15 нови екипа ще подпомогнат спешната помощ в София

15 нови екипа ще подпомогнат спешната помощ в София. Премиерът Пламен Орешарски призна, че мерките за модернизиране на здравеопазването са закъснели.

Обратно в новината

Коментари - 15 нови екипа ще подпомогнат спешната помощ в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъй като проблемите са предимно в спешната кардиологична помощ, предлагам в новите екипи да има най-вече кардиолози.

Кардиолог в линейка ?!?! Ти си нямаш и ни най-малка представа какво се случва около теб.

Поредното замазване на положението и отказ от реформи. 15-20 екипа за 2+ милионна София-град и още над половин милион в София-област?

Какво е НОРМАЛНО в тази държава,че и БЪРЗА ПОМОЩ да е?

Незнам но в Англия идват три четири линейки за нула време!!!

Всички депутати, министри, зам.министри, евродепутати да дарят по една заплата за довършване на детската болница в двора на Александровска

ТЕЛЕФОНЪТ "112" ТРЯБВА ДА ОТПАДНЕ ЗА НУЖДИТЕ НА СПЕШНА ПОМОЩ. ЗАСЕГА ИЗГЛЕЖДА ИЗЛИШНА МЕЖДИННА ВРЪЗКА, КОЯТО ПОВЕЧЕ ВРЕДИ.

В спешната помош изобщо НЕ ТРЯБВА ДА ИМА лекари, а само парамедици, действащи по ИНСТРУКЦИЯ и транспортиращи до БОЛНИЦА! Не сънен лекар да "преценява" и поставя диагнози на око. Това ще намали и фалшивите повиквания- транспортирането е задължително, излизането- след евент. плащане. За посещения по домовете има(?) друга служба, за неосигурените- също. Толкова години не разбрах защо изграждат спешни отделения (отделни от болниците) като някаква алтернативна здравна система- ЗА НЕОСИГУРЕНИ, което измества целите на Спешната. В София трябва да съборят централата на Сточна гара (заедно с кабинета на Войнов!) - явно по друг начин не е възможна децентрализация! Смятащите я за предимство бих запитал- защо има районни управления на полицията?

ДО Дир: Предположения: 1. Днес ... ГЕРБ поискапа, вероятно изкАпя. (от окапване) 2. Днес ... ГЕРБ поискапа, вероятно изкЪпя. (от къпя се) 3. Днес ... ГЕРБ поискапа, вероятно от изкОпа (от изкопавам) 4. Днес ... ГЕРБ поискапа, вероятно от Шопското поискА па, после да видим. (от поиска пак) P.S. Редактора, къде е?

В пресслужбата на ГЕРБ. Eвродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел е избрана за зам.-председател на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент, съобщи пресслужбата на ГЕРБ. Мария Неделчева, която през 2012 г. се омъжи за политическия съветник на шефа на групата на ЕНП в Европарламента Жоузеф Доул Франсоа Габриел, а уж в Европейската народна партия връзки няма!

да сме нетолерантни към полуроднинските връзки между членовете на правителството.Европейско поведение както и да го погледнеш.

Колите на депутатите на снимка, до тях линейките на спешната помощ. Коментара ще бъде излишен , всичко ще стане ясно.

Аз предлагам спешната помощ да стане частна и да има поне две. Която стигне първа, печели парите за пациента.

Това да не ти е спортна дисциплина! Които стигнел пръв....значи ще има случеи при които никой няма да иска да отиде. А може би трябва и норматив да се сложи на линейките 15 мин или без пари! И кой частник ще направи бърза помощ при условие, че парите са същите. Аман от разбирачи.

Че те и в момента се състезават за някои паценти. Има една частна болница, която дава пари под масата за да и карат инфарктите.

Предполагам сте забелязали, че в България всичко е козметика. Пътищата- запълваме дупките или новия асфалт на 50% от норматa, пребоядисваме вместо да купим ново, купуваме менте от Турция и му слагаме етикет Made in Germany, обещаваме 1000 евро заплати от 2025 година, всичко е само проформа. Сега ще купят 2 линейки втора употреба, обещаха да помислят за увеличение на заплатите през 2015, ще обучаваме парамедици 2-3 години, .....след 1 месец никой няма и да споменава за Бърза Помощ. Направо се отчайвам като си помисля за какво безхаберие става дума! И в един момент си стягаш куфарите и заминаваш и никога не се връщаш повече. А живеем на най-прекрасното място на Планетата.

Въведоха часове по полово възпитание , има такива по толерантност -с мангалите и педалите.НО ЧАСОВЕ-КАКВО ДА НАПРАВИШ КАТО ПАДНЕ НЯКОЙ-такова животно няма.И народа набира три цифри и гледа като теле.Ами до пет минути кой да се телепортира бе -големите писачи и специалисти.Ако някой не направи две-три елементарни неща през тези минути-нито дефибрилация нито кислород-нищо няма да върне човека.Цялото население затъпено до дупка и гледа саир.Ами в тези села -дето линейката стига за 45 минути-там да не живеят талибани.Аман от дебилни журналя и тъпи американски филми,които представят доктора като Хари Потър!

Така е! При спиране на сърцето след 2-3-4 минути човек умира, няма такава линейка която да долети за 2 минути. Първа помощ трябва да окажат хората, които са наблизо. Когато не си добре, хващаш такси и отиваш за минути до болницата. Вместо да чакаш да дойде понеделник иди на лекар още в петък или в събота и т.н. и т.н.

Това не е ново, курс по първа помощ изкарах по желание навремето, докато часовете за спасяването на "българските" евреи бяха задължителни, щото без тях кой ще ни краде на едро. Ептен на добитък са ни обърнали, да бачкаме за всички, пък ако некой падне, толкоз.

Какво стана с оставките? Нали напуснахте. Като си взел решение що се връщаш назад.....е как да разчитам на такива хора.

Ами като не щеш да разчиташ-внеси си медици от Америка или Русия....

Родните комуноиди са измислили нов екшън план, т.е. план за действие, с който ще борят измисления от самите тях и досега работещ план за бездействие! Нещо не ми се връзва, а може би само искат да симулират работа до края на мандата!

Имаш - от 70 за правописни грешки! Тук това се оценява!

Пари, пари, вестници... а стои "колегата" с ръце в джобовете.. Защо стоиш, колега? Ако беше майка ти в това одеало, пак ли щеше да стоиш? Не струвате като хора, бе, камо ли като лекари! Срам ме е от вас!

деер

Оправете БЛС и БЗС , че са се заселили едни паразити, които задушават лекарското съсловие! Махнете оттам непрокопсаниците и комисионерите и тогава ще тръгне здравнатасистема. Ако нямате коректив в лицето на БЛС и БЗС, а подгъзници за комисионни, няма как да се оправите. Необходимо е само да въведете затвор , за нарушаване на закона или устава на БЛС и БЗС и сте ги закопчали всички мошеници с лекарски диплома по двата вида медицина!!! Съсловието може да се справи със всичко , но не с разни агитки,викачи и диваци по общите събрания!!!!

Спешна помощ само в ръцете на доброволци може да бъде ефективна в момента. Нека спестим пари и всеки професионален водач и лекар да направят нещо хуманитарно за България. Нека докажем , че българина цени всеки човешки живот, защото на всеки може да му се случи.

лекарите се трудят доброволно практически през целия си трудов стаж.Повече просто няма накъде.

Относно - (Премиерът Пламен Орешарски призна, че мерките за модернизиране на здравеопазването са закъснели. ) Г-н Орешарски, вие не сте закъснели а сте чакали човешки живот да бъде отнет...

Колеги, не се хващайте на тази въдица. Ако не Ви дават 2000 чисти, никъде не се хващайте, и заминавайте за чужвина. Учете езици и заминавайте.

Колега, даваш ли си сметка, че тея дето не им стигат парите тук, им липсва сърце! Ако можех с две хиляди евро да си купя такова , нямаше да пиша!

Д-р Златанов уточни, че има изработен екшън план за оптимизиране на работата на центъра....Държавата на "екшън плановете". Екшънът е филмов жанр, в който герой или повече герои са въвлечени в серия от предизвикателства, които изискват физически подвизи и безумни действия.

А пък ние нашия автопарк от луксозни лимузини си го модернизираме редовно!

За тея дето дават минуси, бъдете здрави и дано не ви се налага да виждате болка! Че Тя само Ви озлобява, за голямо нещастие!

От мен имаш + !

Защо ми слагате минуси бе глупаци??? Съгластни сте да мрем по улиците ли, съгластнисте да ни приемат в болници с падащи тавани на главите ни, съгластни сте да няма елементарна апаратура, съгластни сте като отидите в неотложната да ви върнат за спринцовка , игла и орбазон и после да отидите за манипулацията, съгластни сте да няма специалисти? Глупав народ, не ви разбирам.

От мен имаш "-" за "Орбазон", двата пъти "отидите" и петте пъти "съгластни". Глупав народ. Не Ви разбирам!!!

Добър довод за несъгласие! Благодаря!

Но, не! Пускаме СМС, за някоя кампания и спим спокойни! Точно до това се ограничава човечността на българина! Кой е тоя глупак дето веднъж каза, че сме милосърден народ! От това по-голяма лъжа не съм чувал в съзнателния си живот! Българите са крайно жестоки хора! Помнете ми думите!

КОЙ??? КОЙ??? КОЙ??? КОЙ ще върне изгубените човешки животи, кой ще успокои близките, кой ще ми окаже спешна помощ сега, утре , вдругиден? Кой ще ми върне платените суми за здравни осигуровки като компенсация за несвършена работа???

Никой, ужастно управление, трябва да има смъртен случай, за да се раздвижат и дано не е наужким.

Наистина ли сте толкова тъпи, че допускате, да ви се казва как на права линия дефибрилатор не се използва? Лекарите, пичове, толкова сте зле, че тея дето са потомствени, бащите ви и майките се срамуват от вас! Давате ли си сметка, че тея млади момчета и момичета дето избяга да работят на вън не го направиха заради шестотин лева хартии, а заради тоталната безхаберност и безсърдечност! Че тея дето остана тук, лекари, боже, по-добре да умра на улицата брзичко отколкото и до последно да ви виждам! Как не ви е срам, бе! Че станахте абсолютни идиоти, живеещи за пари! Това ли ви е смисъла? Безсърдечни копелета! За Ели, изписаха романи, какво стана с Яна от Пловдив, момиче на двадесет и девет години? Къде сте, ве, писачи мръсни! Наистина ли не разбирате колко жалко е всичко това?

малка справка с една от първите европейски столици: link

А колко от вас са подготвени за спешна житейска ситуация? елементарни неща не са ви ясни! Ще падне някой пред вас и гледате като бебе в лампа! Не се пънете толкоз, че ме отвращавате! Плюете като обезумяли, а ако се случи нещо подобно на вас какво правите, бе! Викате линейка, едвам поемате въздух от притеснение, други седят отстрани и гледат сеир, цъкайки с език. Това ли ви е съзнанието! За това ли пишете идиотщини тук? Я колко от вас ХОРА е помогнал? Ако помощта се крие в набирането на един трицифрен номер, то аз за последен път ви казвам, че всичко си заслужавате. Но, направете нещо с кремацията, че местата вече са кът в гробищата при този наплив!

..в нашумелия случай нали са взимали мерки? (масаж; обдишване)...а относно отвращението...много адресати има

За първи път коментирам нещо в мрежата, но ми дойде вповече! Докато сте такива егоистични твари, така ще е! Знаете ли, че има доста общини с един екип на смяна на десетте хиляди човека? Тъпи ли сте, ве! Да ви плюя на гражданското общество! Реве ми се от такива като вас! Макар и като такова, дори за милата ви Столица, се осрахте! Жалки хора сте! Не тъгувайте, това заслужихте!

Номера от селски вечеринки.Така изкараха и джандарите показно да борят престъпността.

Не мога да разбера лекарите от бърза помощ подали оставки в защита на шефа си били доволни от него до тук добре но той е шеф от 16 години не мога да коментирам какъв професионалист е не го познавам но виждам в какво състояние е бърза помощ направо трагично самите лекари се оплакват непрекъснато от липса на оборудване и пари тогава защо са доволни от него просто не ги разбирам

А ти колко си неграмотен.

Някой

Ти сигурно си учителка по български.

Премиерът Пламен Орешарски призна, че мерките за модернизиране на здравеопазването са закъснели.Еми тогава кой трябва да бъде наказан.Пак никой,защо ли.

София е Бълагария, но без провинцията е "чао". Еба..и безочието! А какво става със Спешна помощ в Пловдив, на пример? Дето за града и областта работят шест екипа? Вие, копелета, верно сте слепи и дебелокожи! До гуша ми дойде тая Е.АНА София!!!

Аз съм от Плевен и в момента живея у стоуицата, честно казано в окръжните болници са ти по-добри шансовете, от личен опит...

"36 ЕКИПА РАБОТЯТ СЕГА....."Което,осигурява на Спешността,по 11-12 екипа на ден.Като добавим и новите подкрлепления,ще станат макс.по 15 екипа дневно/нощно.За 2 мнл.,разкопан,задръстен,непридвидим град,дали пък ще стигнат?При свръхнатоварване и макс оптимизация,17 екипа на бойната линия.....пак,не е по-зле от 12.Козметика,Орешарски,палиативни мерки.Господ знае,колко време,"военнизираните",командировани лекари от др.лечебни заведения,ще издържат там.Всички,които са на Власт,в един момент получават"опцията",да вадят някакъв мноооого горещ картоф от кризисната фурна.И се заговаря,дали сега,или вчера,или утре,за натрупаните в годините, нерешени проблемации.Традиция в съвременото българско управление.Далеч по-важни неща ни занимават.От някаква си там Спешност.

Многи ми е интересно колко ще издържaт новите екипи....до първият бой?....кaкво ли. е обощaно кaто зaплaти зa тях?

Всяко чудо за три дни. Ще видим... Все пак никой ли няма да каже все пак от какво си отиде фотографката, Бод да я прости?! Мисля, че в слечая този факт е от голямо значение. Пълно информационно затъмнение по въпроса. Защо ли?

Не ни устройва...,истината .

Жандармерията е още по селата. Но този факт се забрави и остана спомена за трите дни чудо от библията, който ще си го ломотите докато не се зомбирате взаимно

ОТ БСП ЧУВАМЕ САМО ЕКШЪН ПЛАНОВЕ А СЛЕД ТОВА ЧЕ МЕРКИТЕ СА ЗАКЪСНЕЛИ И ЧЕ МИНИСТРИТЕ СА БИЛИ РАЗГЛЕЗЕНИ......

Що не отидеш в някое село да те спукат от бой жандармеристите ? Ще видиш екшън план на 100%.

Най - добре е да се вземат всички екипи от другите градове и да се пратят в София - народа там ще си измре и без друго, със или без "бързата" помощ, а с още малко усилия на братския ЕС - и по-бързо...

Месец -месец и нещо екипи от изброените болници-докато утихне всичко.После пак старата песен на нов глас.Проблема беше министърката да сложи ръка там и сега да заиграят далаверите с поръчките.Пациентите и докторите -да го духат

Значи има пари за извънреден труд на мобилизираните екипи, а няма за тези от спешната? Как излиза сметката?

Заеми, нов дълг и т.н.

Навремето имаше 1 случай, при които министър на транспорта в Япония си подал оставката понеже някакъв влак закъснял. Сега Орешарски признава че реформата закъсняла......какво ли трябва да се направи сега?

Е как? Ще тегли нов заем по тоя случай! Какво толкова е станало. Спокойно!

,.....АМА ---ВРЕМЕННО,КОЛКОТО ДА СЕ ЗАБРАВИ ЗА ПРОТЕСТА ... Номерата на управляващите нямат таван ..