦРУ!

Точно така да съдят Либия -те имат пари. Няма само някакви мюсюлмани да съдят Бълхария я.

Случайно съм написала Бълхария,не беше с умисъл.

Организират го спецслужбите и го приписват на когото си искат

Костоф и Надито да плащат те ги оставиха в панделата

Mлъквай помаче шефкет