Медици заплашиха с оставки в защита на Москов

Медиците от всички центрове за Спешна помощ в страната обявиха, че са в готовност да си подадат оставките, ако бъде отстранен здравния министър Петър Москов.

Обратно в новината

Коментари - Медици заплашиха с оставки в защита на Москов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви оставки, каква защита?! ДПС трябва да я изчистим от държавата ни! Как ще защитавате Москов и от кого? От турско робство ли? Ами то цяла България трябва да защитаваме! Защо само Москов?!

Първият министър, който се опитва да направи нещо за българи. Да го подкрепим!

Москов е заплаха за здравеопазването - !!!!! Така, както ДПС са заплаха за държавата. За министър трябва човек,който не е в политиката, и да не краде - а те са много ! ДА СИ ХОДИ ! ЗАЩО ЗАЩИТАВАТЕ ЕДИН ЧОВЕК ,КОЙТО НЯМА И ПРЕДСТАВА ЗА РЪКОВОДЕНЕ !!!!

По-добре агент Местан, нали тъпанар червен!

Това означава че г-н Местан е в голяма грешка в оценките за електората си. Причините за проблема трябва да го търси там, при електората си, а не при министъра на здравеопазването. Наистина се поизтърка плочата с възродителния процес и сега му е нужно друго противопоставяне и създаване на нови врагове за потягане на изборните редици , че в опозиция лошо , много лошо.

и Местан и другите политици са човешки същества и в определени случаи се нуждаят от Вас. Е тогава Вие сте ези които определят правилата на играта, нали.... (това мнаготочие всеки да си го разбира както ще, но засегнатите ще се досетят какво им се казва).

да си наляга парцалите и да не търси под вола теле, защото за избори има достатъчно, насила принудени или заблудени, хора да гласуват за него и партията му (ДПС), но за грижите за ежедневието им, като работа, повишаване на жизнения стандарт и здравеопазване, не са нужни никому и са оставени на произвола на съдбата!

Лютви Местан/Владимир Зидаров, не знам кое от двете е по-праилно, рискува да изкара на улицата докторята, едно от необходимите условия за изритване на крадливата пасмина от властта

Ние нямаме нужда от медици, инженери и учени! Нашият електорат е неграмотен и се нуждае само единствено от ислямизиране, кебабчета и бира. Другарите от БСП ще нахранят и нашия електорат на Бузлуджа. На всичко поставихме граници, но нас и нашите мургави избиратели дарихме със слободия и безнаказаност!

И ако случайно ви потрябва лекарска помощ, не звънете в спешните центрове, а директно на Местан.Той ще ви оноди и ще ви мине.

Ние успяхме в начинанието в което се бяхме заклели и за което бяхме призовани - да разнебитим тази държава и да превърнем населението в наша рая! Успехът ни е видим и е на лице! Ако ни се опълчиш, ще викнем с цяло гърло за либералните ни свободи и слободии! Никой не може да ни спре да прегазим и цяла Европа. Меркел, Оланд и цялата левица са на наша страна!!!

Искам да се обърна към тези, които роптаят против лекарите. Да, във всяко стадо има и черни овце, но нека да гледаме колко хора са спасени и колко още чакат?!Нека да постъпваме с добро - така ще изчезнат постепенно и лошите лекари! Дай боже!Амин!

Голяма част от ромите са умни , справедливи , отрудени хора ,които се възмущават от побоищата над лекарите . Кой е упълномощил Л. Местан да им бъде адвокат и да ги настройва срещу хората ,които често им спасяват дори живота.

Трябва с линейките и оставките пред централата на другаря Владо Зидаров. Винаги тази противоконституционна партия се опитва да ни руши държавата.

Вярно, не съм доктор по медицина, а по нещо друго, но пак имам мнение по темата. Първо, какво толкова е казал Москов? Няма да пуска лекарите си в махали в които ги бият. Ау, ужас! Направо да го одереш жив! Как може?!? Та това е все едно майка да каже на сина си да не ходи да си играе в лошия квартал, защото е опасно! А, ама то всяка майка така прави! И, като го прави, ми нормално си е! Естествено, че всеки ще се грижи за това неговите хора да са в безопасност! Никой не е длъжен да спасяваш човешки животи, докато неговият собствен е в опасност! Не виждам никаква ксенофобия тук! А изказването на Местан си е популизъм от най-висок клас!

Да се махат всичките! И без това никаква работа не вършат. Все са били заети или са нямали нужното оборудване. Колко пъти са отказвали да ходят на адреси? В повечето случаи си заслужават боя!

Евала Пешо, и аз така викам. 30 години яко къркам, а тия некадърници ми обясняват, че това е вредно и една цироза не могат да излекуват.

Ако сравним броя на пострадалите служители на спешна помощ (не казвам битите, защото те са много по-малко от обидените и заплашените) и броя на пострадалите (по един или друг начин, в т. ч. и с екзитус леталис) от спешната помощ бели, осигурени граждани, ще видим, че последните са много повече! Тук е заровен пуделът! Но аз, потенциалният пациент, не мога да подам оставка - не мога да не си плащам здравните осигуровки, които не ползвам, не мога да се оплаквам от непрекъснатото повишаване на цените на лекарствата, към което здравното министерство нямало отношение, не мога да искам, ако живея в неголям град, да се лекувам в местната болница, защото тя е закритам; да не говорим, че ако ми се наложи скъпо лечение и нямам възможност да го платя, просто си отивам. Добре е, че малка част от лекарите са получили известна сигурност. Но проблемите на здравеопазването като цяло са далеч по-тревожни, вероятно неизлечими.

Местане, чудо ще направим, че писна ни все да търпим! Ромеите ще изоставим и във чужбина ще вървим! Доган да ходи да ги цери, а ти бъди му мед-сестра. Ако с Хасанчо щом си на зор вземи си Пеевски шофьор.

ПОДКРЕПЯМ МИНИСТЪР МОСКОВ!!!

Г-н Местан, вие май имате проблем, при това сериозен! Я пак си помислете на кого искате оставката и за какво! Диагнозата ви е страшна, при това - нелемича!

Да се съберем на протест пред Централата на ДПС ден и нощ да сме там , докато не се разпуснат

Веднага ще ви направят контрапротест. Българите сме си предатели по душа - за 30 лева и парче пица приятелите ви ще ви продадат. Не си измислям - това вече се случи преди няма и година.

3800 оставки на медици..?! Ще му накривите феса на Управителя на Фирмата! Ако искате Местан много да го заболи - гласувайте на следващите избори! Все едно за кои ;))) Направо ще вие от мъка по всеки глас.

Аре стига с тва ДПС ве. Заслужават да ги бият. Или са некадърни до смях или са надменни и си мисля че държат Господ за шлифера.

Последния път като бях в "Спешна помощ" за детето ми, стоя в коридора няма кой да попита за какво си. Звъня на звънеца - никой не излиза. След 20 минути лутане се появи някакъв охранител (поне ни попита за какво сме). Прегледите за деца над една година (нашето е на 1 и 3 месеца) били в друг кабинет. Намерихме кабинета. Вътре "лекар", о господи. Едно от изреченията към сестрата беше "я виж в гугъл ква е дозата за бебе!!!". Тоя ще ми пише рецепта по гугъл. Ами с право ги бият. Да ги бият.

Викаш, лекарите трябва да знаят как се дозира всяко едно лекарство на пазара? Затова имат указания за употреба, и лекарите са хора и те трябва да черпят информация от някъде.

Ами не ползвай услугите им. Някой кара ли те на сила да ползваш бърза помощ? Пий си варени тревички и живей стотици години. Ма като си повикал някой да ти помогне ще проявиш нужното уважение.

Докато ми взимат здравни осигуровки (задължителни и то солидна сума) ще ги ползвам и ще настоявам за качество.

Не се сърдете бе хора.Вече не мога да водя турците под строй до урните.Трябват ми гласоподаватели и сега ухажвам ромите.Опитах с пари,но за по 20-30 лв.се дърпат.Едно време създадохме Атака,за да се обединим ,ние турците.После създавахме етническо напрежение.Засега не мога да измисля нищо друго.

Москов няма вина. Проблемите идват от това, че болниците са търговски дружества, а помощта се дели на два вида-бърза и неотложна. НЯМА единен телефон който да разграничава повикванията при някакви здравни проблеми. Както няма определен критерий за гражданите да преценяват кое е бързо и кое неотложно.

БРЦК

Абе Мой , какво значение има на кой телефон (или на какво се дели помощта) звънят циганите преди да бият медиците ?

Това ДПС да си ее маката!Петър Москов работи много,добре,захванал се е да оправи грешките от много години,а те ще му искат оставката!Етническа партия е забранена според закона,така че айде да не се разпореждат!

БРЦК

Абе - докторите , що ходите в махалите? Кеф ви е да ви бият ли ? Аз ако съм лекар без 2 рейса жандармерия там не влизам. Да си го лекува електората Местан и Мая Манолова. ( М&M ).

Очаквам българските турци, като разумни и трудолюбиви хора да разберат най-после що за "животно" е ДПС.Нима турците по селата са по-малко потърпевши от циганския терор?!Нима турци и цигани изповядват едни и същи ценности?!Има ли разумен човек, който ще предпочете безсмислената конфронтация в тези тежки времена?ДПС трябва да изчезне от политиката!Това ще е началото на една по-добра за всички България!

Браво на докторите!Страхотни сте, дерзайте! Най-после доживях да видя солидарност и подкрепа между българите!Това е много хубав знак, дано заразите и други с вашата твърдост и последователност!Май ще я има България!?! Дали!?!

вместо да правят консултации за вот на недоверие, най-добре е да се консултират с някой стар пандизчия относно килиите с южно изложение във Врачанския зандан. Ай шъ ги!

Привилегиите и облагите вървят с отговорности и задължения, а лекарите втората част е забравят. Първа задача на лекаря, трябва да бъде здравето на пациента, а не собствения му келипир.

Българските лекари на никого и с нищо не са длъжни да слугуват безплатно.

никой на никому не е длъжен да слугува безплатно. Независимо дали е лекар, архитект или юрист... Като не им харесва да не учат, какво избиват комплекси после и забравят за хипократовата клетва даже

Като не ти харесва не го викай , щом ти знаеш повече от него ти си го лекувай.

Пациент: Скоро няма да има нужда от лекари. В Гугъл пише всичко. Лекар: Ами , ако е печатна грешка ?

Ти това спазваш ли го в твоя бизнес?

В случая не става дума за келипир, а за безопасността на лекарите.

А грижата за пациента е забравяме

Местане,не забравяй,че не си безсмъртен,не забравяй,че и ти боледуваш и може да ти се наложи да опреш до лекарите,които може да се обърнат към теб така,както ти сега към тях!

Да ходи сина му на адреси в махалата!

да прати дъщеря си, а ако няма такава най-милото си от женски род.

Синът му е наркоман - тежко болен. И отде тая злоба в тоз човек?

та както споменах вчера, Местан си го наби яко... а може би цели нещо с този наглед автогол.

СЕГА НА ВСИЧКИ НИ СТАНА ЯСНО , КАК ЩЕ ОТСТОЯВА ДПС ,ЕВРОАТЛАТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ И КАК ЩЕ ПАЗИ ЕТНИЧЕСКИЯ МИР " , АМИ КАТО ТЪРЧИ , КЪМ ОГАНЯ С ЛЕКА С БЕНЗИН. И ТОВА , В МОМЕНТ КОГАТО ЕВРОПОА СЕ ТРЕСЕ ОТ ВЪЛНЕНИЯ Е ТЪРСИ НАЙ ЦЕВИЛИЗОВАНИЯ ИЗХОД .

Колко са Циганите и мюсюлманите сред докторите, мед, сестрите и прокуророри и съдии? Според мен 0,2%

Като българин ще посоча гнилите ябълки в СГС-вещи лица : 1.Светла Чакърова, 2.Живко Палазов, 3.Силвана Цветанова, 4.Сашо Атанасов-графолози, 5.Пенка Делчева-оценител, 6.майор Йовка Алипиева - адвокат/свидетел.

Да го наместя на Местаня, тази мисъл ме обзе

И все пак КОЙ пръв каза " Доган е приклятието за Бългаия"? КОЙ?

И все пак, КОЙ си даде златния пръст за да назначи партията на Доган във властта? КОЙ?

Не се сърдете бе хора.Вече не мога да водя турците под строй до урните.Трябват ми гласоподаватели и сега ухажвам ромите.Опитах с пари,но за по 20-30 лв.се дърпат.Едно време създадохме Атака,за да се обединим ,ние турците.После създавахме етническо напрежение.Засега не мога да измисля нищо друго.

МЕСТАН - ОСТАВКА!!!!

се нервите? Шъ доди боленчо сайдеров, ще прегърне братски местаня, в уста шъ гу целуни бържи и шъ гу утеши... Пък пеевския шъ извади някой и друг лев да му плати, че путята напоследък го е забравил...

За разлика от Вас, ние прекарваме часове в махалите по всяко време на годината и денонощието. ДПС идва само по избори в циганските махали ираздават пари.Затова те не ядат бой. Ако и лекарите започнат да плащат на ромите за всеки преглед всичко ще бъде мирно и спокойно.

макар и абсурдно това е едно уместно предложение, което ДПС трябва да въведе в НС като проекто-закон. След което субсидиите за тютюно-производителите да бъдат пре-разпределени към "ромите".

Ако има вот на доверия, ДПС ще получи подкрепа само от отделни депутати от Атака и БСП

Не оставки,стачка трябва.Спрете да работите за няколко дни и когато започнат да извозват труповете с вагони,както в Аушвиц Местан на колене ще допълзи да ви се моли.Както и всички,които ви плюят.

Местан снощи се изложи! Ахмед Доган никога не би изтърсил такава глупост.

Шайката престъпници от ДПС веднага да напуска парламента !!!!!! Започнаха нещата да вървят по правилната линия и веднага мафията подскочи и закряка!

За пореден път Местан публично показа кой нагнетява етническо напрежение - и това е отново ДПС!!! Голяма излагация - не е за вярване изпуснатите нерви какво могат да сътворят.

Neda1

Ето това е верният път- при проблем не се делим на червени, сини, бенбени, а се застава на страната на правдата. "Съединението прави силата" - да видим кой тогава ще се опитва да ни върти като броеница на средния си пръст.

Не само, че ЦИГАНИТЕ нареждат как да работим, а и казват, че сме ИМ ДЛЪЖНИ! Защо аз съм длъжен на един ЦИГАНИН, да не би случайно да ми е платил обучението или учебницитие, правил ми е кафето по време на дългите нощи учене по сесии?! С какво АЗ, като медик съм ми длъжен??? - и сред "белите" ги има такива индивиди

След като първоначално ти сложих плюса в името на единството сега ще добавя. Сред "белите" има индивиди които също са учили доста нощи, а сега работят старателно. И благодаряние на тях има пари за здравеопазването на всички, както "бели" така и "черни". От този труд идват и парите за твоята заплата. Та затова, моля, ня забравяй, че с теб сме си взаимно длъжни! Пък дано да успеем да се справим и със задължението са да озаптим тази пасмина! С уважение!

Да разбирам, че ти, като инженер, след като влезеш в болница започваш да псуваш, нападаш и натякваш, че си инженери и всички сме длъжни само и единственно на Ваше Величество, така ли?! А ние не плащаме, така ли?!Нещо не разбрах!

Дори и минусът ми не заслужаваш!

докато сте на държавна работа сте поели дадени ангажименти, които пък държавата е поела към гражданите. Друг е въпроса, че не ви се плаща достатъчно, а трети, че не всички граждани добросъвестно попълват общите фондове за обезпечаване на здравните услуги. Ще се съгласите, че ако някой си изпълнява задълженията пет за четри - язък, че се е бъхтил десет години да се обучи. А законът определя допустимите граници на протест и немарливото изпълнение на поетите отговорности и скрита корупция не са сред тях.

Един е и той е инженерът. Жалко!

Аз също подкрепям министъра ! Най-после да се намери един министър който да каже истината ! За мен нещата седят по много прост начин - 1. БЪЛГАРИЯ ИМА НУЖДА ОТ БЪРЗА ПОМОЩ, БЕЗ НЕЯ ХИЛЯДИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ СА ЗАСТРАШЕНИ ! 2. БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ МЕСТАН И ДПС, АКО ГИ НЯМА НИКОЙ НЯМА ДА ПОСТРАДА ПО НИКАКЪВ НАЧИН. 3. РЕШЕНИЕ - ДПС ПОДАВА ОСТАВКА, ИЗЛИЗА ОТ ПАРЛАМЕНТА И СЕ РАЗПУСКА !

Човек, още повече лекар, уважаващ себе си и ден не би работил в подобна обстановка!Нито един паразит не заслужава да му дишаш вонята, камо ли да го търпиш да ти посяга!

Този път даскала от Златоград (агент павел) се нара

Забрана за етническата партия ДПС-вън от България за протурската партия и вън от парламента на местан търсещ етнически конфликт.

Долу ДПС! Долу толерастията!