Полицаи ще ескортират линейки в рискови места

За да се гарантира безопасността на спешните медици, линейките ще бъдат съпровождани от полиция в рискови райони в страната.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи ще ескортират линейки в рискови места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не чух някой да изрази негодувание от факта, че населението в цитираните общности демонстративно отхвърля спешната медицинска помощ, заявявайки отказ от такава. И не видях никой да търси сметка на местните обществени представители и лидери, защо лишават съгражданите си от медицинско обслужване. При това по толкова драстичен начин. Защо Хелзинският комитет не възразява на агресивното отстраняване на медицинските екипи от нуждаещите се от помощта им пациенти? Дали с поведението си, Хелзинският комитет не доказва противоправния си статут?

Циганите някой ги учи да имат расистко отношение към нормалните работещи хора.Държавата ще се оправи ако въведе една година социална ваканция и не извършва и не плаща никакви помощи.В момента има криза и това е.Трябва и мързелите да разберат че сме в затруднена ситуация и да престанат с арогантността си.

Като се чувстват омерзени, от хелзинкския комитет да си отгледат лекари и после да започнат да си ги изпращат по "своите" горещи точки, за да ядат бой. Не се чувстват омерзени от това, че под 10% от ромите работят, а останалите висят на помощи, крадат ток, вода, желязо и като цяло се изхранват от престъпна дейност, така ли? Имат и друг вариант - като са толкова отворени, да си купят линейки за всички гета и да извозват нуждаещите се от спешна помощ. Пари да дадат лидерите, те имат.

На всички работещи цигани - 20 процента данък здрав. На всички неработещи - 20% одръжки от социалните помощи за здравно осигуряване. Докат това стане линейки там - само за констатиране на смъртта! Тая полиция да не би да е безплатна. И докато придружава линейките лишава от защита други места.

В тъй наречените "рискови зони" т.е. циганските махали да не се изпращат линейки и толкоз. Защо пак ние да плащаме за охрана на лекарите? Просто да не ходят при диваците, те и без това са доста повече от поносимото.

Проблема не е неразрешим! Ако се използват свидетелските показания, както и записи от монтирани камери в спешните отделения и линейките и с промени в НПК и НК тези "герои" бързо могат да се "сдобият" с няколко годишна присъда и с ГОЛЯМА ГЛОБА. Тъй като се водят хора не може да им се откаже спешна помощ, но средствата които цял живот получават като помощи и т.н. поне ще покрият част от нанесените от тях щети (но пък човек е обществено животно и трябва да се съобразява със законите на обществото, а не на джунглата).

Те осигуровки не плащат, защо да не добавим още малко разходи, та да прибавим ескорт и от полицаи.

А кой ще плаща допълнителните разходи? А ако в същото време някой търси помощ от полицията?

Къде живеем???Това е върхът на беззаконието!!!

цветелин кънчов да поеме допълнителните разноски по охраната на мед. екипи на избирателите си, които не плащат осигуровки така, както и той не плаща данъци, и осигуровкикакто. а дпс да се бръкне на дълбоко в джоба на обръчите си. все пак с по четири кебапчета и 1л вкисната бира веднъж на 4 години не стига. ясно до тук.

Абе доведохме нещата, направо да ги придружава танк, а защо не и щурмови изстребител!!! :(

ИзСтребителите викаш? И кого ще изСтребват? А с какво ще изСтребват? От мерак да са префинени някои неграмотници чак се изкълчват...

за 25 години преход няма един лекар осъден за лекарска грешка! безгрешни ли са ? по добре циганско правосъдие отколкото никакво !

Тези роми които нанасят побои на лекарите, които са повикали за помощ е явно, че не са немощни и на легло! Не може болен човек в нужда да има такава сила. Значи не е за спешна помощ!

У нас ромите са цигани!

Каква е разликата със соца? Пак трудоваците носят на гръб търтеите?..

Циганите трябва да плащат освен здравни и полицейски осигуровки. Не трябва и разходите за полиция с бързата помощ да минават гратис за циганите....

Айде пак разходи заради индийците. И ново оправдание полицаите да се пенсионират в пубертета. А не е ли по-добре линейките да не ходят. Така хем по-малко разходи, хем полицаите ще работят по-дълго,хем махалата ще се редуцира. Както се казва три в едно.

В някои от коментарите има верни но икономически не изгодни решения : ВСЕКИ ПОЛЗВАЛ УСЛУГА Трябва да я Заплати или ДА Я ОТРАБОТИ....

.

Добре ще бъде заедно с екипа да има и журналист с камера...

По добре да раздадат по един медицински кетап, по една яка сопа и съответните права на жандармерията и да ги "лекуват" жандармеристите.

Бате кат те четем по новините си мислам , ти или си шизофреник, или си не добре платен , или си от атака дека незнаят кво кога говорат

А кой ще плаща?

Пълна глупост.По добре лекари в полицейски коли и полицейски униформи да ходят на адресите.По ефтино ще е на данакоплатеца

Може да участват полицаи, но защо да им се плаща допълнително? И без това са прекалено много и не вършат нищо съществено.

Не вярвам,че може да се роди такава мисъл,от новоизлюпен министър!А,ние,българите-колко милиционери ще ни пратите,за да живеем спокойнов собствените си къщи!?Ало,министъра-оправми здравната система и тогава взимай такива глобални решения!Който не плаща,няма Спешна помощ.отива на собствен ходи и ако го приемат в спешното-остава.Нали сме в ЕС,там така ли е??НЕ!!!!Писна ми от малоумници!

Омерзена съм от изявленията на всякакви защитници на циганите-биячи! Къде бяха до сега да си озаптят агресивните племена!? Значи расистко било да откажеш помощ на циганин в рисков район, а не е расистко да те налага същият този индивид, като боксова круша!? Не е расистко да се возиш без билет, да крадеш ток, вода, да пребиваш и убиваш старци , да им откраднеш зимнината, кокошките, стоката, не е расистко!? Да цоцаш социални, да родиш от 12 г. възраст десетина деца и да ги изкараш без бащи, инвалиди и да се тръшкаш, че държавата не се грижи за тебе, това не е ли расистко спрямо хората, които работят!? Хайде, моля ви се, без превземки! Иска ми се поне веднъж защитниците на такъв род манталитет, да се сблъскат с наглостта, агресията, безчувствеността, абсурда в такива ситуации и тогава да ми се пънат да защитават цигани и претенциите им! Аман, пропищя цяла държава, а тези мислят, че всичко е само временно.... Много, много е затлачен въпросът с циганите!

Ако има полицай и гробар с медиците щтова ще си е Тимуровска команда . Все за един от всичките изброени човек има нужда :)))

Значи вместо да се отделят пари за заплати и подобряване на условията на лекарите, сега парите ще отидат пак при хората от които 0.2% са здравно осигурени за да се плащана полицаите за охрана. Няма такава пародия. Вместо решаване на проблема ще се наливат още пари в проблемите с ромите.

От тия 0.004 % са осигурени. Сега и лекар с охрана получават "мили те".

"Изявлението на Москов предизвика възмущението и на ромските лидери. В декларация на партия ДРОМ се казва, че заканата на здравния министър е противоконституционна, дискриминационна и противоречаща на Хипократовата клетва, която е положил като лекар." А щом "техен човек" нападне лекарят,който отива да им спасява живота не е противоконституционно така ли ?

Всяко отиване при повикване от циганско семейство е много рисково , дори да не е обособено в циганска махала , каквато се смята за рисковрайон. Всичко свързано с ромите е винаги много рисково.

Полицаите ще имат ли право да стрелят ако циганите започнат да ги бият?

Значи сега на всеки получил задух, освен линейката ще му пращаме и полиция.Министърът Московец толкова ли може да разсъждава?

Това е гето,като Лесото-ЮАР,но там полиция и лекар не влиза...отвън бой ,вътре да се оправят... Циганите нямат уважение и обич към България,лекарството е международния опит...

какъв е критерият за рисков район

В "рисковите" райони не трябва да се изпращат лекари, а жандармеристи с огнехвъргачки.

След подобен золум преди много години, още същата нощ Чочоолу изпрати в циганската махала в Пловдив танковата бригада и проблемът се реши за няколко дни трайно и ефективно. После бай Стою бе уволнен и набързо изпратен в пенсия. Колкото и да мразя комунистите не мога да отрека, че имаше и достойни хора измежду тях.

Прочети за акзията на Арлин Антонов в Пазарджишката мъйла.

Мангалите убиха бременна жена и мъжа и,изглежда милицията не е могла да се справи с тази тълпа и е искала помощ от армията.Танковете обкръжили гетото и до колкото знам е имало заповед да се стреля по всичко което мърда.Мангалите сами предали убийците. Не забравяй кой беше Чочоолу,не му пукаше от нищо.....няма нищо общо с т.н. "комунисти",той си беше българин.

Убитата бременна жена е племенницата на Чочоолу. Когато разбира за убийството, бай Стою побеснява и вдига под тревога на своя глава Старозагорската бригада на която е командир и изпраща войската с все танковете в циганската махала в Пловдив. В интерес на истината войската обичаше бай Стою. Няма да чуеш войник, който е служил под негово командване да каже нещо лошо за него.

Правилно решение- в опасни за живота райони-наводнения, земетресения, минни полета, опасни СЪЩЕСТВА, се изпращат специални екипи!

Който посегне на лекар трябва да се разстрелва веднага на място независимо дали е циганин, българин или някой друг. С този малко краен но невероятно ефективен метод Жуков е изчистил Одеса от бандитите, крадците, и обирджиите само за няколко месеца. А какво са правили в Германия с такива няма да ви казвам, защото модераторът ще ме изтрие.

Много рядко съм съгласен с теб...за това +

В повечето случаи лекарски екип отива в махалата ,защото са се сбили циганите след пиянства,мушкали са се с ножове били са се с тояги и накрая си го изкарат на докторите.

Кое министерство ще плаща допълнителнияа труд на полицаите ?

Допълнителният труд на полицаите ще се заплаща от нашите данъци, от нашите пенсионни и здравни осигуровки . През кое точно министерство ще минават плащанията няма особено значение.

Лекаро с милиця, бирнико с милиця, милицята с джандармерия , оти ми се струва че нещо не е уред из маалите ?! Ма ако мое некой от БХК, ДРОМ или Хевророма да ми го обясни кво точно йе

Всички ревем срещу толерирането на търтеите, но я си задайте въпроса, защо властта ги оставя да живеят на гърба ни. Не не е заради ЕС или БХК, а защото са най-лесната за манипулиране електорална маса. Дори и без купуването на гласове, на тъпанара, дето само чака да му се даде на готово, е достатъчно да му кажеш "ша дадем" и имаш глас в урната. Нищо няма да се промени докато не се въведат цензове, както за право на глас, така и за заемане на пост. Нали демокрацията произхождала от Атина и Рим. Вижте как е било там и дали всеки хрантутник на държавна хранилка е имал избирателни права. Това сегашното не е никаква демокрация, а циганокрация.

1:0 Петър Москов 30 ден на власт!

Веднъж ще плащаме за да ги лекуват и втори път ще плащаме на полицията за да охранява лекарите. Това не е държава а нужник.

Ей, копелдаци, нестига, че ще обслужат, - този който/която 25 години -1/един/ лев не е платил здравна осигуровка, не стига, че амортизация на автомобила, гориво, заплата на шофьора идват от моя и на другите като мен джобове, ами сега и заплатата на полицая ще плащам, за да може онзи търтей, пак да търчи за социални помощи и детски!?АЙДЕ СТИГА!!!

Моля без пост-цензура! Вече и министрите ли цензурираме! Здравният министър точно каза "ЦИГАНИ". Защо няколко дена по-късно го преиначехте, че говорел за "роми"? Да не е тръгнал нов възродителен процес у нас? Цял свят ги нарича цигани, в България - не можело!

Всеки лекарски екип да бъде придружен от представител на БХК!!!

прегледите да се извършват в присъствието на ЦВЕТКО КЪНЧЕВ, за да нема после ......дискриминация !!!!!

Какво говорите, бе?!? С моите пари от данъци ще плащате на търговците лекари да си изкарат някой лев. Мен защо никой не ме пази като ходя на работа? Много са важни така ли? По ТодорЖивково време как седяха мирно, а сега лекари за мен не идат, ама за тях ходят, че и аз да плащам бензина на полицаите. Цялата държава впрегнахте за тях да работи.

А ти какво работиш, бе пич ?

Благодаря, господине/госпожо. Аз съм жена, на 25 години и работя в складовата база до циганската махала, като счетоводител. Районът е рисков и клиенти са ни роми.

заради тези мангали,полицаите ще стават санитари,направо ни подлудиха тези мръсни ц ни

Станали сме роби на циганьорите, а разни Хелзински комитети и етносдружения лапат ли лапат европейски пари с обещанието пред западнярите да задържат циганите в България! Ние бледоликите да го духаме!

А защо не се оформи полиция към спешна помощ ,като полицаите като нас РАБФАК-овците за 3 години се квалифицират за фелдшери? Защо се закри фелшерския институт в Стара Загора.Но пък се откри медицина в СУ.Фелшерската професия бе и е много полезна за хората от малките населени места.Какво ще каже д-р Москов?

А най-отпред духов оркестър да свири маанета и кръшни девойки с погача, пиле и бъклица/вино, ракия, бира .../ по избор на клиента - да вият снаги ... и тогаз недоволни и бити - хич, няма да има!!!

Евала за това предложение! Добавям,заедно с оркестъра ,кючеци да играят мадамите от Хелзинкския комитет.След тях като в "Дядо и ряпа" да се наредят-линейкат с докторите,полицейската кола,жандармерията,която охранява полицаите-така да се ходи при пациент-циганин!За да няма бой и оплаквания в ЕС

съм против да бъдат ескортирани линейки. Ще им плащам всичко на мангалите така ли? Просто, като се получи сигнал от определен район ще се отговаря с "Нямаме свободни екипи в момента" и толкоз...

+1. Не стига че им плащаме лечението на тия кърлежи сега ще им плащаме и охраната на лекуващите ги.

21 век, България, Европа, до всеки лекар полицай. Ебаси и държавата.